HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core 2 Duo III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core 2 Duo III. conroe, merom - Orthos fetish club Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 25. 22:33

A topik innen folytatódik...

Szerk: Boldog karácsonyt mindenkinek... :up:

Szerkesztette: Fym 2006. 12. 25. 22:36 -kor

.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#2 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 22:34

:up:

#3 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 22:46

Nekem nem DS3, hanem sima S3 van. Ez annyival másabb, hogy csak a proci körül vannak olyan új kondik, a többi hagyományos. Nekem nem ért 5K-t az a pár új kondi, az meg nem érdekel, hogy csak 20 évet fog elmenni a lap, nem 25-öt. :)
A gyors teszten minden gond nélkül ment 400-as fsb-vel, de majd otthon (mert most itthon vagyok :)) kipróbálom, hogy mi a vége.
Máshol azt olvastam, hogy a BIOS-ban a tuning menü csak a Ctrl+F1-re jön elő, de nekem semmi ilyesmit nem kellett nyomni. Alapórajelen a ramot is autómatán 800-ra rakta. Ami még pozitív csalódás volt, hogy a nem csak a CPU de a SYS fan is pwm csatlakozós (4 tűs).

#4 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 09:30

szal akkor ez is "ajánlott"- kategóriás.
P5B-vagy ez??!
:confused:
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#5 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 11:49

Lipton, mennyi SATA is van a lapodon, 6? :think:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#6 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 11:53

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 12:49

Lipton, mennyi SATA is van a lapodon, 6? :think:

Annyi, 4 déli hidas (sárga) és 2 JMicron (lila).
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#7 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 12:28

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 23:46

Nekem nem DS3, hanem sima S3 van. Ez annyival másabb, hogy csak a proci körül vannak olyan új kondik, a többi hagyományos. Nekem nem ért 5K-t az a pár új kondi, az meg nem érdekel, hogy csak 20 évet fog elmenni a lap, nem 25-öt. :)
A gyors teszten minden gond nélkül ment 400-as fsb-vel, de majd otthon (mert most itthon vagyok :)) kipróbálom, hogy mi a vége.
Máshol azt olvastam, hogy a BIOS-ban a tuning menü csak a Ctrl+F1-re jön elő, de nekem semmi ilyesmit nem kellett nyomni. Alapórajelen a ramot is autómatán 800-ra rakta. Ami még pozitív csalódás volt, hogy a nem csak a CPU de a SYS fan is pwm csatlakozós (4 tűs).

nem csak a kondik mások hanem az északi hídon lévő borda is nagyobb a ds -nél ami mondjuk nem ártalmasa mert elég forró az északi híd, bár ha termal light rubi/diamond/blue -orbal hűtesz ez sem bibi
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#8 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 12:57

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 13:28

nem csak a kondik mások hanem az északi hídon lévő borda is nagyobb a ds -nél ami mondjuk nem ártalmasa mert elég forró az északi híd, bár ha termal light rubi/diamond/blue -orbal hűtesz ez sem bibi

Tök ua a hűtés, kevered a ds4gyel.

phteszt

Itt van kép mind a 3ról.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#9 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 13:08

P5B-D hídján is forró a borda, pedig csak alapórajel alatti tuning van, semmi nem kap plusz feszt. Ha Rudi fórumtársunk jövőre hazajön, hoz nekem egy 40mm-es halk cuccost TTS-től... kell rá az aktív hűtés, bár tuti nem károsodna hosszútávon sem így, de éngem zavar a nagy hő.

#10 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 13:23

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 12:28

Ahogy BoGab írta, ugyanaz a borda mindkét lapon. Tényleg csak a kondik egy részében van különbség.

Idézet

szal akkor ez is "ajánlott"- kategóriás.
P5B-vagy ez??!

Attól függ, hogy mire van szükséged. Ha kell a 2 LAN és az alaplapi firewire, akkor más lap kell (igaz ezek a P5B-n sincsenek). Ha ezekre nincs szükséged csak a tuningolni akarsz, akkor teljesen jó az S3. A tesztek szerint bírja a magas fsb-t.
Nekem ez a lap szimpatikusabb volt mint a P5B (BIOS, chipsethűtő felfogatása, alaplapi hang).
12-én majd megírom, hogy meddig tudtam feltornászni az fsb-t.

#11 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 14:34

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 11:53

Annyi, 4 déli hidas (sárga) és 2 JMicron (lila).

Zsiraf...  :respect:  :Đ

Deli hid nagyon melegszik? Arra remelem nem kell vmi extra borda... :think:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#12 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 14:38

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 23:46

Ami még pozitív csalódás volt, hogy a nem csak a CPU de a SYS fan is pwm csatlakozós (4 tűs).

Bocs a hülye kérdésért, de normális 120-as 4 tűs ventit hol lehet szerezni? :)

Az is igen érdekes, hogy csak 2 venticsati van a lapon.... vagy rosszul látom?

Szerkesztette: Csybe 2006. 12. 26. 14:46 -kor

#13 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 15:11

Idézet: Csybe - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 14:38

Bocs a hülye kérdésért, de normális 120-as 4 tűs ventit hol lehet szerezni? :)

Az is igen érdekes, hogy csak 2 venticsati van a lapon.... vagy rosszul látom?

Arctic Cooling ventik már vannak 4 tűvel is, de gondolom a sima 3 tűs is megy rendesen.
http://www.arctic-co...ns2.php?idx=108

Igen, csak két csatlakozó van rajta, szerencsére nekem ez pont elég. Egy 12 centis prociventi szabályozva, egy házventi szabályozva, a vincsiknél lévő 9 centisek pedig fix 5 Voltról mennek.

Idézet

Deli hid nagyon melegszik? Arra remelem nem kell vmi extra borda...

Megfogdostam, meleg volt, de gondolom elég rá az a borda amit gyárilag ráraktak.

Szerkesztette: Lipton 2006. 12. 26. 15:17 -kor

#14 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 01:31

Ez az osztós AC venti jónak tűnik, látta valaki valahol? ;)

#15 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 09:55

Hello

Nem igazán értek hozzá, ezért kérdeznék asus p5b-e biosában mi mit jelent és ti milyen beállításokkal használjátok a következőket:
Mit jelent az "[I]advanced host controller interface[/I]" (AHCI)?
Ha elállítgatom a "cpu frequency"-t akkor a "pci express frequency" auto beállítás esetén elállítodik, vagy annyi marad amennyinek kell? Egyébként mennyi az alapértelmezés szerinti frekvencia?
"PCI clock synchronization mode" auto beállítás esetén alapértelmezett marad, vagy tuning esetén ez is elállítodik?
"spread spectrum"? Erről sem tudom mi?
Mi a "bios EHCI hand off"?

CPU beállításoknal mik ezek:
A "modify ratio support" gondolom a szorzó az FSB és a proci órajele között. Ezt jól gondolom?

Mi a "c1e support", "Max cpuid value limit", "vanderpool technology" "cpu TM function", "execute disable bit", "peci" és az "intel speedstep tech"? Mi rájuk a jó beállítás? Enabled vagy disabled?

North bridge confignál mi a "static read control"?

Előre is köszi.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#16 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 12:21

hm.
érdekes, hogy pl. a tesztelés alatt, mikor kerestem mit bír a cucc, több különböző órajelen is, a westlake szabta kritériumoknak megfeleően, 2 stessprime prio9-en, simán ment 20 percet hiba nélkül, de pl 2-3 óra után vmelyik SP-Orthos, a kettő közül hibázott...
érdekes, akkor miért nem mind2nél jelez hibát ugyanazon a magon? mind1. most pl 3520MHz-en is 2 óra 05 perc után egyik szálon bebukott orthos...
most 3.44GHz-en nézem, 1.320V-on, mert pl itt is 1.304V-on 1 óra 2x perc után hibázott....  :(
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#17 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 13:29

Idézet: szabi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 9:55

Hello

Nem igazán értek hozzá, ezért kérdeznék asus p5b-e biosában mi mit jelent és ti milyen beállításokkal használjátok a következőket:
Mit jelent az "[I]advanced host controller interface[/I]" (AHCI)?
Ha elállítgatom a "cpu frequency"-t akkor a "pci express frequency" auto beállítás esetén elállítodik, vagy annyi marad amennyinek kell? Egyébként mennyi az alapértelmezés szerinti frekvencia?
"PCI clock synchronization mode" auto beállítás esetén alapértelmezett marad, vagy tuning esetén ez is elállítodik?
"spread spectrum"? Erről sem tudom mi?
Mi a "bios EHCI hand off"?

CPU beállításoknal mik ezek:
A "modify ratio support" gondolom a szorzó az FSB és a proci órajele között. Ezt jól gondolom?

Mi a "c1e support", "Max cpuid value limit", "vanderpool technology" "cpu TM function", "execute disable bit", "peci" és az "intel speedstep tech"? Mi rájuk a jó beállítás? Enabled vagy disabled?

North bridge confignál mi a "static read control"?

Előre is köszi.

Üdv
szabi

AHCI = SATA2 vezérlő
bios EHCI handoff - az egy protokoll ahogy az épp elinduló OS átveszi a bedugákolt USBs kütyüket a BIOS-tól. kbd, mouse, stb...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#18 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 15:42

BIOS :) terhelés alatt kb. ~-0.5V-ot ad lap cpu-nak! (1.3875 BIOSból ->1.320V cpu-z)
Kép
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#19 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 27. 15:57

Jááj, mennyit számít a Core 2 Duo videós munkánál, lerendereltem ugyanazt a teszt scene-t After Effects-ben 3.4 Ghz-es PentiumD-vel, majd beraktam a 2.4 Ghz-es E6600-zat, előbbi 2:21, utóbbi 1:28 alatt végzett!!!  :eek:

#20 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 16:33

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 15:57

Jááj, mennyit számít a Core 2 Duo videós munkánál, lerendereltem ugyanazt a teszt scene-t After Effects-ben 3.4 Ghz-es PentiumD-vel, majd beraktam a 2.4 Ghz-es E6600-zat, előbbi 2:21, utóbbi 1:28 alatt végzett!!!  :eek:

hehe :]
c2d 4 preZident :respect:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó