Elöljáróban annyit, hogy magam sem tudom, hogy jó helyen nyitottam-e témát, majd a modok eldöntik.
Keresgéltem is, de kifejezetten ilyet témát nem találtam, ha mégis volna, kéretik azzal összevonni.
Szóval:
adott egy Gigabyte GA-8GNXP alaplap (mivel a gyártó honlapján pontosan ilyen jelölésű alaplap nincs, ezért vagy az én példányom cimkéjéről maradt le még egy "D" betű vagy...), amire egy CMI9880 hangchip van integrálva.
Az op.rendszer win xp home sp2, legfrisebb driverekkel.
A hangrendszert egy, a téma címében írt programmal lehet beállítani.
A számítógép ház hátulján megtalálható a szokásos 6 csatlakozó, illetve van egy 2 csatlakozós előlapi panel, amelyről két kábel hátulra van kivezetve, s feltételezem azért, hogy ezeket szükség szerint a hátlapi panelbe lehesenn dugni, kvázi, mintha hosszabbítók lennének - de lehet hogy tévedek.
(A programnak nincs súgója, az alaplap driver/alkalmazás cd-jén a telepítőkön kívül semmilyen redame vagy manual fájl nincs, s a neten keresgélve sem lettem okosabb.)
S itt jönnek az én problémáim, pl.:
- amíg egy mikrofon és egy hangszórópár van csatlakoztatva addig minden ok, de, amikor rácsatlakoztatok egy fülhallgatót is, akkor a hangrendszer megbolondul: a beállító programban a csatlakozó szimbólumok össze-vissza villognak, mintha egy 5.1-es hangrendszer csatlakozóit ki-be huzigálnám,
- ugyanez az effektus, ha az előlapi panel egyik kivezetését beduguom hátulra - még akkor, is, ha az előlapi panelre nincs csatlakoztatva semmi.
Mivel elég sok időt szórakoztam, s nem lettem okosabb, gondoltam, egy lépésről-lépésre támát nyitok, hátha valaki érthetően elmondja, hogy mi miért van, s mások is okulnak belöle.
Tehát, ha sem az előlapi, sem a hátlapi panelre nincs csatlakoztatva semmi, továbbá az előlapi panel kivezetései sincsenek rácsatlakoztatva a hátlapra, akkor a CMI 3D Audio Configuration főablaka a mellékelt képen látható.
Az első kérdés máris az, hogy, ha nincs rácsatlakoztatva elvileg semmi, akkor az általam pirossal megjelölt csatlakozók miért jelennek meg aktívként, azaz, mintha rá lenne csatlakoztatva valami?
(A többi kérdés majd ezek után...)
Üdv: scaurus
u.i.: pedig 50k-nál kisebb a csatolt kép, s mégsem jelenik meg...
u.i.: na mégiscsak itt van...
Szerkesztette: scaurus 2006. 01. 22. 12:12 -kor

Súgó
A téma zárva.