HWSW Informatikai Kerekasztal: XpSp2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

XpSp2

#1 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 02. 21:40

Ha köll...ftp://bcsel:mobiforton@193.226.5.125:21/WindowsXP_SP2_Build_1185.exe

vagy kipostázom ha kell. :cool:

[ 2003. április 02.: Wyco [aki mindjárt 20 éves] szerkesztette a hozzászólást ]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2 Felhasználó inaktív   Peregrinus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 02. 21:55

Vmi bővebb infó? Vagy webpage? A Winbeta-n hirtelen nem találtam.

Véleményed?

/OFF Boldog születésnapot! :)

[ 2003. április 02.: xyzzy szerkesztette a hozzászólást ]

#3 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 02. 21:56

idézet:
Ezt írta xyzzy:
Vmi bővebb infó? Vagy webpage? A Winbeta-n hirtelen nem találtam.[/quote]

nem tudok semmit, csak azt hogy létezik és letöltöttem de nem raktam fel mert akkor le kellene állitnom a spéci boot-logomat amire pillanatnyilag nem vagyok hajlandó
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#4 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 04. 22:10

Talán egy hete rákerestem microsoft oldalon,de akkor még csak sp1a-ról volt info, igaz winupdate nyomott föl sp2-s feliratú patchokat, akkor ez most hogy van?
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#5 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 04. 22:32

Ne lepodjetek amr meg ennyire, ez is csak ugy "van" :) Vagy felrakod vagy nem.

Egy dologra vigyazni: ha egy valamilyen build-u sp2-t felraktok (mert nem ez az elso leak-elt sp2 build) akkor a kovetkezo mar nem fog felmaszni, mert ugy latja, hogy mar fennvan (well, vegulis reszben igaza is van).
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#6 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 04. 23:53

idézet:
Ezt írta kla:

Egy dologra vigyazni: ha egy valamilyen build-u sp2-t felraktok (mert nem ez az elso leak-elt sp2 build) akkor a kovetkezo mar nem fog felmaszni, mert ugy latja, hogy mar fennvan (well, vegulis reszben igaza is van).
[/quote]

áá. az SP1 se csinált ilyet, felment boldogn a régebbi buildekre, ez is meg fogja tenni.

#7 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 05. 00:33

idézet:
Ezt írta Wyco [aki mindjárt 20 éves]:
Ha köll...ftp://bcsel:mobiforton@193.226.5.125:21/WindowsXP_SP2_Build_1185.exe

vagy kipostázom ha kell. :cool:

[ 2003. április 02.: Wyco [aki mindjárt 20 éves] szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Végleges?

#8 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 05. 09:08

idézet:
Ezt írta DViD:

Végleges?
[/quote]

Nem a végleges! Most jöt ki a Build 1194 :rolleyes:
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#9 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 05. 09:10

Amúgy meg fölösleges rakosgatni a build xy-t majd a véglegest beledolgozni az sp1es XPboot CDbe aztán hajrá egy fullclear install...
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#10 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 21:55

idézet:
Ezt írta Bilux:
Amúgy meg fölösleges rakosgatni a build xy-t majd a véglegest beledolgozni az sp1es XPboot CDbe aztán hajrá egy fullclear install...[/quote]

Ezt a bele(össze)dolgozást ( a konkrét mikéntjét)kifejtenéd bővebben?

#11 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 22:45

Kitartok a mellett, hogy bétás SP-t feltenni az egyik legnagyobb őrültség.. Kár is vele foglalkozni szerintem!

#12 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 01:12

idézet:
Ezt írta pumper:

[/quote]

Az SP1-es XP CD-ről mindent lemásolsz a Winyó egy üres könyvtárába, az SP2 ápdételő exéjét megfelelő parancssorral indítva velefésüli magát az előbbi könyvtárban lévő XP installba, majd megfelelő íróprogival bizonyos beállítások elvégzése után kiírod a módosított könyvtár tartalmát CD-re.

Ennyi a történet....
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#13 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 14:31

Miből következően lesz egy butulható, integrált SP1(2...n)-nel ellátott Windowsod.
BTW tényleg érdekelne, ki az, aki feltesz egy BÉTA szervíz pekket... gyakran még a végleges is olyan izé, milyen lehet akkor egy béta? :)

#14 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 20:04

idézet:
Ezt írta pumper:

[/quote]

Ez a root-on jól le volt írva. Kár hogy megszűnt. :(

[ 2003. június 06.: Max Payne szerkesztette a hozzászólást ]
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#15 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 20:24

# Bootolható WinXP+SP1 telepítő CD készítése 2002.10.07. 18:47
1/2. oldal
A howto célja egy olyan Windows XP telpítő CD elkészítése, ami az eredetihez hasonlóan bootolható, de az ezzel installált operációs rendszer már eleve tartalmazza a Service Pack 1 javításait. A művelethez szükség lesz egy eredeti Windows XP Professional CD-re. A leírás az angol változathoz készült, de a módszernek működnie kell(ene) más nyelvi változatokkal is.
Az első lépésben előállítjuk a munkakörnyezetet. Valamelyik meghajtó (nálam ez a továbbiakban a C: drive lesz) gyökerében hozzunk létre egy WINXP nevű könyvtárat. Ezen belül még három másik folder-re lesz szükség, melyek neve ORIG, SP és BOOT legyen. A végeredmény valami ilyesmi lesz:

Kép

A munkakönyvtárak
Másoljuk be a Windows XP telepítő CD teljes tartalmát az ORIG könyvtárba.
Töltsük le az SP1 adminisztrátoroknak készített változatát (Network Installation) az Microsoft oldaláról (vagy a magyar tükörszerverről) a WINXP folderbe. A xpsp1_en_x86.exe tömörített állomány tartalmazza a teljes Service Pack telepítőkészletet.

Használatba vétel előtt a tartalmát ki kell csomagolni a C:WINXPSP könyvtárba. Indítsunk egy parancssort, majd gépeljük be a következő utasítást:

C:WINXPXPSP1_EN_X86.EXE /U /X:C:WINXPSP

Látni fogjuk, amint a telepítő ellenőrzi az állományok sértetlenségét, majd az egész csomagot kitömöríti a C:WINXPSP könyvtárba.
A következő lépésben az eredeti XP telepítőkészlet állományait frissítjük a javítócsomaggal:

C:WINXPSPUPDATEUPDATE.EXE /S:C:WINXPORIG
Ha minden rendben ment, akkor a C:WINXPORIG folder már a javítócsomaggal megspékelt telepítőkészletet tartalmazza. Ezután már csak a bootolható CD elkészítése van hátra. A példában én a Nero-t használom, de ez a művelet a legtöbb CD író szoftverrel elvégezhető, amelyik képes floppy emuláció használata nélkül boot cd-t készíteni.
Szükségünk lesz még a boot block-ra, amit az erededeti CD-ról lehet leszedni. Kevésbé mazochisták letölthetik [url="http://"http://w3.enternet.hu/maxpayne/xpspboot/xpboot.bin"]innen[/url].
Aki a saját lemezéről akarja leszedni, az használja a BBIE programot. Parancssorból:

bbie.exe z: (ahol z: a CD meghajtó betűjele)

A végeredmény egy 2 kilobyte-os állomány, melyet a CD elkészítésénél fogunk használni. Másoljuk be ezt az állományt a C:WINXPBOOT könyvtárba xpboot.bin néven.

# Bootolható WinXP+SP1 telepítő CD készítése 2002.10.07. 18:47
2/2. oldal
Következhet az anyag felírása. A Nero-ban hozzunk létre egy új compilation-t (File/New...), és válasszuk ki a CD-ROM(Boot) típust. A Boot fülön kattintva adjuk meg forrásnak (Source of boot image data / Image file) a C:WINXPBOOTxpboot.bin állományt. Az Expert Settings menüben a következő paramétereket állítsuk be:

Kind of Emulation: No Emulation
Load segment of sectors: 07C0
Number of lodaded sectors: 4

Kép

Boot menü beállításai (kattints a nagyításhoz)
Az ISO menüben beállításai a következő képen láthatóak. Elvileg ezek az alapbeállítások.

Kép

ISO menü beállításai (kattints a nagyításhoz)
A Label menüben a Volume Label, Sytem Identifier, Volume Set és Application értékekhez írjuk be (idézőjelek nélkül): "WXPVOL_EN"
A Publisher és a Data Preparer a "MICROSOFT_CORPORATION"
A formátum ISO9660

Kép

Label menü beállításai (kattints a nagyításhoz)
A Dates fülnél a File Dates részben válasszuk a "Use the date and time from the original file" opciót.

Kép

Burn menü beállításai
A New gombra kattintva kiléphetünk a menüből, és elkezdhetjük kijelölni a kiírandó állományokat. A File Browserből húzzuk át a C:WINXPORIG folder teljes tartalmát (magát a könyvtárat ne) az újonnan létrehozott compilation-ba. A szabadon maradt helyre feltehetjük az installáláskor hasznos egyéb dolgokat mint például driver-ek, segédprogramok, a regisztrációs kódot tartalmazó szövegállomány, stb.

Ha mindennel kész vagyunk, akkor mehet az írás (File / Write CD... / Write gomb).

Kép

A CD tartalma (kattints a nagyításhoz!)
Érdemes először egy újraírható CD-vel kípróbálni a dolgot, hogy minden rendben megy-e, ha igen, elkészíthetjük a végleges változatot.

[ 2003. június 06.: Max Payne szerkesztette a hozzászólást ]

#16 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 20:40

Remélem mindent jól másoltam be. Milyen szerencse, hogy learchiváltam ezt a cikket. :eek:

#17 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 21:19

idézet:
Ezt írta Max Payne:
Remélem mindent jól másoltam be. Milyen szerencse, hogy learchiváltam ezt a cikket. :eek:[/quote]

Köszi!

Még egy apró kérdés: az Sp2 (mégha béta is) tartalmazza az SP1-et is vagy ezek is egymásra épülnek?

#18 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 09:55

idézet:
Ezt írta pumper:

Köszi!

Még egy apró kérdés: az Sp2 (mégha béta is) tartalmazza az SP1-et is vagy ezek is egymásra épülnek?
[/quote]
Szerintem nem épülnek egymásra, egy új CD készítéséhez elég az SP2 és az eredeti CD, legalábbis Win2kSP2-nél így volt, én is így csináltam. Ez kitűnik a fájl méretéből is, gondolom az SP2 most is nagyobb, mint az SP1. Egyébként is van benne valami önellenőrzés, ami bejelezne probléma esetén.

Itt is van egy leírás Nero és Easy CD Creator változatban:

[url="http://"http://www.theeldergeek.com/slipstreamed_xpsp1_cd.htm"]http://www.theelderg...ed_xpsp1_cd.htm[/url]

[ 2003. június 08.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]

#19 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 07:30

idézet:
Ezt írta Signal:

Szerintem nem épülnek egymásra, egy új CD készítéséhez elég az SP2 és az eredeti CD, legalábbis Win2kSP2-nél így volt,...
[/quote]

Ez így van. Egybe van az összes javítócsomag. Gondolj bele, milyen lenne, ha az SP6-ot 6 részben kéne feltenni...

Másfelől pedig a béta javítócsomagot a legnagyobb marhaságnak tartom feltenni egy gépre. A javítócsomag azért van, hogy kijavítsa a hibákat. Namost egy béta verzió valószínű nem azért béta, mert már tökéletesen működik. :rolleyes: Utána jön a "Milyen szar a Windows XP, pedig a béta2-s SP2-t is feltettem rá" szöveg :rolleyes:
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#20 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 18:11

idézet:
Ezt írta Max Payne:
# Bootolható WinXP+SP1 telepítő CD készítése [/quote]

KCS nem maradt el!

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +