HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link Xtreme N™ Gigabit Router DIR-655 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link Xtreme N™ Gigabit Router DIR-655 vélemény,tapasztalat

#1 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 16. 22:45

Egy új kütyü, hátha megéri megvenni. :D
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#2 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 23:13

És ez miért nem fért el a Dlink topicban?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 09:24

Tömören :

kb 1 hónapja ez van nálam - nem fagy, nem rebootol,stb..
valós wlan sebessége kb 110 Mbits
gigabit rezes sebessége kb 750 Mbits
Vistával tök jól megy együtt.
Egyébként hasonló mint a dir-635 vagy a dgl-4300 - van benne gamefuel qos.
Ami újdonság a WISH (Wireless Intelligent Stream Handling) amivel már wlan-on is tudod
priorizálni a forgalmat.
Új még a Wi-Fi Protected Setup rész, amelynél egy gombnyomással tudsz biztonságogsan csatlakoztatni
eszközöket wlan-on a routerhez.

#4 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 18. 07:53

Kép

Idézet

Wireless LAN Intelligent Stream Handling (WISH) technológia

A DIR-655 router Quality of Service (QoS) funkciója mind vezeték nélkül, mind az Internet felé (StreamEngine) működik. Speciális funkciója, a WISH képes minimalizálni a vezeték nélküli hálózaton párhuzamosan folyó, a játékokat, HDTV adást illetve más médiaalkalmazásokat zavaró forgalmazások negatív hatásait, így tovább növeli utóbbiak élvezetét. A technológia automatikusan felismeri, ha audio, video vagy játék tartalom halad a vezeték nélküli hálózaton, és elsőbbséget biztosít ezeknek más kevésbé időérzékeny alkalmazásokkal – például email küldés vagy fájlmásolás – szemben.

Ez olyannyira müködik hogy az eccerü LG laptopomban beépitett Intel® PRO3945ABG kártyával
802.11g-n csatlakozva 720-as HD wmv videókat streamelek wirelessen akadás nélkül.
Folyamatosan megy a videó stream és e melett  file-t másololok szintén wirelessen - stabils 1900 kbps
sebességgel.  :ninja:

Az Intelt kikapcsolva - 802.11n draft kártyával (DWA-645) ugyanez müködik csak ott már a videók 1080p felbontásúak :)

Jó hir, hogy végre úton van egy nagyobb szállítmány kishazánk felé - ez kb még két hét április vége-május eleje mire a kisker boltokba kerül.
(eddig azért nem volt, mert mindet elvitték és nem volt elég a kapacitása a gyárnak).

Továbbá, fel tudok ajánlani egy példányt (1 db DIR-655 router) tesztelésre (max. 1 hétre) bárkinek, csak jöjjön el érte :)

uff

#5 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 15:07

Azt hiszem én is ilyet vennék, csak egy kérdésem lenne, hogy a Advanced fül Port Forwarding résznél az application name-nél kiválasztom mondjuk a Ghost Recon-t, akkor a portokat is automatikusan beteszi a mellette lévő üres helyekre? Ugyanis az Emulátornál kiválasztottam, de csak a neve van ott egyebet nem csinál. A DGL-4300 nál meg beteszi.

#6 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 23:48

Később megtudtam, beteszi, tehát megvettem. Hm van valahol valami pörgősebb topik?

#7 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 20:59

hát.. sehol se találtam.

Tegnap vettem meg. usb-és hdd kezelése az 1.21 fw-vel nagyon durva
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#8 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 13:39

Idézet: XRV - Dátum: 2008. szept. 27., szombat - 0:48

Hm van valahol valami pörgősebb topik?

Én se nagyon találtam, azért is próbáltam anno indítani, még most is a drágább routerek közé tartozik. Kevesen veszik, meg ami jól működik... :D

Ha valaki ilyet szeretne venni, bátran merem ajánlani! Amit ez a router nálam kap! Kevés soho eszköz bírná.

Router bekapcsolt wlan+ 2 switch+ 2 AP+ 1 bridge+1 Nas+ 1 média lejátszó
És ez megfejelve az internet minden lehetséges adatforgalmával.
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#9 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 20:34

Üdv!

Inkább ide írok, mint a direkt D-Linkesbe.

Tehát adott egy ilyen eszközöm, hozzá egy DSL-360R modem, illetve egy TvNetWork 18/1-es vonal. A routert egész konkrétan azért vettem, hogy a torrentre beállítsak forgalomszabályozást, így ne kelljen lekorlátozni a sebességét, ha bármi más kapcsolat van, automatikusan lassabban töltsön le/fel. Ezt be is állítottam szépen, uTorrentnek megadtam egy portot, azt forwardoltam, és erre a portra tettem egy 255-ös prioritást. A dolog gyönyörűen működött, múlt keddig!

Akkor hazajöttem, és látom, hogy a router dobálja a netet. Telefonálgatás, meg milliónyi hálózati eszköz próbálgatása után rájöttem, hogy akkor dobja el a hálót, ha a QoS be van kapcsolva, és kicsit jobban meg van hajtva a net (torrent + speedtestre garantáltan dobta).
Első gondolatom az volt, hogy meghalt az Ubicom proci. Garija ennek a példánynak kicsit macerás (nyeremény volt), így eljutottam a D-Link Magyarország technikai támogatásához, ahol egyébként egy nagyon korrekt és hozzáértő ember fogadott. Ő azt mondta, hogy a 360R-rel szokott a QoS-nek gondja lenni. Kaptam kölcsön egy DSL-321B modemet, hogy próbáljam ki azzal. Sajnos ezzel is dobálta a netet.

Következő lépéskén frissítettem a firmwaret 1.11EU-ról 1.20-ra. Ennél már nem dobálta a hálózatot, viszont a QoS nem működik! Annyira nem, hogy korábban ha valaminek 1-es prioritást adtam, akkor az működött rendesen, de semmi más nem (pingelni sem lehetett, egyszerűen minden más meg volt halva). Most ez nem így van. Ha FTP-nek 1-es, a HTTP-nek 255-ös prioritást adok, és ugyan arról a szerverről a két protokollon keresztül egyszerre töltök le valamit, akkor teljesen mindegy, hogy mi van beállítva (az ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/ és a http://ftp.fsn.hu/testfiles/ oldalakat szoktam tesztelésre használni). És felfelé sem látszik meg a fogalomszabályozás. Valamennyire azért látszik, a pingek viszonylag alacsonyak maradnak, meg talán a p2p nem fogja le annyira a hálózatot, mintha nem lenne bekapcsolva a QoS, de amúgy közel sem produkálja azt, amit ez előtt.

Persze megint gondoltam, hogy hát ez deffektes. A D-Linktől kaptam egy másik DIR-655-öt, hogy nézzem meg. Hát pontosan ugyan ezt produkálja! És nem tudok egyszerűen rájönni, hogy miért, mi lehet a gond. A szolgáltató szerint ők nem állítottak semmit, semmi változás nem történt. Próbáltam MTU értékekkel játszani, az sem segített. Már nem tudom, hány éjszakát, meg órát szúrtam el azzal, hogy ezzel próbálkoztam.

Más nem tapasztalt ilyet? Nálatok szépen megy a QoS? A következő lépés az lesz, hogy megpróbálom ismerősöknél is, hogy mit adnak elő. Egyszerűen nem értem, mi lehet a gond...

#10 Felhasználó inaktív   Hoqspok 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 09. 11:10

:omg: 2x ment el

Szerkesztette: Hoqspok 2008. 11. 09. 11:12 -kor

#11 Felhasználó inaktív   Hoqspok 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 09. 11:11

Sziasztok !

Látom kicsit halott a Fórum, de gondolom ez azért van mert még mindig sok embernek elég drága a DIR-655. remélem lejebb megy az ára és egyre többen használják mert nagyon ütös satbil router , de nekem kicsit bonyolult ( tul sok a tudása egy mezei user számára :)  )

#12 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 08:46

Idézet: Emre - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 21:59

hát.. sehol se találtam.

Tegnap vettem meg. usb-és hdd kezelése az 1.21 fw-vel nagyon durva

kár hogy csak windows only
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#13 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 08:49

Idézet: szucsati - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 21:34

Üdv!

Inkább ide írok, mint a direkt D-Linkesbe.

Tehát adott egy ilyen eszközöm, hozzá egy DSL-360R modem, illetve egy TvNetWork 18/1-es vonal. A routert egész konkrétan azért vettem, hogy a torrentre beállítsak forgalomszabályozást, így ne kelljen lekorlátozni a sebességét, ha bármi más kapcsolat van, automatikusan lassabban töltsön le/fel. Ezt be is állítottam szépen, uTorrentnek megadtam egy portot, azt forwardoltam, és erre a portra tettem egy 255-ös prioritást. A dolog gyönyörűen működött, múlt keddig!

Akkor hazajöttem, és látom, hogy a router dobálja a netet. Telefonálgatás, meg milliónyi hálózati eszköz próbálgatása után rájöttem, hogy akkor dobja el a hálót, ha a QoS be van kapcsolva, és kicsit jobban meg van hajtva a net (torrent + speedtestre garantáltan dobta).
Első gondolatom az volt, hogy meghalt az Ubicom proci. Garija ennek a példánynak kicsit macerás (nyeremény volt), így eljutottam a D-Link Magyarország technikai támogatásához, ahol egyébként egy nagyon korrekt és hozzáértő ember fogadott. Ő azt mondta, hogy a 360R-rel szokott a QoS-nek gondja lenni. Kaptam kölcsön egy DSL-321B modemet, hogy próbáljam ki azzal. Sajnos ezzel is dobálta a netet.

Következő lépéskén frissítettem a firmwaret 1.11EU-ról 1.20-ra. Ennél már nem dobálta a hálózatot, viszont a QoS nem működik! Annyira nem, hogy korábban ha valaminek 1-es prioritást adtam, akkor az működött rendesen, de semmi más nem (pingelni sem lehetett, egyszerűen minden más meg volt halva). Most ez nem így van. Ha FTP-nek 1-es, a HTTP-nek 255-ös prioritást adok, és ugyan arról a szerverről a két protokollon keresztül egyszerre töltök le valamit, akkor teljesen mindegy, hogy mi van beállítva (az ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/ és a http://ftp.fsn.hu/testfiles/ oldalakat szoktam tesztelésre használni). És felfelé sem látszik meg a fogalomszabályozás. Valamennyire azért látszik, a pingek viszonylag alacsonyak maradnak, meg talán a p2p nem fogja le annyira a hálózatot, mintha nem lenne bekapcsolva a QoS, de amúgy közel sem produkálja azt, amit ez előtt.

Persze megint gondoltam, hogy hát ez deffektes. A D-Linktől kaptam egy másik DIR-655-öt, hogy nézzem meg. Hát pontosan ugyan ezt produkálja! És nem tudok egyszerűen rájönni, hogy miért, mi lehet a gond. A szolgáltató szerint ők nem állítottak semmit, semmi változás nem történt. Próbáltam MTU értékekkel játszani, az sem segített. Már nem tudom, hány éjszakát, meg órát szúrtam el azzal, hogy ezzel próbálkoztam.

Más nem tapasztalt ilyet? Nálatok szépen megy a QoS? A következő lépés az lesz, hogy megpróbálom ismerősöknél is, hogy mit adnak elő. Egyszerűen nem értem, mi lehet a gond...

esetelg az 1.21 FW?
Panorámák

#14 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 08:53

Idézet: sityak - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 9:49

esetelg az 1.21 FW?

Ugyan azt adja elő az 1.2 és az 1.21 is. Ez utóbbi van fent most.

#15 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 19:41

Idézet: szucsati - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 9:53

Ugyan azt adja elő az 1.2 és az 1.21 is. Ez utóbbi van fent most.

a beállításokat file-ból töltötted vissza?
mert arra panaszkodnak elég sokan, hogy ilyenkor nem úgy müködik  a cucc, mint ahogy kellene
megoldás reset, és kézzel beállít minden
Panorámák

#16 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 20:52

Idézet: sityak - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 20:41

a beállításokat file-ból töltötted vissza?
mert arra panaszkodnak elég sokan, hogy ilyenkor nem úgy müködik  a cucc, mint ahogy kellene
megoldás reset, és kézzel beállít minden

Eredetileg kézzel csináltam, aztán gondoltam, hogy biztos valamit nem vettem figyelembe, akkor visszatettem fájlból, de ugyan az. Most épp asszem kézi beállítás van.
Egyszer kölcsönadom egy cimborámnak, hogy nézze meg, nála mit ad elő. Meg talán nemsokára szolgáltatót váltok (UPC-re), meglátjuk, azzal mit ad elő.

#17 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 21:00

viszont most kipróbáltam ezt a csoda USB-n rákötünk bármit dolgot
egy USB Hub-on lógott egy külsö HDD, egy SDHC kártyaolvasó, meg egy fényképező és mind a hármat faszentosan tudtam használni, ráadásul a gép pont úgy kezelte őket, mintha bele lettek volna dugva
Panorámák

#18 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 21:03

Idézet: sityak - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 22:00

viszont most kipróbáltam ezt a csoda USB-n rákötünk bármit dolgot
egy USB Hub-on lógott egy külsö HDD, egy SDHC kártyaolvasó, meg egy fényképező és mind a hármat faszentosan tudtam használni, ráadásul a gép pont úgy kezelte őket, mintha bele lettek volna dugva

Feltéve, hogy a gépedben USB 1.1-es csati van csak - sajnos :(

Én néztem egyébként scannerrel is, nagyon fain volt, csak kevés volt neki a kapu.

#19 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 21:13

Idézet: szucsati - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 22:03

Feltéve, hogy a gépedben USB 1.1-es csati van csak - sajnos :(

Én néztem egyébként scannerrel is, nagyon fain volt, csak kevés volt neki a kapu.

ezt hogy érted?
3.5 MB/s másoltam a HDD-re
Panorámák

#20 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 21:33

Idézet: sityak - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 22:13

ezt hogy érted?
3.5 MB/s másoltam a HDD-re

Igen? Hm.. pedig mintha úgy olvastam volna, hogy 1.1-es. Az biztos, hogy a scanner csak szenvedett, oda-vissza járt az olvasófej, pont úgy, mint mikor 1.x-es USB-re volt kötve. Pedig scannermegosztáshoz pont jó lenne itthonra.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó