HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobiltelefon akkumulátorok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobiltelefon akkumulátorok

#1 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 20. 11:56

Nem találtam még ilyen című témát. Itt lehetne megbezsélni minden olyan kérdést, problémát, ami ezek használatával, hibáival kapcsolatos. Sok tévhit is kering például a lítiumion akkumulátorok töltésével kapcsolatban. Találtam egy jó cikket ezzel kapcsolatban.  http://www.pdamania.hu/content/8494/

Szerkesztette: zoli62 2007. 05. 20. 11:57 -kor

"Légy szerény mint én..."

#2 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 09:44

Ennyire érdektelen lenne a téma?  :think:
"Légy szerény mint én..."

#3 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 10:58

Köszi, hogy felhívtad a figyelmünket a cikkre, egész jó!  :) Aki tud angolul (v. németül), belenézhet a 2. részbe is, abban rengeteg infó van az akkuk töltéséről.

Ami engem érint: rossz állapotban lévő (nagy önkisülésű) NiCd akkut esetleg helyre lehet úgy hozni, hogy 0,4V-ig merítjük kis árammal, és csak utána töltjük. Ki fogom próbálni, mert van egy ilyen akkum, 1 hét állástól teljesen lemerül. Néhány töltés/kisütés ciklussal nem igazán lehetett felrázni, nagy árammal is próbáltam, de az is sikertelen volt. Na, majd így...  :cool:

#4 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 11:50

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 10:44

Ennyire érdektelen lenne a téma?  :think:

Nemtom, sztem túl sok (a felhasználók szemszögéből) új infót nem tartalmaz ez a cikk, de legalább lehet linkelni vhova, ha vki csak mondja a hülyeséget.

#5 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 20:03

Én 4-5 éve használók folyamatosan (éjjel nappal) egy siemens me45 gyári akkut (Li-ion) és
most kezd csökkent a kapacitása (de nem látványos).
Kb 2-3 naponta újratöltöm ha lemerül teljesen.
Az elején neteztem vele (6 óra alatt lemerült teljesen) és gondoltam nem
árt neki. Ezt a ciklust rávertem vagy 5-10 szer.
Aztán, hogy mitől birja még mindik? máig nem tudom.

#6 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 09:20

Sziasztok!

Korábban vettem egy Ericsson T39 telefont, ami refurbished állapotú, tehát új ház, de régi alaplap van benne. És új utángyártott akksi. Nagyon jó vékony akksija van, slim változat, nem is emelkedik ki a készülék hátlapjából. Valami közel 700 mAh lenne egy eredeti akksi kapacitása, erre is hasonló van írva. A tesztek szerint ezzel olyan 2 napot bírt a készülék.

Egy kedves kollégám még régen vett magának a T28-ához egy vastag akksit, amivel olyan 5 napot is el tudott működni a készülék. Sajnos állni hagyta két évig, mert az akksi vásárlása után egy nappal bedájolt a T28, ezért biztosan veszített a kapacitásból az akksi. Ezt ő ajándékba odaadta nekem, így próbáltam ezzel is hajtani a T39-et. A tapasztalat az, hogy kábé 5 napot ment vele, mire a maradék csík úgy az 1/6-od részére esett. Tehát valószínűleg ment volna 6 napot.

A slim akksi olyan 2-3 napot megy, mire a felére ugrik a csík (nem finoman jelzi ki, hanem a felére esik, mert utángyártott), de ezzel a feles kijelzéssel még 3 napot simán rá lehet húzni.

Vagyis az utángyártott slim akksi gyakorlatilag hozza az eredeti vastag akksi üzemidejét. Ebben biztos benne van az is, hogy a régi akksi nagyon megközelíthette a mélymerülést a két év pihenés alatt.

Amikor megkaptam, akkor kábé 2 óra alatt jutott el odáig, hogy egyáltalán a piros lámpa felvillanjon a készüléken, addig csak küzdött vele a töltő. De nagyon pozitívan csalódtam a slim akksiban. Az én felhasználási módomnak maximálisan megfelel, nem telefonálok sokat, naponta talán 3-5 hívást fogadok átlagban.

Az előző K700i is ilyen üzemidőt hozott nálam, csak ott nagyon sztochasztikusan jelezte ki a töltést a csík.

Üdv!
.
.
.

#7 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 27. 05:58

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 9:20

A slim akksi olyan 2-3 napot megy, mire a felére ugrik a csík (nem finoman jelzi ki, hanem a felére esik, mert utángyártott)

Ez nem az utángyártott mivolta miatt van, hanem mert másik típusú akku.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#8 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 07:11

Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 5:58

Ez nem az utángyártott mivolta miatt van, hanem mert másik típusú akku.

nem azért, mert nincs benne az a "szintkövető" protokol, amit az Ericsson elvár? kiírja ugyanis, hogy Charging Alien Battery, vagyis érzékeli az eltérő akksit. ezért vagy tele van vagy félig. a lemerülést még sosem vártam meg.

én valami ilyesmit sejtek, de persze tévedhetek  :think:
.
.
.

#9 Felhasználó inaktív   gpetya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 18:56

Sziasztok! Ha a telcsim aksija bedöglött, az garanciális probléma, vagy nem tartozik bele?

#10 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 08:42

Idézet: gpetya - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 19:56

Sziasztok! Ha a telcsim aksija bedöglött, az garanciális probléma, vagy nem tartozik bele?

Ehhez el kell olvasni a garilapot mert ha garos a készülék akkor lehet az akksi is garos (GYÁRTÓ FÜGGŐ).
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#11 Felhasználó inaktív   gpetya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 11:20

Köszönöm a választ!

Az a gond, hogy a papír semmit sem ír az aksiról. A készülék sony-ericsson. Voltam azóta a boltban, ahol vettem, azt mondták, hogy ha rossz az aksi, kicserélik gariba.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó