Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Van egy asus laptopom, 80 GB-os winchesterrel. Megvétel után csináltam a 80-ból egy 10 GBos rendszerpartíciót és két 35öset, amik már nem is 35ösek. Az egyik 29 a másik 33. DE nem ezért írok.
Szóval a 10 GB a rendszernek kevés. Telepítés után 2 héttel már nincs is belőle semmi. Tudom pagefile, meg lomtár, de azokat nem akarom bántani.
Amikor először felosztottam a winyót, akkor rajta volt az XP, felraktam a Partition Magic 8-at és simán leválasztottam a 80-ból 10GB-ot és utána a másik felét megfeleztem és formatáltam.
Namost, állítólag ugyanezt meg lehet csinálni most is. De kérdezem én, hogy honnan veszi el a másik partícióból a helyet? az üres helyről, vagy elbermolja a partíciómat? Vagy rosszabbik esetben mind a kettőt?
Megaztán a rendszerpertíciónak rendszerformatált partíció kell, szóval ha én növelem a másodlagos partícióból a méretét, akkor azt hogyan kezeli?
Ha valaki tud segíteni, azt megköszönném!
Oldal 1 / 1
Particiókezelés Winchester-partíciók méretváltoztatása
Elküldve: 2007. 09. 23. 11:30
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Egy 160 Gb-os vinyóra két partíciót tettem.Formáztam egy 30 Gb-ot a rendszerenek.Ez lett a C meghajtó.A maradékot pedig ami csak 100 Gb, mert a vinyót csak 130 Gb nak ismerte fel a Bios.
A 100 Gb os particióra is véletlenül feltettem a rendszert.Hogyan lehetne ezt innen törölni formázás nélkül?A másik pedig hogy ezt a 100 Gb os partíciót szeretném kétfelé osztani még.50-50 Gb ra. szintén formázás nélkül.A C partíción ami 30 Gb azon maradna csak a rendszer.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv
Miki
Szeretném a segítségeteket kérni.
Egy 160 Gb-os vinyóra két partíciót tettem.Formáztam egy 30 Gb-ot a rendszerenek.Ez lett a C meghajtó.A maradékot pedig ami csak 100 Gb, mert a vinyót csak 130 Gb nak ismerte fel a Bios.
A 100 Gb os particióra is véletlenül feltettem a rendszert.Hogyan lehetne ezt innen törölni formázás nélkül?A másik pedig hogy ezt a 100 Gb os partíciót szeretném kétfelé osztani még.50-50 Gb ra. szintén formázás nélkül.A C partíción ami 30 Gb azon maradna csak a rendszer.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv
Miki
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó
A téma zárva.