Van két Excel file, kb. 1.5MB, 2.5MB méretűek. A nagyobbikban az egyik sheet rekordszáma 10000 felett van. Ezeket nyilvántartónak használják már évek óta (minden hónapban újat nyitnak, így a méret viszonylag fix kereten belül marad). Helyi adattárolón van, hálózaton nincs megosztva. Kilépésnél van amikor eleve fel sem ajánlja a mentést, csak mentés máskéntet, de ez sem feltétlenül igaz. A hiba, hogy már eleve rosszul menti el az állományt (mentés másként-el ugyanabba belementve vagy sima mentésnél). A követkző megnyitásra egyből írja, hogy sérült és helyreállította. Van benne kimutatás, azt elveti belőle. Találkozott már valaki hasonlóval? Nem tudom ez hardver vagy szoftver hiba lesz-e vagy inkább egyikse, mert a gép frissen lett telepítve és stabilnak tűnik. RAM-ot most teszteltem, háttértár hiba azért nem lehet mert helyi vinyón és hálózati meghajtón is ezt csinálja. A gépen WinXP Pro, webupdate-el frissített Office 2003 van (lehethogy nem kellett volna update?). Az információk nem tudom mennyire hitelesek, mert nem én dolgozom benne, nekem csak megoldani kellene a problémát kb. holnap reggelre..
Oldal 1 / 1
Excel 2003 szakik ide mentés után sérült állomány
Elküldve: 2006. 01. 11. 12:14
Nem irigyellek 
Régebbi formátumba mentéssel próbálkoznék első körben.
Régebbi formátumba mentéssel próbálkoznék első körben.
Elküldve: 2006. 01. 11. 15:57
Azóta bejött a képbe másik két gép is, az egyik egy márkás IBM noti, a másikon évek óta hiba nélkül dolgoznak a programmal egészen két héttel ezelőttig. Tehát nem a gép hibája, legfeljebb a szoftver környezeté. Pont azóta vannak problémák, amióta a Norton Antivirus 2004-et uninstall-áltam és feltelepítettem a Nod32 próbaverziót. Ez utóbbi rendelkezik Office plugin-al ami bekavarhat. Erre a következtetésre tegnap jutottam, így uninstall-áltam az összes érintett gépről a Nod32-t. A probléma még mindig fennáll! Arra gondoltam esetleg benthagy valami szemetet vagy a Norton Antivirus-nak maradt bent valami szemete (esetleg a kettő együtt). Vagy a legújabb Windows Update (webhelyről történő frissítés) kavart be, mert semmi más nem változott a gépeken. Holnapra csinálok nekik egy szűz telepítést amit hálózatba sem fogok kötni csak ez lesz rajta. Ha azon is elszáll én már felkötöm magam.. 2.5 éve dolgoznak ezzel a programmal hiba nélkül.
Mégegyszer a hiba: az Excel file bezárásakor rákérdez, hogy kíván-e menteni és az Igen-re kattintva látszólag jól elmentődik. A másik verzió, hogy Mentés másként-et ajánl fel és belementik ugyanabba. Következő megnyitásnál kéri a jelszót (jelszavas), majd kiírja hogy a dokumentum nem olvasható, ezt csak OK-ézni lehet, majd megint kéri a jelszót és már javított verziót mutat amiben az excel file-ban levő kimutatás el lett vetve, de adatok nem hiányoznak. Ezt helyre tudja rakni a programozó egy bejáratott módszerrel (átveszi egy jóból a kimutatást, stb), utána rendben is van, de következő mentések egyikénél (általában az elsőnél) megint kezdődik elölről. És ami a ciki, hogy az orrom előtt jött elő a hiba, de én nem tudom reprodukálni.
Na erre varrjatok gombot..
Mégegyszer a hiba: az Excel file bezárásakor rákérdez, hogy kíván-e menteni és az Igen-re kattintva látszólag jól elmentődik. A másik verzió, hogy Mentés másként-et ajánl fel és belementik ugyanabba. Következő megnyitásnál kéri a jelszót (jelszavas), majd kiírja hogy a dokumentum nem olvasható, ezt csak OK-ézni lehet, majd megint kéri a jelszót és már javított verziót mutat amiben az excel file-ban levő kimutatás el lett vetve, de adatok nem hiányoznak. Ezt helyre tudja rakni a programozó egy bejáratott módszerrel (átveszi egy jóból a kimutatást, stb), utána rendben is van, de következő mentések egyikénél (általában az elsőnél) megint kezdődik elölről. És ami a ciki, hogy az orrom előtt jött elő a hiba, de én nem tudom reprodukálni.
Na erre varrjatok gombot..
Elküldve: 2006. 01. 16. 10:45
Egy Excel-tudósnak kérném a segítségét!
Több mint 30 munkalapot kellene csinálnom egy dokumentumban, de mindegyikhez az "A" oszlop tartalmát kéne hozzárendelnem. Meg lehet-e ezt oldani valahogy?
Több mint 30 munkalapot kellene csinálnom egy dokumentumban, de mindegyikhez az "A" oszlop tartalmát kéne hozzárendelnem. Meg lehet-e ezt oldani valahogy?
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---
---
AMD everywhere
---
Elküldve: 2006. 01. 24. 11:03
Idézet: ChRiS_RS - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 11:45
Egy Excel-tudósnak kérném a segítségét!
Aktuális ez még?
Ha igen, akkor írj már róla bővebben egy picit, ez így kevéske.
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium) - BenQ E2200HDA 22" Wide LCD - MS Bluetooth Notebook Mouse 5000 - Neonode N2 - Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D - Anna Veronika, szül.: 2007/04/30 - Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó
A téma zárva.