HWSW Informatikai Kerekasztal: Turbopascal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Turbopascal Segitsetek TurboPascalban PLZ!

#1 Felhasználó inaktív   Huan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 14:31

Keddre meg kell írnom TurboPascalban egy képernyőkíméli programot... Valakik segítsenek légyszi, ezen múlik a felvételi jegyem :( Pill és bemásolom a feladatot...
28 & 69, ez az, ami kell az életben! ;)

#2 Felhasználó inaktív   Huan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 14:42

Készítsen programot "kepernyo" néven, mely a következőket tudja:

1. Bekér egy legfeljebb 20 karakterből álló szöveget.

2. Ezt képernyőtörlés után kiírja a képernyő közepére.

3. Ezután az "s" billentyű leütésére véletlenszerű irányban elindulnak a betűk. Egy lépésben a betűk függőlegesen, vízszintesen vagy átlósan léphetnek a szomszéd helyre, vagy helyben maradnak. A betűk egymásra kerülhetnek, de véglegesen ne vesszenek el!

4. A betűk a képernyő széléhez érve szabályosan pattannak vissza. (A képernyőre merőleges sebességkomponens ellentettjére változik.)

5. Egy menetben minden betű egyet lép. A menetek közötti várakozási időt a "g" leütésével lehessen csökkenteni, az "l" leütésével növelni, de ne lehessen nulla, és legyen felső korlátja is!

6. A programból a "q" leütésével lehessen kilépni!

#3 Felhasználó inaktív   Huan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 14:45

Ez lenne a feladat, és kellenének a programozási tételek (google-n mindjárt szétnézek, de azért beírom ide is): eldöntés, keresés, kiválasztás, megszámlálás, összegzés, rendezés, minimum, maximum.

Kérem szépen valaki segítsen, mert nagyon nagy bajba jutnék, ha nem sikerül. Az msn címem: huan28@gmail.com Aki tud segíteni vegyen fel!

KÖSZÖNÖM!

#4 Felhasználó inaktív   Tiara 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 14:12

Talán itt próbáld meg: https://forum.hwsw.h...hp?showforum=19 ;)
We are deeply shocked, disgusted and apalled by the decision to include the infamous "sh*tbear" emoticon in Skype!

#5 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 14:27

Idézet: Tiara - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:12

Talán itt próbáld meg: https://forum.hwsw.h...hp?showforum=19 ;)

Tegnapra kellett neki, sztem már késő.

#6 Felhasználó inaktív   Tiara 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 14:44

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 15:27

Tegnapra kellett neki, sztem már késő.

Hát az pech :)
We are deeply shocked, disgusted and apalled by the decision to include the infamous "sh*tbear" emoticon in Skype!

#7 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 16:06

Idézet: Tiara - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:44

Hát az pech :)

Mondjuk azért az írja meg helyettem valaki, hogy bejuthassak a Zegyetemre típusú kérdésektől kinyílik a bicska az ember zsebébe, szal szerintem annyira nem pech. Mi lesz, ha már így is kezdi... Legalább az első 2-3 vizsgaidőszakig kihúzhatná :omg::D

Arról nem beszélve, hogy gyakorlatilag ugyanezt a problémát (csak kicsit bonyolultabban, és a karaktereket gázmolekuláknak nevezve) kb 2-3 hete _példakódostól_ kitárgyalták a Communitas Magistorumban, csak meg kellett volna keresni....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#8 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 12. 11:46

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 16:06

Mondjuk azért az írja meg helyettem valaki, hogy bejuthassak a Zegyetemre típusú kérdésektől kinyílik a bicska az ember zsebébe, szal szerintem annyira nem pech. Mi lesz, ha már így is kezdi... Legalább az első 2-3 vizsgaidőszakig kihúzhatná :omg::D

Először én is majdnem nagyon kiosztottam a srácot, de aztán arra jutottam, hogy lehet, hogy csak az átlagába kellene a jegy, és az életben nem akar programozni. :think: Nem vagyok igazán tisztában az új érettségi/felvételi rendszerrel.

#9 Felhasználó inaktív   Huan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 16:03

Sziasztok! Eletemben nem akarok programozni!... Chak az atlagba kellene, szombatig kaptam hataridot, es azzol a konnyitessel, hogy nem kell a sebesseges dolgot beleraknom! PLZ Help! THX!

#10 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 16:16

Nincs TP-m már így csak elméletben.

Kell egy rekord, ennek a rekordnak legyen egy max. 20-as tömbje, illetve egy X és egy Z byte változója. Az első a leütött karaktereket tartalmazza, a maradék kettő a karakternek a képernyőn a helyét.

A bekért max. 20-as string esetén ha csak 10 lett leütve az nem baj, akkor is dolgozol mind a 20-al, csak akkor a maradék 10 üres karakter. Ezt az elején old meg, hogy egy ciklussal a tömb mind a 20 értéke kapjon " " értéket.

Legyen egy R véletlen szám.

Mikor leütik a S betűt minden egyes betű megjelenítés előtt R legyen 1 vagy 2 vagy 3 vagy 4. Ha 1 akkor x=x-1 (de csak ha x nagyobb, mint -1), ha 2 akkor x=x+1 (de csak ha x kisebb mint 80), ha 3 akkor y=y-1 (de csak ha y nagyobb, mint -1) , ha 4 akkor y=y+1 (de csak ha y kisebb, mint 25).

Az r véletlen generálása után legyen egy delay(s), ahol s keydetben a program elején 100.

G esetén s=s-10 (de csak ha s nagyobb mint 9), illetve i esetén s=s+10 (de csak ha s kisebb, mint 500)

If keypressed than read(key); if key="q" then exit;

Bár így véletlen szerűen ugrálnak, de minimum kettes :)

R=rekord of

k:set of char;
         x:byte;
         y:byte;
end;

Talán így kell, már nem emlékszem ez a baj, a logikai menetet leírtam, tán nem hagytam ki semmit (ez most így hírtelen fejből jött). (biztos sok a hiba, de a pontosságokra már nem emléxem :( )

Szerkesztette: droland 2006. 01. 12. 16:18 -kor

Laptop / C2D 5550 / 2Gb / 160Gb / X3100 / Intel 965 / XP SP3

#11 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 01:09

Idézet: Huan - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 16:03

Sziasztok! Eletemben nem akarok programozni!... Chak az atlagba kellene, szombatig kaptam hataridot, es azzol a konnyitessel, hogy nem kell a sebesseges dolgot beleraknom! PLZ Help! THX!

mennyit fizetsz érte?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#12 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 08:16

Hát igen :) Megteheted, hogy utánajárással megírod droland útmutatója alapján (ezzel már tényleg baromi könnyű, csak a szintaxisokat kell kiguglizni (sőt, van a TP-nek egy egész jó helpje is), vagy pedig valakit megkérsz rá x összegért, hogy dobja össze.

Szerkesztette: HavocS 2006. 01. 13. 08:16 -kor

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#13 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 11:30

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:46

Először én is majdnem nagyon kiosztottam a srácot, de aztán arra jutottam, hogy lehet, hogy csak az átlagába kellene a jegy, és az életben nem akar programozni. :think: Nem vagyok igazán tisztában az új érettségi/felvételi rendszerrel.

És? Engem sem kifejezetten mozgatott például az irodalom azon része, amelyet tanítottak, sem a fizika, mégis megtanultam, mert kellett az átlagomba, nem pedig megkértem valakit, hogy csinálja meg helyettem. Aztán tudomásul vettem, hogy az amit így elértem (és főként annak köszönhetően, hogy nem tanultam meg annyira, mint kellett volna) nem lett belőle BME, csak BMF.

Nem látom a különbséget. Más tudásával akar előnyhöz jutni, önálló próbálkozásra utaló jelek nélkül...

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#14 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 13. 12:10

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 11:30

És? Engem sem kifejezetten mozgatott például az irodalom azon része, amelyet tanítottak, sem a fizika, mégis megtanultam, mert kellett az átlagomba, nem pedig megkértem valakit, hogy csinálja meg helyettem. Aztán tudomásul vettem, hogy az amit így elértem (és főként annak köszönhetően, hogy nem tanultam meg annyira, mint kellett volna) nem lett belőle BME, csak BMF.

Nem látom a különbséget. Más tudásával akar előnyhöz jutni, önálló próbálkozásra utaló jelek nélkül...

Az tény, hogy nem szép dolog, de különbség azért van. Elképzelhető például, hogy Huan orvosnak készül. Be tud seggelni tíz kilós könyveket, de az életben nem tudná algoritmizálni a kávéfőzést. Akkor most mi van?

#15 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:26

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:10

Az tény, hogy nem szép dolog, de különbség azért van. Elképzelhető például, hogy Huan orvosnak készül. Be tud seggelni tíz kilós könyveket, de az életben nem tudná algoritmizálni a kávéfőzést. Akkor most mi van?

Az, hogy szar a felvételi rendszer némileg...

#16 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 13. 12:32

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:26

Az, hogy szar a felvételi rendszer némileg...

:up:

(Szerintem zárható :fear:)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó