HWSW Informatikai Kerekasztal: Dana NetWork NW5140SR Router+Nvidia Firewall - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dana NetWork NW5140SR Router+Nvidia Firewall

#1 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 28. 02:48

Dana NetWork NW5140SR Router-em van, és az anyukám ASUS A8N-SLI-s gépére van rkötve, a battlefield 2 kézikönyvében levan írva mely portokat kell engedélyezni. Eddig a családban csak software-es tűzfal volt, most meg mindjárt van két HW-s is. A BF 2 -vel valamikor csak minden negyedik alkalommal sikerül felcsatlakoznom ranked szerverre. Mivel legális megvásárolt BF-2m van, így ezzel nem lehet a gond. Előbb azt gondoltam, hogy az Nvidia Firewall, de miuátn kikapcsoltam, még úgyis volt, hogy elvesztette a kapcsolatot, bár annyiból javult, hogy kissé gyorsabbnak tűnik, a kérdésem, az lenne, hogy hogyan lehet a routerben a portokat melyet a bf 2 kér kinyitni ? Van a router kézikönyvében szó Prot Trigger fejezetről itt kellene ?

#2 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 28. 07:50

Ha a kapcsolat létre tud jönni, akkor a kért port-ok elérhetőek, más kérdés, hogy miért ilyen instabilan.
A Port triggering egy olyan szabályt jelent, ami port forwarding-ot hajt végre, amennyiben teljesül egy megadott feltétel. Konyhanyelven, ha a szabályban megjelölt, kimenő port-on forgalom támad (játék kifelé óhajt kommunikálni), akkor megnyit (azaz továbbít) egy megadott port-ot (ami mondjuk a játéknak a bejövő kommunikációhoz szükséges). Jó, mert biztonságosabb, mint vakon és állandóan nyitva tartani egy kaput. Érdmees belemélyedni, lehet, hogy ott lesz gond, milyen paraméterek állíthatóak?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 10:24

Kép
Kép
Kép

Ezek állíthatóak a routernél.
Az is gond lehet, hogy Windows XP64 -en játszom, a BF 2 mweg 342 bites és még nem adtak ki hozzá patch-t 64 bitre, de a Windows is legális, tehát azzal sem lehet semmi gond, ha csak alapvetően nem bugos.

#4 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 28. 11:41

Naccerű. Nézd meg, hogy a játék hol óhajt kifelé forgalmazni (leírásában, neten csak meglesz valahol) és hol vár választ, ezalapján egyértelműen beállíthatod.
A W64 esetleg lehet oka, vagy bugos hálókezelés, kiforratlan eszközillesztő, hogyne :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 03:53

Nos az információkat a kézikönyvből írom, tudom egyszerűbb lenne bescannelni, de azt írja, hogy tilos másolni gépi úton... szóval a lényeg  kézzel:

Idézet

Típus      Helyi            Távoli      Kliens/Szerver            Megjegyzés
UDP    bármelyik      27900        Kliens/Szerver
UDP    bármelyik      29900        Kliens/Szerver            Standard Port (29910
TCP    bármelyik      80          Kliens/Szerver          Standard Prot a GameSpyhoz
TCP    bármelyik      29900        Kliens/Szerver           
TCP    bármelyik      29901        Kliens                        Még nincs használatban
TCP    bármelyik      29900        Szerver                      Standard Port (29920)
UDP    bármelyik      27901        Szerver                      Be kell kapcsolni a serversettings.con fájlban
UDP    bármelyik      27901        Be kell kapcsolni a serversettings.con fájlban
UDP      bármelyik          27900        Szerver
TCP    bármelyik      28910        Kliens
TCP    4711                  4711        Szerver
UDP    bármelyik      55123        Szerver
UDP    bármelyik      55124        Szerver
UDP    bármelyik      55125        Szerver
UDP    bármelyik      1500-4999  Kliens/Szerver
UDP    bármelyik      16567        Szerver

Szóval ezt most mindet bekellene adni neki?

#6 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 02:26

Senkinek sem volt még ilyen gondja ?

#7 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 20. 08:46

Hi!

Itt úgy látszik senkinek nincs ilyen baja - én is most vettem egy ugyanilyen kis router és első ránézésre nagyon csúf - viszont nagyon gyorsnak bizonyult (ezt minden viszonyítási alap nélkül mondom! - )

Beállításait tekintve számomra elegendő bár lehetne mélyebbreható is...

Otthonra és 2-3 gépes irodába kivállóan alkalmas!!!

Apropó a problémádra csak a sok próbálkozás hozza meg a megoldás!!!

A DANA weboldalán ezt a routert meg se találtam :-)

Na a legjobbakat!
Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#8 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 10:32

Nekem már megoldodott az ilyen irányu problémám, ugyanis, a 64 bites XP-ről leszedtem, majd újra feltettem a Ntetframework 2.0-t, és azóta nincs ez a probléma.
Amúgy nem tudom miért pont ez volt a ludas...

Amúgy nekem pont a tetszik a design-a tényleg nem találtam meg én sem a honlapján, és tényleg megvagyok vele elégedve.

#9 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 15:01

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 11:32

Nekem már megoldodott az ilyen irányu problémám, ugyanis, a 64 bites XP-ről leszedtem, majd újra feltettem a Ntetframework 2.0-t, és azóta nincs ez a probléma.
Amúgy nem tudom miért pont ez volt a ludas...

Amúgy nekem pont a tetszik a design-a tényleg nem találtam meg én sem a honlapján, és tényleg megvagyok vele elégedve.

örülök neki!!!

Nálam is minden okésan megy!!! :D
Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#10 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 10:25

Esetleg azt nem tudod, hogy a byte-okat  lehet e vele mérni amit az ember browser-ezéskor felhasznál?

#11 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 17:09

Kép

Kép

Szeretném használni a(z) Parentral Control vagy más néven url filter részt. A második képen látható, hogy van egy olyan része a router biosának aminek az a nev, hogy DDNS Setup, ez mire való?
http://www.dyndns.com/
Ide irányít át már beisregisztráltam magamat, de azt mondja 48 órát kell várni amig használhatom, teljesen free... viszont nem tudom 100%-ig hogy mire való. A másik kérdés pedig az, hogy az URL filtert azért nem tudom startolni, mert ez a DDNS még nincs beállítva?

#12 Felhasználó inaktív   olvesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:08

hello mindenki olyan problémám van a DANA routerrel hogy internet megosztodik a lakáson belüli gépek ismerik egymást FTP HÁLOZAT TÖKÉLETES de a KÜLSÖ HELYI HÁLOZATOTT nem tudom elérni kérem hogy segitsenek beállitási problémámra van e orvosság.....

köszönöm a segitséget ebben a témába akár a olvesz@citromail.hu ra is várom a megoldást....

#13 Felhasználó inaktív   Piskóta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 13:04

Idézet: olvesz - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 9:08

hello mindenki olyan problémám van a DANA routerrel hogy internet megosztodik a lakáson belüli gépek ismerik egymást FTP HÁLOZAT TÖKÉLETES de a KÜLSÖ HELYI HÁLOZATOTT nem tudom elérni kérem hogy segitsenek beállitási problémámra van e orvosság.....

köszönöm a segitséget ebben a témába akár a olvesz@citromail.hu ra is várom a megoldást....

Hi!
Ha külső helyi hálózatot szeretnél elérni akkor aszem a virtual server -nél ezt engedélyezni kell, vagy ha a net monitor be van kapcsolva akkor azt ki kell kapcsolni

#14 Felhasználó inaktív   olvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 06:17

Idézet: Piskóta - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 13:04

Hi!
Ha külső helyi hálózatot szeretnél elérni akkor aszem a virtual server -nél ezt engedélyezni kell, vagy ha a net monitor be van kapcsolva akkor azt ki kell kapcsolni

Hello köszi a segitséget de le irnád bövebben hogy csináljam mert nem tudom a net monitor ki van kapcsolva.... válaszod köszi....

#15 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 06:46

Jajj, de jó, hogy rátaláltam erre a topicra. Hogy a búbánatba lépek be ennek a routernek beállításaiba? Sehol se találtam neten, haver meg elhagyta a kézikönyvét. Esetleg tud valaki segíteni?
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#16 Felhasználó inaktív   olvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 07:01

Idézet: Blackman790817 - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 6:46

Jajj, de jó, hogy rátaláltam erre a topicra. Hogy a búbánatba lépek be ennek a routernek beállításaiba? Sehol se találtam neten, haver meg elhagyta a kézikönyvét. Esetleg tud valaki segíteni?

hello be irod a ruter IP cimet a böngészöbe álltalában 192.168.10.1 és enter ha más a cim akkor azt ird az exporelbe va gy amit használsz böngészni....

#17 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 07:23

Az addig oké, de se jelszó, se usernév, semmi?

#18 Felhasználó inaktív   olvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 07:25

Idézet: Blackman790817 - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 7:23

Az addig oké, de se jelszó, se usernév, semmi?

nekem nem kelett hacsak nálad nincs beállitva...

#19 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 07:34

Az a baj, hogy nem nálam van, én azért nem felejtem el a beállításokat. Csak így nem merem resetelni, hogy nem tudom a default passwordöt.

#20 Felhasználó inaktív   olvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 07:54

Idézet: Blackman790817 - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 7:34

Az a baj, hogy nem nálam van, én azért nem felejtem el a beállításokat. Csak így nem merem resetelni, hogy nem tudom a default passwordöt.

szerintem ha resetelsz a ruter alap gyári beállitásba kerül ....

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó