HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu Linux 7.04 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu Linux 7.04 `Feisty Fawn Herd`

#1 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 24. 23:27

Sziasztok!

A linuxforum.hu-n mar nyitottam neki topikot, de itt is informallak benneteket rola:

Megjelent az Ubuntu 7.04 (`Feisty Fawn Herd`) alpha2-es valtozata (final aprilisban majd)!

Ujdonsagok:

-GNOME 2.17.5
-GNOME is still being updated frequently, bumped to version 2.17.5, building up to what looks like is going to be a very stable release.
-GNOME Games have gone through another round of bug fixing, mainly on the newly added games: Sudoku and Chess.
-GNOME System Tools has been updated to included more translations, better networking support, a number of bug fixes, much better gui for time-admin and many many more.
- Epiphany-browser will now have an adblock manager UI.
- Gedit can now detect external file modifications.
- Vino (Gnome Remote Access) now has a notification icon when there is someone connected. You can disconnect any remote machine

A hivatalos oldala ( http://www.ubuntu.com/testing/herd2#head-f...c2e0cef2b7bd02c ) szerint a legnagyobb ujitasa a `Zero Efforts` / "ZeroConfNetworking" lesz, ami pont nekem is kene most. Ez a kovetkezoket jelenti: nulla konfiggal, masodpercek alatt letrehoz barmilyen kapcsolatot (erre kivancsi leszek). Az oldala a kovetkezoket irja rola:

`Continuing the efforts that are being made by Ubuntu to simplify the desktop experience as much as possible for users, the "ZeroConfNetworking" specification has been implemented for Feisty. Zeroconf Networking is a collection of protocols which try to configure your network automatically, leaving users with minimal intervention and trying to give them clear information to take decisions when conflicts come up. The main advantage behind this new spec is making life easier for users without a local DHCP server for a network, having Ubuntu correctly configuring everything necessary for the network to work properly.`

Aki tudja, probalja ki batran, kivancsi vagyok a tapasztalatokra!

Udv: Bepe

#2 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 24. 23:48

Ez miért nem fért el az Ubuntu topicban:think:

Egyébként nem próbáltam még, de ha nem lesz rosszabb, mint az Edgy, akkor én már most elégedett vagyok vele :)
-ZsOlTi-

#3 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 01:40

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 23:48

Ez miért nem fért el az Ubuntu topicban:think:

Egyébként nem próbáltam még, de ha nem lesz rosszabb, mint az Edgy, akkor én már most elégedett vagyok vele :)

Mert az Ubuntu topic alcime: `The Hoary Hedgehog`. Ami az egyel ezelotti verzio (volt).

#4 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 07:08

hm, mintha multheten lett volna hogy az elso verziot kiprobaltam
macbook air 2014

#5 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:05

Idézet: evone - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 7:08

hm, mintha multheten lett volna hogy az elso verziot kiprobaltam

Es milyen? Hogy tetszik?

#6 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:07

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 1:40

Mert az Ubuntu topic alcime: `The Hoary Hedgehog`. Ami az egyel ezelotti verzio (volt).

A hoary az nem az eggyel ezelőtti volt, hanem a néggyel ezelőtti (most az edgy-nél tartunk, sorban: warty, hoary, breezy, dapper, edgy), és azóta is minden ubuntus probléma abban a topicban van kitárgyalva.  Szóval svsz ez itt tök felesleges, azért, hogy utána 2 topic menjen párhuzamosan. De te tudod.
-ZsOlTi-

#7 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:23

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:07

A hoary az nem az eggyel ezelőtti volt, hanem a néggyel ezelőtti (most az edgy-nél tartunk, sorban: warty, hoary, breezy, dapper, edgy), és azóta is minden ubuntus probléma abban a topicban van kitárgyalva.  Szóval svsz ez itt tök felesleges, azért, hogy utána 2 topic menjen párhuzamosan. De te tudod.

Egyet értek :) Ki kéne venni onnan az alcímet ...

(Bááár, jó múltkor konfon voltam a céges notival, és megállapítottam, hogy most hogy kijött az edgy ki kéne már cserélni a warty-t rajta, mert ez így nem mehet tovább. Most így üszkve két hónap távlatából megállapítom, hogy mégiscsak tud így tovább menni :Đ)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#8 Felhasználó inaktív   Koppany 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 15:50

Szerintem is ki lehetne venni, sajna en nem tudom.
Ezt meg bele lehetne olvasztani.
(esetleg ha errefele jarna egy admin)
:-)

#9 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 07:19

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:05

Es milyen? Hogy tetszik?

marmint, ubuntu legeslegelso verziojat :D ez ien visszaemlekezes volt ... 'mintha csak tegnap tortent volna...'  ;)
macbook air 2014

#10 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 16:21

Valaki probalta az edgy-t bcm43xx (bcm4318) chipsetes Broadcom wlan/wifi kartyaval? Merthogy nekem ilyen van, es a `wlan zeroconfig` uj feature miatt varom a feisty fawn herd-et. A dapper-t probaltam (tegnap jott meg az eredeti origi telepito-cd amit megrendeltem az ubuntutol), de azon meg nem ment. Felismeri ugyan a kartyat, de nem lotte be automatikusan az ndiswrapper-t, a firmware-t, a driver-t, meg az fwcutter-t, mint a Mepis-em.

#11 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 19:41

Tollef Fog Heen has announced the third alpha release of Ubuntu 7.04, also known as "Herd CD" - now with painless multimedia codecs, new GNOME Control Centre, updated versions of most GNOME applications, and Kernel Virtual Machine (KVM): "Ubuntu 'Feisty Fawn' 7.04 has two and a half more months to go until its release date planned in April 19th, and already many exciting features have been introduced. Herd 3, the third Alpha release kicks off the most active period in the release schedule." Read the release announcement and visit the Herd 3 features page for further information.

link: http://distrowatch.com/?newsid=04011

alpha release notes: https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-de...ary/000243.html

alpha3 features: http://www.ubuntu.com/testing/herd3

#12 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:41

johetne mar :)
macbook air 2014

#13 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 17:25

Idézet: evone - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 14:41

johetne mar :)

majd aprilisban  :D

#14 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 00:31

Ubuntu "Feisty Fawn Herd" 7.04 Alpha 5 (aka Herd 5):

http://www.ubuntu.com/testing/herd5

" What's new? - The Human theme has been updated; VPN can now be easily used with the use of Network Manager and VPN plugins; Graphical Desktop Effects will be made extremely accessible, with one click activation in the system menu; X11R7.2 is utilized..."

A vegleges aprilis 19-en erkezik.

#15 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 17:12

asszem felrakom herd5ot... kivancsi vagyok erre a zeroconfra, ha ezzel se jo a wifi kartyam, kenytelen leszek masikat rendelni amivel vegre jo
macbook air 2014

#16 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 21:14

``Earlier this month I covered Ubuntu's Migration Assistant, which is one of the features that will be found in Ubuntu 7.04 Feisty Fawn.``

Kép

Link: http://www.michaella...hp?k=blog&i=116

#17 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 18:49

Kellett egy kicsit kutakodnom erte az ubuntu nem konnyen atlathato web-oldalan, de megtalaltam a roadmap-et:

https://wiki.ubuntu....ReleaseSchedule

Tehat a fontosabb idopontok [Ubuntu Linux 7.04 (`Feisty Fawn Herd`) fejlesztes]:

2007 March 22nd - BetaRelease

2007 April 5th - NonLanguagePackTranslationDeadline, KernelFreeze

2007 April 12th - ReleaseCandidate, LanguagePackTranslationDeadline

2007 April 19th - FinalRelease

Tehat holnap pl. mar a beta-nak kene majd kijonnie.

#18 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 00:12

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 0:31

X11R7.2 is utilized...

abban van végre tisztességes Radeon driver?
nagyon szomorú, h a 7.1.1 egy prosztó Ati 9600-ra is "Render acceleration unsupported on 9500/9700 and newer"-t ír

#19 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 06:44

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 0:12

abban van végre tisztességes Radeon driver?
nagyon szomorú, h a 7.1.1 egy prosztó Ati 9600-ra is "Render acceleration unsupported on 9500/9700 and newer"-t ír

Milyen 9600-asod van? Nekem egy 9600(sima, nem pro, nem xt) szépen megy 7.1.1-en (edgy) az xorg ati driverrel. DRI is van, még az AIGLX/Beryl is is megy rajta elfogadható sebességgel (mármint a sima opensource ati driverrel). Épp most hétvégén próbáltam.
-ZsOlTi-

#20 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 07:18

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 6:44

Milyen 9600-asod van? Nekem egy 9600(sima, nem pro, nem xt) szépen megy 7.1.1-en (edgy) az xorg ati driverrel. DRI is van, még az AIGLX/Beryl is is megy rajta elfogadható sebességgel (mármint a sima opensource ati driverrel). Épp most hétvégén próbáltam.

passz - de szerintem sima ez is, csak "9600, 128M" volt a dobozán
annak idején csak azért vettem, mert az öreg 8500LE-nek nem volt digitális kimenete - amúgy bőven elég lett volna az is...
ez a 9600 már gyárilag passzív bordával jött, amit Zalmanra cserélve végképp nem melegszik - és a csönd sokkal fontosabb nekem, mint a nagy teljesítmény, úgysem játszom a gépen

na mindegy, 64 bites Ubuntut használok, és vagy az előbbit, vagy néhány piszkálgatás előtt ugyanezt, csak "9500/9700" helyett "Unsupported acceleration on R300" üzenetet kapom az X logjában - így aztán se GL, se persze AIGLX...
gyári ATI drivert pár hónapja fölraktam, azzal lett végre 3D gyorsítás, de úgy tudom az nem támogat vmit, ami a Berylnek kellene, így végül leszedtem, és újrainstalláltam az xorg-os drivereket

ráguglizva a hibaüzenetre egyébként elég tipikusnak tűnik, sokan szívnak vele, és számomra használható megoldást még nem találtam - ezért gondolom hátha az új X segít majd

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó