HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller (c) People Can Fly - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller (c) People Can Fly

#722 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 14. 07:53

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 13:04

nekem van rá igényem :)

Na itt a folytatás.

Ahogy korábban írtam, maga a kártyagyűjtögetés nem öncélú dolog, hanem a játék folytatásának egy szükséges feltétele. A BooH telepítése úgy tűnik, megkavarja a dolgokat, de az eredeti verzióban a Trauma fokozat csak 23 kártya megszerzése után válik elérhetővé. Ebből 22-t össze tudunk gyűjteni Insomnián, és +1-et Nightmare-en a Prison pályán (C2L1), avagy mindet Nightmare-en, vagy össze-vissza... erre nincs kikötés - kinek mihez van gusztusa ;). A 24. kártya a kizárólag Trauma fokozaton hozzáférhető Forest pálya teljesítésének a jutalma (igazi húsdaráló :D). Ezután még folytatódik a játék, de készüljetek fel valami egészen rendkívüli dologra... ;)

A kártyák két csoportra oszthatók: Gold és Silver. Az ezüstkártyák az egész pálya folyamán kifejtik hatásukat, azonban az aranykártyákat külön aktiválni kell (alapértelmezésben az 'E' gombbal, de lehet hogy mégsem - nézzétek meg a billentyűzetkiosztásnál: Options / Contorls), továbbá csak korlátozott alkalommal (1-2-3)... legalább is egy ideig :p. Amint már Sys többször is utalt rá, érdemes összehasonlítani a kártya megszerzéséhez kiszabott feltételt a jutalmul kapott képességgel :). Na elég a rizsából, következzenek a kártyák:

Az első fejezet kártyái

1. Cemetery : Endurance [Gold] - Take only half of the damage (ellenfeleid felényit sebeznek rajtad)
2. Atrium Complex : Haste [Gold] - The world moves 2x slower (minden esemény a felére lassul, miközben te megőrzöd a sebességed)
3. Catacombs : Soul Keeper [Silver] - Souls last longer (a lélekbuborékok később enyésznek el)
4. Cathedral : Time Bonus [Gold] - Golden Cards last 10 seconds longer (az aranykártyák hatása 10 mp-cel tovább tart  - elvileg, mert nálam nem)
5. Enclave : Blessing [Silver] - Increase the Inital Health to 150 (életerőd 150-ről indul - és fel is töltődhetsz 150-ig... szvsz bug)

A második fejezet kártyái

1. Prison : Replenish [Silver] - Double the ammo in ammo boxes (a lőszercsomagok tartalma megduplázódik)
2. Opera House : Speed [Gold] - Move faster (hirtelen sietős lesz a dolgod)
3. Asylum : Fury [Gold] - Deliver 2x more damage (kétszeres sebzés minden fegyverrel - klasszikus Double-Damage)
4. Snowy Bridge : Dark Soul [Silver] - Morph into demon form at every 50 souls (már 50 lélek begyűjtése után démonná válhatsz)
5. Town : Double Haste [Gold] - The world moves 4x slower (a világ négyedére lassul körülötted)
6. Swamp : Dexterity [Gold] - Weapons reload 2x faster (a fegyverek kétszer olyan gyorsan tüzelnek)

A harmadik fejezet kártyái

1. Train Station : Soul Catcher [Silver] - Leech souls from a distance (a lelkeket vonzani fogod messziről is (kb. 6-8 méterről))
2. Abandoned Factory : Forgiveness [Silver] - You can use Golden Cards 2x per level (pályánként kétszer használhatod az aranykártyákat)
3. Military Base : Greed [Silver] - Double the amount of hidden wealth (minden arany és ereklye a kétszeresét éri - csak statisztikában, a pénzt sajnos nem kapod meg)
4. Ruins : Iron Will [Gold] - Enemies can't hurt you (sebezhetetlenség, "God mode", "Invulnerability" vagy ahogy tetszik :))

A negyedik fejezet kártyái

1. Castle : Rage [Gold] - Deliver 4x more damage (négyszeres tűzerő, "Quad-Damage")
2. The Palace : Vitality [Silver] - Increase base health capacity to 150 (a sima Health-ekkel 150-es HP-ig gyógyulhatsz, illetve Insomnián 150-re regenerálódsz)
3. Babel : Double Time Bonus [Gold] - Golden Cards last 20 seconds longer (az aranykártyák hatása 20 seccel meghosszabbodik)
4. Forest : Divine Intervention [Silver] - All Cards can be placed for free (többé nem kerül pénzbe a kártyacsere)
5. Tower : Triple Haste [Gold] - The world moves 8x slower (totál belassul minden: Speed-del való együtt használata tökéletes bullettime effekt - te lehetsz Neo a Mátrixból, vagy Gabriel (Jet Li) a 'The One'-ból :D)

Az ötödik fejezet kártyái

1. City on Water : Last Breath [Silver] - Health regeneration when you're dying (egyetlen alkalommal visszakapsz 33 HP-t, ha netán meghalnál)
2. Docks : Confusion [Gold] - Confuse enemies (gőzöm sincs mire jó, soha nem használtam :))
3. Old Monastery : Soul Redeemer [Silver] - Souls provide more health (a lelkek kétszeresen tápolnak)
4. Hell : Mercy [Silver] - You can use Golden Cards 3x per level (háromszor használhatod az aranykártyákat)

("Öregek" ;) szóljatok, ha valamit rosszul írtam!)

És egy kicsit elkalandozva. Rendkívül érdekes egyedi húzás volt a Black Tarot kártyák alkalmazása. Próbáltam összefüggést találni a Nagy Arkánum lapjaival, de még csak a lapok száma sem egyezik meg (24 vs. 22), mindenesetre az ötlet dicséretet érdemel. A Tarot-ról (ejtsd: taró) csak pár mondatot írnék, mert egyrészt nem tartozik szorosan a tárgyhoz, másrészt az ismereteim is eléggé hiányosak. Annyi bizonyos, hogy a középkorban már használták, de az eredete valószínűleg az ősi Egyiptomig és a Kabbaláig nyúlik vissza. A Nagy Arkánum a Tarot alapvető 22 lapja (erre írtam feljebb, hogy nem egyezik a szám), bár a Crowley-féle tarot-ban 24 lap található (három Mágus). Többek közt ennek az elcsökevényesedett formája cigány-tarot, amivel a vénasszonyok jósolnak a vásárokon. A Tarot bővített változata további 56 lapot jelent (4*14), ezek a Kis Arkánum lapjai. A Tarot nem tévesztendő össze a Tarokk nevű, ultihoz hasonló, bonyolult társas kártyajátékkal, bár a közös eredet vitathatatlan. A francia kártya és a magyar kártya is innen származtatható, csak ezekből már hiányzik jónéhány lap.

Akit bővebben érdekel a téma, biztosan talál elég infót a neten, illetve érdemes körülnéznie ezotériával foglalkozó könyvesboltokban (pl. Édesvíz kiadó üzletei).

szerk.: apróságok

Szerkesztette: peti2mtag 2005. 01. 14. 07:57 -kor

#723 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 14. 08:59

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 7:53

2. Docks : Confusion [Gold] - Confuse enemies (gőzöm sincs mire jó, soha nem használtam :))

...a voice from the darkness.....

Pedig egyszerű, Peti, és mindenképpen próbáld ki egyszer, mert jó móka (bár ennél több haszna nemigen van): az ellenfelek összezavarodnak és egymás ellen fordulnak. Amúgy általánosságban igaz, hogy ha egy ellenfél találatot kap egy másiktól, akkor ellene fordul - ezt már tudjuk. Na, ezzel a kártyával még csak indokot sem keres, hanem megteszi a kedvünkért... ;) És a vicc az, hogy talán pont a "Docks"-on lehet a leghasznosabb ez a kártya: pl. ha jól emlékszem, a második CheckPoint utáni "bújkálós" résznél..addig is nem Danielt támadják a szemét dokkmunkások, és a rakétás fickók is könnyen leszedhetők így... Én is még csak egyszer, a "Snowy Bridge" csúszós részén próbáltam ki ezt a kártyát (pont a legelső Trauma-végigjátszásomkor): az a hátránya, hogy az ellenfelek nem sebeznek egymáson valami sokat (így mégis Neked kell kicsinálnod őket), és Time Bonus nélkül nagyon rövidnek hat az egész...

Köszi a Tarot-infót!  :up:  Legalább tanulunk is valamit a PK miatt... :)

Hmm, még valami: nemrég volt egy "DC Feedback" interjú, amit a PKEuro Oldalon olvashattok. Kitérnek benne pl. arra is, hogy a következő patch verziószáma 1.6.1-es lesz (néhány napja tesztelési fázisban volt). Persze kit érdekelnek a verziószámok (gondolom azért valami nagyobb javítás lesz)? :p Az számít, hogy mennyit javít ki a millióegy hibából... :D

SYS "No sin is too great to be forgiven."

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 01. 14. 09:04 -kor

#724 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 09:10

Idézet

5. Enclave : Blessing [Silver] - Increase the Inital Health to 150 (életerőd 150-ről indul - és fel is töltődhetsz 150-ig... szvsz bug)

Idézet

2. The Palace : Vitality [Silver] - Increase base health capacity to 150 (a sima Health-ekkel 150-es HP-ig gyógyulhatsz, illetve Insomnián 150-re regenerálódsz)

:think: a blessing valóban bugos de ha jól emléxem annyiban, hogy ugyan 150-ről indulsz, de nem tudod arra visszatölteni, a vitalityt meg igen. nekem legalábbis valami rémlik, korábban ezt beszéltük hogy a blessing hibás.

Idézet

3. Military Base : Greed [Silver] - Double the amount of hidden wealth (minden arany és ereklye a kétszeresét éri - csak statisztikában, a pénzt sajnos nem kapod meg)

ezt is furcsállom, mert nekem megadta a kétszeres pénzt, csak nem emléxem ez melyik patch alatt volt már. lehet hogy mostmár nem adja meg.

Idézet

2. Docks : Confusion [Gold] - Confuse enemies (gőzöm sincs mire jó, soha nem használtam )

az ellenfelek megállnak és nem csinálnak semmit :)

továbbá:

az aranykártyák alapból 20 mp-ig hatnak (legalábbis én ennyit mértem :) ), illetve azonos tulajdonságot adó kártyák hatása NEM adódik össze, csak a legerősebb tulajdonságot kapod meg. tehát:

Haste - Double Haste - Triple Haste (csak 8x lassítás)
Rage - Fury (csak 4x-es sebzés)
Blessing - Vitality (csak 150 hp)
Time Bonus - Double Time Bonus (csak +20 mp)
Forgiveness - Mercy (csak 3x-os kártyahasználat)

#725 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 09:12

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 8:59

az ellenfelek összezavarodnak és egymás ellen fordulnak.

:think:  :think: na ezt megint nem értem. ponta dockson próbáltam ki és megállt mindenki, nem támadták egymást...

#726 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 14. 09:16

Doomer, akkor LOL... Nem értem én sem, további tesztelést igényel. A "Snowy Bridge"-en nálam egymásnak estek, erre emlékszem. Lehet, hogy a patchek során valamikor ebbe is belenyúltak (újabb feketepont, ha így van)...?  :think: De legalább egyformán járt az agyunk: tényleg, ha valahol, hát a "Docks"-on van értelme kipróbálni...  :up: Update: gyorsan ránéztem Kalme PK-oldalára, és a Tarot Guide-jában Ő is azt mondja, hogy egymást támadják az ellenfelek a kártya hatására. Ki kell próbálgatni több helyen is...

Pénz-téma... Hát, sajnos nekem sem adja meg. A BOOH-ben is használtam Greed-et (csinos összesített Statisztika), de ott sem adta meg...  :( Mondjuk már az 5 csillag óta ez abszolút mértékben hidegen hagy, de azér' mégis, javíthatnák egyszer... ;)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 01. 14. 09:23 -kor

#727 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 00:08

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 0:06

LOL, offtopic rulez... :D

Hát gondolhatod, hogy mindegyikkel nyomultam egy párszor... :D Viszont nekem is teljesen hasonlóak voltak a tapasztalataim, mint Neked: a TRAOD elsőre egy kínszenvedés volt nekem, hiába vagyok Fan... Másodikra HC-ben (medik nélkül) már sokkal élvezetesebb volt, míg harmadikra "no scratch"-ben (sérülés nélkül) volt a legjobb... :) De sajnos a végigjátszási faktor zéró, össze sem hasonlítható mondjuk a PK-éval..ennek ellenére még biztos végigjátszom jópárszor... ;)

ááá!
megtaláltam a topic végét! :)

akkor nem gyengén nyomod a TR-t...
én csak az első részeknél voltam "fan", aztán elmúlt...

off vége

#728 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 15:57

Némi fáziskésésben vagyok a válaszokkal, úgyhogy csapongó leszek cseppet. :)

Korábban nem rendelkeztem semmilyen előzetes információval a Painkillerről, nem játszottam a demóval meg ilyenek. Egyszer véletlenül a kezembe akadt, és azonnal levett a lábamról. Nálam fontos az első benyomás (bár ez néha tévesnek bizonyul)... na ez most a Painkiller esetén "telibe talált". Elindult az intró azzal a zenével... azzal a zenével, amit később az 'Atrium Complex'-ben újra meghallottam. Aztán megtörtént a baleset, majd jött a katedrálisban az a nyúlánk fickó (valóban a nevén szólítja őt Daniel az egyik fejezet végén), akiről akkor még csak annyit gondoltam, hogy biztos fontos szereplő lehet (talán angyal?), mert a megtisztulásról meg ilyenekről hadovál, és az Úrra egyes szám harmadik személyben hivatkozik. Elsőre nem igazán értettem semmit, csupán csodálkoztam, hogy a hirtelen váltás engem (mármint Danielt) szemmel láthatóan egyáltalán nem visel meg. Később persze világossá vált, hogy az események nem közvetlenül a baleset után játszódnak, hanem Daniel már csaknem harminc éve küzd itt a "túlélésért", de odafentről "kiszúrták" őt valami miatt. Következett az a rész, amikor Daneil ökölbe szorítja a kezét és beúszik valami mélységesen szomorú dallam. Komolyan megborzongtam tőle, és ettől a szövegre is jobban kezdtem figyelni. Sammael kb. ekkor ért a "Your time has come. Take it or leave it!" mondathoz, miközben újra felcsendült ugyanaz a szólam. Ha évek múlva visszagondolok a Painkillerre, tuti hogy ez lesz az első dolog, ami eszembe jut.

A 'Cemetery' tökéletes kezdetnek bizonyult ahhoz, hogy a játék hosszú-hosszú időre magához láncoljon. Kb. olyasmit éltem át, mint '94-ben, amikor először játszottam a DOOM első (shareware) epizódjával. Akkor kezdődött az FPS-korszakom... és azóta is tart ...LOL. (Igaz, előtte már végigjátszottam a Wolfenstein3D-t, de a nácik lelövésében semmi érdekes nem volt.) Szóval tetszett a sötétség, a helyszín, a zene, a szörnyek és az a bizarr fegyver (a Pain), amihez hasonlót soha azelőtt nem láttam még, és a zöld izék, amik az elesettek után maradtak hátra, és az izzó pentagramma alakú checkpointok, és még egy csomó apró részlet. Aztán amikor először változtam démonná... hát fekvesz*rás :D. Az ellenfelek hullá(mo)kban érkező támadása valóban emlékeztet a Serious Sam-re, de a hasonlóság nagyjából itt véget is ér. Én Insomnián kezdtem, de már az elejétől fogva úgy játszottam, hogy megszerezzek minden kártyát. Nem is vágtam neki az újabb pályának mindaddig, míg nem teljesítettem a megadott kritériumot, így az első "végigjátszás" nálam jó sokáig tartott. Ekkor a folytatásra még csak az motivált, hogy kíváncsi voltam a lockolt pályákra is, ezért nekivágtam Nightmare fokozaton. A negyedik fejezet végén persze rádöbbentem, hogy van még egy pálya, amit csak Traumán játszva fogok meglátni, így mentem tovább... Mindezzel együtt a Painkiller megmaradt volna egy "nagyon jó FPS"-nek, ha nem alakulnak úgy a dolgok, ahogy alakulnak. Akkor minden összeállt egy képpé, "megvilágosodtam" :). Úgy éreztem, az élményemet meg kell osztanom mindenkivel, és annó le is írtam ide. Sys, neked hálával tartozom, hogy kézen fogtál minket és továbbvezettél a sötétségben. :respect:

Megértem, amit a 'City on Water' hangulatáról írsz: a verőfényes reggel, a békésen hullámzó tenger... hirtelen meg is feledkeztem volna róla hol vagyok, ha nem tudtam volna pontosan hogy hol vagyok. És pont ez az ellentét adja a "komor túlvilági" hangulatot, de igazad van, a "szürreális álom" sokkal találóbb kifejezés. A zene tényleg nagyon szép, melankolikus és szomorú... bár inkább őszi, alkonyati zene, vagy inkább a katasztrófa előtti csend zenéje. A Terminátor első részének vége jut eszembe, amikor a fényképezős mexikói kiskölök figyelmezteti Sarah-t a vihar közeledtére: "Viene la tormenta!", a távolból pedig látszanak a tornyosuló sötétszürke felhők. Aztán következik a 'Docks', az utolsó nagyobb próbatétel a "végső" harc előtt, végül a pokol kapuja, az 'Old Monastery'. Azon a pályán mindig megállok hosszabb időre, lehevedere... leherevede... lepihenek a dombtetőn a fűben, kinyitok egy üveg jófajta bort, és csak hallgatom a zenét ;). Bevallom, nagyon tetszik ez a fajta gótikus hangzás, a női kórussal és a harangozással. De a többi pályán is (szinte kényelmetlenül érzem maga, hogy nem írok egyesével mindegyikről valami jót) a "hentelések" közti szünetekben csak sétálok, bámészkodok és fülelek, néha próbálom beleképzelni magam a helyzetbe, és átélni Daniel érzéseit, de különösebben meg sem kell erőltetnem magam, annyira atmoszférikusak a zenék, annyira magától értetődő az egész.

Ha már itt tartunk... Sok szó esett már a grafikai beállításokról, de az audióról kevesebb. Egy gyors körkérdés: ki milyen hangerőn hallgatja a zenéket egymáshoz képest? Mondom a saját példámat, aztán mindjárt világos lesz:
Battle: 25%
Ambient: 100%
Sound: 50%
Ez lényegében hűen tükrözi a preferenciámat, de közrejátszik az is, hogy kicsit túlnyom a basszus, amitől a holtak, akarom mondani a szomszédok is felébrednek :). Egyébként ez nem csak a PK-ben van így, a többi játékban is ugyanezt a fontossági sorrendet tartom szem előtt. Megfelelő háttérzene nélkül el sem tudnék képzelni egy játékot (a legtöbb jónak ígérkező game itt bukik el a szememben... fülemben, bocs).

Elfelejtettem, mit akartam még írni erről, inkább máshol folytatom. El lehetne vitatkozni azon, hogy tényleg azért találták ki ezt a nem mindennapi sztorit, hogy ne legyen zavaró a pályák közti hatalmas stílusbeli / időbeli / térbeli eltérés - amolyan "csináljunk egy state-of-the-art fps-techdemót, aztán hegesszünk hozzá történetet módra", mint néhány konkurens esetében (címeket nem mondok ;)) -, vagy megvolt a remek alapkoncepció, amihez mindvégig tartották magukat, és eköré építették fel a játék elemeit. Szerintem itt mindenképpen a másodikról van szó, hiszen az egész annyira egyben van az átvezető jelenetekkel, a zenékkel, a kártyákkal, meg mindennel együtt, hogy én már el sem hiszem, hogy a mai hígf*s kínálatban ilyen játék születhetett. Van benne valami "ártatlanság" is, kicsit mintha mentesebb volna profitorientált szemlélettől, nem a tömegigény kielégítésnek vetettek alá mindent. Ezt sajnos a BooH-ről már nem tudom egyértelműen kijelenteni, igaz azt még nem játszottam végig, és a két rész sztorijának összefüggéseivel kapcsolatban is sok homályos folt akad még (de erről majd a BooH topikban egy másik alkalommal, miután Traumán is végeztem mindenkivel.) Kicsit hasonlít a helyzet A Hegylakó filmre és az idióta folytatásokra (bár azért nem annyira tragikus ;)). Szóval az első rész minden szempontból kerek volt és teljesen lezárult. Biztosan emlékeztek rá: küzdöttek a halhatatlanok ("There can be only One!") valamiféle jutalomért, úgy hogy egymás fejét levagdosták, megfosztva ezzel az örökléttől. És az egyetlen túlélőnek az lett a jutalma, hogy halandó lehetett és együtt megöregedhetett a szeretett nővel. És aztán tíz vagy mittomén hány évvel később megint előbukkantak a halhatatlanok valahonnét (egy idegen bolygóról, LOL), még Ramirez is előkerült, de szerencsére többre nem emlékszem belőle. A harmadik rész meg már egy az egyben sületlenség volt :bolond: , meg mostmár offolok ezerrel.... :p

Huh... elfáradtam.

#729 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 17:07

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 20:09

nekem egyik kedvencem volt a legagyatlanabb-hentelősebb játék, a Serious Sam. nulla AI, csak futnak feléd. de hangulata van! mikor a hatalmas térre kilépsz, elindult a zene, és elözönlötték az enemik az egészet. és olyan feeling lett, hogy..

Tényleg kézenfekvő a hasonlóság a Serious Sam AI-mentes szörnyinváziójához, de a Painkillerben az ellenfelek nemcsak jönnek és sebeznek rajtad a maguk módján, hanem egymással is interakcióba lépnek. (Jóvanna, azért, ez még nem nevezhető AI-nek, inkább egyfajta "ösztönös" viselkedésnek.) Legjobb példa a 'Skull'-ok trükkje, amikor a 'Hell Biker'-eket maguk elé emelik pajzsként, de egy sor hasonló dolgot meg lehet figyelni a többieknél is. Ha lesz időm, készítek is egy "bestiárium"-ot a kézikönyv mintájára, amiben leírom a legfontosabb tudnivalókat.

A SS-ekben nekem szintén a zene, ami legjobban bejött (kedvencem a SS:SE-ben a 'Teotihuacan' zenéje és a 'Corridor of Death' a vége felé, valamint a 'Serpent Yards' is bejön), de kifejezetten rühelltem a rengeteg fegyvert. A PK-beli öt darab is több, mint elegendő. :cool:

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 22:52

(...) De szerencsére nem csak rajtam múlik..játszanak is páran, ill. talán később még csatlakoznak mások is (érdekes olvasgatni a véleményeiket és az élményeiket)... :) Szóval ott is lehet nyomulni...  :smoker:

Kérlek, add át üdvözletemet a TRC fórumozóinak, és mutasd meg ezt nekik:
>> Cemetery vége <<
>> (ugyanaz) <<
>> (ugyanaz) <<
(Valamelyik linknek működnie kell... k*cs*g freeweb. :mad: )

Ez az első felvételem az Trauma-NoCards-NoScratch küldetésről. Nem egy nagy csoda, de mivel akkor készült, amikor még korlátozott FRAPS-ot használtam, az egésznek bele kellett férnie 30 másodpercbe. Bár szerintem Kalme ezt is megcsinálná fele ennyi idő alatt, mert én túl sok lőszert pazaroltam némelyikre :D. Nemsokára lesz egy NCNS klipem a (vágó)hídról is :). Olvastam odakint, hogy megemlíted nekik Varus hasonló témájú videóját. Ős is "no scratch" ment végig azon a részen?

#730 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 18:08

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 17:07

Tényleg kézenfekvő a hasonlóság a Serious Sam AI-mentes szörnyinváziójához, de a Painkillerben...

írtam is, hogy nem egyenlő a kettő, csak a várakozások alapján hittem annak...
(és ha ez jön be, az se lett volna nagy baj :D)

#731 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 21:58

http://doomer.uw.hu/000.zip

a szokásos  :D  thx.

damn swamp :Đ

Szerkesztette: DOOMER 2005. 01. 15. 21:59 -kor

#732 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 22:01

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 17:07

Ha lesz időm, készítek is egy "bestiárium"-ot a kézikönyv mintájára, amiben leírom a legfontosabb tudnivalókat.

baxus. csinálni kéne magyar PK oldalt =)

#733 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 12:45

Nem tudom betölteni a mentett állásodat, mert nem jelenik meg a fájl a listában, akár a 000 könyvtárba, akár máshova teszem. Olyat küldjél mint régebben: a 'SaveGame.Info' fájlban az o.Type = "AutoNewLevel" sor szerepeljen (amit most küldtél az o.Type = "StartLevel").

Idézet: DOOMER - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 22:01

baxus. csinálni kéne magyar PK oldalt =)

Épp tegnap gondoltam én is rá, de egyelőre a lustaságom erősebb a lelkesedésemnél. :Đ

#734 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 15:29

Idézet: DOOMER - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 21:58

http://doomer.uw.hu/000.zip

a szokásos  :D  thx.

damn swamp :Đ

akkor itt van ez :)

http://doomer.uw.hu/112.zip

#735 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 16:59

Itt van: Train Station autosave.
2:13 és a csillagok is megvannak. :)

Illene már egy új videokártya is abba a gépbe. ;)

#736 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 18:23

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 16:59

Itt van: Train Station autosave.
2:13 és a csillagok is megvannak. :)

Illene már egy új videokártya is abba a gépbe. ;)

:up: ;)

be van ám tervezve az is :Đ

#737 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 21:35

egyébként a zene hangulattal mondtok valamit. eddig zene nélkül játszottam gép miatt, de most feltettem. hát, halljátok... :)

a train station valami csodás pl. állsz a reggeli, napsütötte csarnokban, sehol egy lélek, csak a nyugodt földöntúli zene. olyan az érzése az embernek, mintha álmodna, üres a váróterem, várva az embereket, akik soha nem érkeznek meg, a vonatok indulásra készen, de soha nem indulnak el... olyan érzésed van, mintha maga az örökkévalóság lenne ez a néhány csarnok. tudod, hogy a falakon túl nincs város, nincsenek emberek, nincs élet. csak a nagy semmi közepén lebeg a napsütötte csarnok, az ablakokon árad be a fény, de te nem látsz ki rajtuk...

kicsit emlékeztet az egyik visszatérő álmomra, szal valami... csodás :)

#738 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 18. 11:12

Doomer, egyébként nézted az órát a "Train Station"-ön? Azt mondja, hogy délután negyed három van, vagy valami ilyesmi. Igaz, a Purgatóriumban nem sok jelentősége van az időnek. De azért érdekes, hogy mindahányan mennyire másképp látjuk, másképpen érezzük át ezeket a dolgokat: pl. Peti mondja, hogy Ő inkább alkonyatinak érzi a "City On Water"-t - és igaza van. Simán lehet akár este is ott, de számomra mégis a reggel maradt meg... A "Docks"-ot egyértelműen délutáninak érzem, és általában borúsabb hétvégéken jön rám a hangulata (pl. egy vasárnap délutáni borús délutánon egy séta keretében tudom elképzelni, már azon a környéken, ahol élek, persze), az "Abandoned Factory"-t meg pl. olyan őszies, késő délutáninak, úgymond jóval a délelőtti műszak után, ha úgy tetszik... :) Amúgy pl. a "Train Station"-t órákig el tudom hallgatni, annyira gyönyörű..meg a "City On Water", a "The Palace", a "Castle", a "Docks" meg az "Old Monastery"..meg még egy csomó... :D

Kissé OFFTOPIC itt, de pl. a BOOH-ben pont ez az egyik bajom: fele olyan hosszúak csak a zenék, mint az eredeti PK-ban, és ez szerintem elág nagy "érvágás". A fight-musicok még csak-csak rendben vannak úgy, de az Ambienteknek ez a dolog abszolút "betesz": azoknak a zenéknek hosszúnak és lassan és alig-alig változónak kéne lenniük. A teljes kifejtésükhöz idő kell, és nehéz egy Ambient-darabot 2 perc alatt normálisan kifejteni, sőt, talán lehetetlen is. Ha túl rövid, akkor esetleg gyorsabban változik, de az teljesen szétszórhatja a témát. Ha meg nem változik gyorsan, akkor alig lehet valamit átadni a "hely szelleméből", ilyen rövid idő alatt...  :rolleyes:

Peti, egyelőre a videót nem említettem meg kint: meg akartam várni a karbantartást. Állítólag holnap visszajönnek... Ilyenkor az a legrosszabb, hogy még csak a hírekről sem értesülhetünk (pl. ha jön a patch), úgy értem, nem olyan gyorsan, mint egyébként...

#739 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 13:53

na azt az órát majd megnézem, teljesen úgy rémlik hogy délelőtt negyed tíz van :)

ambientből még az oriental castle és a babel is tetszik. az old monastery meg főleg :)

#740 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 18. 14:08

Hmm, délelőtt 9 és 10 között van a "Dead City"-n, lehet, hogy az jutott eszedbe... :) Különben van megint egy érdekes cuccom, majd írok PM-et róla... ;)

#741 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 18:34

Idézet: DOOMER - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 21:35

eddig zene nélkül játszottam gép miatt, de most feltettem. hát, halljátok... :)

Ez komoly? Hirtelen nem is tudom mint mondjak... van mit bepótolnod. :)

Sys, a rögzítéssel már nincs gondom, de most már szeretném feldobni a videókat ilyen szöveges, meg vágási effektekkel, mint amit az Experience1-ben csináltál. Továbbá azt is szeretném elérni, hogy a játék eredeti hangja, és egy általam kiválasztott track egyszerre szóljon. Te milyen programo(ka)t használsz, és milyen jótanácsokkal tudnál ellátni?

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.