Multifunkciós készülék Linux alá
Elküldve: 2007. 11. 16. 20:03

Idézet
Elküldve: 2007. 11. 16. 21:09
Én pár hónapja egy brother (talán 835D volt a típusa) multigépet lőttem be egyik cégénél. Ráadásul a hálózati szkennelés is ment, ami meglepő volt. Nem tudom Gnome alól ugyanaz-e a drivert támogatás mint pl. KDE alól.
Azt tudom, hogy ott nagyon sok nyomtató típust alapból támogat.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2007. 11. 16. 21:17
Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 20:03

http://www.linux-foundation.org/en/OpenPri...ggestedPrinters
Elküldve: 2007. 11. 16. 21:28
Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 21:09
Én pár hónapja egy brother (talán 835D volt a típusa) multigépet lőttem be egyik cégénél. Ráadásul a hálózati szkennelés is ment, ami meglepő volt. Nem tudom Gnome alól ugyanaz-e a drivert támogatás mint pl. KDE alól.
a gui-nak semmi koze a hardver tamogatottsághoz, az a kernel dolga. Az X meg a KDE vagy Gnome, vagy Xfce egy kicsit feljebb van a létrán.
Elküldve: 2007. 11. 16. 22:19
Elég jókat hallottam a Brotherről, minden funkciója elérhető Linux alól?
Idézet
Elküldve: 2007. 11. 16. 22:31
Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 21:28
Azt vágom, csak a telepítés gui támogatással értettem...

-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
Elküldve: 2007. 11. 18. 13:05
Idézet
Elküldve: 2007. 11. 18. 13:12
Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 22:19
Én csak a nyomtatást és a szkennelést próbáltam. Az ment rendesen!
Elküldve: 2007. 11. 18. 13:23
Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 13:12
Alapvetően engem sem érdekelne most több, és a kb. 12 000 Ft nem is sok érte. Viszont nem találtam arról infot, hogy pl. a szkenner milyen színmélysége produkál, a nyomtató mennyire "eszi" a festéket, stb... vagy inkább tegyek még hozzá, és vegyek valami komolyabbat?

Idézet
Elküldve: 2007. 11. 24. 00:53
Ezt milyen módon, vagy mivel oldottad meg?
Idézet
Elküldve: 2007. 11. 24. 08:52
Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 0:53
Hu.. hát már nem dolgozom annál a cégnél... lényeg, hogy találtam egy driver-t ahhoz a típusú Brother-höz.
Leírtak szerint eljárni és kész. Utána a lapolvasó program látta mint eszközt és kész.
Elküldve: 2007. 11. 26. 05:08
Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 7:52
Leírtak szerint eljárni és kész. Utána a lapolvasó program látta mint eszközt és kész.
Ha a Google-on rakeresel a "scanner share in linux network" kifejezesre, akkor meglesz a megoldas (en is ott talaltam, de mar nincs meg a link, sorry), valahol az elso vagy masodik oldalon.
A lenyege tomoren, nagyjabol sorrendben is irva:
- a megoszto (legyen szerver) gepen telepitve legyen a szkenner, tudj ott szkennelni
- a szerveren az /etc/services fajlban kell lenni egy a "sane"-re vonatkozo sornak
- a szerveren az /etc/inet.d fajlban kell lennie aegy a "sane"-re vonatkozo sornak
- mivel az inetd daemon konfig valtozott, ezert ezt ujrainditani
- ha van a szerveren tuzfalad, akkor a sane portjat engedelyezni a klienseknek (ez az elobbi
ket sorbol kiderul, hogy mi a portszam, valami 6xxx, fejbol most nem tudom)
- a szerveren a sane konfigban meg kell adni, hogy mely kliensek erhessek el a szkennert (ip v. hostname)
- a klienseken meg kell adni, hogy hol keressen meg szkennert a lokalis gepen kivul (ip v. hostname)
Nagyjabol ennyi. Majdnem tovabb tartott leirni, mint megcsinalni

Elküldve: 2007. 11. 26. 06:48
Idézet: Hombember - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 5:08
Időközben megvettem a Brother -t, eddig jól funkcionál mindene Linux alatt, nyomtatás és szkennelés is megy. Most ehhez van egy zárt forrású segédeszköz, ami többek közt arra szolgál (démonként fut), hogy ha a gépen lenyomok egy gombot (mondjuk a szkennelést), akkor mit csináljon. A leírásból az jött le eddig, hogy ezzel a szkenner megosztható a hálózaton.
Egy Windows 98 -at futtató gép számára szeretném megosztani, melyik megoldás lenne a jobb, a sane használata, vagy ez a tool? Én mondjuk az utóbbira gondolok.
Idézet
Elküldve: 2007. 11. 26. 15:16
Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 5:48
Egy Windows 98 -at futtató gép számára szeretném megosztani, melyik megoldás lenne a jobb, a sane használata, vagy ez a tool? Én mondjuk az utóbbira gondolok.
A leirasbol nekem az jon le, hogy kijelolheto neki a PC, hogy melyikhez akarjon kapcsolodni, amikor kapcsolodni akar. Viszont ehhez az adott PC-n fent kell lennie a teljes kezeloprogramjanak, hogy az a gep tudjon lepni valamit, ha infot kap (nemreg a hugomnak raktam fel Windows ala ugyanilyet, ott neztem meg ennek a szoftvernek a mukodeset).
Namost, mivel melohelyen vagyok, ezert nem tudom megmondani, hogy Win98 kompatibilis-e a nyomtato, azaz van-e Windows 98-as szoftver is rajta (nem csak a driver, a teljes szoftver!). Ha van, akkor mukodhet a dolog, jo esellyel.
Amugy nagyon koszi a cuccot, mar csak ez hianyzott a boldogsagomhoz (lesz mivel "jatszani" estenkent).
Igy most be tudom allitani, hogy:
- Scan to email: szkennelje be 300dpi-ban, es kuldje el a mailcimemre.
- Scan to file: szkennelje be 600dpi-ban es tegye egy Sambaval megosztott konyvtarba
- Scan to image: szkennelje be 300dpi-ban es tegye egy Sambaval megosztott konyvtarba
- Scan to OCR: ....... na erre kell valami parancssori OCR progit talalnom!
Tud valaki esetleg parancssori OCR programot?
Elküldve: 2007. 11. 26. 17:01
Idézet: Hombember - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 15:16
gocr ?
Idézet