HWSW Informatikai Kerekasztal: W-Net's MicroDSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

W-Net's MicroDSL Értékeld a témát: -----

#211 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 14. 09:47

Idézet: BaLee - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 14:14

Na, vannak új infók.

Sávszélességet mértem eddig 2x, 140 és 180 kbit lett a végeredmény.

Ma voltak itt akik kötötték a kábelezést és kifaggattam őket. :)
Először is, most mindenkinek 384kbit van megosztva, és mondtam hogy igazából még a fele sincs meg. Na aztán utána mondták, hogy jelenleg 1mbites csatlakozás van az ISP-nél és az van megosztva, úgyhogy nem csodálkozik a dolgon. :))
Viszont most állapodtak meg valakivel, hogy lesz egy 4mbit-es csatlakozás és utána már jó lesz a dolog, ez még 1-2 hét addig ingyen lehet használni.
Na de így utánaszámolva az a 4mbit is 10db 384kibtes kapcsolatot tudnak kiszolgálni maximálisan, de szerintem még olyan 20 csatlakozással elmenne, mert úgysem tölt egyszerre mindenki. Na de 80-100 előfizetőt hogy akarnak 4mbitel kiszolgálni? :)) Ez még akkor is bőven kevés lenne, ha minden felhasználónak csak 128kbit-es csatlakozása lenne, mert még akkor is kb. 40kbit-re jön ki 100 embernél.
Én azt mondom 10mbit már 50 embernek úgy ahogy elmenne, ha mindenki 384kbitet kapna mivel itt már meglenne a max sávszélesség ha 25 ember egyszerre tölt még akkor is, na de nem 4...

De ugye nem tudjuk, hogy mennyi 384-es csatlakozás lesz és mennyi 128-as mert a 128-asok nem igazán fognak töltögetni... Bár épeszű ember nem választ 128kbites csatlakozást 1gb-os forgalmi korláttal 6-7000-ért. Vagy 1 hónap után rájön, hogy ez nem nyerő.

Szóval ha hozzád mennek bekötni erre az egyre mindenképpen kérdezz rá, hogy mégis hány embernek lesz kábelnetje, hogy 4mbit-el akarnak operálni. Mert nekem a srác aki kötötte azt mondta, hogy szeretnék elérni a 100 előfizetőt :eek:  (de lehet, hogy ő nem tudta pontosan, mert ők csak alkalmazottak, ők kötik a kábelt)... 

Ui.: Hallottam te éjszaka eléggé kiütötted magad a rossz hírek miatt.   :p

Na de 80-100 előfizetőt hogy akarnak 4mbitel kiszolgálni? :))

Hi!
Nálunk kb 80 előfizetőt szolgálnak ki 3Mbit-es rádiós gerincel,a kliensek szintén rádión kapják a sávszélt :rolleyes:

#212 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 14. 10:11

Idézet: piston - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 9:47

Hi!
Nálunk kb 80 előfizetőt szolgálnak ki 3Mbit-es rádiós gerincel,a kliensek szintén rádión kapják a sávszélt :rolleyes:

Hali!

Tapasztalat? (letöltés, pingek)
Mekkora csomagokra lehet ott előfizetni?

#213 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 10:39

Na arra én is kiváncsi lennék!
Szerintem az mindenkinek egy 128-as csomag, ami csúcsidőben kegyetlenül belassul... Legalább is szerintem  :)
[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#214 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 12:27

Idézet: BaLee - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 11:11

Hali!

Tapasztalat? (letöltés, pingek)
Mekkora csomagokra lehet ott előfizetni?

Régebben használtam,1 éven keresztül,most már adsl-em van.

A mikróval kapcsolatban:

Folyamatosan xar volt,talán 1 hét volt jó,nekem  128/128 vonalon 15-16K le-fel,csúcsidöben 17-00-ig 5-10K,pingek a bix-re 100-700ms :rolleyes: ,de ha jól ment akkor 10-50ms de mindig folyamatosan ingadozott,soha nem volt stabil 1 éven keresztül  :down:

csomagok: 64/64;128/128;256/256;512/512

#215 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 14:16

Mi ez a szolgáltató? Mi a címe?
[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#216 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 15:25

A szükséges sávszél elég erősen függvénye a hálózaton lévő felhasználók szokásainak. Ha nagyon sok a HC arc akkor alapban halálra van ítélve az egész mert nincs az a pénz ami mellett normálisan üzemben tartható úgy hogy nekik megfelejen. A másik fontos szempont a létszám ahogy írtam korábban, kevés userre nehéz optimális sávszélű gerinckapcsolódást találni mert nincs egy viszonylag stabil statisztikai átlag akár egyetlen ember kiugró forgalma nagy kilengést okoz a hálózat egészében. A csúcsidők kibekkelése pedig ilyen esetben még problémásabb.

Egy ISP-nek az a jó ha az ő hálózatát egymástól elszeparált fogyasztói szokásssal rendelkező ügyfelek használják így kvázi ugyanazt az infrastruktúrát többször is "eladja". Értem ez alatt azt hogy ha van nagyobb üzleti ügyfélkör akik munkanap 8-16-ig használják legfőképpen a hálót, a lakossági ügyfélkör meg többnyire munka vagy iskola után és hétvégén és ha még a HC réteg is a hajnali kihasználatlan időszakra időzíti nagyarányú letöltéseit akkor már minden optimális.

Minél nagyobb egy ISP előfizetői tábora annál több olyan ember fizet elő akik csak hébe-hóba használja így alig generál fogalmat de az ugyanakkora havidíjával jelentős bevételt termel. Egy olyan helyen ahol nincs igazán alternatíva és elsődlegesen azok cuppannak rá akiknek nagyon kell a net mert tölteni akarnak(HC style) és ennek a területnek még rosszak is a kondíciói akkor ott csak a baj lesz mert nem lehet egyensúlyi helyzetet teremteni.

Szóval a szükség gerinc sávszélnél nehezen meghatározható mikor számít elégségesnek. Pl. nálunk 2 éven át egy úgy 800 fős ügyfélkörre 512/512kbps-es csomagok mellett 34Mbps volt. Sőt egy hosszabb ideig az elején ezen még osztoztunk is egy másik szolgáltatóval mégis elégségesnek bizonyult nem igazán tapasztaltam még csúcsidőben sem olyan hogy ne lett volna meg stabilan a 62k.

#217 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 19:00

Érdekes dolgok ezek, amiket leírsz. Nálunk viszont az a baj, h Vép egy  sz*ros falu. Ergó mindenki Szombathelyen van napközben, itt vállalkozások nem igazán vannak (legallábis akinek kell a net), hanem majd az lesz, h du. 4 órakor mindenki nekihasal a netnek, aztán nyúzza éjfélig. HC(ha jól gondolom hardcore:) ) nem igazán van, mivel itt az emberek nagy része segg hülye az egészhez. Szinte senki nem ismeri pl a DC-t. Egyelőre... Bár lesz néhány kivétel biztosan  :D Meg lehet, h sokan az egy giga limites csomagot kérik, mivel azt sem tudják, h mi az :) Bár azért nem kellene ennyire leszólnom a vépieket, de mióta itt lakunk (10év) eléggé ilyennek ismertem meg a helyi "internetes társadalmat" :)
shabba: Szted mekkora sávszél kellene ide?
sif

#218 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 20:10

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 19:00

Érdekes dolgok ezek, amiket leírsz. Nálunk viszont az a baj, h Vép egy  sz*ros falu. Ergó mindenki Szombathelyen van napközben, itt vállalkozások nem igazán vannak (legallábis akinek kell a net), hanem majd az lesz, h du. 4 órakor mindenki nekihasal a netnek, aztán nyúzza éjfélig. HC(ha jól gondolom hardcore:) ) nem igazán van, mivel itt az emberek nagy része segg hülye az egészhez. Szinte senki nem ismeri pl a DC-t. Egyelőre... Bár lesz néhány kivétel biztosan  :D Meg lehet, h sokan az egy giga limites csomagot kérik, mivel azt sem tudják, h mi az :) Bár azért nem kellene ennyire leszólnom a vépieket, de mióta itt lakunk (10év) eléggé ilyennek ismertem meg a helyi "internetes társadalmat" :)
shabba: Szted mekkora sávszél kellene ide?
sif

Erről jut eszembe, nehogy felvilágosító órát tarts, hogy mi az a DC meg stb. mert tényleg nem lesz sávszélességünk.  :p

Amúgy szerintem elég sok olyan házban be lesz kötve ahol iskolások vannak, és a suliban úgyis erről megy a duma szóval ők tudni fogják mi micsoda és gyorsan fognak terjedni a hírek.  De talán akkor az elején még elég lesz a 4mbit aztán ha kezd kevés lenni pár hónap múlva akkor már a szolgáltató is tud még bővíteni (az hiszem mikron átvihető max 33mbit attól meg még elég messze vagyunk).

#219 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 23:38

A 4 megás vonallal simán elmegy 80-100 384k-s előfizu. Max a p2p-t leeszik 128k-ra, a több imeg had pörögjön. Meglepődnél, ha látnál egy-két ilyen forgalmi statisztikát.
Annó NSD írta egy chellós fórumban, hogy 400 előfizető terhel ki kb. egy 33Mbps vonalat. És ott 1-3Mbps előfizukról volt szó, és a hálózaton belüli forgalmat is beleértve, tehát nem is igazán korlátos. Namost ezt dobd el kétfelé, mert itt kicsit alacsonyabbak a sávszélek. Akkor 17Mbps. Aztán oszd el néggyel, merthogy 100 előfiuról beszélünk. Az eredmény 4,25Mbps.
Az egész lelke a sávszél szabályozás. Ott lehet a menybe jutni, vagy a pokolba kerülni, és elbukni az egész szolgáltatást. Szóval a cég jövője most nagyjából ezen fog múlni.
Drukkolok.
www.kevenet.hu

#220 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 17:08

Hát ez az első bíztató hozzászólás.

És nagyon remélem, hogy akkor tényleg meg tudják majd oldani normálisan de továbbra is fenntartásami vannak. Pl. most szerintem még messze nem végeztek a bekötésekkel és már sokszor bőven 10k alatt jön csak letöltés, sávszélességmérés meg simán kiad 77kbit-es sávszélt... Most 1mbit van, hiába lesz ennek 4x-ese még akkor is messze van a 384-től.
Ami még bezavarhat, hogy most mindenkinek 384-es kapcsolat van kiosztva az ingyenes használhatóság idejére ezért lehet, hogy részben ezért van belassulva annyira.

#221 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 17:53

Mi a szolgáltató neve? Honlapja?
www.kevenet.hu

#222 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:28

Idézet: mip - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 17:53

Mi a szolgáltató neve? Honlapja?

Elektronett Kft. a kábeltv szolgáltató cég neve.
A netes részt GPInet Kft-re nevezték el honlapjuk: http://www.gpinet.hu/ (pár hétig volt rajt annyi, hogy fejlesztés alatt, most már az sincs de van most nagyobb gondjuk is, mivel amig nem tudják elindítani legalább a 4mbit megosztását addig tényleg nem tudnak pénzt kérni a szolgáltatásért, mert rohadt lassú és még egy fillér bevételük nem volt, még a bekötés árát sem kérték el, pedig a rendszer már megy és a modemeket is szétosztották szóval alapos mínuszban lehetnek)
Tel: 0630 4265825

És még annyit tudok, hogy a 4mbit-et csatlakozást mikrohullámú neten fogják kapni.

#223 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 21:51

A www.gpinet.hu az alábbiakat takarja:

Tulajdonos:
domain-használó: Pete Ferenc
cím: Fő 12
cím: 9373 Pusztacsalád
cím: HU
telefon: (30) 997-2500
telefax: (30) 807-6402

Háttér: Vivanet

Ők regisztrálták a gpinet.hu nevet, az ő tartományukból van a dns szerver is. Valszeg ők adják a hálót a gpinet alá.

A kábel és a net ehát egy forrásból jön, ami nem túl jó hír, mert a netet ne mszakmai befektető csinálja. Azért nem reménytelen. Alapvetően az 1 megás vonalon is lehetne normális netet adni. A tapasztalatok szerint 30 előfizetőt elvinne, csak jól kell konfigolni. Ha az üzemeltető esetleg olvassa a topikot, dobjon egy privit, hátha tudunk segíteweni.
www.kevenet.hu

#224 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 22:09

1  1 ms  1 ms  1 ms  spool62-94-gw.gatesgroup.hu [195.56.192.94]
  2  1 ms    <1 ms    <1 ms  213.157.180.193
  3  1 ms  2 ms  3 ms  bix.pantel.hu [193.188.137.42]
  4  2 ms  1 ms  2 ms  ge0-1.bud2bix2.pantel.net [212.24.163.221]
  5  1 ms  3 ms  1 ms  ge0-2.bud2bix3.pantel.net [212.24.164.138]
  6 613 ms 472 ms 564 ms  www.gpinet.hu [82.141.143.23]

Pedig a tracel alapján nem gondolná az ember hogy ez lenne a gw cím(hiányoznak a köztes nodeok szombathely felé) de a látványosan megugró ping mégis arra enged következtetni. A mail.gpinet.hu is ez az IP. Az alapján amit írtok hogy terhelt a vonal akár a gw is lehetne persze ezt egy bix felé irányuló tracert tőletek tudná csak megmondani.

#225 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 22:09

Miket ki nem derítesz. :)

Üzemeltető 99%, hogy nem olvassa a topicot. Miben tudnál neki segíteni? Mert esetleg szólok neki, hogy van olyan ember aki segítene bekonfigolni jól a rendszert vagy adna tanácsokat neki ha erről van szó.

30 előfizetőnél szerintem most még nem sokkal van több (folyamatosan mennek a bekötések) de most már olyan szinten megy a dolog, hogy 64kbit alatt van a sávszél folyamatosan a nap folyamán és a letöltés is 5k-ról indul és 3-5k között mozog, 56k gyorsabb letöltést produkál. :(

#226 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 12:04

Mivel baromi messze vagyok, odamenni nem fogok. Viszont akár telefono, akár neten kersztül tudok segíteni, és segítek szívesen. Küldj a tulajnak egy linket innen.

Más: csinálj légyszi egy traceroute-ot az indexre:

start/futtatás/cmd

dos-os ablakba: tracert www.index.hu

Az eredményt jelöld ki, és illeszd be ide. Ez is sokat elárul a szolgáltatáseól. Valamint a www.showmyip.com oldal tetetején lévő ip-címet is postold el plz.
www.kevenet.hu

#227 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 13:10

Idézet: mip - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 12:04

Mivel baromi messze vagyok, odamenni nem fogok. Viszont akár telefono, akár neten kersztül tudok segíteni, és segítek szívesen. Küldj a tulajnak egy linket innen.

Más: csinálj légyszi egy traceroute-ot az indexre:

start/futtatás/cmd

dos-os ablakba: tracert www.index.hu

Az eredményt jelöld ki, és illeszd be ide. Ez is sokat elárul a szolgáltatáseól. Valamint a www.showmyip.com oldal tetetején lévő ip-címet is postold el plz.

Megkérlek légyszi ezt az új topicba is írd be, hogy ne kallódjon el (a szolgáltató megtalálja ha érdekli).

A tracert meg az ipt otthon megnézem és majd írom a másik topicba.

Figyelem! A továbbiakban a GPINET szolgáltatására vonatkozó hozzászólásokat a GPINET Kft. internetszolgáltatása című új topicba írjátok!

Ez a topic meg maradjon meg az esetleges W-Net's féle mikrohullámú net felől érdeklődőknek.
Bár nagyot csalódtam a cégben, mivel tavaly ígérték a szolgáltatást Vép-re aztán később mondták, hogy nincs megfelelő számú érdeklődő ezért nem lesz szolgáltatás nálunk. De ezt nem tudom mire alapozták, mert ha tavaly nyáron elindítják ezt a lehetőséget akkor SZVSZ az a 80-100 ember aki most kábelnetet köttetett be az tőlük rendelte volna meg a szolgáltatást (már csak amiatt is mert akkor még a kábelnet csak abszolút elméleti síkon volt tervezgetve), de biztos nagyon jól mehet nekik hogy nem éltek ezzel a lehetőséggel...

#228 Felhasználó inaktív   Vakukac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 17:28

Sziasztok!

Mikrohullám az utolsó utáni lehetőség legyen. Én 300 m-re vagyok a toronytól és állandóan szar a kapcsolatom. Mikor reklamáltam egy-egy napra jó lett aztán megint szar az egész. Írtam egy ajánlott levelet az igazgatónak, hogy végre csináljanak valamit erre felmondta a szerződésem! Ez a Magyar mentalitás. Ja ügyelet az nincs, ha péntek este bedöglik a netem hétfőn reggel tudom hívni őket. Most itt a négynapos ünnep megint rossz az egész! A cég amit messzire el kell kerülni Veszprém INFORNAX.

Ilyenek a ping idők:

62.100.224.10 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 398, fogadott = 390, elveszett = 8 (2% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 707ms, maximum = 4041ms, átlag = 1960ms
CTRL-C

Szerintetek ezekkel a ping időkkel mit lehet csinálni? Se játék, se letöltés nem megy!

Vaku

#229 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 11:09

Idézet: Vakukac - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 17:28

Sziasztok!

Mikrohullám az utolsó utáni lehetőség legyen. Én 300 m-re vagyok a toronytól és állandóan szar a kapcsolatom. Mikor reklamáltam egy-egy napra jó lett aztán megint szar az egész. Írtam egy ajánlott levelet az igazgatónak, hogy végre csináljanak valamit erre felmondta a szerződésem! Ez a Magyar mentalitás. Ja ügyelet az nincs, ha péntek este bedöglik a netem hétfőn reggel tudom hívni őket. Most itt a négynapos ünnep megint rossz az egész! A cég amit messzire el kell kerülni Veszprém INFORNAX.

Ilyenek a ping idők:

62.100.224.10 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 398, fogadott = 390, elveszett = 8 (2% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 707ms, maximum = 4041ms, átlag = 1960ms
CTRL-C

Szerintetek ezekkel a ping időkkel mit lehet csinálni? Se játék, se letöltés nem megy!

Vaku

egy cégből ne általánosíts.. lehet rádion is jó netet adni, meg kábelen is szart..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

Téma megosztása:

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó