Ethernet hálózat mérése - valami nem ok...
Elküldve: 2006. 01. 31. 08:50
Elküldve: 2006. 01. 31. 09:08
Idézet: kibic - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 8:50
Nem lehet a tűzfallal valami gond?
Elküldve: 2006. 01. 31. 09:47
Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 10:08
...de, minden lehet, bár ez egy Symantec VPN100-as hardweres tüzfal, és eddig ment rendesen. Amikor a jelenség kezdődött, előtte nem konfiguráltam semmit. Azt olvastam, ha az MSN nem talál más utat, 80-as porton is megy (az üzengetés biztos), akkor elvileg nem kell neki portot nyitni... meg előtte müködött. Most kb. percenként leszakad, bár ha kézzel újra bejelentkeztetem, és nem várom ki amig visszaszámol, azonnal sikerül. A skype jobban birja, de néha az is megszakad...
Elküldve: 2006. 01. 31. 09:56
Elküldve: 2006. 01. 31. 10:18
Műszeres mérés kb. 60ezer+ÁFA környékétől, aztán neki kell látni.
Elküldve: 2006. 01. 31. 10:20
Idézet: kibic - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 9:47
Bammeg, egy belső 2x48-as lant ne már ahhoz viszonyítsuk, hogy szakad az MSN, meg a Skype, meg mittomén ahhoz elég egy kisebb kimaradás...
Nyitni 2-3 command ablakot hétvégére, ping, aztán a végén összesíted, hogy voltak-e vesztések. Esetleg a 2 switch 2szer is uplinkelve van, az okozhat időszakos magábafordulásokat. De előtte olvasgass itt hálózatos topikot, hosszú lesz.
Elküldve: 2006. 01. 31. 14:53
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 11:20
Nyitni 2-3 command ablakot hétvégére, ping, aztán a végén összesíted, hogy voltak-e vesztések. Esetleg a 2 switch 2szer is uplinkelve van, az okozhat időszakos magábafordulásokat. De előtte olvasgass itt hálózatos topikot, hosszú lesz.
De viszonyitsuk ahhoz, mert ez a probléma jelentkezett. A kérdés ugy szólt hogy van-e ilyen elemző program, ami a hálózat forgalmát filgyeli, és ki lehet deriteni mi a baja. Ha nincs, az is egy válasz, bár egy T-comos fazonnál láttam a laptopján, mikor kijöttek. Tehát hogy nincs ilyen az nem igaz. Na, majd végigolvasom az összes hálózatos topikot, azt hiszem ezzel a témát le is zárnám, talán ott több értelmes ötetet kapok, és közben összespórólom a 60 ezer + áfát a mérésre - és elköltöm másra, mert jelentkezett valaki aki megméri. Ingyen. Ja, és a hálózat nem Orosházán van. De ez mit számit? Már tudom hogy van itt némelyeknek több ezer "hozzászólása". Ezekből?
Elküldve: 2006. 01. 31. 15:08
Idézet: kibic - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 14:53
Hálózatot műszerrel mérünk és kész, főleg 96 portra. Van rengeteg monitor szoftver, de sokat nem érnek ilyen esetekben. És igen ezekből van ilyen sok hozzászólásunk, főleg szegény Jahno-nak.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 01. 31. 15:49
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 16:08
Hát, biztos müszerrel mérünk, bár pl az Ethereal is tud valami ilyesmit, de közben itt votak a müszerrel akik a hálózatot épitették, semmi baja. A tüzfal lesz a hibás, alighanem. Nem tudom miért olyan nagy mágia ez a 96 port, most beszéltem a mellettünk lévő intézmény rendszergazdájával, nekik 400 gép van egy hálózaton. Innentől nem aggaszt az én 70 gépem, a 96 portomon...
Elküldve: 2006. 01. 31. 16:21
Na, majd végigolvasom az összes hálózatos topikot, azt hiszem ezzel a témát le is zárnám, talán ott több értelmes ötetet kapok, és közben összespórólom a 60 ezer + áfát a mérésre - és elköltöm másra, mert jelentkezett valaki aki megméri. Ingyen. Ja, és a hálózat nem Orosházán van. De ez mit számit? Már tudom hogy van itt némelyeknek több ezer "hozzászólása". Ezekből?
Szoftverjelleg van, de switchben nem sokat bír mérni, vagy az intelligensebb switch adataira támaszkodik, és azt jeleníti meg grafikusan. Valamint forgalmazni kell a hálózaton, álatlában vagy végpontonként párban, vagy a switch és a mérendő port-portok közé HUBot rakni, aztán ebbe dugni a szoftvert.
Mi ezzel csak az internetes meg lanos forgalmat mérünk, CRC hibákra marad a managelhető switch, de szoftverrel sem tudsz okosat kideríteni, mert szép sorban el kezded visszadugdosni, minden jónak néz ki, egyben is jónak néz ki, aztán hoppp, pont most szakad. Szóval maradjunk a parancssornál, meg a pingnél, mert az sokkal nagyobb csodákra képes ha megy 2 napig, vagy grafikusban ugyanez, az feljegyzi kiesés mellé az időt is.
Több ezer hozzászólás meg azokból van, mert elvcárják, hogy folyton ugyanarra a kérdésre írjam ugyanazt a választ. 60ezer csak Neked tűnik nagy számnak, mert fizikai réteghez alapban kell egy pár milliós értékű műszer. Ergo akinek ilyen van, annak nem ér rá pihenni, mert pénzt kell vele termelni, akinek meg nincs, az bérli, valamint 96 végpontnál ha számolunk végpontonként csak 3 percet a méregetéssel akkor az már alapban 5 óra, éa akkor minden meg volt számozva, nem kísérleteztünk más kábellel, meg semmivel, valamint 2 embernek az összeszokott melóját kell csinálni.
De felőlem arra hallgatsz, akire akarsz, csak megint itt lesz egy nyitott topikos kérdés, aztán jövőre megint keresni fog valaki egy ilyen szoftvert, akinek ugyanígy le fogom írni. Egy szoftverrel nem lehet a hálózat egészét nézni (talán az aktív patchpaneles dolgok már így működnek, de az nem occsó, itthon még nem volt hozzá szerencsém telepítésileg) hisz switch van, ami az 1-e sportjáról a 2-es portjára forgalmazódik, az a 3-ason nem fog megjelenni.
Iskoláknak egyebeknek én is szoktam ingyé meg occsón melózni, de azért aki így látatlanban ingyen melót ígért, az vagy igen jó haver, vagy éppen van felesleges 2 napja rá. Ha nem több.
Elküldve: 2006. 01. 31. 16:31
Idézet: kibic - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 15:49
A tüzfal lesz a hibás, alighanem. Nem tudom miért olyan nagy mágia ez a 96 port, most beszéltem a mellettünk lévő intézmény rendszergazdájával, nekik 400 gép van egy hálózaton. Innentől nem aggaszt az én 70 gépem, a 96 portomon...
Azért, mert ha van 3 darab szar CRC-s kábeled, pár Rtl kártya, meg ez a 96 port az alsókategóriás KTIben lóg, akkor soha nem fogd megállapítani, hogy miért nem megy. Ez tény. Aki ellenkezik, az jöhet hozzám konspirációra, van egy ilyen projektem éppen, ráadásul ezek közül kb. 20 darab szerver is van, és nem érünk rá pöcsölni. Másik topikban leírtam a megoldást
Mert Ethereal pld. meg nem mondja, ha pld. szakadt az árnyékolás, vagy egy nem használt ér, esetleg csak kicsit nagy a közelvégáthallás, vagy valami egyéb érték. Csomagot tud, mint írtam a két pont közt. Switch harmadik portján már nem tud.
Tüzesfalra meg akkor annyit bírok mondani, hogy jó béna vagy 70 gép üzemeltetésével, ha nagyságrendileg sem bírod behatárolni a hibát, hogy esetleg kifelé mi más miatt szakadhat... Mert ahhoz elég egy kisebb net kimaradás, szóval mi köze van hozzá a lanhoz?
Aki telepítette a hálót azoknál csak csodálkozom, hogy mosthirtelen határidőre elő bírtad szedni, rá is értek, aztán már meg is méregettek mindent. Közben a munka abba lett hagyva? Itt nagyon sántít valami, mert nekem gyakorlatban egyik sem szokott működni, de sosem fogjuk megtudni úgysem
60+ÁFÁ pedig írd bele az aláírásod, hogy nekem sok szerettel, aztán örüljél, debeállítottad egy hibának, annak pedig így lehet hozzálátni...
Elküldve: 2006. 01. 31. 17:38
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 17:31
Aki telepítette a hálót azoknál csak csodálkozom, hogy mosthirtelen határidőre elő bírtad szedni, rá is értek, aztán már meg is méregettek mindent. Közben a munka abba lett hagyva? Itt nagyon sántít valami, mert nekem gyakorlatban egyik sem szokott működni, de sosem fogjuk megtudni úgysem
60+ÁFÁ pedig írd bele az aláírásod, hogy nekem sok szerettel, aztán örüljél, debeállítottad egy hibának, annak pedig így lehet hozzálátni...
No, röviden és utoljára. Miért fájok én neked? Ne rágjuk már tovább a gittet. Béna vagyok, ennyi, te nagyon jó vagy, ennyi. Ha ezt elismerem, akkor örülsz és vége? Igen, jóban vagyok a kivitelezőkkel, és van 2 vagy 3 müszerük. Tudod nagy cég. Utána szereztem egy Synantec tüzfalat, igaz nem VPN 100 hanem 200, de jó lesz ez is. Holnap elhozom és felteszem. Hogy mi köze az egész szakadozásnak a lanhoz? Gondoltam talán rossz valamelyik switch vagy ilyesmi, esetleg szemetel valami a hálózaton. A 60 rugóról meg annyit, hogy nekem sok szeretettel. Csao.
Elküldve: 2006. 01. 31. 19:03
Idézet: kibic - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 17:38
Akkor viszont nekem kellene az elérhetőségük privátban, néha jól jönnének. Mert ahonann két vagy több műszert bírok szerezni, azok nem éppen a megfizethető kategóriámba tartoznak, aztán kellene valami korrekt banda.
Elküldve: 2006. 01. 31. 19:42
Idézet: kibic - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 18:38
Sok sikert!
Egy rossz relatek kártya is tud ilyet okozni az egész hálón. Azt meg nem nagyon tudod kimérni.
De azért ird meg mire jutottál, sokat lehet belőle tanulni.
Elküldve: 2006. 02. 02. 20:56
Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 20:42
Egy rossz relatek kártya is tud ilyet okozni az egész hálón. Azt meg nem nagyon tudod kimérni.
De azért ird meg mire jutottál, sokat lehet belőle tanulni.
Nos. Elöször is az előző kérdezőnek annyit tudok elmondani, hogy valóban nincs baja a hálózatnak, rosszul tippeltem, ezt a hálózatosok jól mondták, a Symantec tüzfal miatt szakadozott kifelé. Másnap feltettem egy másik VPN 100-ast, azonos konfigurálással, és figyeltem erősen. Egy szakadás volt egész délelőtt, de az akármitől lehett. Azután feltettem egy VPN 200-ast, ami csak abban tér el hogy 2 bemenetes. Ezzel ma estig nem volt egyetlen szakadás sem. Tehát - sajnos - a tüzfal modul kattant meg, de hogy mi azt nem tudom. A Symantec-nél nehéz találni telefonos supportost, igy csak emilben irtam meg a gondomat, meg hogy hogyan lehetne megméretni... Arra a kérdésre pedig, hogy melyik cég segitett ki ilyen gyorsan, annyit árulok el hogy régen Matáv szinek alatt futott, most valami T-izé... De csak kiemelt ügyfelekkel folglalkoznak... Most végre hasznukat vettem, mert súlyos milliókat fizetünk nekik.
Elküldve: 2006. 02. 03. 11:05
Idézet: kibic - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 20:56
Csúsztatsz. Ezueknek mondjuk pár gipszjakabon kívül az Albacomp meg az LNX melózik, egyik sem bír 1 napon belül kimenni műszeres mérésre, főleg ingyé. Ha meg milliókat fizetünk, akkor miért háborodtál fel azon az occsó 60+Fa összegen?
Hagyjuk, valamit félrebeszélsz, és nem emészted meg, hogy majdnem első hozzászólásban valaki a tüzesfalra tippelt, én meg mondtam, hogy a cuccok akármitől vagy bármitől is szakadhatnak, miért kell egyből lan hibára gondolni?
Elküldve: 2006. 02. 03. 12:27
Mivel úgyis megoldódott a gond, most már talán az offtopic kockázatai és mellékhatásai nélkül megjegyezhetem, hogy alapvetően nem igazán illik/szokás ilyenkor kekeckedni/érzékenykedni, hiszen Te kértél itt segítséget, mások meg legalább belegondoltak a problémádba.
Nem mintha különösebben zavarna, érdekelni sem érdekel, csak észrevétel szintjén jelezném. Meg persze legalább tekerek egyet a számlálómon is, ha már ilyen jól ráérek...

Súgó
A téma zárva.