Gyermekeink... kérdések, válaszok, képek...minden róluk
Elküldve: 2006. 07. 08. 07:30
Elküldve: 2006. 07. 08. 07:33
Csatolt fájl:
-
tolt_P7060007_.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2006. 07. 08. 08:45
Csatolt fájl:
-
modell_233.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2006. 07. 08. 12:50
Elküldve: 2006. 07. 08. 16:24
Szerkesztette: carcass 2006. 07. 08. 16:25 -kor
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
Elküldve: 2006. 07. 08. 19:32
Elküldve: 2006. 07. 08. 20:34
Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. júl. 8., szombat - 20:32
:Đ
Elküldve: 2006. 07. 09. 07:11

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ő az enyém. Időközben kicsit megnőtt, és nem enged képet betenni magáról, ezt is stikában scanneltem.
Elküldve: 2006. 07. 09. 08:04
Szerkesztette: Carmaged 2006. 07. 16. 21:24 -kor
Elküldve: 2006. 07. 09. 08:08
Szerkesztette: Carmaged 2006. 07. 16. 21:24 -kor
Elküldve: 2006. 07. 11. 18:33
Elküldve: 2006. 07. 11. 18:53
Idézet: Basic - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 9:04
Szép neve van
Gyönyörű gyerkőcök mind, abba ne hagyjátok a képek bepakolását
Elküldve: 2006. 07. 12. 07:04

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
És mellé kérdés is:
Ha jobban megnézitek a képet, látható, hogy a kisfiamnak a jobb kezén dupla hüvelykujja van. Lassacskán elérkezik az az idő, amikor döntenünk kell, hogy marad ahogyan van, vagy operációval egyet "csináltatunk" belőle. Most kell dönteni, hogy most operáljuk vagy sem, amennyiben nem deformálódik, későbben is lehet (bármikor életében). Azért kell most dönteni, mert nyílván a korházban valaki mellette kell legyen, és a felem csak akkor tud ottlenni, ha nem állapotos és még nincs meg a második picúr (úgy szeretnénk, hogy a gyerekeke között 2 év korkülönbség legyen, 3 gyerek, ha több lesz, akkor sem baj
Természetesen, ha az operáció megtörténik, akkor utána szoptatni kell, mert sokat jelent a gyereknek.
Nagyon sokat gondolkodunk a dolgon, "világi" és hit szempontjából.
Előszőr is, lehet, hogy már ovódában is csúfolkodnának vele a gyereket, kisiskolások szintén, egyszóval nem semmi gyötrődésen kéne keresztűlmennie (sajnos átéltem én hasonlót a széplőim miatt). Attól félünk, hogy ebben az esetben nehogy felvágással próbálja ellesúlyozni (italozás, drogok stb...) vagy lelkileg nagyon megviselné (tudom, ezen lehet segíteni egy jó családi környezettel, csak ez nem olyan egyszerű, habár mindent megteszünk és meg fogunk tenni a családért, attól függetlenől, hogy lesz operáció vagy sem).
Amennyiben operáltatjuk, akkor attól félünk, hogy nehogy megtőrje a picúrt fejlődésében, és nem örülnék neki, ha elkezdenék a csontomat faragni, hát még ő...sőt, azt sem tudja, hogy miért fáj ott neki, amikor azelőtt jól volt. Nameg ott vannak az operáció veszélyei, legroszabb esetben halállal is végződhet. Mindenképp operáció után kell a szoptatás, mert nagyon megnyugtatja.
Hit szempontjából is csalóka a helyzet: Isten ilyennek teremtette, ő így egész, akkor minek változtatni azon, ami jól van, és működik. Lehet, hogy teremtette ilyennek, mert neki így van célja vele, lehet, hogy épp általa fognak egyesek toleranciát a másság iránt tanulni. Nade másik oldalról nézve, Isten adta nekünk a tudást, hogy változtassunk. És miért változtassunk? Hogy egy sablonba beleférjen a fiam is? Aki más azt kötelező magunk mására formálni?
Végezetűl egy tény: egyelőre a dupla-ujja nem akadályozza meg semmiben, és az orvosok is azt mondják, hogy nem zavarja majd később.
Ti mit láttok, hogyan kéne, ti mit tennétek? Javaslatok?
Elküldve: 2006. 07. 12. 07:10
Elküldve: 2006. 07. 12. 07:47
Itt nyolc hónapos volt.
Csatolt fájl:
-
IMG_0367.JPG (0byte)
Letöltések:: 8
Szerkesztette: carcass 2006. 07. 12. 08:07 -kor
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
Elküldve: 2006. 07. 12. 11:04
Idézet: beeci - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 8:04
Ti mit láttok, hogyan kéne, ti mit tennétek? Javaslatok?
Én a Műtét mellett voksolok, bár nagyon elgondolkodtam, amit a műtéti hozzáállásról írtál a hit szemszögéből nézve...
Szerintem ha a műtétet válszatjátok, minél zsengébb korban kellene megejteni, sokkal hajlékonyabbak a csontok és porcok, könnyebben alakíthatóak, és gyógyulás szempontjából is kedvezőbb a kimenetele, rövidebb ideig tart, kevesebb a szövődmény stb., továbbá megelőzhető a későbbiek során ebből adódó pszichés zavarok.
Nem olyan eget verő a probléma, funkcionális zavarokat nem okoz, tehát csak esztétikai műtétről lenne szó. Ennek ellenére azt hiszem, hogy én megadnám az esélyt az elfogadott normának, mivel az emberek többsége nem a születési adottságaival szeretne pozitiv illetve negativ irányú feltűnést kelteni...(mert mindenképpen megnézik azt aki más...)
Ui.: kockázat mindenben van, természetesem minden műtétnél előfordulhat, de itt én minimális esélyt adok a kockázatnak... Gyermekorvossal már gondolom konzultáltatok...
Elküldve: 2006. 07. 12. 11:05
Idézet: beeci - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 8:04
Szvsz mielőbb operáltassátok meg. Ha meg is törik a fejlődése, nagyon hamar behozza majd a lemaradást, az oviban, iskolában jó eséllyel előforduló csúfolódások viszont hosszú éveken át tartanának, folyamatosan hátráltatva a lelkileg kiegyensúlyozott fejlődésben.
Ami a műtéti kockázatot illeti - bár nem értek hozzá - jelen esetben elhanyagolhatónak tartom, a hozadéka viszont nagyon jelentős lehet.
Elküldve: 2006. 07. 12. 11:11
Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 12:04
Szerintem ha a műtétet válszatjátok, minél zsengébb korban kellene megejteni, sokkal hajlékonyabbak a csontok és porcok, könnyebben alakíthatóak, és gyógyulás szempontjából is kedvezőbb a kimenetele, rövidebb ideig tart, kevesebb a szövődmény stb., továbbá megelőzhető a későbbiek során ebből adódó pszichés zavarok.
Nem olyan eget verő a probléma, funkcionális zavarokat nem okoz, tehát csak esztétikai műtétről lenne szó. Ennek ellenére azt hiszem, hogy én megadnám az esélyt az elfogadott normának, mivel az emberek többsége nem a születési adottságaival szeretne pozitiv illetve negativ irányú feltűnést kelteni...(mert mindenképpen megnézik azt aki más...)
Ui.: kockázat mindenben van, természetesem minden műtétnél előfordulhat, de itt én minimális esélyt adok a kockázatnak... Gyermekorvossal már gondolom konzultáltatok...
Hmm.. reggel óta ezen gondolkodok. Nehéz kérdés és nehéz döntés.
Én azt hiszem, hogy alapos tájékozódás után és a kockázati tényezők mérlegelése után a műtétre szavaznék. Persze ha nem lehet komoly következménye.
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
Elküldve: 2006. 07. 12. 11:13
Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 12:05
Ami a műtéti kockázatot illeti - bár nem értek hozzá - jelen esetben elhanyagolhatónak tartom, a hozadéka viszont nagyon jelentős lehet.
Egyetertek veled
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
Elküldve: 2006. 07. 12. 11:18
Idézet: ikriszta - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 12:13
Majd este rakok be képeket, itt most sajnos nincs egy darab sem.

Súgó
A téma zárva.