A versenyzők:
Zöld sarokban (fent): PNY Verto GeForce 6800GT, ForceWare 77.72, 4xAA, 8xAF
Piros sarokban (lent): Sapphire Radeon 9600XT, Catalyst 5.7, 2xAA*, 8xAF
*A szűrők driverből mindkét esetben 4xAA-ra és 8xAF-re lettek beállítva, de a képeket tanulmányozva, és utólagos ellenőrzéseket végezve rájöttem, hogy az ATi kártyáján nem tudok sem 4-szeres, sem 6-szoros AA-t ráerőltetni a Painkillerre. Nem tudom, ez most driverhiba, vagy csak szokásos PK-bug, de emlékezetem szerint régebben működött.
A játékot 1024*768-ban futtattam, minden effektet bekapcsolva és maximumra állítva (még a gyűlölt Bloom-ot is
És akkor lássuk:
Orphanage 1
Nincs észrevehető különbség (kivéve, amit a 4xAA vs 2xAA okoz az élek mentén), bár a pontos összehasonlítást meggátolja a gomolygó lidércfény.

Orphanage 2
Itt van a legnagyobb eltérés: jól látható, hogy a disznó két helyen is "csillog" a 6800-zal készült shoton, míg a 9600-oson csak egy helyen. A padló az nV kártyán sávosodik, az ATi-én szép egyenletes.

Loony Park 1
Semmi különbség. A 6800-nál a jobb oldali lépcsősor furán néz ki (ronda), és a textúrák is életlenebbek (és nem csak az erősebb elsimítás miatt szvsz).

Loony Park 2
Nos ez egy nagyon érdekes beállítás. Az ATi kártyáján megint csak sokkal jobb az AF-kezelés, és a látótávolság is nagyobb.

>> A kép felső-középső részét érdemes nézni az enemy-számláló mögött. <<
Leningrad
Mintha 6800-on egy picit "világítóbb" lenne, de hogy ez most az eltérő fényviszonyok miatt van-e, vagy tényleg az SM3 vs SM2 hatását látjuk... affene se tudja.

Összességében azt tudom mondani, hogy nincs különbség, avagy "kizárt dolog mer' nem tudom". Ha a szűrőket is hozzávesszük, akkor a 9600 AF-je határozottan szebb, a 6800-as képeken majdnem mindenütt sávosodás látható (ez valami mipmap hiba lehet?). Az AA-t a fenti okok miatt sajnos nem tudtam összevetni, értelemszerűen ezeken a képeken mindenütt a 6800-é a jobb.
Ha lesz időm (és kedvem

Súgó
A téma zárva.