HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb,mi a véleményed róla - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb,mi a véleményed róla A nagy vélemény topik :-)

#1 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 18. 18:51

Nemtudom mennyire lesz elkapott a téma, majd kiderül :)

A topik alapötletét 1 másik forumról loptam (ott az a címe hogy mit játszottál végig legutóbb)
Az egész dolog arról szólna, hogy 1 rövid elemzést írhatnátok az álltalatok utoljára végigjátszott (persze lehet olyat is amit régebben toltatok végig) játékról.

A topik segíthet eldönteni a többieknek hogy érdemes-e az adott játékkal foglalkozni, illetve időt szakítani rá.

Természetesen senkitől nem 22 oldalas cikket várok(unk) hanem csak 1 rövid, de tartalmas elmezést.
Akár lehet ilyen 1xű is:

Idézet

Tetszett:
- azért mert... (pár gondolatba hogy mi fogott meg az adott játékban)

Nem tetszett
-Azért mert (pár gondolat hogy szted miért nem jó)

százalékos értékelés:

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 11. 18. 18:53 -kor

#2 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 18:54

Egy újabb jó kis totyik ötlet Maxtól. :)  :up: (Még akkor is, ha bevallottan lopta. :p )

Szerkesztette: Cadaver 2006. 11. 18. 18:55 -kor

Faster! Harder! Cadaver!

#3 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 18:55

Én most nyomtam Punisherrel  :D

Teccik, mert tűrhető a graf, nem rossz a ragdoll sem, és lehet hentelni benne ezerrel, jó véres  :]
( utólag is thx az uncut patchot M@x  :respect: )

Nem teccik, mert .... hibát nem nagyon találtam benne  ;)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#4 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 18:57

( de sztem ide ne csak azokatok írjuk amiket végignyomtuk, hanem akármi amivel játszunk, ne kelljen mindenképp végigvinni hogy leírd a vélmeényed rólla  :think: )
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#5 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 18:58

Idézet: dani83 - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 18:57

( de sztem ide ne csak azokatok írjuk amiket végignyomtuk, hanem akármi amivel játszunk, ne kelljen mindenképp végigvinni hogy leírd a vélmeényed rólla  :think: )

Hát sztem 1 játékról úgy lehet véleménytalkotni ha végigviszed :)

#6 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 18:59

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 18:58

miért, ha kipróbálsz egy demot, nem lehet róla véleményed?  :)

#7 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:03

Idézet: dani83 - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 18:57

Kickbant annak, aki anélkül ír értékelést ide, hogy a szóban forgó játékot végig játszotta volna :]

Én legutóbb az NfS Carbont játszottam végig, úgy 6 pontot megér a 10-ből. (GS 93%-ot adott rá, amennyiben jól emlékszem, az új Splinter Cellre meg 94%-ot, úgyhogy az jobb játék mint a Carbon :Đ Tévedés joga fenntartva :Đ )
Faster! Harder! Cadaver!

#8 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:04

Idézet

A topik alapötletét 1 másik forumról loptam

Ez annyira ungárish. :Đ

Jah, játék:

nosferatu:

Teszt: Végigvittem és le is töröltem.

vélemény: átlagosan gagyi játék.

Ennyi. Így jólesz? :Đ

Szerkesztette: Finix 2006. 11. 18. 19:06 -kor

#9 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:10

Call of Juarez. A vélemény a topikjában. Röviden: tetszett, jöhet a folytatás, ha lesz egyáltalán.
Most a Dark Messiah 3. fejezetében tartok, de nem tetszik különösebben. A harc nem fekszik egyáltalán. :(
Semper Fi

#10 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:10

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 18:58

Nem féltétlenül.
Én legutóbb a Far Cry-t nem vittem végig, mert számomra élvezhetetlenül nehéz lett egy idő után, így hagytam a francba. Pedig amúgy nagyon élveztem, igazán jó, változatos, szép játék volt. Szívesen végignyomtam volna.
Amit végigvittem az a HL2, előtte meg kb a doom-doom2 páros, persze az csak amolyan nosztalgikus megfontolásokból. Eleve nem vagyok egy hardcore gamer, még kevésbé intenzív végigjátszó, szóval nincs túl sok "trófeám". Tomb Raider (csak az első rész), a régi fps-ek (doomok, duke nukem, quake 1-2) meg néhány shot-em-up, logikai, ügyességi játékok.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#11 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:11

Kép

Őszintén szólva már az elejétől, a megjelenés előtt nagyon szubjektívan álltam hozzá a játékhoz.
A filmekből látszott hogy nem kapunk mást mint1 újabb rókabőrt, a szokásos EA "feature-kel" (no fizika, sötététség, etc)
Éppen ezért első infomórzsák után nem is nagyon követtem nyomon a játék "fejlődést" (najó, a végefelé már igen.. kíváncsi voltam mi sül ki belőle)
Aztán megjelent a demo. Sajna a gyanúm beigazolódni látszott. Ismételten mélyebre süllyedt a szememben az EA. Kaptunk 1 újabb UG-t, szinte változatlan grafikával, nagy gépigénnyel. Remek.
Ezekután már sok reményt nem fűztem a teljes játékhoz, ám mégis kipróbáltam.
Azt kell mondjam a demo után valahol kellemes csalódást okozott, de abszolút nem nagy durr. Vannak benne jó 5letek, de összeségében no Xtra.

Szal a bevezető után az értékelésem röviden:

Ami jó
- A csapattárs nem rossz 5let
- A sebességérzetet mint mindig, most is eltalálták.
- A rendőrök végre nem viszik túlzásba a dolgokat mint a MW-ben.
- Minimalizálták a Catch up-ot.

Ami nem
- Rókabőr, rókabőr, rókabőr..
- A Gfx szinte semmit nem fejlődött. Talán az autók valamivel szebbek..
- Ennek ellenére baromi optimalizálatlan (szvsz direkt)
- Pofátlanság teteje hogy 1 sima dx8-as effekthez (de talán ezt még szoftveresen is lehet emulálni) sm3-as vga kell.. (motion blur)
- A soundtrack az eddigi legrosszabb sztem
- Szokás szerint gyagyi fizika
- Rövid (bár ha hosszabb lett volna, lehet végig sme játszom)
- Eszméletlenül összecsapott a játék vége.

Grafika: 60%
Hangok/zene: 55%
Játékélmény: 69%
össz: 62%

Mint már említettem ez EA egyre mélyebbre süllyed a szemembe. Ezt az UG dolgot még hányszor akarják a pofánkba tolni?
Mindenezek ellenére azt kell mondjam hogy az UG szériák és a Mw közül ezt teteszett a legjobban. Ez a csapattársas dolog eléggé feldobja a gameplayt. Mindenesetre Gfx téren ezek közül nálam a MW a nyerő akkor is :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 11. 18. 19:24 -kor

#12 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:13

Dark Messiah

Tetszik, mert:
- szép a grafika
- interaktív a környezet
- jó a közelharc

Nem tetszik, mert:
- nem kell sok idő, hogy monotonná váljon
- bogárkák tömkelege :Đ
- sok a pók! :mad:  :D
- lehetett volna jobban optimlaizálni...
- a történetet nem tudom, hová tegyem, de inkább ide, mert nem egy nagy durranás
- nagyon kevés RPG elem, jobban tetszett volna, ha inkább az Arx Fatalis mintáját követik

Értékelés:
Grafika: 9/10
Hangok, zene: 8/10
Játékmenet: 7.5/10
Hangulat: 7/10

Összesen: 8/10
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#13 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:16

amit legutóljára végigvittem: NFS Carbon PC-n

ami tetszett:
- canyon versenyek
- optikai tuningolás
- hangulat

ami nem:
- csúnya graf, ráadásul nagyon gépigényes
- nagyon rövid
- a fizika lehetne jobb

összesen 6.5/10
JóSebesség

#14 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:35

Kép

Alien Shooter 2

Tudom a stílus nem sok embert vonz, de én személy szerint mindig is szerettem. :) Hogy miért, ne kérdezzétek.
Anno az első részt kiegészítőivel együtt végigvittem, és nagyon tetszett. A fapados gfx ellenére is.
Mondanom sem kell hogy hogy megörültem mikor megtudtam hogy készülőben van a második rész :) Vártam mint a megváltót, főleg az első megjelent képek után :)
Aztán bő 1 év várokozási idő után megjelent a demo, ami azt kell mondjam nem okozott csalódát. Pont olyan lett mint amire számítottam.
Aztán megjelelent végrea full..

..és akkor a végigjátszás után:

Ami tetszett
- Maga kategóriájában baromi szép graf.
- A stílushoz mérten remekül eltalált rpg rendszer
- Izgalmas gameplay, a stílus kedvelőinek
- Tűrhető zenék
- Járművek, robotok használata
- Korrekt gépigény

Ami nem
- Kicsit rövid
- Megint várhatok éveket a fullra :D
- A végét 1 kicsit jobban kidolgozhatták volna

Grafika: 90%
Hangok/zene: 85%
Játékélmény: 95%
össz: 91%

Szóval aki szereti a felülnézetes lövöldözős/rpg beütésű játékokat, annak mindenképp ajánlott vétel az Alien shooter 2 :) Tudnak ezek az oroszok ha akarnak.  :up:

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 11. 18. 19:37 -kor

#15 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:42

Idézet: joshua7 - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 19:10

Call of Juarez. A vélemény a topikjában. Röviden: tetszett, jöhet a folytatás, ha lesz egyáltalán.
Most a Dark Messiah 3. fejezetében tartok, de nem tetszik különösebben. A harc nem fekszik egyáltalán. :(

Igen igen. Én is 60% felett hagytam abba. Valami hiányzik belőle. Számomra nagyon unalmas volt  :(
(főleg a 6-dik fejezet mikor "órákon" át kellett mászkálni oda-vissza loading screeneken keresztül, és keresgélni a kristályokat..)

#16 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:43

Idézet: Before - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 19:10

Nem féltétlenül.
Én legutóbb a Far Cry-t nem vittem végig, mert számomra élvezhetetlenül nehéz lett egy idő után, így hagytam a francba. Pedig amúgy nagyon élveztem, igazán jó, változatos, szép játék volt. Szívesen végignyomtam volna.
Amit végigvittem az a HL2, előtte meg kb a doom-doom2 páros, persze az csak amolyan nosztalgikus megfontolásokból. Eleve nem vagyok egy hardcore gamer, még kevésbé intenzív végigjátszó, szóval nincs túl sok "trófeám". Tomb Raider (csak az első rész), a régi fps-ek (doomok, duke nukem, quake 1-2) meg néhány shot-em-up, logikai, ügyességi játékok.

Hát pedig a farcry-t igenis érdemes végigvinni. Sztem nagyon jó játék. (3x kivégeztem :) )
Először nekem is nagyon nehéznek tűnt, de bele lehet jönni  ;)

#17 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:56

Prey
(rászántam magam, végre.) 

tetszett:
  • történet. kellemes keveréke a gusztustalan idegeneknek  és a misztikus-indiános meséknek.  :D
  • változatos gameplay, noha végig darálni kell az ellenséget, a térkapuk, a szellemalak és a változó gravitáció miatt nem fullad teljes unalomba.
  • egész pofás grafika és dizájn, nem túl nagy gépigény.
  • Tommy beszólásai. :D
nem tetszett:
  • a repülős rész. szvsz felesleges, ill logikátlan. (minek repkedni mikor bárhova lehetne portált rakni?)
  • Doom3 engine. ergo sötét van. megváltás betölteni utánna a FarCry, vagy a HL2 napfényes részeit.
  • több logikai fejtörőt vártam. szvsz elég egyszerű a "szellemalakban-átmegyek-az-erőtéren-és-a-tuloldalt-kikapcsolom-hogy-a-testemmel-továbbmenjek" elv.
kb 7.5/10
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#18 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:56

Kép

Második Xbox360-as játékom, 16ezer forintort hagytam ott érte, és nagyon megbántam.

A játék ún 'launch-game' azaz a konzol kiadásával megegyező időpontban kijövő játék. Itthon is, 1 év múlva, hivatalosan megjelent az Xbox360, és ez az egyik játék amit előszeretettel csomagolnak a konzol mellé(a FIFA 2007 a másik).

A játék fő problémája az, hogy unalmas. Nincs benne kihívás. A karrier módban hol versenyzünk, hol pedig bizonyos feladatokat teljesítünk egyedűl(legtöbbször időre kell eljutni A-ból B-be). Zárt városi pályák jellemzik, gyakorlatilag a magas kerítés miatt a környezetet alig lehet látni. Törés csak külsőleg van, az is nagyon gyengén kivételezett. Műszerfalnézet azonban van, ami manapság ritka, szóval ezért dícséret illeti a készítőket.

1-1 verseny megnyeréséért pénzt kapunk, amiből autót vehetünk. Igenám, csakhogy a legdrágább autót 3-4 verseny után már akár meg is vehetjük, irreálisan sok pénzt kapunk ugyanis.

Grafikailag rendben van a játék, az autók gyönyörűek, a környezet sem rossz, de sajnos AF az nincs benne.

Az irányítás kifejezetten kellemes, bár kicsit túl gyorsan reagálnak az autók.

Összeségében kellemes versenyzős játék, de nagyon gyorsan meg lehet unni.

Grafika: 8/10
Játékélmény: 5/10
Játékmenet: 5/10
Hangok: 8/10

6

Szerkesztette: -Turbo- 2006. 11. 18. 19:58 -kor

JóSebesség

#19 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 20:05

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 19:43

Hát pedig a farcry-t igenis érdemes végigvinni. Sztem nagyon jó játék. (3x kivégeztem :) )
Először nekem is nagyon nehéznek tűnt, de bele lehet jönni  ;)

Én elhiszem, hogy érdemes, de ha nem megy, akkor nem megy. A vízesésnél nem tudtam továbbjutni, pedig olvastam már játékleírásokat is, hogy szerezzek némi előnyt, de nem ment, hiába lopakodtam, mindig kinyírtak. Aztán csíteltem, először távcsövessel végigirtottam alul mindent, az jó móka volt, majd GOD módban továbbmentem és nyilvánvalóvá vált, felesleges kísérleteznem a vízeséses pályával, mert ami utána jön, az nekem sose fog menni.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#20 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 20:08

Kép

Matrix path of neo

Huhh ezt a gamet de lehúztam a megjelenésekor, teljesen méltatlanul. :)
Aztán Dani tanácsára a hetekben felpakoltam még1x, adtam neki még1 esélyt!
Csodák csodájára nagyon kellemeset csalódtam.  (csak az első 2 pályán kell túljutni mert az valóban gáz. Először sajna ezt nem vártam meg.. )
Annyira megteteszett, hogy 2x is végigvittem egymás után. :)
Változatos küldetések és helyszínek, nagyon jó kombók, szép graf, élvezetes játékmenet  :respect:

Ami tetsztett
- A kombók. Sok van belőle, és látványos
- Visszadja a matrix feelinget
- Szép graf
- Változatos helyszínek
- Nem válik 1 percig sme monotonná
- Korrekt fizika

Ami nem
- Optimalizálatlan motor
- Kisebb bugok, patc nélkül nagyobbak és sok :D
- Az átvezetőket megoldhatták volna másképp is.. Ez a filmből összevágott valami nekem mem tetszett
- A játék minden 1es indítás után elveszíti a gfx beállításokat.

Grafika: 90%
Zene/hangok: 85%
Játékélmény: 97%
Össz: 95%

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 11. 18. 20:09 -kor

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »