HWSW Informatikai Kerekasztal: DVI hdmi cstlakozás, miért nem jó a felbontás? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVI hdmi cstlakozás, miért nem jó a felbontás?

#1 Felhasználó inaktív   tompika72 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 19. 20:25

Sziasztok!

Remélem hogy valaki tud nekem korrekt információt adni arról hogy miért nem akar menni a dolog.
Van egy pc Fx5200-as video-val. D-SUB-on felkötve a samsung lcd tv-re tökéletes a kép, a felbontás lehet állítani 1360*768-ra. Szeretném a dvi-n keresztül felkötni a tv-re, amihez vettem is egy dvi-hdmi kábelt. Azért ez a korrekt megoldás mert ugye ekkor nincs d/a a/d átalakítás, ráadásul az összes pip funkció csak hdmi-n kereszült érhető el ezen a tv-n. Namost ha a hdmi-n keresztül bekötöm a cuccost, nem lehet a felbontással 1280*720 fölé menni mert akkor a kép szétesik és elkezd villogni. Az előbb írt felbontás ugye meg azért nem jó mert az nem a natív felbontása az lcd-nek.  Próbáltam a powerstrip-et, de azzal em értem el jobb eredményt. Ha valaki fel tudna ebben a témába világosítani, azt nagyon megköszönném.

További jó mozizást mindenkinek.
Üdvözlettel
Tompika

#2 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 19. 22:21

Idézet: tompika72 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 20:25

Sziasztok!

Remélem hogy valaki tud nekem korrekt információt adni arról hogy miért nem akar menni a dolog.
Van egy pc Fx5200-as video-val. D-SUB-on felkötve a samsung lcd tv-re tökéletes a kép, a felbontás lehet állítani 1360*768-ra. Szeretném a dvi-n keresztül felkötni a tv-re, amihez vettem is egy dvi-hdmi kábelt. Azért ez a korrekt megoldás mert ugye ekkor nincs d/a a/d átalakítás, ráadásul az összes pip funkció csak hdmi-n kereszült érhető el ezen a tv-n. Namost ha a hdmi-n keresztül bekötöm a cuccost, nem lehet a felbontással 1280*720 fölé menni mert akkor a kép szétesik és elkezd villogni. Az előbb írt felbontás ugye meg azért nem jó mert az nem a natív felbontása az lcd-nek.  Próbáltam a powerstrip-et, de azzal em értem el jobb eredményt. Ha valaki fel tudna ebben a témába világosítani, azt nagyon megköszönném.

További jó mozizást mindenkinek.
Üdvözlettel
Tompika

próbáld ki másik vidkártyával is, ha tudod, hátha az a ludas...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#3 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 00:05

A HDMI bemeneten nem csak adott felbontasokat tud fogadni a cucc?

Szerkesztette: max-pain 2006. 01. 20. 00:10 -kor

#4 Felhasználó inaktív   tompika72 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 20. 22:37

Sziasztok!

Holnap kapok kölcsön egy ati kártyát, megnézem azzal a dolgot. Ha azzal jó akkor az nvidiát megsemmisítem. :)

fura a dolog mert a d-sub-on keresztül tökéletesen megy a dolog, és nem kell semmit hack-olni, egy az egyben be lehet állítani a felbontást és a kép is nagyon tuti.
Dvi-n meg nem lehet beállítani, amit nem értek mert amonitorom is dvi-n van bekötve és azzal semmi gond. :( na holnap okosabb leszek.

Üdv
Tompika

#5 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 05:06

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 0:05

A HDMI bemeneten nem csak adott felbontasokat tud fogadni a cucc?

ott a pont...

HDMI spec >>>LINK<<< 67-68. oldal

Szerkesztette: pitius 2006. 01. 26. 05:08 -kor

#6 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 11:23

Van itt egy Philips 42PFL7962D LCD TV, amit osszekotottem a gepemben levo 7300GT-vel egy Ednet DVI-HDMI kabellel.
A Windows nem bootol be, kekhalal, amit nem tudok elolvasni, majd ujraindul a gep. Ez a kabel hibaja? Tul olcsot vettem? :)

#7 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 11:35

mikor indul a gép, F8, és azt valszd ki, hogy tiltsa le az automatikus ujraindulast kekhalalkor.

aztan mond mit mond a kékhalal.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#8 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 12:33

Nos, a hibauzenet irql less or equal, stop 0x0000000A...
Safe Modeban elindult a rendszer, de ugy meg okadek volt a kep a felbontas miatt. Es persze folyamatosan eldobja a kepet, nem villog vagy ilyesmi, egeszen a Windows bootloaderig jo a jel, a BIOS betoltodese tokeletesen latszodik :)
Tudom, hogy sokan utaljak a windows pistat, de nekem most perpillanat az van a gepemen.
Most direkt ugy probaltam, hogy beallitottam 1280x720-ra a felbontast, de most is kiirta neha a TV, hogy kerem varjon es hogy video not supported, aztan visszajon a kep, de par masodperc mulva megint eldobja, random idokozonkent.
A TV leirasaban az egyetlen dolog, amit ossze tudok kotni a problemammal, hogy inkompatibilis kabelre hivatkozik ehhez hasonlo hiba eseten.
Ez Ednet DVI-HDMI kabel, az xtrm dgtlban vettem.

A topikindito utolso hozzaszolasabol mar nem derult ki, hogy tenyleg az nvidia kartya volt-e az oka a sikertelensegenek, de nagyon remelem, hogy nem, mert nemreg csereltem el a vga-mat erre az nvidira egyeb inkompatibilitasi okok miatt :D

#9 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 13:39

ion! a vonatkozó bios beállításokat már végigbongészted? nem vágom a vista témát, de én akkoris azzal kezdenék. :)
Business as usual. We fucked up everything.

#10 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 13:51

Bocs, de nem tudom, mit allithatnek a biosban, ami segitene. Az ember azt gondolna, hogy ha rakot egy monitort vagy tv-t a gepre, akkor az csak mukodik, es kesz.

#11 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 16:36

Lehet, hogy a HDCP miatt van?

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó