HWSW Informatikai Kerekasztal: Dana Router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dana Router külsö helyi hálozat elérése dana router

#1 Felhasználó inaktív   olvesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 07. 18:36

hello mindenki segitség Dana routert használok internet megosztásra az internet tökéletes az ftp müködik lakáson belül a gépek ismerik egymást de a külsö hálozati helyeket nem ismeri fel mi lehet az oka HELP...tehát a szolgáltatomnak a többi elöfizetöje nem látszik megosztott hálozati helye mig nem volt router addig okésan tudtam komunikálni a külsö hálozati gépekkel....jo volna egy leirás hogyan kell rávenni a DANA routert hogy lássa öket....köszi a segitséget...

#2 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 07. 19:06

Be kéne irányítani a NetBIOS és SMB portokat. UDP 137 és 138, valamint TCP 139 és 445. Vagy rakd az egyik gépet DMZ-be, akkor a router minden forgalmat ráenged. Persze innentől kezdve a router, mint tűzfal nem fog funkcionálni, csak a netmegosztást segíti. Ezt vedd figyelembe!
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 07. 19:16

Idézet: olvesz - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 19:36

tehát a szolgáltatomnak a többi elöfizetöje nem látszik megosztott hálozati helye mig nem volt router addig okésan tudtam komunikálni a külsö hálozati gépekkel....

Értelmes szolgáltató alapban tiltja ezeket a dolgokat, így eleve furán nézek a problémára...
Make love not Wor.

#4 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 19:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 19:16

Értelmes szolgáltató alapban tiltja ezeket a dolgokat, így eleve furán nézek a problémára...

Gondolom a szolgáltató 20000 Ft-os D-Link routerével ez nehezen menne. :D
Szomorú, hogy egyesek csak ilyen szolgáltatókra hagyatkozhatnak, mert a pl. község létszáma miatt normális szolgáltató nem fektet be oda.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!

#5 Felhasználó inaktív   olvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 19:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 19:16

hello tudod az a problémám hogy külsö helyi hálon belül nem tudunk játszani mert nem látjuk egymástPL:Call Off Duty.....és mig nem routerrel osztottam a netet hanem csak egy gépen volt net láttuk egymás megosztott mapáját és tudtunk egymással komunikálni...

#6 Felhasználó inaktív   olvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 19:31

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 19:06

Be kéne irányítani a NetBIOS és SMB portokat. UDP 137 és 138, valamint TCP 139 és 445. Vagy rakd az egyik gépet DMZ-be, akkor a router minden forgalmat ráenged. Persze innentől kezdve a router, mint tűzfal nem fog funkcionálni, csak a netmegosztást segíti. Ezt vedd figyelembe!

hali a DMZ nem segitett rajtam a másik dolgot amit irtál nem értem mert nem vagyok informatikus és most kezdem kapisgálni ha bövebben le irnád talán megérteném mondjuk ugy sem bizztos...de azért meg köszönném....

#7 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 22:15

Idézet: olvesz - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 19:31

hali a DMZ nem segitett rajtam a másik dolgot amit irtál nem értem mert nem vagyok informatikus és most kezdem kapisgálni ha bövebben le irnád talán megérteném mondjuk ugy sem bizztos...de azért meg köszönném....

A DMZ-t érted, a portbeirányítást nem. :think:
No mindegy, ez már kezd az a kategória lenni, amire kiemelt topic van.

https://forum.hwsw.h...showtopic=90781

Szerintem nézd át, valószínűleg meg lesz válaszolva még a fel nem tett kérdéseid is.

#8 Felhasználó inaktív   szabot79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 09:58

Sziasztok!

Van egy NW5140SR típusú Dana routerem. A gondom, hogy nem tudom, hogy hova tettem a leírásom (fránya költözés) és a default IP-t is elfelejtettem (fránya memória).

Meg tudná mondani valaki a default IP-jét ennek (vagy hasonló kategóriájú) routernek?

Előre is köszi!

#9 Felhasználó inaktív   szabot79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 19:18

Sziasztok!

Idő közben meglett a leírás. Akinek esetleg kellene a jövőben: a default IP 192.168.10.1

#10 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 01. 18:19

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 19:06

Mi az DMZ?

#11 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 19:21

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 18:19

Mi az DMZ?

DeMilitarized Zone

A fenti link ragyogóan elmagyarázza, de dióhéjban: olyan gép a router mögött, amire minden olyan port ráirányul, aminek nincs portforwardingja. Azaz a DMZ majdnem olyan szabadon kommunikál a neten, mintha nem lenne előtte router.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó