HWSW Informatikai Kerekasztal: HD-DVD rip? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD-DVD rip? Ami eldontheti a csatat...

#181 Felhasználó inaktív   bomlat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 17:01

rohadtul reframing es illuzio is azt hinni, hogy ilyen termekenel az embereletet kiemelten kezelik, mert nem.

Ez magyar illuzió.Az usa-ban a polgári perekben olyan összegeket itélnek meg amelyek alapvetően más alapokra helyezik a vállalati vezetők gondolkdását.

Egyébként tényleg nem a halál a legdrágább a polgári perbe,hanem a maradandó egészségkárosodás.Bár halálra is lehet pár millát perelni.
The Computer is your friend.
Trust The Computer

#182 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 23:26

Idézet: bomlat - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 20:42

Ez magyar illuzió.Az usa-ban a polgári perekben olyan összegeket itélnek meg amelyek alapvetően más alapokra helyezik a vállalati vezetők gondolkdását.

Egyébként tényleg nem a halál a legdrágább a polgári perbe,hanem a maradandó egészségkárosodás.Bár halálra is lehet pár millát perelni.

threadzarokent pillants az alairasomra. na az egy olyan ugy volt, ami miatt millioszam csereltek be cd lemezeket (persze csak annak, aki kerte). Szal ennyit arrol, hogy nem lehet visszahivni a mar eladott ezustlemezeket. :D

ami a milliardos pereket illeti, nos tulsok hollywoodi filmet nezel.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#183 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 23:31

De ez mind mind olyan esetben történt csere, amikor a felhasználóknak származott kára a dologból. Most viszont az 1 bites felhasználók ebből semmit sem érzékelnek, nekik tökéletesen működik a lejátszójuk meg a filmjük, semmi potenciális veszély nem leselkedik rájuk, mégis miért mennének bele, abba hogy most visszavigyék a filmjeiket, ha egyszer semmi bajuk?

#184 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 00:12

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 23:31

De ez mind mind olyan esetben történt csere, amikor a felhasználóknak származott kára a dologból.

az alairasomban levo cinizmus pont az, hogy a felhasznalonak semmi, szamara megfigyelheto kara nem szarmazik, egyszeuen azert, mert az atlagember nem ert a szmitogepekhez. csak azutan lett a nagy para, miutan sikerult felfognia hogy a sony kemkedik utana, eshogy az neki miert rossz :D a cserek 90%-a azaert torten mert kocsog a sony es kesz ;) (ennyit fogott fel belole az isten barma)  ittmeg ecceruen annyi van, hogy egy ido utan a lemez nem lejatszhato. visszaviszed a boltba es kicsereleik, ennyi.
p.s. ugyanezek a hude felhaborodott emberek boszen nyomkodjak a winupdate-et is. meg futtatgatjak a wga-t is. na ezek ugyanilyen kemszoftverek, es a kis lemmingeket ezse nagyon zavarja...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 27. 00:15 -kor

#185 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:03

Ott azért nem a kémkedéssel volt a probléma szerintem, hanem hogy esetenként megborult az egész windows a védelem áldásos tevékenységétől, na meg a víruskeresők is behülyültek tőle. Ez olyan starforce szindróma, azzal a különbséggel, hogy a starforce- al kevesebb embernek akadt gondja mégis mennyire utálja mindenki :D Pedig az még csak nem is kémkedik. Most már ott tartunk, hogy csak ilyen keleti fejlesztők használnak starforce-ot a nagyobb kiadók leszoktak róla ahogy látom.

#186 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:53

Lehet valahonnan tölteni egy rövid hd sample videót?szivesen megnézném hogy mennyivel szebb a hd formátum.vagy sima,hagyományos (katódsugárcsöves)monitoron nem jön ki a különbség??
aki tud esetleg vmi sample-t az irjon!
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#187 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:59

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 10:53

Lehet valahonnan tölteni egy rövid hd sample videót?szivesen megnézném hogy mennyivel szebb a hd formátum.vagy sima,hagyományos (katódsugárcsöves)monitoron nem jön ki a különbség??

Hali,

google iz jor frind:)

http://www.microsoft.com/windows/windowsme...ntshowcase.aspx

ezek wmv hd-k, 720p-k.

FJ

#188 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 12:30

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 11:53

http://www.hd-channe...berlin_1080.wmv
http://www.hd-channe...herbst_1080.wmv

#189 Felhasználó inaktív   bomlat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 14:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 22:26

threadzarokent pillants az alairasomra. na az egy olyan ugy volt, ami miatt millioszam csereltek be cd lemezeket (persze csak annak, aki kerte). Szal ennyit arrol, hogy nem lehet visszahivni a mar eladott ezustlemezeket. :D

ami a milliardos pereket illeti, nos tulsok hollywoodi filmet nezel.

Ez egy picit parttalan.
Egy átlag ami cégnél kirugási ok a védőeszköz/munkavédlelmi előrírások nem betartása.
Vajon azért mert ők olyan jó szívűek,és szeretnek speciális maszkokra/kötelekre/hámokra költeni , vagy félnek a magas költségekkel amivel egy baleset járhat?

A rootkit ügy garanciális problémát jelentett,viszont a hddvd a kibocsájtónak jelent problémát.A vevői oldal felöl jogszabályok köteleznek a beavatkozásra,a másik oldalrol csak a vezetői akarat és a költségek mérlegelése.

Részemröl vége ennek a vitának.
The Computer is your friend.
Trust The Computer

#190 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 14:21

Idézet: bomlat - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 14:15

Egy átlag ami cégnél kirugási ok a védőeszköz/munkavédlelmi előrírások nem betartása.
mondom, túlsok amcsi mozit nézel. ebben az évtizedben a odaát társadalom durván polarizálódott elsőrendű (dúsgazdag) állampolgárokra, meg kb mostmár 60-80 millió másodrendűre. ez utóbbiaknak gyakorlatice mexűnek a "jogaik" mert nincs pénzük arra, hogy érvényesítsék azokat.

Idézet: bomlat - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 14:15

A rootkit ügy garanciális problémát jelentett,viszont a hddvd a kibocsájtónak jelent problémát

ez nem képezi vita tárgyát, ellenben egy nagyon jó példa arra, hogy milliós darabszámban hívtak már vissza CD-t, valamilyen érdekből. tehát nem lehetetlen dolog, mint ahogy állítottad, mert van rá precedens. és egy nemis rossz apropo visszahívni egy 1-1.5 milliós kontingenst amikor azok az elkövtekezendő években milliárdos darabszámú eladások esetleges nem realizálódását veszélyeztetik.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 27. 14:25 -kor

#191 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 14:50

Pont arról beszéltünk, hogy a horribilis méretei miatt, úgysem fog senki letölteni HDDVD ripeket, úgyhogy milyen milliárdos kiesés? Szerintem akinek van pénze fullHD eszközökre, amiken ki is jön a HDVD előnye a hagyományos ripekhez képest, az inkább meg fogja venni, minthogy napokig töltögesse le. De ez csak az én véleményem. Nekem nincs pénzem fullhd cuccokra, úgyhogy nem tudom elképzelni milyen lehet az. De mérlegelve a költségeket, ha annyi pénzt keresnék, hogy lehessen, akkor az időm többet érne amíg szenvedek a letöltéssel, mint amennyibe egy HDDVD kerül.

#192 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 16:23

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 13:50

Pont arról beszéltünk, hogy a horribilis méretei miatt, úgysem fog senki letölteni HDDVD ripeket, úgyhogy milyen milliárdos kiesés? Szerintem akinek van pénze fullHD eszközökre, amiken ki is jön a HDVD előnye a hagyományos ripekhez képest, az inkább meg fogja venni, minthogy napokig töltögesse le. De ez csak az én véleményem. Nekem nincs pénzem fullhd cuccokra, úgyhogy nem tudom elképzelni milyen lehet az. De mérlegelve a költségeket, ha annyi pénzt keresnék, hogy lehessen, akkor az időm többet érne amíg szenvedek a letöltéssel, mint amennyibe egy HDDVD kerül.

Hali,

arrol nem is beszelve, hogy a kulonbozo torrentsite-okon terjedo 720p-nek kozul mennyi az ami valoban hd-s streambol keszult.
Atlag usernek egy nagy kaosznak tunhet az egesz es inkabb besetal a boltba es megveszi az eredetit.

FJ

#193 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 01:16

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 14:50

valaki feltette az aszfaltra mozart és beethowen összeset. 30-40 Gigás cubákok. mióta megvolt a sávszél emelés egész népszerűek lettek. másrészt a világ nyugatibb felén kezd a 10MBit full duplex teret nyerni, ill. egyre inkább 1MBit up már nem csoda. szal a 25-50 Gigás cuccok kb úgí nénznek ki, mint a DVD-5-ök egy 384k/64k-s 2002-es állapotban. eltelik 2 év és a 25-50Giga nem lesz betonfal.

@FJ. kezd a dolog letistulni. a legelterjettebb kodekek az xvid és az x264. hangra mp3 és AC3. az avi még tartja magát, de a HD scene kezd átállni az mp4-re. Mimcs már akkora anarchia mint 1-2 éve volt, ellenben a szar anyagok mennisége való igaz, egyre több.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 28. 01:22 -kor

#194 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:19

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 12:53

vagy sima,hagyományos (katódsugárcsöves)monitoron nem jön ki a különbség??

Attól függ, milyen az a katódsugárcsöves. Az én 21"-osom szerencsére kisujjból kirázza az 1920×1080-at így bizony durván látszik, hogy mit tud a fullHD :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#195 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:28

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 19:19

Attól függ, milyen az a katódsugárcsöves. Az én 21"-osom szerencsére kisujjból kirázza az 1920×1080-at így bizony durván látszik, hogy mit tud a fullHD :)

jol hangzik, de enmeg nem lattam 127 dpi-s moncsit. 106dpi volt a legtobb ami letezett. (0.24mm-es resmaszk. Presze nem ketlem, hogy az elektronika fel tudja dolgozni az 1920x1440-et, dehogy ezt nem fogod 21"-os crtn kijeleztetni, aminek az aktiv felulete 19" na az hotziher :D

#196 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 20:01

Köszönöm nektek a segitséget a hd videokban
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#197 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 22:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 20:28

jol hangzik, de enmeg nem lattam 127 dpi-s moncsit. 106dpi volt a legtobb ami letezett. (0.24mm-es resmaszk. Presze nem ketlem, hogy az elektronika fel tudja dolgozni az 1920x1440-et, dehogy ezt nem fogod 21"-os crtn kijeleztetni, aminek az aktiv felulete 19" na az hotziher :D

Ebben sok igazság van, valószínűleg ezen sem jelenik meg az 1080p teljes pompájában, az viszont tény, hogy elég jelentős különbséget látni még így is a 720p és az 1080p között. Volt egyébként ennél finomabb résmaszkkal készült monitor, pl. Eizo F980, 0,23/0,20 (V/H).

Ebben a dologban szerintem komolyabb korlátozó tényező a pixel clock, inkább emiatt nem lehet CRT-n tökéletesen fullHD-t megjeleníteni
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#198 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 22:44

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 22:24

Ebben sok igazság van, valószínűleg ezen sem jelenik meg az 1080p teljes pompájában, az viszont tény, hogy elég jelentős különbséget látni még így is a 720p és az 1080p között. Volt egyébként ennél finomabb résmaszkkal készült monitor, pl. Eizo F980, 0,23/0,20 (V/H).

Ebben a dologban szerintem komolyabb korlátozó tényező a pixel clock, inkább emiatt nem lehet CRT-n tökéletesen fullHD-t megjeleníteni

Ebben a kategóriában az eizonak 200MHz-es video sávszélessége simán van, azmeg untig elég :D Ha a standard windows DPI-t nézem ami 96, nos akkor neked 25" effektív képátló kéne, demég 100dpi-bel is 24.75"-os effektív képátló kéne. :D

#199 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 23:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 1:16

szal a 25-50 Gigás cuccok kb úgí nénznek ki, mint a DVD-5-ök egy 384k/64k-s 2002-es állapotban.

Hát én 384/64-es nettel nem is töltöttem DVD5 -öt sem. Még a 2 cd-s ripeknél is húztam a számat. Most 10x gyorsabb netem van, de ez azt jelenti, hogy max DVD9 a tolerancia küszöb :) Ill azért dvd5 mert a dvd9-et gazdaságtalan kiírni, meg amúgy sincs túl sok dvd9 relase. Nem értem miért, vannak a dvd5-ök, meg vannak amik 8 gigák, és a 7,8-as DVD9-re nem mennek rá, hogy azoknak mi értelme  :think:

#200 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 08:20

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 23:56

Nem értem miért, vannak a dvd5-ök, meg vannak amik 8 gigák, és a 7,8-as DVD9-re nem mennek rá, hogy azoknak mi értelme  :think:

2lemezes rls :)

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.