HWSW Informatikai Kerekasztal: Merevlemezes DVD író (asztali felvevő) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merevlemezes DVD író (asztali felvevő) amit PC-ről el lehet érni. Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:10

Hi!

Olyan készüléket keresek, ami:

1: asztali író.
2: van beépített merevlemeze és még bővíthető is (mondjuk a beépített 80-160GB kicserélhető 300-400GB-ra)
3: pc-re át lehet másolni a digitalizált adatokat kiírás nélkül (Ethernet vagy külső rack csatlakoztatása usb portra)
4: +/- RW esetleg DL írás.

Célom a TV műsorok felvétele, de nem feltétlenül írnám ki, ha mehet másképp is a PC-be. :)

Létezik ilyen cucc, vagy túl komolyak az igényeim?

#2 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:40

Kiss DP558
Ki mit tud róla?

#3 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:40

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:40

Kiss DP558
Ki mit tud róla?

Fos, szidják mint az állat. Rengeteg garanciális gondja van.
http://forum.mpeg4-players.info/

Nekem most LG RH-7500 van, pár napon belül megmondom hogy milyen formátumba rögzít a HDD-jére (80as van benne, kicserélem egy 250-esre)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#4 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:45

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:40

Fos, szidják mint az állat. Rengeteg garanciális gondja van.
http://forum.mpeg4-players.info/

Nekem most LG RH-7500 van, pár napon belül megmondom hogy milyen formátumba rögzít a HDD-jére (80as van benne, kicserélem egy 250-esre)

A vinyót cseréled nagyobbra?

A KISS-et viccesen alacsony áron adják az aproneten...
Viszont tudja amit én akarok.

#5 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 18:33

UP mert még mindig gyűjtöm az infókat!

Sajnos mai napig nem láttam normális árú készüléket (100-200e) ethernet csatlakozással (vagy legalább olyat ami a vinyójára felmásolt Divy/Xvid filmeket vissza is képes irni a DVD-re).
A Panasonics csúcsmodellje nagyon drága, a Kiss DP508 meg a tapasztalatok szerint szar.

LG RH-7500 jó lenne, de nem teker Divx-ben, illetve a felmásolt Divx/Xvid filmet nem tudod visszaírni a DVD-re (magyarul amit megevett, azt csak törölni tudod róla). A Divx/Xvid tekerés hiánya miatt egy másik lejátszót is kellene tartanom, ami nonszensz :(

Ki milyet használ és mi a jó/rossz a készülékében?

Szerkesztette: FőDudu 2005. 12. 04. 18:34 -kor

#6 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 12. 05. 10:42

végy egy olcsóbb laptopot (akár használtan is vagy sulinetben), emberi hangkártyával,  svideo kimenettel és egy külső tv tunerrel (monnyuk nem árt egy hardweresen kódoló) + külső usb rackkel esetleg külső hangkártyával (ha vmi gagyival van csak). vagy folyamtos üzem melle tt hangtalan barebone... (ez meg megfelelő desktop beállításokkal simán vezérelhető tv képernyőről) igaz így drágább (bár sulinetben arállag ócsóbb), de jelenleg a legbiztosabb médiacenter. mindent megkajál. igaz oprencer is kell(ene) rá.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#7 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 22:55

Nem tudtok véletlenül linket, ahol HDD-s DVD-recorderrel felvett vr fájlokat lehet letölteni? Kíváncsi vagyok a minőségre. Ha esetleg összehasonlító tesztet is tudtok különböző készülékekről, annak is örülnék, de a saját szememmel szeretném látni a rögzített minőséget, illetve ki szeretnék próbálni néhány dolgot pc-n.
Akár egy 10-20 perces anyag is elég lenne.

Szerkesztette: MamaSaid 2005. 12. 15. 22:55 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#8 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 23:29

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:10

Hi!

Olyan készüléket keresek, ami:

1: asztali író.
2: van beépített merevlemeze és még bővíthető is (mondjuk a beépített 80-160GB kicserélhető 300-400GB-ra)
3: pc-re át lehet másolni a digitalizált adatokat kiírás nélkül (Ethernet vagy külső rack csatlakoztatása usb portra)
4: +/- RW esetleg DL írás.

Célom a TV műsorok felvétele, de nem feltétlenül írnám ki, ha mehet másképp is a PC-be. :)

Létezik ilyen cucc, vagy túl komolyak az igényeim?

Ezt találtam...
Mother always says, Sharing is Good

#9 Felhasználó inaktív   kalac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 04. 21:16

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 0:29

Ezt találtam...

Jóeste,
én is ilyet keresek, csak a hulladék kiss-t találtam.
Meg róla azt az infót, hogy etherneten 1 óra alatt másol át egy másfél órás filmet, mivel gyenge a procija.
Hát, bekaphatják.
Most azon kavarok, hogy sony rdr-hx710-et megfejtsem.
Kiszedtem a diszket, de úgy néz ki, hogy vissza kell fejtenem "FAT" -jét.
Most experimentálok vele csöppet, nem lesz könnyű.
Az LG 7500-ban tényleg könnyű diszket cserélni, de az igazi az lenne, ha pc-n fel lehetnet mountolni...

Kalac

#10 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 11:35

A KISS-hez annyit, hogy az UTP kapcsolata a hasznalhatatlansagot surolja... lassu, szakadozik..
En kihoztam az IDE kabelt+tapot kivulre, rahegesztettem egy winyo rack-et, es ha le akarom szedni rola a felvett anyagot, akkor belokom a gepbe...
Egyebkent nem rossz a KISS, van 1-2 erdekes megmozdulasa, de az atviteli problematol eltekintve jo gep (foleg annyiert, amennyiert mostanaban adogatjak nehany helyen)

#11 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 11:39

Létezik egy rekorder, ami nem DVD írós.

"Tripox/Auvion PVR 1001xs

DVD-Player und
            HDD-Rekorder
            mit USB 2.0-
            Ausgang und
            Wechselrahmen

Technische Daten

- Stereo (Kabel) TV-Tuner (PAL/NTSC/SECAM); 57 Kanaele speicherbar
      - Wechselfestplatten-Einschub
      - Videoformate: DVD-Video, VCD/SVCD, CVD/MVCD/CD-G, AVI/DivX
3.11/4.x/5.x/XVID
      - Audioformate: CD Audio, DTS, AC3, MP3 CBR/VBR, DivX Audio, WMA (CD
Audio)
      - Lesbare Medien: CDR/CDRW, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW
      - Aufnahme-Moeglichkeiten: von TV auf HD, von DVD auf HD (auch analog
moeglich)
      - Ein- und Ausgaenge:
      RGB-Scart (fuer In+Out), Y/Cb/Cr (YUV) Komponentenausgang, S-Video
(SVHS) In+Out, Video-Composite (Cinch) In+Out, TV RF In und Out,
Audio-Stereo (Cinch) In+Out, Digital-Audio opt. + koax fuer DTS/DD,
Dolby-Digital 5.1 Analog (Cinch), USB2.0 In+Out (normale Buchse wie bei den
meisten Digital-Kameras. Das benoetigte Kabel nennt sich MiniUSB - lasst
euch nicht abzocken. So ein Kabel kostet 3 Euro maximal auf eBay!)
      - Progressive-Scan-Modus fuer Beamer
      - Aufnahme: HD Format FAT32, Timeshift-Funktion, Direktaufnahme des
laufenden Programms oder von externen Quellen, Timer-Programmierung
moeglich, Videoformat: MPEG2
      - Bildschirmschoner
      - Interne Uhr & Kalender
      - Kindersicherung
      - Dia-Show mit Musik
      - 4:3 und 16:9 Bildformat
      - On-Screen Menue (OSD)
      - DVD-Playback: PAL/NTSC-kompatibel, Zoom
      - Stromverbrauch lt. Hersteller: Betrieb 40W (gemessen: 26-30W),
Standby ca. 2W (1.2W)
      - Gewicht: ca. 5kg
      - Abmessungen (BxHxT): 430x70x360 mm

"

Egy mobil rack van benne, és van USB2 portja.
Nekem most jaánlottak ilyet 50e körül vinyó nélkül. Kezeli a mai legnagyobb Pata vinyót.
Divx-Xvid megy, feliratot nem tudom...

#12 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 12:12

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 11:39

Létezik egy rekorder, ami nem DVD írós.
..........

Viszont az általad leírtakból nem derül ki a rögzítési minőség. Véleményem szerint egy ilyen eszköznél nem a mobilitás az első azaz nem az, hogy miként vihető át PC-re hanem az, hogy az analóg videóból milyen MPEG2-t képes kihozni.
Egy asztali felvevőnél az alábbi alapvető kérdésekre adott válasz az ami a készülék minőségét mutatja:
Milyen felvételi fokozati vannak azaz milyen bitrátákat használ?
Milyen tömörítéssel dolgozik azaz Hybrid VBR vagy mezei CBR. Ha Hybrid VBR akkor annak milyen a hatásfoka? Hány bites felbontást és mekkora mintavételezési frekvenciát használ? Milyen az audio felbontás és a mintavételezés? Milyen képjavító áramköröket tartalmaz? Milyen a zajszűrés? Van e benne TBC? És még sorolhatnám napestig azokat a paramétereket ami szerint kiválaszt egy felvevőt az ember. Attól mert berakhatsz bármilyen HDD-t még lehet igen pocsék a minősége. Akkor meg minek? Ha minőségben csak ugyanazt tudja mint egy PC-s hardware-es TV tuner akkor meg mi értelme megvenni?

Javaslom megnézni a Panasonic és a Pioneer felvevőit. Szerintem az a minőség alá menni mint amit e két gyártónak a készülékei tudnak nem érdemes azaz ha nincs szükség ilyen képminőségre akkor felesleges az asztali mivel ebben az esetben a PC-s hardware-es MPEG2-ben rögzítő TV kártyák is megteszik hiszen nincs komoly képminőségi elvárás.

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 05. 12:18 -kor

#13 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 12:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 12:12

Viszont az általad leírtakból nem derül ki a rögzítési minőség. Véleményem szerint egy ilyen eszköznél nem a mobilitás az első azaz nem az, hogy miként vihető át PC-re hanem az, hogy az analóg videóból milyen MPEG2-t képes kihozni.
Egy asztali felvevőnél az alábbi alapvető kérdésekre adott válasz az ami a készülék minőségét mutatja:
Milyen felvételi fokozati vannak azaz milyen bitrátákat használ?
Milyen tömörítéssel dolgozik azaz Hybrid VBR vagy mezei CBR. Ha Hybrid VBR akkor annak milyen a hatásfoka? Hány bites felbontást és mekkora mintavételezési frekvenciát használ? Milyen az audio felbontás és a mintavételezés? Milyen képjavító áramköröket tartalmaz? Milyen a zajszűrés? Van e benne TBC? És még sorolhatnám napestig azokat a paramétereket ami szerint kiválaszt egy felvevőt az ember. Attól mert berakhatsz bármilyen HDD-t még lehet igen pocsék a minősége. Akkor meg minek? Ha minőségben csak ugyanazt tudja mint egy PC-s hardware-es TV tuner akkor meg mi értelme megvenni?

Javaslom megnézni a Panasonic és a Pioneer felvevőit. Szerintem az a minőség alá menni mint amit e két gyártónak a készülékei tudnak nem érdemes azaz ha nincs szükség ilyen képminőségre akkor felesleges az asztali mivel ebben az esetben a PC-s hardware-es MPEG2-ben rögzítő TV kártyák is megteszik hiszen nincs komoly képminőségi elvárás.

Németeknél a porba alázta az összes Panasonic és egyéb írót képminőségben.

#14 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 12:26

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 12:23

Paramétereket!  A puszta marketingnek nem szabad bedőlni. Mi van a műszaki adatlapon?

#15 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 13:06

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 12:23

Utánanéztem ennek a csodabogárnak és hát ez egy nagy  :boa:
Az adatlapja alapján egy nagy kaki az egész. Nincs 3D zajszűrés. Nincs TBC. A gyártó még azt is eltitkolja, hogy hány bites a feldolgozás. Ja és ebből van mono tuneres is. A sztereo tuneres változatnál egy szó sincs arról, hogy tud e NICAM hangrendszert.

Szóval megnézném én azt, hogy miként ver kenterbe egy Panasonic vagy Pioneer felvevőt :nevet2:
Nem ártana megnézned egy ilyen kaliberű készülék rögzítési minőségét meg azt, hogy mit jelent a 3D
zajszűrés.  :D

Szerk:
Még RGB ki és bemenet sincs a felvevőn :omg:

Szóval ha ingyé adnák akkor se kéne. Nekem ennél azért magasabb igényeim vannak.  :D

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 05. 13:29 -kor

#16 Felhasználó inaktív   t.imi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:30

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:40

Ez jól hangzik, másik topikban már elvették a kedvem, hogy ami HDre rögzít, arról írjam ki DVDre, aztán úgy grabbelés PCre, majd lehet vágni. Mondom ahamm, ennyi erővel a PCbe veszek komolyabb cuccost, aztán csókolom, de ez pont azért kellene, hogy bármikor megnyomjam, felvegyen jó sokat, aztán PCről írjak vele DVD-t. Mert közvetlen videóból bedigizve a jelet az nekem teljesen jó minőség lenne, csak mindig foglalt a PC, meg nincs annyi szabad hely :-)

Szükség esetém ha DV-n ki bírja nyomni, az teljesen megfelelne.
Csak szőrmentén :) Nekem van mobilszámom és NEKED?

#17 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:40

Idézet: t.imi - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 14:30

Ez jól hangzik, másik topikban már elvették a kedvem, hogy ami HDre rögzít, arról írjam ki DVDre, aztán úgy grabbelés PCre, majd lehet vágni. Mondom ahamm, ennyi erővel a PCbe veszek komolyabb cuccost, aztán csókolom, de ez pont azért kellene, hogy bármikor megnyomjam, felvegyen jó sokat, aztán PCről írjak vele DVD-t. Mert közvetlen videóból bedigizve a jelet az nekem teljesen jó minőség lenne, csak mindig foglalt a PC, meg nincs annyi szabad hely :-)

Szükség esetém ha DV-n ki bírja nyomni, az teljesen megfelelne.

Neked a 8-10 perces DVD írás lassú? Mert egy asztali ennyi idő alatt nyomja tele a DVD-t  :D 

Azért arra kíváncsi lennék, hogy PC-n mennyiből hozol ki egy olyan összeállítást ami ugyanazt a minőséget adja mint egy jobb asztali. Mennyiért veszel és milyen típusú capture eszközt ami tartalmaz pld. 3D zajszűrést, TBC-t? Egy ilyen eszköz árából a legfelső kategóriás HDD-s Pioneer vagy Panasonic felvevőt simán megveheted.

Szerk:
Rögzíted a felvevővel ami neked kell aztán ha komolyabb DVD authoring kell akkor RW-re kiírod pár perc alatt és PC-re meg simán rippeled szintén pár perc alatt. Mi ebben a sok idő?

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 05. 14:45 -kor

#18 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:09

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 13:40

Rögzíted a felvevővel ami neked kell aztán ha komolyabb DVD authoring kell akkor RW-re kiírod pár perc alatt és PC-re meg simán rippeled szintén pár perc alatt. Mi ebben a sok idő?

Ebben a sok idő: a dvd kiírása+a dvd rippelése  :D
+ macerás.

#19 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:12

Idézet: Karesz - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:09

Ebben a sok idő: a dvd kiírása+a dvd rippelése  :D
+ macerás.

De csak akkor kell ha szükséges komolyabb menü vagy több egyéb tartalom a DVD-n.

Egyébként a 10 perc kiírás + a max. 3-8 perc rippelés nem hinném, hogy sok idő. Az az idő amíg igazán gusztusos tartalmat készítesz el PC-n.  :D 

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 05. 15:15 -kor

#20 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:12

Egyszerűbb a Hdd-re és etherneten vagy usb-n (esetleg a mobil racket átrakva a PC-be)....

Az Auvion csak az egyik, Replaytv és egyéb igen komoly cuccok is kaphatók, de nem volt még időm utána járni.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó