samba kerdes
Elküldve: 2003. 10. 04. 12:50
A minap szetneztem a cegemnel es rajottem, hogy teljesen feleslegesen van X kulon gep sima Windows file server-nek.
OK lehet, hogy igy ha lepukkan a gep akkor nem az osszes share tunik el, de tobb gep, tobb b@szkodas a hardware korul.
Ugy gondoltam hogy IP alias-t rakok egy gepre, csak ott elakadtam, hogy tobb Netbios nev egy gepen vegul is egy samba-val most lehet vagy sem?
Konkretan az egyik "gep" egy domain server a ket masik meg vegul is egy-egy file server, no ezt akarom egy gepre ugy osszehozni, hogy kivulrol ne latszodjon semmilyen valtozas.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2003. 10. 04. 13:13
idézet:
Ezt írta mocsi:
Sziasztok
A minap szetneztem a cegemnel es rajottem, hogy teljesen feleslegesen van X kulon gep sima Windows file server-nek.
OK lehet, hogy igy ha lepukkan a gep akkor nem az osszes share tunik el, de tobb gep, tobb b@szkodas a hardware korul.
Ugy gondoltam hogy IP alias-t rakok egy gepre, csak ott elakadtam, hogy tobb Netbios nev egy gepen vegul is egy samba-val most lehet vagy sem?
Konkretan az egyik "gep" egy domain server a ket masik meg vegul is egy-egy file server, no ezt akarom egy gepre ugy osszehozni, hogy kivulrol ne latszodjon semmilyen valtozas.[/quote]
[url="http://"http://www.oreilly.com/catalog/samba/chapter/book/ch04_07.html"]http://www.oreilly.c...ok/ch04_07.html[/url]
Elküldve: 2003. 10. 04. 13:16
Elküldve: 2003. 10. 04. 13:51
idézet:
Ezt írta mocsi:
Sziasztok
Konkretan az egyik "gep" egy domain server a ket masik meg vegul is egy-egy file server, no ezt akarom egy gepre ugy osszehozni, hogy kivulrol ne latszodjon semmilyen valtozas.[/quote]
IMHO neked a netbios aliases kulcsszó kell az smb.conf-ba.
Elküldve: 2003. 10. 04. 17:52
mocsi olvastad a leveleimet ???
/OFF
Elküldve: 2003. 10. 04. 18:23
idézet:
Ezt írta Apo:
/OFF
mocsi olvastad a leveleimet ???
/OFF[/quote]
/OFF
Igen valaszoltam is rajuk.
Ezek szerint nem kaptad meg oket?
Elküldve: 2003. 10. 04. 18:24
idézet:
Ezt írta roberto:
[url="http://"http://www.oreilly.com/catalog/samba/chapter/book/ch04_07.html"]http://www.oreilly.c...ok/ch04_07.html[/url][/quote]
However, all the services would be provided by one medium-sized Unix workstation (and one relaxed administrator), instead of having one small server and one administrator per department.
Elküldve: 2003. 10. 04. 19:59
idézet:
Ezt írta mocsi:
However, all the services would be provided by one medium-sized Unix workstation (and one relaxed administrator), instead of having one small server and one administrator per department.[/quote]
igen, ezért kaptad.
a netbios név alapján include-olt konfig fájl dolog is működik?
Elküldve: 2003. 10. 04. 21:00
idézet:
Ezt írta mocsi:
/OFF
Igen valaszoltam is rajuk.
Ezek szerint nem kaptad meg oket?[/quote]
( nem
Elküldve: 2003. 10. 05. 20:24
idézet:
Ezt írta Apo:
( nem[/quote]
/OFF
Kuld el megint amikre nem erkezett reply.
Elküldve: 2003. 10. 05. 20:25
idézet:
Ezt írta roberto:
igen, ezért kaptad.
a netbios név alapján include-olt konfig fájl dolog is működik?[/quote]
MEg nem tudom, mert csak a melohelyen fogom megcsinalni, ami erdekesse teszi az az, hogy az egyik az egy Domain Controller lesz.
Na mindegy, megnezem mit tud az uj Samba![]()
Elküldve: 2003. 10. 13. 10:35
Lehet nekem is egy kérdésem a Sambahoz?
Belőttem egy RHL 9.0-t Windows hálózatra szervernek Samba 3.0-val. Win98-as gépek vannak, működik is a felhasználók hitelesítése bejelentkezéskor, viszont van egy problem:
a Win98-as gépek között van 1-2, amelyikeken nyomtató van megosztva. Na most amíg egyenrangú a hálózat, addig nincs gond, viszont mivel most már elvileg Microsoft Network van, ezért a megosztott nyomtatóhoz hozzá kell adni azokat a felhasználókat, akik nyomtathatnak rajta. Windows szerver esetében ezt a listát letölti a szerverről, azonban a Samba nem akarja ezt kiadni, és ilyen hibaüzit kapok a Win98-on: "A felhaszálói lista pillanatnyilag nem elérhető. Próbálja később". Próbáltam admin bejelentkezéssel is, de semmi

Valakinek vmi ötlet? Valszeg vmi beállítási gond lesz...
Üdv: byr
Konfig:
AMD Athlon 64 3200+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x512MB DDR 400Mhz (PQI), 2x WD 74Gb SATA HDD RAID0, ASUS NV6600GT 128Mb
Elküldve: 2005. 08. 24. 15:43
Neten is keresgéltem de "érthető" infót nem találtam.
Van vlakinek link-je esetleg tapasztalata, hogyan induljak el?
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2005. 08. 25. 10:33
Idézet: Lenny - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 14:43
Neten is keresgéltem de "érthető" infót nem találtam.
Van vlakinek link-je esetleg tapasztalata, hogyan induljak el?
http://samba.idealx....p-howto.en.html
Elküldve: 2005. 09. 30. 10:33
Íme a parancs:
smbmount //szerver/desktop /home/pappg/smb4k/desktop/ -o username=pappg
- a parancs elsőrésze az első gép asztalát a másodikrészben leírt kliensgéphez csatolja-
a hiba üzenet:
added interface ip=127.0.0.1 bcast=127.255.255.255 nmask=255.0.0.0
can't determine netmask for eth*
A gond az hogy bár karakteresen felcsatolja (a hibaüzenet dacára), grafikusan nem, ezzel :
Idézet
smbmnt must be installed suid root for direct user mounts (1000,1000)
smbmnt failed: 1
Adatok:
server: 1ghz p3 uhu linux 1.2 samba 3.09 wlan linksys wmp54g +ndiswrapper
kliens: 3000+athlon64 uhu linux 1.2 samba 3.09 smb4k 0.41 wlan linksys wmp54g +ndiswrapper
Elküldve: 2005. 09. 30. 11:27
Idézet: alonso123 - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 11:33
Íme a parancs:
smbmount //szerver/desktop /home/pappg/smb4k/desktop/ -o username=pappg
- a parancs elsőrésze az első gép asztalát a másodikrészben leírt kliensgéphez csatolja-
a hiba üzenet:
added interface ip=127.0.0.1 bcast=127.255.255.255 nmask=255.0.0.0
A gond az hogy bár karakteresen felcsatolja (a hibaüzenet dacára), grafikusan nem, ezzel : az elöbb már említett hibaüzenettel.
Adatok:
server: 1ghz p3 uhu linux 1.2 samba 3.09 wlan linksys wmp54g +ndiswrapper
kliens: 3000+athlon64 uhu linux 1.2 samba 3.09 smb4k 0.41 wlan linksys wmp54g +ndiswrapper
izé a hibaüzit most hirtelen nem tudom mi okozza, de állítsd be smbmount binárisra a suid bitet. mc, felémegy, ctrl+x c, set user ID on ...
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 09. 30. 12:44
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 10:27
Neharagudj de sajnos nem értelek bár már nem vagyok totál kezdő de az idézet mondatból csak a suidbit szót ismerem :confused: de sajna azt se tudom hogy hol 's miként... Megtennéd hogy bővebben kifejted hogy mi a teendő. Köszi.
Elküldve: 2005. 09. 30. 12:48
Idézet: alonso123 - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 13:44
A lényeg, hogy azt a suidbitet be kell állítani.
pl úgy, hogy:
-mc elindít
-/usr/sbin/smbmount megkeres (már ha itt van neked is)
-menu->file->chmod (aminek a hotkeye a ctrl+x majd egy c)
-legfelső vackot, hogy set user id on execution kipipál
-enter
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 09. 30. 13:17
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 11:48
pl úgy, hogy:
-mc elindít
-/usr/sbin/smbmount megkeres (már ha itt van neked is)
-menu->file->chmod (aminek a hotkeye a ctrl+x majd egy c)
-legfelső vackot, hogy set user id on execution kipipál
-enter
köszi mindjárt kipróbálom.
Elküldve: 2005. 09. 30. 13:38
u.i.:Most 107755 oktálisan a fájl hozzáférési jogosultsága.