HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetések a Blu-Ray írókról, írásrról.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetések a Blu-Ray írókról, írásrról.... Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 07. 23:35

Nos. Az idő közel. Kezdenek a BR írók a megfizethető, 100 ezer forintos kategória közelébe érni. A Lemez, 5000Ft-os ára még kissé borsos, de archíválási célra már az elérhető kategória. Tudom a HDD-re való alrchiválás még olcsóbb, sőt má van USBs sata bölcső is, de sajnos nem nálunk. szóval a BR az, ami elérhető, hasznáható.

Első tippem a pineeer BDR-202 volt, de PPeter lebeszélt róla mert nem ír 2rétegű BD-R és BD-RE lemezt.

szóval ki mit tud, mi éri meg, satöbbi.
addig is a kitartóaknak a PIO BDR-202 tesztje itten vagyon. Sajnos DVD írásban sem jeleskedik PPeter meglátása mellett.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 09:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 0:35

Nos. Az idő közel. Kezdenek a BR írók a megfizethető, 100 ezer forintos kategória közelébe érni. A Lemez, 5000Ft-os ára még kissé borsos, de archíválási célra már az elérhető kategória. Tudom a HDD-re való alrchiválás még olcsóbb, sőt má van USBs sata bölcső is, de sajnos nem nálunk. szóval a BR az, ami elérhető, hasznáható.

Első tippem a pineeer BDR-202 volt, de PPeter lebeszélt róla mert nem ír 2rétegű BD-R és BD-RE lemezt.

szóval ki mit tud, mi éri meg, satöbbi.
addig is a kitartóaknak a PIO BDR-202 tesztje itten vagyon. Sajnos DVD írásban sem jeleskedik PPeter meglátása mellett.

Egy ilyen lemezt mennyi idő alatt ír meg az író?Szerintem a mostani dvd árak mellett felére ha csökkenne a lemez ára kb akkor érné meg.5k ért veszek 50db sima dvd-t arra meg sokkal több adat rámegy.Plusz esetleg katalógizálni is jobban lehet mert nem kell ömlesztve egy lemezen tárolni.

Szerkesztette: djculture 2007. 12. 08. 09:25 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 13:02

Idézet: djculture - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 9:25

Egy ilyen lemezt mennyi idő alatt ír meg az író?Szerintem a mostani dvd árak mellett felére ha csökkenne a lemez ára kb akkor érné meg.5k ért veszek 50db sima dvd-t arra meg sokkal több adat rámegy.Plusz esetleg katalógizálni is jobban lehet mert nem kell ömlesztve egy lemezen tárolni.

dj nekem pont ez a bajom 100 - lemez felett számomra kezelhetelenné válik az egész. először mentek a cd-k át DVD-re, mostanában márcsak DVD-9-et írok és nagyon várom már a 25-50 Gigás írható lemezeket..

#4 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 13:44

Nem merném az összes munkámat egy lemezre bízni.

#5 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 16:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 14:02

dj nekem pont ez a bajom 100 - lemez felett számomra kezelhetelenné válik az egész. először mentek a cd-k át DVD-re, mostanában márcsak DVD-9-et írok és nagyon várom már a 25-50 Gigás írható lemezeket..

Nekem is van ilyen bajom viszont normálisan megszámozva katalógizálva jobban jársz így mintha egy lemezen lenne az egész.Gondold el keresel valamit mire megkerestetnéd akár a windowsal akár más progival átnézne kétmillió file-t lemenne a nap..
Hádédész..

#6 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 16:45

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 13:44

Nem merném az összes munkámat egy lemezre bízni.

Szerintem kevesebb lemezt könnyebb több példányban megírni :think:
Csak egy gondolat.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#7 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 17:15

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 16:45

Szerintem kevesebb lemezt könnyebb több példányban megírni :think:
Csak egy gondolat.

Bármilyen termékeny vagyok, azért elég szép idő mire 50 giga munka összejön. :)Több év is lehet mire munkával be tudom tölteni, addig meg úgyis le kell valamilyen biztonsági másolat.
Azért egy DVD-re is elég sokminden ráfér, nekem egyelőre elég a HDD+DVD archiválás.

Filmet, zenét, programokat nem archiválok, mert bármikor elérhető ha szükség van rá.

#8 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 18:51

Idézet: djculture - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 16:17

Nekem is van ilyen bajom viszont normálisan megszámozva katalógizálva jobban jársz így mintha egy lemezen lenne az egész.Gondold el keresel valamit mire megkerestetnéd akár a windowsal akár más progival átnézne kétmillió file-t lemenne a nap..

úgyis van valami adattárad, pl where is it. namost annak meg mind1 hány lemezen van szétdobva a cucc - csak nekem nem az. van kb 600 zenei cd-m meg 300 DVDm (ezek gyáriak) ehhez jön vagy 250 írott. elegem van belőlük, na :D

#9 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 20:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 19:51

úgyis van valami adattárad, pl where is it. namost annak meg mind1 hány lemezen van szétdobva a cucc - csak nekem nem az. van kb 600 zenei cd-m meg 300 DVDm (ezek gyáriak) ehhez jön vagy 250 írott. elegem van belőlük, na :D

üdv a klubban nekem három szekrény van dugig dvd-vel...egy valamit keresek 2 hétig is :D
Nyavaja hdd-k nem lennének ennyire megbízhatatlanok érdemes lenne itthonra adat szervert összedobni.

Szerkesztette: djculture 2007. 12. 08. 20:11 -kor

Hádédész..

#10 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 12:19

Idézet: djculture - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 20:08

üdv a klubban nekem három szekrény van dugig dvd-vel...egy valamit keresek 2 hétig is :D
Nyavaja hdd-k nem lennének ennyire megbízhatatlanok érdemes lenne itthonra adat szervert összedobni.

gondolkoztam azon is, hogy venni 1 ilyen lapot, bele egy areca vagy 3ware hw raid kártyát a PCIe slotba, 4 db 1 terás lemezt. a történet úgy fél milla körül állna meg, olcsóbb lenne mint bármilyen ODD alapú megoldás, csak a baj az vele, hogy a felest egyszerre kell kicsengetni.

#11 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 17:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 23:35

sőt má van USBs sata bölcső is, de sajnos nem nálunk.

Hogyhogy nem nálunk?

#12 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 19:45

Úgy érzem mire árban olyan kategóriába kerülnek a lemezek meg az írók, hogy valóban megérje használni, addigra az a nyamvadt 30GB olyan kis adatmennyiség lesz, hogy ugynott fogunk tartani mint a DVD-vel 1 éve, hogy olyan kevés fér rá, hogy nem is vesződöm kiírással.

#13 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 01:02

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 20:45

Úgy érzem mire árban olyan kategóriába kerülnek a lemezek meg az írók, hogy valóban megérje használni, addigra az a nyamvadt 30GB olyan kis adatmennyiség lesz, hogy ugynott fogunk tartani mint a DVD-vel 1 éve, hogy olyan kevés fér rá, hogy nem is vesződöm kiírással.

Amikor az OEM író 50 és 30.000 Ft között mozog, általában akkor éri meg mentegetni vele... :p

Legalábbis otthonra DVD-nél és CD-nél ez volt a gyakorlat. Nekem legalábbis.

#14 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 14. 10:24

Esetleg a Plextor PX-900A-ja nem jo?
Mondjuk en egyik gyartonak se vennem meg az elso generacios irojat. Ezek allt. eleg kifforatlanok meg.
A masodik generaciosok azert mar jobban szoktak sikerulni.

#15 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 12:01

Idézet: Naszta - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 1:02

Amikor az OEM író 50 és 30.000 Ft között mozog, általában akkor éri meg mentegetni vele... :p

Másrészről viszont, amíg egy adott termék csúcskategóriás, addig a gyártása lényegesen megbízhatóbb, jobb a tesztelésük is, minőségibb alapanyagokat használnak. A termelés felfutásával ezek sorra visszaesnek, racionalizálják az anyagfelhasználást, rövidítik és/vagy szúrópróbaszerűre változtatják a minőségellenőrzési eljárásokat, stb. Legerősebb példa a maxtor 120 gigás vinyóinál volt látható, a kezdeti példányok (baromi drágán) kiváló minőségűek voltak (nekem még ma is muzsikál belőlük 3), egy évvel később, amikor már hú-de-olcsó lett, akkor kéthetente kellett kicserélni mindet, mert folyamatosan beszartak.
Hasonló a helyzet a lemezekkel is, bár ott szerencsére mindig megmarad a kínálatban egy jobb minőségű vonal.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#16 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 18:40

Idézet: Naszta - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 1:02

Az a baj, hogy a vinyók mérete az odd méretéhez képest exponenciálisan nő. Míg a CD 700 MB jából lett 30GB.os BR 10 év alatt. Addig a 4.3-as vinyómból lett mostanra 2Terra. Vagyis a bluray tizedannyit ér most mint a cd ért amikor mainstream lett. ÉS a BR még messze van a mainstreamtól még mindig a 200 ezres író meg 3500-as lemezárral.

#17 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 19:01

Idézet: Before - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 12:01

Másrészről viszont, amíg egy adott termék csúcskategóriás, addig a gyártása lényegesen megbízhatóbb, jobb a tesztelésük is, minőségibb alapanyagokat használnak.

Jelen esetben ezcsak ször mentén igaz. Mind a SONY BWU-200A-ra mind pedig a Plextor PX-900A-ról elmondható (uaz a 2 drive mondjuk) hogy míg bluray lemezeket jól írnak csapnivaló DVD írók és katasztrófálisan szar CD írók. Szal ha az ember jót akar vesz melléjük egy rendes, minőségi DVD írót...

#18 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 19:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 19:01

Jelen esetben ezcsak ször mentén igaz. Mind a SONY BWU-200A-ra mind pedig a Plextor PX-900A-ról elmondható (uaz a 2 drive mondjuk) hogy míg bluray lemezeket jól írnak csapnivaló DVD írók és katasztrófálisan szar CD írók. Szal ha az ember jót akar vesz melléjük egy rendes, minőségi DVD írót...

A DVD- és CD-írás ezeknek a készülékeknek másodlagos funkciójuk, gondolom nem sikerült rendesen behelyezni a vörös lézerdiódát, vagy valami hasonló...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#19 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 20:04

Idézet: Before - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 19:19

A DVD- és CD-írás ezeknek a készülékeknek másodlagos funkciójuk, gondolom nem sikerült rendesen behelyezni a vörös lézerdiódát, vagy valami hasonló...

a technikai bravúrt értem én, de az ember eredendően paraszt, ugye. tudjon mindent amit egy modern ODD-nek tudnia kell, és még legyen kitűnő is az összes versenyszámban. ez kb olyan mint a triatlon - hiába úszik az ember jól, ha a kerékpározásban alul marad...

#20 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 20:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 21:04

a technikai bravúrt értem én, de az ember eredendően paraszt, ugye. tudjon mindent amit egy modern ODD-nek tudnia kell, és még legyen kitűnő is az összes versenyszámban. ez kb olyan mint a triatlon - hiába úszik az ember jól, ha a kerékpározásban alul marad...

Hát ez soha nem lesz triatlon, de már a biatlon se ment. Tegyél egy tetszőleges minőségi, drága, stb. DVD írót egy Plextor Premium mellé és nézd meg, milyen CD-ket írnak...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó