HWSW Informatikai Kerekasztal: USB - külső (picit, nemnagyon jó) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

USB - külső (picit, nemnagyon jó) segítsetek légyszi Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   huligan83 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 29. 21:24

Igazából már kifogytam az ötletekből, ezért kérnék valamiféle segítséget :)

Vettem egy új winyót a laptopomba, most egy 120 gigás lett így benne, de gondoltam a 40es régi is jó lenne külső winyónak ... itt kezdődött a probléma
nahh a külső rack-ben winfos (XP sp3) háát nemnagyon vette észre a winyóm, kicserélem a 120-ra .. az megy .. ezek szerint nem a rack szar ...
nahh de visszarakom a winyót (40es) az is megy :D de csak a gépben

ezek után formázom a régit, hátha nem tetszett valami ... ezt  csak gépben, elöbb winfos boot, majd hiren's boot ... minden kiölve már belőle, de winfos nem ismeri fel  ... (winfos alatt semmi sem) ez a helyzet csak akkor van, ha usb-s rack-ben van.. ha rendesen berakom a laptopba akkor szuperül megy ...

hátha a 120-as winfos a baj.. nah berakom egy másik gépbe (usb) .. az sem ismeri fel .. azaz szépen kiírja, h megvan a winyó (ezt a sajátomon is), found new hardver ;) és jól is ismeri fel de semmi partíció vagy ilyesmi, amit rárakok bárhol az láthatatlan .. se partition magic, se más nem ismeri fel, h újra formázhassam :) (hiren's boot - természetesen látja a winyóm és formáztam, de winfosban usb-n semmi .. gyakorlatilag gépben bármit, bármikor, de usb-n semmit ... viszont a másik winyó tökéletesen fut usb-n is és gépben is)

nahh kicsit zavaros lehet a történet, de számomra ez érdekes :D

ha bárkinek bármi ötlete van, azt nagyon szívesen fogadnám :D

#2 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 01:23

Talán nem ártana ha egy kicsi összeszednéd a gondolataidat, és leírnád újra, hogy mi mit jelent abból, amit itt összehordtál!
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#3 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 07:37

Már tegnap este észrevettem a frissen indult topikot: két pohár Bikavérrel az agyamban először is belezavarodtam a temérdek winfosozásba. De nem akartam már beszólni, hogy inkább gyermekhomokozó-típusú fórumokon (had ne írjak példát) menő az ilyen fosozás, itt nem annyira. Minek is akadékoskodjak ugyebár, ha ötletem úgysincs.

Az viszont elboruló elmémmel is már-már kezdett bennem kikristályosodni, hogy az egésznek a lényeget én pár sorban leírtam volna...

De talán mindegy is, mostanában nagyon elszaporodtak 1-es típusú friss nickek, akik feldobják a kérdésüket több különböző fórumon is, amit aztán követni sem tudnak, elfelejtenek stb.

#4 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 08:27

Idézet: Signal - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 7:37

Már tegnap este észrevettem a frissen indult topikot: két pohár Bikavérrel az agyamban először is belezavarodtam a temérdek winfosozásba. De nem akartam már beszólni, hogy inkább gyermekhomokozó-típusú fórumokon (had ne írjak példát) menő az ilyen fosozás, itt nem annyira. Minek is akadékoskodjak ugyebár, ha ötletem úgysincs.

Az viszont elboruló elmémmel is már-már kezdett bennem kikristályosodni, hogy az egésznek a lényeget én pár sorban leírtam volna...

De talán mindegy is, mostanában nagyon elszaporodtak 1-es típusú friss nickek, akik feldobják a kérdésüket több különböző fórumon is, amit aztán követni sem tudnak, elfelejtenek stb.

Egészségére, mi sárga muskotállyal vívtunk meg, nyertünk :D
Eszembe jutott, hogy fórumos hajnalom alkalmával volt valami vitafélénk arról, hogy a CRT monitorok fogyasztása miént változik sötét és világos képernyő esetén. Na, most kaptam rá választ, valamelyik cikket olvasva, és aszerint nem mondtam hülyeséget akkoriban. Mik jutnak eszébe az embernek egy kis bor után, méghogy felejt az alkoholtól az ember... :D

Témaindítónak adunk még egy esélyt, hogy értelmesen, gyermekded divatfika nélkül összeszedje problémája lényegét.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 08:41

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 9:27

Egészségére, mi sárga muskotállyal vívtunk meg, nyertünk :D
Eszembe jutott, hogy fórumos hajnalom alkalmával volt valami vitafélénk arról, hogy a CRT monitorok fogyasztása miént változik sötét és világos képernyő esetén.

[OFF] Biztos, hogy velem volt az a vita? Nekem nem nagyon rémlik, de az áramfelvétel nyilván változik fényerő függvényében, ezt én nem is vitatnám (15 év alatt megjavított temérdek TV és pár monitor után...). Amúgy írhatod tegeződve, elvileg ugyan pár évvel idősebb vagyok, de a neten ez úgyis teljesen lényegtelen. [/OFF]

Szerkesztette: Signal 2008. 03. 01. 09:04 -kor

#6 Felhasználó inaktív   huligan83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 12:09

Hmm bennem 2 üveg bikavér volt .. nahh mindegy ...

Szóval laptopwinyó ...

A régi winyó csak és kizárólag a laptopban megy, usb-n nem ... az usb jó, a winyó jó :D

minden módszerrel formáztam a winyót, amikor a gépben volt ... akkor működik is, ha viszont usb-n egy windows oprendszer-nél rádugom a gépre, akkor azon kívül, hogy felismeri a windows a winyót (és ezt jól) semmi, meg se nyekken, teljesen mindegy, hogy milyen partíciók voltak rajta, semmit sem ismer fel :D

jahh és megnéztem másik windows alatt, de az se nyekkenti meg ... linuxom jelenleg nincs :)

másnapos fejjel ennyit, ha ez nem érthető :D akkor holnap megint megpróbálom ...

bocsi a tegnapi pongyola fogalmazásért, eltűntek a gátlásaim ;)

#7 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 13:44

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 8:27

méghogy felejt az alkoholtól az ember... :D

teljesen teves es tudomanytalan felfogas! evolucioelmelet segitsegevel konnyen belathato, hogy pont az ellenkezoje igaz. az eletkeptelen agysejtek hullanak, az eletkepesebbek maradnak meg. tehat az ember csak okosabb lehet a vegen! :)

topicinditonak meg rogton ajanlanam a linuxot. no nem (csak) azert, mert mindenre az a valasz, hanem mert ha annyira utalja a windowst, akkor vajon miert annak a hasznalatat erolteti?? ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#8 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 02. 08:21

Az alaptémához egy 5let:
A gyártók előszeretettel jumperelik a diszkeket Cable Select állásba gyárilag. Tudmásom szerint viszont ezt a legtöbb USB rack viszont nemszereti (az enyém és 2 kollégámé biztosan nem). Master-be téve símán megy mind.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#9 Felhasználó inaktív   huligan83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 10:26

Köszi a tippet, de master volt eredetileg is ... sajna ...

#10 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:40

És milyen filerendszer van rajta?
Vagy ha az USB rackben formázod, milyen lesz?

#11 Felhasználó inaktív   huligan83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 21:57

hmmm, a gépben teljesen formáztam és kb linux fájlrendszeren kívül volt rajta minden ... még azt is kipróbáltam, h full partíciók nélkül mit csinál ... semmi :D

usb-n nem lehet formázni ... acronis, se a partition magic nem ismeri fel ...

#12 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 21:58

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 9:27

Eszembe jutott, hogy fórumos hajnalom alkalmával volt valami vitafélénk arról, hogy a CRT monitorok fogyasztása miént változik sötét és világos képernyő esetén. Na, most kaptam rá választ, valamelyik cikket olvasva, és aszerint nem mondtam hülyeséget akkoriban.

OFF
Gondolom tulsagosan nem mervado meresi eszkoz, de a szunmentesem szerint ~20W kulonbseg van a toksotet kepernyo es ugyanazon kep maxi fenyero, maxi kontraszt, highlight zone bekapcs -tehat kb. arnyekot vetek a falra :) - kozott (17" crt).
ON
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#13 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 08:31

Idézet: huligan83 - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 21:57

hmmm, a gépben teljesen formáztam és kb linux fájlrendszeren kívül volt rajta minden ... még azt is kipróbáltam, h full partíciók nélkül mit csinál ... semmi :D

usb-n nem lehet formázni ... acronis, se a partition magic nem ismeri fel ...

Kevés a delej neki egy USB dugón keresztül.

#14 Felhasználó inaktív   huligan83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 11:20

Egy Y usb-n megy a delej ;) nemhiszem, h a 40 gigásnak kevés lenne, a 120-nak meg elég a fele ... de azért jó tipp ;) köszi ...

#15 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 12:52

pedig lehet am! egy uj winchester konnyen lehet, ogy kevesebbet fogyaszt, mint a regi mikozben nagyobb kapacitasu.

az usb Y is kerdeses, hogy hova dugod!! lehet, hogy az a ket usb port kozos tapon van, es maris keves az aram. a multkor pont igy voltam vele, a megoldas: nem a gep elejere dugtam, hanem a hatuljaba, tavol levo dugaljakba, es mukodott is!!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#16 Felhasználó inaktív   huligan83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 13:29

ez egy laptop :s de rendes gépben is próbáltam és valszeg nem ez a baj ... volt, h használtam az egyik végéhez hosszabítót :) semmi, nem hiszem, h ez a para ...

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó