HELP! BIOS-t alapállapotba hogyan? Nem bírta a RAM időzítést
Elküldve: 2006. 03. 25. 17:31
Nem találtam meg, hogy milyen billentyűkombinációval lehet alapállapotba hozni a BIOS-t, hogy legalább beinduljon. Egy csomó billentyűkombinációt kipróbáltam már. AMI bios.
Köszi!
Elküldve: 2006. 03. 25. 18:07
Idézet: kapasz - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 16:31
Nem találtam meg, hogy milyen billentyűkombinációval lehet alapállapotba hozni a BIOS-t, hogy legalább beinduljon. Egy csomó billentyűkombinációt kipróbáltam már. AMI bios.
Köszi!
A nem bootol alatt azt értem, hogy a bios setup-ba sem tudok belépni.
Elküldve: 2006. 03. 26. 12:51
Ha szerencséd van, a gép alján, az egyik lecsavarozható panel mögött ott figyel a CMOS eleme. Persze csak akkor nézd meg, ha nincs lematricázva.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2006. 03. 26. 20:36
Szerkesztette: kapasz 2006. 03. 26. 20:37 -kor
Elküldve: 2006. 03. 26. 23:54
Idézet: kapasz - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 20:36
Egyes biosoknál pld. insert gomb nyomva tartása bekapcsoláskor...
Elküldve: 2006. 03. 27. 08:14
Szerintem várj még azzal a szervizzel...
Ezen a lapon nem ilyen kis tartoban van az elem, hanem egy kábelen lóg végülis, piros szig.szalaggal körbetekerve. Szerintem nincs leforrasztva, hanem csatival van rákötve a lapra, de ennyire már nem emléxem. Nembiztos hogy teljesen szét kell szedni hozzá a gépet. Ha mégis akkor vidd inkább be, mert azt a matricát egyben lekaparni egy borzalom nehéz és hosszu munka
Tedd magad elé a laptopot, nyitva. A billentyüzetnél ha benézel a bal és jobb also sarokban akkor találsz ilyen pici fogakat, amik leszoritják a bill-t. Meg középen is van egy. Azokat nyomd hátra (magadfelé), mondjuk egy személyivel, vagy valami kemény kártyával. Akkor a bill. alja már is ki van szabaditva, de vigyázz ne emeld meg nagyon, mert a másik felén nem ilyen rugos izék tartják, nehogy letörjenek. Kb 2-3cm-t emelheted nyugodtan. Majd huzd meg finoman magad felé, és akkor a tetején lévő tartók kicsusznak a helyükröl, a bill-el együtt. Alul látni fogod h egy szalagkábel tartja ami befut egy nagyon vékony, alig rögzitett fémlemez alá. A bill-t most fejjel lefele ráfektetheted a laptop csuklotámaszára, majd fogd meg a vékony fémlemezt a feléd közelebb eső oldalán, és kezd el ezt is uanugy magad felé huzni mint a bill-t. Ez már nehezebben jön ki, de nem para nem törik, vagy gyürödik meg a visszarakásnál sem. Akkor ha megvan azt dobd félre, mostmár látod a bill csatiját.

Hát valami ilyesmit fogsz látni,csak még be lesz dugva a bill.
Most egy picit elbizonytalanodtam abban hogy vajon a lap melyik felén is volt az elem, de a nyakamat merném rá tenni h a bill felöli oldalon. Mindenesetre egy probát megér, ezzel még garit nem vesztesz.
A garit egyébként egyetlen leragasztott csavar jelzi, pont itt a bill alatt a jobb oldalon. Kerek matrica.
Ha igy nemtudod megcsinálni, akkor szét kell teljesen szedni a gépet, de szoszerint mindent darabokra :
A végén azt a fémházat levarázsolni a laprol a legnehezebb.
Remélem segitettem, jo szerelést
Elküldve: 2006. 03. 29. 10:40
A topic zárható.
Elküldve: 2007. 04. 15. 14:59
Elküldve: 2007. 04. 15. 17:45
Idézet: Anikó 53 - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 15:59
sztem itt nagyobb esélyekkel lndultál volna:
https://forum.hwsw.h...ic=87179&st=480
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Súgó
A téma zárva.