HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC nál xarabb internetszolgáltató? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC nál xarabb internetszolgáltató? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   lexor00 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 25. 15:39

Üdv, kérdés: naponta legalább 10 szer szakad meg a UPC internetem miskolcon. Borzasztóan idegesítő érdekelne, hogy másnak is van e ilyen problémája. Felhívtam őket kaptam is időpontot vártam is őket és még mindig várom hátha megjavítják........

Szerintem ennél rosszabb szolgáltató nincs( telefonba marha sokat kell várni és bunkók).
Bár a matáv kommunista maradványa felveszi vele a versenyt.
Megpróbálok szolgáltatót váltani felhivtam egy másik szolgáltatót (externet) ahol elég jók az árak nincs korlát és még kedvesek is voltak, majdnem úgy éreztem magam mint külföldön:) 

Szóval megkérdeztem mennyibe kerülne mennyi idő stb....tényleg kedvezőbb mint a UPC a baj velük, hogy elkell kötelezned magad 1 évre ha előfizető akarsz lenni (mekkora baromság és nem is kapsz érte semmit max internetet a modemet is neked kell megvenned) mindegy ez a szabály.Másik jó dolog hogy 2-4 hét a bekötési időszak ami nem rajtuk múlik hanem a matávon (szerintem semmi nem vátozott ebbe a cégbe max a név és a  francos kinézet) És ha szerncséd van akkor talán minden ellenőrzés után kaphatsz internetet és fizetheted 1 évig ha jó, ha nem a szolgáltatás.
Érdekes dolgok ezek , érdekelne hogy másnak mi a véleménye erről és mi a megoldás....ez itt borzalom ja es qrva drága.....UPC  :down:  :down:  :down:  :down:  :down: !!!!!

#2 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 25. 15:47

Miskolcról eddig én is sok rosszat hallottam mondjuk Nyíregyházán általában minden ok! Szakadás pedig vagy fél éve nem volt(kivéve áramszünetet :D).

Sebesség is egészen ok, mondjuk telefon az nem UPC-s!
Annyi hogy html alapú letöltésnél érdemes vmilyen letöltésvezérlőt használni és akkor szinte tuti ok a sebsség(250-300).

Szóval bajom egyenlőre lekopogom nincs velük....

#3 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 16:38

lexor00:

A szolgáltatónál döntő többségénél a kedvezményes árakat akkor kapod meg ha hűségszerződést kötsz. Ez a UPC-re is ugyanúgy igaz. Ha határozatlan idejű szerződést kötsz akkor jóval drágább a havidíj, jellemzően van egy igen magas belépési díj, cserébe viszont bármikor leléphesz, ennek sajnos ez az ára. Ez így van külföldön, idehaza is a legtöbb szolgálatónál.

A Tíkom jellemzően 1-2 héten beköti az ADSL-t a normál szerelős változat kérsz, de általános szereld magad csomagok esetén rövidebb idő alatt beaktiválja a DSLAM oldali eszközt akár 1-2 nap alatt. Persze a szerződés egy tágabb bekötési időintervallumot jelöl meg felkészülve a rendkívüli esetre is.

A szereld magad típusú csomagok, ahol a modemet külön veszed meg, már jó ideje divatban vannak. Ezzel módszerrel csökkentették a szolgálatók a havidíjat hogy a modem és annak szerelésével kapcsolatos költség elemeket kivették a havidíjból és más formában a fogyasztóra hárították. Ez külföldön is ugyanígy megy, ez is onnan átvett módi ahogy az összes többi is.

UPC-nél szándékosan nem mennek a szereled magad felé, és ezt érzékeltetik is lásd ominózus reklám kampány ami anno ment ezzel kapcsolatban.

#4 Felhasználó inaktív   lexor00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 17:16

Azért azt hozzátenném, hogy ezzel kicsit sem vagyok megelegédve ha te igen akkor gratula örülök hogy találtam elégedett felhasználót.Amúgy az árakra vissztérve én kanadába éltem és kint fizettem a videotrannak 70$ havonta 5 mbit es kapcsolatért (1 napi bér ha a Mekkdonácc :)-ba dolgozol).Aminek a minősége nem volt megkérdőjelezhető. Itt iszonyú drágák a netszolgáltatók ás cserébe nemsokat nyújtanak.Nem tudom én így látom, nem vagyunk egyformák:)

Szerkesztette: lexor00 2006. 07. 25. 17:19 -kor

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 25. 17:26

Idézet: lexor00 - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 18:16

kanadába éltem és kint fizettem a videotrannak 70$ havonta 5 mbit es kapcsolatért (1 napi bér ha a Mekkdonácc :)-ba

Fasznak jöttél haza?
Make love not Wor.

#6 Felhasználó inaktív   lexor00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 18:44

Anyádnak ugacc bele te kocsog

#7 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 18:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 18:26

Fasznak jöttél haza?

nyilván nem bírták elviselni a tapló stílusát :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#8 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 18:58

Idézet: lexor00 - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 18:16

Azért azt hozzátenném, hogy ezzel kicsit sem vagyok megelegédve ha te igen akkor gratula örülök hogy találtam elégedett felhasználót.Amúgy az árakra vissztérve én kanadába éltem és kint fizettem a videotrannak 70$ havonta 5 mbit es kapcsolatért (1 napi bér ha a Mekkdonácc :)-ba dolgozol).Aminek a minősége nem volt megkérdőjelezhető. Itt iszonyú drágák a netszolgáltatók ás cserébe nemsokat nyújtanak.Nem tudom én így látom, nem vagyunk egyformák:)

Ezek szerint neked az az apróság nem tűnt fel hogy idehaza a mekdönciben nem fogsz megkeresni havi 300 ezer nettót. Ellenben havi 13,300Ft-ból tudsz szélessávú netet venni, viszonylag nagyobb sebességűt, pl. 3Mbps-es ADSL-t vagy pl. Chellot. Na most akkor az internet a drága vagy a fizetések sokkal alacsonyabbak. Mert szerintem az utóbbi.

Én olvasgatok amcsi oldalon is IT híreket ott minden vannak fórum kommentek. És azt látom amit idehaza is, de ez bárhol igaz. Mindenhol szeretik az ügyfelek kritizálni a szolgálatókat, a kultúrálttól a primitív stílusig. Mindig vannak sérelmek, hibák, problémák. Kanadai fórumuzók is szokták eleget szigni Rogers, Shaw-t hol minőségi, hol működési problémák miatt. Hogy miér vezettek be limitet, miért kezdtek el azon belül is alkalmazás szinten priorizálni, megpróbálni kicsukni a bittorrentet is hasonló esetektől mindig hangosak voltak a netes IT portál fórumuk.

Az is tudni kell egy szolgálató hálózata sosem homogén, ha egyik területen elromlik valami vagy hibás működésű az nem biztos hogy azt jelenti a többi területen is gond van. Attól mert van pár hangos szavú panaszos nem biztos hogy akkora a baj mint amekkorának azt ők lefestik, mert lehet azok vannak a többségben akik csendben elégedettek. Azért a jellemzően igaz a fórumokban mindig csak a probléma jelenik meg és kerül beírásra, akkor amikor minden jó azt nem írják be hanem akkor jellemzően nem érekezik hsz. Épp ezért ha végigolvasol egy szolgálatói topicot és ez ország független jellemzően egy elég tömör probléma halmazzal fogsz szembesülni, de azért a nagy egészre ezt közel sem lehet általánosítani.

A Tí hálózata úgy egészébe nézve a tapasztalatok alapján probléma mentesebb mint a UPC-é. UPC-nél sokkal jobban találsz területi alapon nagyobb működési eltérést mint ADSL-nél. Ha nem tetszik a UPC térj át ha megteheted, elvégre kanadában is ugyanezt tennéd ha hasonlóan elégedettlen lennél.

#9 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 19:42

Nézz be a "Dunaweb - Mikrohullámú szolgáltatás" topicba, és rájösz hogy van rosszabb is, én meg tapasztalom... :(
Sok szerencsét :up:
Üdv

#10 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 20:32

lexor00 Miskolc melyik részén laksz? Router van a modemre kötve?

#11 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 20:47

:offtopic: Te Lexor, St. Catharines-ben nem laktal?

#12 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 25. 20:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 18:26

Fasznak jöttél haza?

en is vmi hasonlo kerdest szeretem volna feltenni. :Đ
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#13 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 21:24

Miskolcon tényleg nagy tré a UPC net. A juharleveleseknél azért nem mindenhol olyan álomszép az a net. 2001-ben itthon 512-es ADSL-em volt míg Toronto-ban csak betárcsázós net volt az is horribilis összegekért.

#14 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 21:51

localnet:

Hogy mi volt 5 éve az ma már olyan lényegtelen. Mellesleg úgy emléxem Tíkom a lakossági 512kbps-es csomagot csak 2003 márciusában hozta be, addig csak 384kbps-es volt. Az elmúlt 5 év során igen sok víz lefolyt a Dunán és sokat változtak a dolgok idehaza is meg kanadában is. Kanadában netpenetráció terén sokkal jobban állnak, világviszolatban is az élmezőnyhöz tartoznak. Pl. a tavaly év végi OECD report számadatai alapján 3.5x nagyobb broadband penetrációval rendelkeznek mint mi magyarok és ez elég komoly előny. Ennek persze az ottani árakon és csomagokon is tükrözönie kell, hisz nagyob előfizető sűrűség -> nagyobb technológia, sebesség és árversenyt indukál. Mire mi is elérjük ezt a broadband sűrűséget ez idehaza is meg fog történni, ez viszont nem holnap lesz, hanem legalább 3-4 év múlva.

#15 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 22:20

Idézet: localnet - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 22:24

Miskolcon tényleg nagy tré a UPC net.

Ezzel vitatkozom, tény hogy vannak hibái de összességében stabil netszolgáltatást nyújt. Komolyabb leállások ritkán vannak, ebben az évben kb 4 volt. Viszont a routerem nem szereti a webstart, a motorola modemmel semmi gond nem volt. De a webstar és zyxel kombináció nálam elég gyakran kiüti egymást. Ez sokkal jobban zavar mint amikor egyáltalán nincs net.

Szerkesztette: Fresi 2006. 07. 25. 22:21 -kor

#16 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 22:58

shabba: Igaz. Tényleg 384-es volt.

Fresi: Neked nincs vele bajod, örülj neki. De hidd el nagyon sok embernek elfoghatatlanul rossz a netje Miskolcon. Pl. nálam ebben az évben több mint 20x volt leállás és mindig lagol. Az ismerősöknél a környéken úgyszintén. Nem véletlen, hogy csütörtökön megint jönnek netet szerelni a UPC-sek.

#17 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 26. 02:00

itt a vége ennek a magasröptű topiknak

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó