Idézet: lexor00 - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 18:16
Azért azt hozzátenném, hogy ezzel kicsit sem vagyok megelegédve ha te igen akkor gratula örülök hogy találtam elégedett felhasználót.Amúgy az árakra vissztérve én kanadába éltem és kint fizettem a videotrannak 70$ havonta 5 mbit es kapcsolatért (1 napi bér ha a Mekkdonácc

-ba dolgozol).Aminek a minősége nem volt megkérdőjelezhető. Itt iszonyú drágák a netszolgáltatók ás cserébe nemsokat nyújtanak.Nem tudom én így látom, nem vagyunk egyformák:)
Ezek szerint neked az az apróság nem tűnt fel hogy idehaza a mekdönciben nem fogsz megkeresni havi 300 ezer nettót. Ellenben havi 13,300Ft-ból tudsz szélessávú netet venni, viszonylag nagyobb sebességűt, pl. 3Mbps-es ADSL-t vagy pl. Chellot. Na most akkor az internet a drága vagy a fizetések sokkal alacsonyabbak. Mert szerintem az utóbbi.
Én olvasgatok amcsi oldalon is IT híreket ott minden vannak fórum kommentek. És azt látom amit idehaza is, de ez bárhol igaz. Mindenhol szeretik az ügyfelek kritizálni a szolgálatókat, a kultúrálttól a primitív stílusig. Mindig vannak sérelmek, hibák, problémák. Kanadai fórumuzók is szokták eleget szigni Rogers, Shaw-t hol minőségi, hol működési problémák miatt. Hogy miér vezettek be limitet, miért kezdtek el azon belül is alkalmazás szinten priorizálni, megpróbálni kicsukni a bittorrentet is hasonló esetektől mindig hangosak voltak a netes IT portál fórumuk.
Az is tudni kell egy szolgálató hálózata sosem homogén, ha egyik területen elromlik valami vagy hibás működésű az nem biztos hogy azt jelenti a többi területen is gond van. Attól mert van pár hangos szavú panaszos nem biztos hogy akkora a baj mint amekkorának azt ők lefestik, mert lehet azok vannak a többségben akik csendben elégedettek. Azért a jellemzően igaz a fórumokban mindig csak a probléma jelenik meg és kerül beírásra, akkor amikor minden jó azt nem írják be hanem akkor jellemzően nem érekezik hsz. Épp ezért ha végigolvasol egy szolgálatói topicot és ez ország független jellemzően egy elég tömör probléma halmazzal fogsz szembesülni, de azért a nagy egészre ezt közel sem lehet általánosítani.
A Tí hálózata úgy egészébe nézve a tapasztalatok alapján probléma mentesebb mint a UPC-é. UPC-nél sokkal jobban találsz területi alapon nagyobb működési eltérést mint ADSL-nél. Ha nem tetszik a UPC térj át ha megteheted, elvégre kanadában is ugyanezt tennéd ha hasonlóan elégedettlen lennél.