Mivel nem találtam általános Firefox topic-ot, gondoltam indítok egyet. Túl vagyunk a Download Day-en, ami szép, 8 millió feletti 24 órán belüli Firefox 3 letöltéssel zárult: hivatalos oldal végeredménnyel. Én is beszálltam lelkesen a letöltési statisztikába, bár nem tudom mennyire számít, hogy otthon egy IP mögül szedtem le két gépre a cuccost.
Aztán mielőtt a munkahelyemen is frissítettem volna, gondoltam elvégzek egy kis összehasonlítást, hogy ugyan mégis mennyire gyors ez az új darab. Sok helyen azt olvastam, hogy a JavaScript mennyire gyors lett, és a web 2-es tartalmak emiatt mennyire sokat gyorsulnak majd: "A felhasználók azonban valószínűleg a teljesítményt érintő fejlesztéseket fogják a leginkább értékelni: az új verzió akár 2-3-szor gyorsabb lehet, mint a Firefox 2[...]"
Beírtam a 2-es tűzrókának guglimezőjébe: javascript benchmark. A SunSpider tesztoldalával most találkoztam először, de mást meg sem néztem, mert kapásból összehasonlítási lehetőséget biztosít két mérés között. Szuper! Végigfuttattam a kb. 3-4 perces benchmarkot és az alábbi eredményt kaptam:
Firefox 2 vs. Firefox 3: 3.92x

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szerk.: szuper, azért nem találtam, mert a "Hálóvilág"-ban van. áttettem a hozzászólásomat. Elnézést.
Szerkesztette: Yany 2008. 06. 19. 09:48 -kor

Súgó
A téma zárva.