INTERNET-Kávézó !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elküldve: 2004. 03. 16. 10:04
Az lenne a kérdésem, hogy ha adott egy kévőzó itt Bp-n és akarok beletenni egy-két gépet, hogy a betérő megnézhesse az E-mail-jeit stb. akkor ahhoz kell e vmilyen engedély. Ha igen milyen és kitől. Persze pénzért szolgáltatásként lenne a NET.
Továbbá milyen progival oldható meg, hogy csak a böngésző legyen az asztalon semmi más, és egy generált jelszó segítségével az előre beállított időtartamig legyen a gépen elérhető a NET?
Köszike előre is.
sina
[sina SoftWare]
Elküldve: 2004. 03. 16. 14:42
Idézet
Üdv mindenkinek.
Az lenne a kérdésem, hogy ha adott egy kévőzó itt Bp-n és akarok beletenni egy-két gépet, hogy a betérő megnézhesse az E-mail-jeit stb. akkor ahhoz kell e vmilyen engedély. Ha igen milyen és kitől. Persze pénzért szolgáltatásként lenne a NET.
Továbbá milyen progival oldható meg, hogy csak a böngésző legyen az asztalon semmi más, és egy generált jelszó segítségével az előre beállított időtartamig legyen a gépen elérhető a NET?
Köszike előre is.
sina
Zengedely nem kell, de szerintem ne allj neki igy, hogy csakugy beteszel 1-2 gepet..
Szerkesztette: andrej 2004. 04. 05. 22:29 -kor
Elküldve: 2004. 03. 16. 14:50
Elküldve: 2004. 03. 16. 15:12
Elküldve: 2004. 03. 16. 17:35
A felhasználó aki netezni akar az pedig egy generált jelszóval tudja használni a netet ami ugye ha lejár az idő automatikusan megszakad, hogy ne keljen erre is figyelni.
Szóval egyetlen gép nem profitorientáltan. A profitot a kávézó fogja hozni nem az egyszem masina. A gépnél az sem baj, ha nem termeli ki a saját költségeit.
Szóval tud valaki ilyen progit?
[sina SoftWare]
Elküldve: 2004. 03. 16. 18:28
idézet:
Ezt írta sina:
MS környezet lesz a gépen. Rendszergazdát nem fogok megfizetni amikor én is össze tudok dobni egy gépet. A kérdés akkor már csak az, ha nem kell engedély, akkor kellene egy progi amivel mindent le tudok tiltani.
[/quote]
Öööö.... A vindóz ikszpé nevezetű cuccal elég szépen be bírod korlátozni a csávót, hogy ne installgathasson, vagy akármi, szvsz ezzel "mindent le tudsz tiltani".
Elküldve: 2004. 03. 16. 18:38
A kijelentkeztetést szvsz valahol a policy és az ütemezett feladatok körül barkácsold.
Szólj, ha kész, érdekel.
Elküldve: 2004. 03. 16. 19:57
aki ert hozza, szvsz egynehany ora alatt ir neked ilyet, nem egy nagy etwas. infot sajnos nem tudok adni hol talalsz ra szakembert, de sztem akar aproneten is feladhatsz hirdetest...
ha tenyleg nagyon ratyimod akarod megcsinalni, akkor hasznalj xp-t, tiltsd le az osszes drive-ra az irasi jogot, kiveve mondjuk egy user konyvtarat a c-n, az osszes vezerlopult stb. beallitast, es rakj a gepre egy utemezett feladatot, amiben megadod, hogy logintol szamitott fel oran belul lepjen ki automatice. nem eppen egy szep megoldas, de mukodik
Elküldve: 2004. 03. 16. 20:30
idézet:
Ezt írta NeoXon:
30 perc netet engedelyez, utana automatikusan kilogout-ol vagy megszakitja a netkapcsolatot [/quote]
Na, ilyen "netkávézóba" nem tenném be a lábam... Ennyire azért szerintem nem kell börtön hangulatúra csinálni. Valaki épp emailt ír, milyen jó poén, ha egyszer csak kilép a rendszer magától.. szerintem ez nem volna túl szimpatikus senkinek.
Esetleg úgy okés a dolog, hogy előtte mondjuk 5 percel küld egy üzenetet az usernek egy ablakban, hogy 5 perc múlva lejár a hozzáférése, mentsen le/küldjön el mindent, stb. Nálunk így működött egy időben.
[ 2004. március 16.: Joci szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 16. 21:29
idézet:
Ezt írta sina:
Üdv mindenkinek.
sina[/quote]
1. Egy gepre WinXP Prof
2. Prof User kezeloje - csak vendeg
3. Jogbeallitas NTFS!
4. polici alitgatas
= hozzaerto megfizetese
Elküldve: 2004. 03. 17. 00:17
idézet:
Ezt írta mip:
A kör bezárult. Spóroltunk? Ugye nem.[/quote]
persze, hogy nem mert tul van bonyolitva!
200ezres gep? minek?
winxp? minek?
hozzaerto? az ki? (aki tulbonyolitja?)
hw: p3/1000 max! 50k huf
sw: linux
legfeljebb ha szetutik, akkor visszatelepited 20perc alatt!
1 gep az max marketing, tehat, ha neha nem mukodik az sem baj, de penzt ne kerj erte, mert ugyis azt a penzt kolti el, amit raszant, viszont ha az egeszet piara koltheti, (adott ido alatt) jobb lesz a szajize.
Elküldve: 2004. 03. 17. 08:29
idézet:
Ezt írta Nezelodo:
Dehogy ehhez minek tizmillo ! azt nemtom... :/[/quote]
Lemaradtam valamiről?
Elküldve: 2004. 03. 17. 10:12
Elküldve: 2004. 03. 17. 12:38
idézet:
Ezt írta cyberde:
hw: p3/1000 max! 50k huf
sw: linux
legfeljebb ha szetutik, akkor visszatelepited 20perc alatt!
[/quote]
Azért az oprenceerben vitát nyitnék. XP-t simán biztonságossá bírja állítani, imagéből visszarakható, de Linux alatti _igazi_ szakember egyelőre drágább, meg utána több foltozást igényel. Aztán ha be akarok ugrani OTP bankolni, vagy csak egy sima Budapest térképet megnézni, vagy pár hasoinló információs oldalt, amit egy KVzóban lehetne, akkor rúgom is széjjel az összes Linuxos trutymót. Vagy azért kell kicsit jobb gép, mert rájön, hogy jó biznic, lesz egy külön sarok, és akkor hálózatosban lehet nyomatni a gámákat, ismerős cég enyhén szólva ius jól keres vele. Asszem 12 géppel nyomja, napi átlag 5 óra fixen mindegyik termel...
Elküldve: 2004. 03. 17. 12:52
Elküldve: 2004. 03. 17. 15:22
idézet:
Ezt írta andrej:
Hazibank uberfacan mukodik Mozillabol, en csak abbol hasznaltam eddig.[/quote]
Milyen igaz. De a bpterkep.index.hu (erre tetszett célozni, ugye?) az ActiveX lévén semmivel se fog menni, csak IE-vel. Ez persze gáz. Én ugyanis vettem magamnak Operát, és hát az ilyenek miatt IE-t kell néha kiengednem a Netre, pfúj!
Elküldve: 2004. 03. 17. 16:32
Gondolom ezt nem ismeritek
Szerkesztette: andrej 2004. 04. 05. 22:30 -kor
Elküldve: 2004. 03. 17. 17:01
Ha nagyon nem akarod, hogy belenyúljanak, akkor meg Macintosh-t vegyél, cool fekete billentyűzettel, monitor egybeépítve géppel, windowson nevelkedett, magát power-usernek gondoló vendég meg keresgélheti a vezérlőpultot.
Ha mégis marad a Windows, akkor meg XP, korlátozott jogú felhasználó létrehoz, joga nincs semmihez, csak böngészni. Én a helyedben akkor már vennék egy nyomtatót meg egy szkennert is, hátha valakinek este jut eszébe, hogy hoppá, nyomtatni szeretnék, de minden bezárt. Ja igen, legalább két gép legyen, mert ha az egyik bemondja az unalmast, nehogy ki kelljen írni kézzel, hogy "netcafé technikai okok miatt szünetel".
Egyébként sok sikert!

Súgó
A téma zárva.