HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#271 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 07. 22. 13:13

KépKépKépKép
Kép

Sehol égés nyom a csatlakozókon. Azthiszem legjobb lesz teljesen új gépet vásárolni :(

#272 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 22. 14:39

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 12:42

de semmi égés nyom nincs rajta, csak ha az orrával közelebb megszagolja a boltos a molexxnél akkor érződik fura szag, amúgy megy a HDD belső hibájából eredendően nem éghet le?

Megnyugtatlak, nem szagolgatni fogják - annál sokkal több eszük van. Egyszerűen rámérnek a winyóra egy ellenállásmérővel, ha zárlat van leveszik a panelt (a WD-nél a panel belső oldalán vannak az alkatrészek), megnézik mi égett le, és símán kinevetnek.
A winchestereknek az elektronikája ugyanis úgy van tervezve, hogy túlfeszültség esetén egy bizonyos alkatrész égjen le. Ez, valamilyen szinten az adatok védelmét is biztosítja. Tehát nem 100%, hanem 1000% biztonsággal megállapítható hogy az a winyó túlfeszt kapott (ez a téma egyébként nemrég már szóba került a fórumon!) - erre pedig nemigazán vonatkozik a garancia.
Egyébként igazad van, saját magától is leéghet egy winyó (pl. motorzárlat) - de olyankor egészen máshol van az égésnyom.

Szerkesztette: pittti 2008. 07. 22. 14:41 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#273 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:00

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 11:09

Továbbá a chieftech tápot bemérték, egy xilence márkáju műszerrel, az 5V-os illetve a 12V-os ágon is hibásan működött :(

szerk: nem gondolod komolyan ugye, hogy a vinyót bekellene vinni szervízbe szerelésre? Akkor ne adja ki a bolt, hanem ragaszkodjon ahhoz hogy ő szerelhesse be, ellenkező esetben meg fogja be a száját.

Mekkora terhelés alatt mérték? (egyébként én szörnyen régimódi vagyok - egy bizonytalan tápot minden esetben elektroszkóppal vizsgálok meg) A hibák legnagyobb részét ugyanis az egyszerűbb (és a komolyabb) multiméterek sem tudják jelezni. Ne felejtsd el, hogy kapcsolóüzemű eszközről van szó.

Érdekes - hozzám nem egy gépet hoz a tulaj, zsebében a frissen vásárolt winyóval, hogy szereljem be neki. Dehát ők biztosan szörnyen buta, tudatlan emberkék...

#274 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:07

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:00

Mekkora terhelés alatt mérték? (egyébként én szörnyen régimódi vagyok - egy bizonytalan tápot minden esetben elektroszkóppal vizsgálok meg) A hibák legnagyobb részét ugyanis az egyszerűbb (és a komolyabb) multiméterek sem tudják jelezni. Ne felejtsd el, hogy kapcsolóüzemű eszközről van szó.

Érdekes - hozzám nem egy gépet hoz a tulaj, zsebében a frissen vásárolt winyóval, hogy szereljem be neki. Dehát ők biztosan szörnyen buta, tudatlan emberkék...

Bevittem a gépet, , HDD nem volt benne, mivel a rosszat értelemszerűen nem hagytuk benne, az újat meg elvitte a futár, szóval volt benne egy DVD-ROM, meg egy HD3850-es kártya, de mivel az alaplapról a főcstlakozó illetve a 12V-os csatit amint az alatti képeken is látni fogsz lehúzta, így nem tudom pontosan mennyin ment:

KépKépKép

Jut eszembe, mikor hazajöttünk visszadugtuk az alaplapi atx-et, de a 12 V-osról megfeledkeztünk, hogx a szervzben nem dugta vissza, így rövid ideig ,amig észleltük, hogy a CRT monitor nem kapcsol be így indult a gép. Ebből lehet gond?

#275 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:08

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 13:13

Azthiszem legjobb lesz teljesen új gépet vásárolni :(

És azt is magad fogod összerakni?

#276 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:20

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 15:07

de mivel az alaplapról a főcstlakozó illetve a 12V-os csatit amint az alatti képeken is látni fogsz lehúzta, így nem tudom pontosan mennyin ment:

Jut eszembe, mikor hazajöttünk visszadugtuk az alaplapi atx-et, de a 12 V-osról megfeledkeztünk, hogx a szervzben nem dugta vissza, így rövid ideig ,amig észleltük, hogy a CRT monitor nem kapcsol be így indult a gép. Ebből lehet gond?

Hát terhelés nélkül nem csoda hogy pontatlan eredményt kapott (A maximális terhelés 30%-a és 70%-a között illik mérni!!!).
Nem a monitorod nem kapcsolt be, hanem a segédtáp nélkül a videókártyád nem indult. Ebből azonkívül hogy nem működik, nem szokott különösebb gond lenni.

#277 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:30

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:08

És azt is magad fogod összerakni?

EZT SEM ÉN RAKTAM ÖSSZE :(

pl, Alaplap, Processzor beszerelését mindig szervízzel végeztetjük. Nade 1997 óta nem fordult olyan velünk elő, hogy HDD így leégjen. 2006 óta van SATA-s vinyónk, ez lett volna a második, csak olyan kis hely volt a házban, hogy  lámpával is alig lehett oda világítani, másfelől pedig az 5.25 helyen tartottam egy Glacialtech HDD ICe Crown passzív hűtő.

#278 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:31

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:00

Terheletlenül mérte a boltban, se monitor, de még billentyűzet sem volt nála rádugva. Semmi.

szerk: Sőt elővett egy állítólag új codegent, azt is rátette natúr, és megjegyezte hogy nicsak az is rossz.

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 07. 22. 15:32 -kor

#279 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:39

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 15:31

Terheletlenül mérte a boltban, se monitor, de még billentyűzet sem volt nála rádugva. Semmi.

Sőt elővett egy állítólag új codegent, azt is rátette natúr, és megjegyezte hogy nicsak az is rossz.

Ez pontosan minősíti a szervizes hozzáértését, szakértelmét.

#280 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:04

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:39

Ez pontosan minősíti a szervizes hozzáértését, szakértelmét.

Most ha kicserélik az új vinyót ezek után belemernéd tenni? Az a helyzet, hogy az alaplap nem tűnik rossznak, a VGA ventije forog, a CPU ventije forog, a ház ventije forog, a BIOS bejön, csak HDD nincs benne, de rejtély, hogy a megjelenítővel milett, főleg ilyen masszív hálózati védelem miatt, csak valami véletlen egybeesés lehet. Arra is gondoltam már, hogy a megjelenítő keltette a túl áramot, de akkor a VGA-t meg az alaplapot is vitte volna,, és ugyanez igaz a HDD-re is, az is vitte volna valszeg a VGA-t ,vagy lehet a MAXX számítógépvédőáramkör óvta meg. Az is igaz, hogy az APC rinyál egy ideje, hogy akkut lenne javasolt cserélni .

#281 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:06

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 15:39

Megnyugtatlak, nem szagolgatni fogják - annál sokkal több eszük van. Egyszerűen rámérnek a winyóra egy ellenállásmérővel, ha zárlat van leveszik a panelt (a WD-nél a panel belső oldalán vannak az alkatrészek), megnézik mi égett le, és símán kinevetnek.
A winchestereknek az elektronikája ugyanis úgy van tervezve, hogy túlfeszültség esetén egy bizonyos alkatrész égjen le. Ez, valamilyen szinten az adatok védelmét is biztosítja. Tehát nem 100%, hanem 1000% biztonsággal megállapítható hogy az a winyó túlfeszt kapott (ez a téma egyébként nemrég már szóba került a fórumon!) - erre pedig nemigazán vonatkozik a garancia.
Egyébként igazad van, saját magától is leéghet egy winyó (pl. motorzárlat) - de olyankor egészen máshol van az égésnyom.

A szamárnak a f*szát fogják, azt. Amin nincs külsérelmi nyom, égés, azt bizony nagy cölöpség nem bevenni garba, legalább feltételesre. Sőt, ha korrekt a user, még azt is bevállalja egy érzőbb szivü szervizes, hogy egy kis wd40el vagy valamivel szagtalanitják a kokszot, és úgy megy vissza garba. Tudod hol van idő panelt leszedni, pöcsörészni, SMDt méregetni...maximum markotabödögén a szervizben, ahol hetetne 2 cucc esik be. Az megint más tészta, ha valami sáros, és odaáll egy 16 éves pattanásos kovács józsika emberkedni hogy de ez garis, az garis, azt én is elhajtom, de aki normális áll hozzá a dologhoz, ahhoz én is normálisan állok hozzá. Sőt, még a gyökereken is megesik olykor a szivem.

#282 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:08

jól értelmezem a dolgot? fordítva lett rányomva valszeg a sata tápcsati, elindítva a gép, és megsült a vinyó? de lehet még a másik is ettől?
ellenberger, ha nem az említett okból halt le (azaz nem kapott el- és túlfeszt, hanem vmi belső hiba), akkor erre fizikai sérülésre elméletileg azért nem nagyon lehetne hivatkozni.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#283 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:40

Pedig fognak hivatkozni rá tuti minden gyártó bekeményitett elég régóta,ha akármi megraped letörik a panelról annyi a garnak.Régen minen sz@rt visszaküldtünk mi is adtak helyette refurbished másikat.
Egyébbként nagy lámaság volt forditva rádugni a tápot ha igy történt bár eleve nem értem hogy sikerült az érintkezők is egy oldalon vannak.

Szerkesztette: djculture 2008. 07. 22. 16:43 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#284 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:47

Idézet: djculture - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 17:40

Pedig fognak hivatkozni rá tuti minden gyártó bekeményitett elég régóta,

a gyártó-nakker-kisker tápláléklánc egyéni szociális problémája továbbra sem érinti a vevő jótállási jogait... ha nem a mechanikai sérülés okozta a hibát (műanyag bizbaszból hiányzik, de attól még működőképes a dolog, és nem is vezethető arra vissza meghibásodás), akkor a valódi, üzemszerű használatot megakadályozó hiba a jótállás köre alá tartozik. a jótállás meg az eladót terheli. ez van.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#285 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:52

Idézet: avman - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:47

a gyártó-nakker-kisker tápláléklánc egyéni szociális problémája továbbra sem érinti a vevő jótállási jogait... ha nem a mechanikai sérülés okozta a hibát (műanyag bizbaszból hiányzik, de attól még működőképes a dolog, és nem is vezethető arra vissza meghibásodás), akkor a valódi, üzemszerű használatot megakadályozó hiba a jótállás köre alá tartozik. a jótállás meg az eladót terheli. ez van.

Ezt mondjad pl a samsungnak ahol pl meglépték azt hogy megkövetelnek egy uj garjegyet kb 1 éve a régi számla+cég garjegyét meg nemfogadják el.Teszemazt a cég akitöl vetted elköltözik vagy megszünik vagy egyszerűen nem irnak hozzá uj garjegyet a 1 éves garos vinyód 0 garos.Ennyit a vásárló jogairól.

Szerkesztette: djculture 2008. 07. 22. 16:53 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#286 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:58

Én is mesélhetnék reggelig, mekkora faszok vannak több helyen is, de minek. Itt 90%ban mindenki a vevői oldalt meg a jogot szajkózza. Pedig, ha a számla nem-annyira-apróbetűs részét elolvasná, benne van, hogy mire NEM vonatkozik a garancia. Nem tetszik? Máshol kell megvenni. Ja, hogy ott is az van? Akkor meg oda kell figyelni, és nem összetörni, összeb*szni mindent, utána pedig verni az asztal hogy adjanak egy újat.

#287 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 17:02

Egy ismerősőm összeveszett az eladóval ahonnan vásárolta a monitorát, meg úgy a gépét, és mondta, hogy ő mindent visszamerne odavinni gariztatni kivéve egy pendriveot, vagy egy HDD-t nehogy feltegyen rá valami illegális programot a kereskedő, aztán megszabadul a kínos kuncsaftól.

#288 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 17:04

Ami mellesleg nemcsak joga, de kötelessége is lenne amugy, mármint az, hogy egy szervizre behozott kalóz wines gép tulaját felkúrja a szervnek.

#289 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 17:06

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 17:58

Pedig, ha a számla nem-annyira-apróbetűs részét elolvasná, benne van, hogy mire NEM vonatkozik a garancia. Nem tetszik? Máshol kell megvenni. Ja, hogy ott is az van? Akkor meg oda kell figyelni, és nem összetörni, összeb*szni mindent, utána pedig verni az asztal hogy adjanak egy újat.

ha kötünk egy munkaszerződést és leírjuk apróbetűben, h rabszolgamunkában követ törsz az udvaromon napi 20 órában, miközben én az asszonyod kefélem az házban, akkor ez így lesz? he? és neked kötelező lesz ezt betartani, mert aláírtad?
ez a tecciknemteccik dolog meg bölcs vezérünkre és a goto szlovákiára hajaz... az sem tetszett. ellenben
ha nem tud valaki a törvényes ÉS etikus keretek között szolgáltatni, akkor csukja be a boltot ls húzzon el kapálni valahova- 

#290 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 17:07

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 18:04

Ami mellesleg nemcsak joga, de kötelessége is lenne amugy, mármint az, hogy egy szervizre behozott kalóz wines gép tulaját felkúrja a szervnek.

na igen az lenne, de ha haragból csinálja?akkor a muksót elítélik alapból.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.