Fujitsu Sata Problem - XP install Részletes segítség kéne - no floppy
Elküldve: 2007. 11. 25. 11:43
ki tudja nekem elmondani pontosan??
Fuji Pi1536 notebook, gyárilag Vista van telepítve, azt tudom is újratelepíteni.
Most technikai okból XP Prof SP2-t kéne feltennem, de a telepítő nem lát HDD-t.
F6-al kéne a külső drivert hozzáadni valahogy, de ezzel 2 problémám is van:
1. Nincs floppym, és a telepítő arról szeretné felrakni a drivert. Kérdés, hogyUSB pendrive nem jöhet
szóba a telepítés forrásaként? Ha igen, hogy kell (és mit) a pendriveon elhelyezni.
Hogy fog a telepítő számára kiderülni, hogy nem floppyn, hanem USB-n keresse a drivert?
2. Nem találok ide vonatkozó drivert a Fuji oldalán. A laptophoz kapott cd-n nincs ilyesmi driver,
ami ide vonatkozna, mivel a vistához nem kell neki.
Elolvastam egy csomó fórumot, de nem találtam a megoldást, pedig láttam, hogy mások is küzdenek
ezzel a problémával, (ami szégyen a fuji számára). A bios-ban nincs semmilyen beállítás a SATA-ra
vonatkozóan, se native se legacy mód (mert volt, aki ilyesmit javasolt).
Van esetleg valaki, aki a gyakorlatban megoldotta a fenti problémát, és el is tudja nekem mondani?
Előre is köszönöm. Tisztelettel
Elküldve: 2007. 11. 25. 14:22
Elküldve: 2007. 11. 25. 14:27
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 14:22
Nyugi, ilyenből egyre több lesz.
Hogy mondjuk mi köze van a Fuji-nak hozzá, azt én sem értem.
Szerkesztette: Kory 2007. 11. 25. 14:27 -kor
Elküldve: 2007. 11. 25. 14:29
Idézet: Kory - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 14:27
Tudom, most occsó az Acer is, Idexen 2 naponta beesik, visszaolvasni nem akar, utána meg mondja, hogy tényleg nem lehet a biosban IDE módra átállítani. Nekem meg aznap már a második telepített gépem volt, de csak megmagyarázta a frankót.
Vegye meg rendes helyről, rendesen feltelepített XPvel, aztán készt. Jaaa, az kicsit drágább?
Elküldve: 2007. 11. 25. 14:31
Idézet: Kory - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 14:27
Az, hogy nem tett bele kisFD-t. Rutinosabbak az XP-t anyázzák, de nekem asztali gépen máig nem kell F6-ot nyomni, csak olyan vezérlő kell hozzá. Az, meg hogy a 6 éves XP nem ismer fel alapból egy mai HW-t, az szerintem megbocsájtható.
Elküldve: 2007. 11. 25. 18:46
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 15:31
Asztali gépen nekem se kell soha F6-ot nyomni, de EZT KI KÉRDEZTE?? Grafomán...
És nem értem azt se, miért kéne a topikot gyorsan bezárni? Mert nem te nyitottad? Kicsit el vagy szemtelenedve kisbarátom.
Az tény, hogy nem kell olvasnod - ha kötelező lenne - talán tehetnél ilyen megjegyzést, de így tarts a szád, és húzz innen, ha érdemi segítségre képtelen vagy.
A nagyszájú gizdáskodsodra én nem vagyok kiváncsi, és mivel - szükség okán nekem muszáj a topikot olvasni - megkérlek, hogy tarsd távol magadat.
Ezen túlmenően megjegyzem, hogy érdemben is kifogásolom hozzászólásodat, különösen azt a részét, mely arra figyelmeztet, hogy meg kell venni rendes helyről a telepített Xp-vel...
Ha elolvastad volna, láthatnád, hogy én megvettem rendes helyről a telepített HW-t, csakhogy Vistával,
amit le kell cserélnem...
-------
Régebben megfogadtam, hogy kerülöm a hwsw-t, ez az érzésem szinte minden alkalommal erősödik, amikor
az itteni kiscsászár megmondóemberekbe ütközöm...
Jó szórakozást.
Elküldve: 2007. 11. 25. 19:00
Idézet: Dávid1969 - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 18:46
Azért, mert túl gyakran kérdezitek.
"Biosában IDE módra állítod a HDD vezérlőt. Vagy az nlite cuccal csinálsz telepítőlemezt, "
Ha biosában nem találod, akkor nlite. Többi már csak felesleges anyázás, Vista előtelepített gépet is megveheted XPvel, mondtam válogasd meg a kereskedőt, vagy legközelebb tájékozódj előre, vagy ha már sok éves problémába futsz bele, akkor tájékozódj kicsit szakmailag, vagy a mittomén, nézzél utána, olvasgass folyamatosan fórumokat, tudásbázist.
Elküldve: 2007. 11. 26. 17:14
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 20:00
Ne törődj vele, ezért vannak a publikus fórumok - mégha sokan a magukénak hiszik is azokat.
Ha nem így lenne, feltételekhez kötnék a témanyitások lehetőségét.
De itt a felhasználók regisztráció után SZABADON nyithatnak témát, és egy másik felhasználó
nem jogosult ezt semmilyen formában észrevételezni.
Ha egy téma felesleges, akkor azt a moderátor bezárja, ellenkező esetben érdektelenség
okán a téma elsüllyed a topikok között. SZerintem ez a rendes menete a dolgoknak.
És persze nem kötelező sem a témák, sem a fórum látogatása.
A felvetett problémával kapcsolatos segítséget köszönöm. AZ a problem, hogy nem találok
olyan drivert, amit nlite-al egybeintegrálhatnék az XP-vel. Ami drivert találok, az mind olyan,
amit már a telepítés után kell felrakni, legalábbis én így értelmezem a leírásokat.
Ha valaki csinálta már, megmondhatná, melyik drivert töltsem le.
Thx.
Elküldve: 2007. 11. 26. 17:45
Idézet: Dávid1969 - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 17:14
De itt a felhasználók regisztráció után SZABADON nyithatnak témát, és egy másik felhasználó
nem jogosult ezt semmilyen formában észrevételezni.
Rendes mente az, amit jó 10 éve már leírtak, mondván íratlan szabály, jó lenne ha mindenhol betartanánk:
http://www.kzs.hu/local/netikett.htm
http://www.hirdet.net/netikett.htm
http://esr.fsf.hu/sm...estions_hu.html
Meg sorban a többi.
Elküldve: 2007. 11. 26. 19:40
Elküldve: 2007. 12. 01. 10:09
Ha nincs olyan hogy IDE simulation, akkor keress egy olyat, hogy "AHCI", azt nyomdd "Disabled"-re és utána próbáld az XP installt!
Remélem segíthettem!
Üdv!
ui.: én is izzadtam, hogy elkerüljem az nlite-ot. :Đ
Szerkesztette: lacam 2007. 12. 01. 10:10 -kor
Skype elérhetőségem: |Hívás|
Elküldve: 2007. 12. 05. 09:28
Kénytelen voltam gyártani nLite-al már én is egy AHCI-s Inteles telepítőlemezt...
Szerkesztette: Kory 2007. 12. 05. 09:29 -kor
Elküldve: 2007. 12. 05. 13:00
Idézet: Kory - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 10:28
Kénytelen voltam gyártani nLite-al már én is egy AHCI-s Inteles telepítőlemezt...
Ezekről a szezonális "slágertermékekről" ha fel vannak telepítve a frissítések/driverek mindig készül egy image itt nálunk, mert 1-2 hónapig, amíg ki nem szórják őket, napi rendszerességgel előkerül valaki hogy nemmegy a telepítés...
Elküldve: 2007. 12. 05. 16:06
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 13:00
Ez sem rossz megoldás
Mondjuk pl. ami most itt van abban van webkamera is, viszont nincs kártyaolvasó, az 5310-esben meg volt, ráadásul ahogy nézem kétfélével is szerelik. Webkamerából meg egyenesen háromféle is van...
Elküldve: 2008. 01. 04. 22:55
Idézet: Kory - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 10:28
Az ich8-nál miért nem kell nliteozni?
Amúgy nem csak az aich kikapcsolásával lehet megoldani a problémát, mert akkor nem fog sata módban üzemelni.
Fel kell rakni az xp-t aich kikapcsolással, majd manuálisan telepíteni az intel matrix storage controllert. Nem a telepítő exével, hanem a kislemezre szánt valódi telepítőfájlokkal.
Elküldve: 2008. 01. 04. 22:58
Idézet: Gurgula - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 23:55
Amúgy nem csak az aich kikapcsolásával lehet megoldani a problémát, mert akkor nem fog sata módban üzemelni.
Fel kell rakni az xp-t aich kikapcsolással, majd manuálisan telepíteni az intel matrix storage controllert. Nem a telepítő exével, hanem a kislemezre szánt valódi telepítőfájlokkal.
Ja, hogy mert arra van az ikszpés lemez.

Súgó
A téma zárva.