Windows MCE távirányító Hibák, észrevételek, tippek
Elküldve: 2006. 04. 17. 16:21
Nemrég vettem egy MCE távirdát. Akartam vezérelni a MediaPortalt, de meglepve vettem észre, hogy a nullást nem akarja bevenni. Feltettem kísérletképpen az XP Media Center Editiont egy másik partícióra, és pl. a rádiónál a frekvencia beírásakor szintén nem akarta megenni a nullást.
Amit azért nem értek, mert látom, hogy adja és veszi a jelet. A távirdának nincs drivere, automatikusan felismeri az XP. Tehát az a kérdésem, hogy vajon a nullás gombot miért nem ismeri fel vagy fogadja el?
Elküldve: 2006. 04. 17. 19:29
- a gomb nem hibás, működik.
- a HIP nevű cuccal is észreveszi a 0-át, az előre beállított profilban is 0-nak van beállítva, és a program futásakor úgy is működik, a válaszkód (a felismertetett) és az előzőleg beállított kód megegyezik!
- ha nem megy a HIP, akkor a nullásra más funkciót vesz le a Windows. A ChrisTV esetében pl. a vezérlőpultot hozza elő és rejti el.
- se a MediaPortalban, se a MediaCenter alatt nem látja nullásnak. Csatornaváltáshoz, és teletextnél próbáltam ki.
- a HIP jó kis cucc, de enélkül is tudom a ChrisTV-t vezérelni, de HIP nélkül nincs nullám
Ergo: a driverben hol tiudom átírni a nullást nullára???
Elküldve: 2006. 04. 18. 07:42
- távirda reset a 30 mp-ig kivett elemekkel
- driver csere, amit a HIP-ben is meg lehet találni, de azzal meg csak furcsább dolgok jöttek elő, így a gyárit visszatettem (eHome)
- girdert, HIP-et próbáltam. Ami érdekes, hogy ugye a HIP alatt jó a kód, tehát a vevő jól veszi, de nem jól továbbítja a parancsot. Nem találkozott valaki hasonló bajjal?
Elküldve: 2006. 04. 18. 15:23
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 16:15
Épp ezaz, hogy nem. Ha magyar a kiosztásod és ő egy angolhoz való "0" kódot küld el, akkor a lejátszó progid egy "~"-t érzékel. Ha jól rémlik.
Szerkesztette: freeone 2006. 04. 18. 15:24 -kor
Elküldve: 2006. 04. 18. 21:54
- ha a nullást a fizikai billentyűről veszi, akkor a nullás a magyarban az ö betű. Ha a magyar nullás helyét nézzük, akkor az angolban meg hullám jel.
- ha viszont azt nézzük, hogy a billentyűkiosztásnál más jelet kap, akkor figyeli a kiosztást, tehát a magyar billenytűkiosztásnál erre figyelniük kellett volna a programozóknak, hogy itt a nulla más billentyűn van.
Na ezt bugnak el is küldöm a Microsoftnak.
Elküldve: 2006. 04. 19. 14:15
- a beállító varázslóhoz nem az MCE plugint kell beállítani, hanem a Keyboardot
- amikor megvan a főablak ki kell jelölni azt az alkalmazást, aminél kell a nullás gomb
- utána alul az Add Key gombra előjön egy ablak. Ekkor a távirdán meg kell nyomni a nullást, ha kell kétszer
- a felbukkanó ablakban kattints a lenti listában a nullára és ok.
Ha más alkalmazást is akarsz használni, arra ugyanígy be kell állítani a nullást.
Nekem megy, és így az ö helyett már nullásnak eszi meg a távirda gombját magyar beállításokkal.
Elküldve: 2006. 04. 20. 21:43
Ezzel a HIP-pel lehet a TV kikapcsoló gombhoz valami funkciót rendelni?
Konkrétan az ATI Tray Tools "Shift-Control-Alt-D" lenne, amivel kikapcsolom a monitort.
Ez nagyon tetszene.

Súgó
A téma zárva.