HWSW Informatikai Kerekasztal: akadozik a hang - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

akadozik a hang

#1 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 06. 16:18

Kedvves fórumozók!

egy olyan problémám lenne amire sehogyse találom a választ,hogy akadozik a hang mikor a gépemben lejátszásra kerül sor bármely hangfile-nál az xp-ben. mindez bármely programmal ami lejátszik hangot...

érdeklődnék,hogy egyáltalán van-e mód rá,hogy akadálymentesen beállítsam az alaplapom bios-át,hogy ne legyen ez a probléma? Esetleg létezik-e az,hogy sehogyse fog működni a Soundblaster Audigy 1-es hangkártyám ezen az alaplapomon ami most van nekem? (én leginkább az integrált videokártyára gyanaxom hogy azzal nem fér össze). Ami még érdekes, hogy az integrált hangkártyám akadálytalanul megy a gépemen és nem akadozik noha én mindenképp az audigy 1es hangkártyámat szeretném használni.
leírnám az alaplapom pontos típusát paramétereit is.

GA-MA74GM-S2H

Gigabyte GA-MA74GM-S2H alaplap

CPU: Socket AM2+ / AM2, AMD PhenomFX / AMD Phenom / AMD Athlon 64 FX / AMD Athlon 64 X2 Dual-Core / AMD Athlon 64 / AMD Sempron

Memória: Dual channel, 2 x 1.8V DDR2 DIMM, max 8 GB, DDR2 800 / 667 MHz

Chipset: AMD 740G, AMD SB700

LAN: Nagysebességũ Gigabit Ethernet

Audio: Realtek ALC888 audio

VGA: integrált ATI Radeon 2100

Bővítőhelyek: 1 x PCI Express x1

1 x PCI Express x16 slot

2 x PCI

Hátlapi csatlakozó:

1 x HDMI

1 x RJ45 LAN

3 x Audio jacks

4 x USB 2.0

PS/2

Belső csatlakozó:

1 x 24-pin ATX power

1 x 4-pin ATX 12V power

1 x FDD

1 x IDE

4 x USB 2.0

6 x SATA

BIOS: 8 Mbit flash ROM, Licensed AWARD BIOS, PnP 1.0a, DMI 2.0, SM BIOS 2.3, ACPI 1.0b

Méret: microATX, 244mm x 234mm

köszönöm szépen előre is a segítséget!

#2 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 17:17

Nekem is akadozott, ki biosban a cpu power state-et vissza kellett venni, mert c4-en volt, kikapcsolva, vagy c2-n nincs gond, már ha van ilyen ezen azt nem tudom.

Szerkesztette: Mumia 2009. 01. 06. 17:17 -kor

#3 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 08:12

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 17:17

Nekem is akadozott, ki biosban a cpu power state-et vissza kellett venni, mert c4-en volt, kikapcsolva, vagy c2-n nincs gond, már ha van ilyen ezen azt nem tudom.

hmm... megpróbálom majd,de amúgy dual core-os amd athlon x2 5200+  procim van.

#4 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 09:15

megnéztem,ilyen cucc egyáltalán nincs biosomban,meg azt is kérdezném,nem-e az ide vinyó miatt van,hogy régebbi vinyóim vannak már és ez az új alaplap csak 1 ide csatlakozójú és ezért? mer egy ismerősöm mondta nemnagyon érdemes már ide vinyót rakni ezekre az újabb alaplapokra,mer szarabbul kezelik az ata cuccokat mint a régebbi típusúak(ahol még 2 vagy esetleg több ide csatlakozó volt)

#5 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 15:37

Hangkártya anomáliák esetén az első dolog szerintem annak az ellenőrzése, hogy nem osztozik-e más eszközzel egy IRQ számon a kártya. Ha egyezik valamivel, akkor érdemes lehet más slotba dugni a kártyát, hogy más IRQ-t kapjon, vagy BIOS-ban állítgatni (ha lehet) vagy letiltani az ütköző eszközt (ha nincs rá szükség, teszem fel egy 3. USB kontroller).

#6 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 18:34

Idézet: indipendent - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 10:15

megnéztem,ilyen cucc egyáltalán nincs biosomban,meg azt is kérdezném,nem-e az ide vinyó miatt van,hogy régebbi vinyóim vannak már és ez az új alaplap csak 1 ide csatlakozójú és ezért? mer egy ismerősöm mondta nemnagyon érdemes már ide vinyót rakni ezekre az újabb alaplapokra,mer szarabbul kezelik az ata cuccokat mint a régebbi típusúak(ahol még 2 vagy esetleg több ide csatlakozó volt)

Gondolom a biosba kikapcsoltad a Realtek hangvezérlöt.
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#7 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 18:38

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 15:37

Hangkártya anomáliák esetén az első dolog szerintem annak az ellenőrzése, hogy nem osztozik-e más eszközzel egy IRQ számon a kártya. Ha egyezik valamivel, akkor érdemes lehet más slotba dugni a kártyát, hogy más IRQ-t kapjon, vagy BIOS-ban állítgatni (ha lehet) vagy letiltani az ütköző eszközt (ha nincs rá szükség, teszem fel egy 3. USB kontroller).

háát próbáltam másik slotba rakni irq-ja semmivel se ütközik amúgy mer aztis megnéztem biosban. mitöbb másik pci slotba is beraktam,ugyanaz a hiba. windows reinstall: ugyanaz a hiba.
viszont feltünt hogy everest rendszerdiagnosztikai programban feltünően magas a cpu-m hőmérséklete(szerintem itt elég nagy para van :eek: ):
Kép

hozzátenném,hogy 2400 rpm-en megy a venti és hűtőpaszta odatapadt rendesen a procihoz.
valszeg itt valami nagy nagy gáz van

Szerkesztette: indipendent 2009. 01. 07. 18:45 -kor

#8 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 18:45

Idézet: pappas - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 18:34

Gondolom a biosba kikapcsoltad a Realtek hangvezérlöt.

az volt az első :)  hiba megmaradt..

#9 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 20:25

Idézet: indipendent - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 19:38

háát próbáltam másik slotba rakni irq-ja semmivel se ütközik amúgy mer aztis megnéztem biosban. mitöbb másik pci slotba is beraktam,ugyanaz a hiba. windows reinstall: ugyanaz a hiba.
viszont feltünt hogy everest rendszerdiagnosztikai programban feltünően magas a cpu-m hőmérséklete(szerintem itt elég nagy para van :eek: ):
Kép

hozzátenném,hogy 2400 rpm-en megy a venti és hűtőpaszta odatapadt rendesen a procihoz.

Van egy ötletem a directx-be vedd vissza a hardware-s gyorsitást és úgy probizd a hangot.

A cpu hömérséklete 84 C fok a két cpu magé meg 24/21 C fok, szerintem az érzékelöd behalt, vagy a program téved.
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#10 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 20:44

Idézet: indipendent - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 18:38

Kép

helyesbítek,elavult everest-et használtam és bios ban meg a legújabb everest diagnosztikai programban már a kisebb cpu hőmérsékletet jelzi,így csak 39 fokos a procim ...
szóval a hiba elég misztikus,de találtam egy ilyet a gigabyte honlapján:

** To use 8-channel HD audio, please use the system case with HD audio front panel featured and see manual for detail configuration.  (bár gondolom nem ez a probléma,mer nekem csak egy sima audigy 1esem van 5.1es)

#11 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 21:01

Idézet: indipendent - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 21:44

** To use 8-channel HD audio, please use the system case with HD audio front panel featured and see manual for detail configuration.  (bár gondolom nem ez a probléma,mer nekem csak egy sima audigy 1esem van 5.1es)

Ez a ház leirásába volt? :Đ
Gondolom nem kötöted rá a hangkártyát?
A probléma nem ez.

#12 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 21:13

Figyu! van egy topic ahol ilyen hankártyákról van szó, szerintem oda másold át a problémádat, mert ott sokkal többen tudnak segiteni.
Mivel egy új témát nyitottál, és ilyen vagy hasonló összefoglaló téma már van.
Meg is adom a helyét: ide KATT!

#13 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 21:56

Idézet: pappas - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 21:13

Figyu! van egy topic ahol ilyen hankártyákról van szó, szerintem oda másold át a problémádat, mert ott sokkal többen tudnak segiteni.
Mivel egy új témát nyitottál, és ilyen vagy hasonló összefoglaló téma már van.
Meg is adom a helyét: ide KATT!

köszönöm szépen,akkor átköltözök oda!:)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó