HWSW Informatikai Kerekasztal: Sony Memory Stick Pro Duo High Speed problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sony Memory Stick Pro Duo High Speed problémák Speciális igények egy 2GB-s kártyának? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 29. 09:35

Sziasztok!

Problémám a következő: vettem (használtan) egy a címben szereplő memóriakártyát. Eddig az 1GB-s kistestvérét használtam minden probléma nélkül K750i mobilomban, és egy 2500Ft-os Gembird all-in-one kártyaolvasóban.

A 2GB-s kártyával igencsak meggyűlt a bajom, és nem találom rá a magyarázatot, hogy miért. Először a telefon sem ismerte fel, és a kártyaolvasó is úgy reagált rá, hogy eltűnt az eszközkezelőből. Pár alkalom után a telefon egyszercsak meglátta, le is tudtam formázni, illetve használni is tudom. A telefon adatkábelén keresztül adatot is tudtam a kártyára másolni, azonban a kártyaolvasó továbbra sem hajlandó kezelni.

Kérdésem: tudtok-e esetlegesen valami logikai határról, esetleg eltérő lábkiosztásról, vagy bármi másról, ami azt indokolná, hogy egy 2GB-s Memory Stick-hez külön támogatás kelljen? Sehol sem találtam erről információt. Az 1GB-s kártyát egyébként Duo átalakítóval használom, és még is azt tudom, hogy a következő vezérlővel van szerelve az olvasó:

http://www.genesyslogic.com/econtents/prod...astcidx=8&SN=38

Hallott már valaki ilyesmiről? Mihamarabb válaszolnom kéne a tulajnak, hogy akkor most rendben van-e a kártya....

Minden választ előre is nagyon köszönök  :respect:

Szerkesztette: Csybe 2006. 03. 29. 09:37 -kor

#2 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 10:01

Elképzelhető inkompatibilitás, próbáltad átalakító nélkül (tudom, nehéz kivenni úgy)?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 11:00

Simán lehet inkompatibilitás, talákoztam már ehhez hasonlóval más adattároló eszközknél, pl. az 1GB-os microdrive-ot szépen kezeli a Sony fényképezőgépem, de a 2GB-osat már nem, ugyanakkor sima CF-kártyából megy benne a 2GB-os, de a két (márkás) kértyából az egyiket saját maga nem képes formázni, csak ha formázva teszem bele eleve, míg a másikkal minden megy. Ki érti ezt? Bár egy közös jellemző van Csybe esetével összehasonlítva: Sony.  :)

#4 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 11:05

Mindkettő Sony és High Speed, típusjel szerint MSX-M1GN illetve MSX-M2GN.

Köszi az ötletet, csavarhúzó elő, megnézem átalakító nélkül :)

Szerkesztette: Csybe 2006. 03. 29. 11:14 -kor

#5 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 11:09

Átalakító nélkül sem megy :(

Beviszem melóhelyre, megnézem ott is...

#6 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 19:11

Inkább vidd vissza a kártyát cserére!
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#7 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 20:22

Újra lefagyasztotta a telefont is, illetve utána nem látta meg többször, úgyhogy feladtam a dolgot.

Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást. :respect:

#8 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 15:14

Sziasztok! Lehet, hogy nem pont ide illik a kérdésem, de hirtelen nem találtam olyan topicot ahová feltehettem volna:

Adott egy - még garanciális - laptop. Történés: SonyMemoryStick Duo kártya feledékenységből adapter nélküli berakása a laptop kártyaolvasó nyílásába. Eredmény: a kártya olvasható, de kivenni... szóval mit lehetne tenni az ügy érdekében a garanciális laptop szétszedése nélkül a kártya visszanyeréséért?

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó