Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 22:23
Kösz a véleményt! Néztem már képeken Solaris-t, és már azon úgy tűnt, hogy cseppet le van maradva a grafikát illetően, de hát alapjában véve nem ez a meghatározó egy oprendszernél, hanem a kezelhetősége, megbízhatósága stb. Mivel te ebben dolgozol és használod, biztosan tudod, hogy mit beszélsz, ezen vitázni nem is kívánok. Nem tervezem a UNIX Solaris alapján történő megismerését, mert arra tényleg jobb a Linux, de ahogy nézegettem állásajánlatokban (igaz, még talán korai, de ezzel is el kell kezdeni valamikor foglalkozni), sok helyen írják feltételnek a Solaris ismeretét, és szerintem alapjában nem tesz rosszat egy informatikai pályán dolgozónak, vagy elhelyezkedni kívánó egyénnek, ha megismeri még több szoftveres vívmányát e világnak, mert ezzel is gazdagszik az adott személy tudása.
A grafika az pont annyira nem gazos (ha nem akarsz 3Dzni), a gnome az gnome, ki lehet cserelni a temat, az nem gaz. (Most tekintsunk el attol a perverziotol, hogy sok helyen van meg CDE. Gondolni se szeretek ra, hetvege van

)
A megbizhatosag az olyan, hogy nem fogod latni, a kezelhetosege az, amitol sirni fogsz.
En nem azt montam, hogy rosszat tesz, csak most meg nincs itt az ideje

Eloszor hagyj magadnak idot, hogy a linuxszal elboldogulj, megszokd benne a unixos filozofiat, majd aztan raersz megnezni, hogy milyen okossagok vannak a solarisban (zfs, culsterek, dtrace, ilyes), de amig az alapokkal kuzdessz, addig semmi extrat nem fog jelenteni ha solarison teszed ugyan ezt (csak lenyegesen rohadtabb

), akkor mar konnyebben is fog menni.