HWSW Informatikai Kerekasztal: HELP! BIOS-t alapállapotba hogyan? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HELP! BIOS-t alapállapotba hogyan? Nem bírta a RAM időzítést

#1 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 25. 17:31

Elállítottam a RAM időzítést és nem bootol a notebookom. Szétszedés nélkül szeretném gyógyítani, mert még garis.

Nem találtam meg, hogy milyen billentyűkombinációval lehet alapállapotba hozni a BIOS-t, hogy legalább beinduljon. Egy csomó billentyűkombinációt kipróbáltam már. AMI bios.

Köszi!
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#2 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 18:07

Idézet: kapasz - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 16:31

Elállítottam a RAM időzítést és nem bootol a notebookom. Szétszedés nélkül szeretném gyógyítani, mert még garis.

Nem találtam meg, hogy milyen billentyűkombinációval lehet alapállapotba hozni a BIOS-t, hogy legalább beinduljon. Egy csomó billentyűkombinációt kipróbáltam már. AMI bios.

Köszi!

A nem bootol alatt azt értem, hogy a bios setup-ba sem tudok belépni.
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#3 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 12:51

És mégis, milyen notebookról van szó?
Ha szerencséd van, a gép alján, az egyik lecsavarozható panel mögött ott figyel a CMOS eleme. Persze csak akkor nézd meg, ha nincs lematricázva.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#4 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 20:36

Köszönöm szépen, de sajnos le van matricázva, így nem szedhetem szét. ECS 321. Csak egy billentyűkombinációra vadásztam, de úgy látom, sikertelenül, így holnap megpróbálom szervizben elintézni a szétszedést gariban.

Szerkesztette: kapasz 2006. 03. 26. 20:37 -kor

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 23:54

Idézet: kapasz - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 20:36

Köszönöm szépen, de sajnos le van matricázva, így nem szedhetem szét. ECS 321. Csak egy billentyűkombinációra vadásztam, de úgy látom, sikertelenül, így holnap megpróbálom szervizben elintézni a szétszedést gariban.

Egyes biosoknál pld. insert gomb nyomva tartása bekapcsoláskor...
Make love not Wor.

#6 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 08:14

Csá!

Szerintem várj még azzal a szervizzel...
Ezen a lapon nem ilyen kis tartoban van az elem, hanem egy kábelen lóg végülis, piros szig.szalaggal körbetekerve. Szerintem nincs leforrasztva, hanem csatival van rákötve a lapra, de ennyire már nem emléxem. Nembiztos hogy teljesen szét kell szedni hozzá a gépet. Ha mégis akkor vidd inkább be, mert azt a matricát egyben lekaparni egy borzalom nehéz és hosszu munka :)
Tedd magad elé a laptopot, nyitva. A billentyüzetnél ha benézel a bal és jobb also sarokban akkor találsz ilyen pici fogakat, amik leszoritják a bill-t. Meg középen is van egy. Azokat nyomd hátra (magadfelé), mondjuk egy személyivel, vagy valami kemény kártyával. Akkor a bill. alja már is ki van szabaditva, de vigyázz ne emeld meg nagyon, mert a másik felén nem ilyen rugos izék tartják, nehogy letörjenek. Kb 2-3cm-t emelheted nyugodtan. Majd huzd meg finoman magad felé, és akkor a tetején lévő tartók kicsusznak a helyükröl, a bill-el együtt. Alul látni fogod h egy szalagkábel tartja ami befut egy nagyon vékony, alig rögzitett fémlemez alá. A bill-t most fejjel lefele ráfektetheted a laptop csuklotámaszára, majd fogd meg a vékony fémlemezt a feléd közelebb eső oldalán, és kezd el ezt is uanugy magad felé huzni mint a bill-t. Ez már nehezebben jön ki, de nem para nem törik, vagy gyürödik meg a visszarakásnál sem. Akkor ha megvan azt dobd félre, mostmár látod a bill csatiját.
Kép
Hát valami ilyesmit fogsz látni,csak még be lesz dugva a bill. :) Azt ugy tudod lehuzni, hogy a csatiján magadfelé kihuzod a 2 oldalt lévő pöcköket és akkor elengedi a szalagkábelt. Akkor azt is félreteheted, és a lapon a bill csati mellet találsz még egy hasonlo, de kissebb csatit. Na amögött probálj meg benézni a fém burkolat alá. Ott kell lennie a piros szigszalagos elemnek. Ha valami szemöldök csipesszel vagy mittomén betudsz nyulni, és kihuzni akkor nyertél.
Most egy picit elbizonytalanodtam abban hogy vajon a lap melyik felén is volt az elem, de a nyakamat merném rá tenni h a bill felöli oldalon. Mindenesetre egy probát megér, ezzel még garit nem vesztesz.
A garit egyébként egyetlen leragasztott csavar jelzi, pont itt a bill alatt a jobb oldalon. Kerek matrica.
Ha igy nemtudod megcsinálni, akkor szét kell teljesen szedni a gépet, de szoszerint mindent darabokra :
A végén azt a fémházat levarázsolni a laprol a legnehezebb.
Remélem segitettem, jo szerelést :)

#7 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 10:40

Köszönöm mindenkinek, a probléma megoldódott. Szervizben RAM-csere oda-vissza sikeresen alapállapotba hozta a biost.

A topic zárható.

#8 Felhasználó inaktív   Anikó 53 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 15. 14:59

Sziasztok! Van egy Patriot G320-as notbook-om. Új tápot vettem neki, mert a régi tönkre ment. Az újról lesett az a kb 10 filléres vacak ami a változtatható állású pöcköt a megfelelő amperen tartotta, és elmozdult. TUDJA VALAKI, HÁNY AMPEREN KÉNE KAPNIA A TÁPOT??? a RÉGI TÁPOT KIDOBTAM.... SEGÍTSETEK! 

#9 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 04. 15. 17:45

Idézet: Anikó 53 - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 15:59

Sziasztok! Van egy Patriot G320-as notbook-om. Új tápot vettem neki, mert a régi tönkre ment. Az újról lesett az a kb 10 filléres vacak ami a változtatható állású pöcköt a megfelelő amperen tartotta, és elmozdult. TUDJA VALAKI, HÁNY AMPEREN KÉNE KAPNIA A TÁPOT??? a RÉGI TÁPOT KIDOBTAM.... SEGÍTSETEK!

sztem itt nagyobb esélyekkel lndultál volna:
https://forum.hwsw.h...ic=87179&st=480
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó