HWSW Informatikai Kerekasztal: Ki ír nekem eccerű progit? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ki ír nekem eccerű progit? részletek bent

#1 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 10. 15:45

Saját felhasználásra szeretnék egy programocskát, melyben labdarúgómérkőzések eredményeit rögzíteném visszamenőleg több évre , és több bajnokságra. Amit a proginak kellene tudnia: adott napon milyen eredmények születtek, adott csapat mikor játszott pl. 0-0-s döntetlent pl 2007-ben, etc..etc.. A program bírna még néhány + opcióval, melyet a komoly érdeklődöknek privátban mondanék el.. 

Komolyan segíteni szándékozók jelentkezését várom, minimális juttatás fejében , rám való szociális érzékenységetekre hagyatkozom főleg....

#2 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 17:10

Excel?

Szerkesztette: Capri 2008. 11. 10. 17:10 -kor

#3 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 18:07

Ezt valóban excelben a legegyszerübb megoldani. Szépen előkeresed a meccs eredményeket és bepötyögöd, mivel a programok nem úgy 'születnek', hogy tudják a meccsek eredményeit. Elég komoly meló lenne azért azokat beirogatni akár csak pár évre visszamenően is.
Ha sok szabadidőd van, akkor jó pötyögést, ha kevés akkor pedig legyen rá pénz, mivel másnak u.annyi idő azt megcsinálni.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#4 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 18:56

Éppen programból le lehet szedni a netről, ha fent van valahol.

#5 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 19:10

Idézet: Hasse - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 18:56

Éppen programból le lehet szedni a netről, ha fent van valahol.

Bepötyögésre lenne még egy ember.... Excelben meg nem vagyok egyáltalán járatos, no meg a lekérdezést sem tudom hogy lehetne megoldani ha ben lenne pl 1000 mérkőzés eredménye, s kíváncsi lennék a Milán melyik napon nyert 3-0ra..)

#6 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 21:29

A felvetés szintje nem elegendő hozzá, de egy valamilyen ingyenes SQL adatbázis lehetőségét is meg lehet említeni. SQL a legrugalmasabb, azzal meg lehet valósítani a legbonyolultabb kersési, rendezési és szűrési funkciót is. Nincs semmi olyan korlátozása, mint az Excelnek. Persze több ismeretet kíván.

Meg az a gyanúm, hogy ilyen rendezett adatbázist már csináltak bajnokságonként, országonként az ebben illetékesek.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 14:21

Idézet: KiFe - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 19:10

Bepötyögésre lenne még egy ember.... Excelben meg nem vagyok egyáltalán járatos, no meg a lekérdezést sem tudom hogy lehetne megoldani ha ben lenne pl 1000 mérkőzés eredménye, s kíváncsi lennék a Milán melyik napon nyert 3-0ra..)

Mennyi a kereted rá? :)

#8 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 18:36

Idézet: KiFe - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 20:10

Volna egyáltalán olyan szűrési kívánalom, amire egy Excel-beli autoszűrő ne felelne meg?
A képen látható illusztráción (kéretik fullra kinagyítani, hogy látható is legyen valami) még tovább lehetne szűkíteni a lekérdezést, ha pl. a termék nevét is be akarná az ember határolni.

Szerk.: király, hogy rosszul kezeli a fórummotor a gifeket.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2008. 11. 11. 18:38 -kor

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#9 Felhasználó inaktív   prognosys 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 11:29

Apache, PHP, MySQL ütős hármas. Sok hasonló problémát meg lehet velük oldani, könnyedén, gyorsan!

#10 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 15:08

Ugyanmar, agyuval verebre. Ha mar mindenkepp azon a vonalon (es nem excel vagy access), akkor mondjuk shttpd, meg perl vagy php, mysql helyett meg sqlite.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#11 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 15:32

az egy dolog, hogy melyik harmast vesszuk elo, de hogy konnyen gyorsan meg lehetne oldani? hm.. szamoljuk bele a tanulashoz szukseges idot (amig tenyleg profiva valik az illeto, es "percek" alatt osszedob egy ilyet), es maris ugrott a gyorsasag. ket nap helyett evekig tart a megiras.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#12 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 16:38

Végülis mindegy. Topiknyitónak célszerű az Excelnél maradnia ezen a szinten. Azzal ellesz egy darabig.

Ha talál szakembert és bonyolultabb szűrések, csoportosítások kellenek, később a táblákat úgyis be lehet importálni valamilyen SQL-be. Lehet az SQLite, MySQL vagy teljesen mindegy. Ha nagyon fapadban gondolkodunk, akkor még talán "külső" nyelv se kell, de jobb ha van. A webserver meg végképp felesleges.

kroozo te csak ne agitáljál itten az aláírásom ellenében vazz  :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó