HWSW Informatikai Kerekasztal: Torolt adatok visszaallitasa - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Torolt adatok visszaallitasa Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Spyro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 07. 18. 19:22

Hali
A problema a kovetkezo. Egyik haverom veletlenul beletorolt az egyik hattertaraba es egy csomo fontos allomany elveszett. Ha jol tudom a fileok torleskor logikailag torlodnek, de fizikailag megmaradnak, hacsak nem irodnak azok a sectorok felul. (Itt nem hiszem, hogy fenn allna ez a veszely, mert rogton kikapcsoltattam vele a gepet.)
Szoval az lenne a kerdesem, hogy hogy ill. milyen progival lehet ezeket a fileokat visszaalitani. Legyszi segitsetek, Fontos dolgok vesztek el! Koszi...

#2 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 07. 18. 21:30

Ajánlom az R-Studio FAT illetve R-Studio NTFS nevű progikat, kis csodák :)

#3 Felhasználó inaktív   pimpa_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 19. 10:41

nekem eddig leginkább bevált progi a GetDataBack neki si van fat32 és ntfs változata is.
Haverom egy hete kérdezett hasonlót és csak ez a progi mentette meg az adatait!

Pimpa

#4 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 19. 17:02

Hogy törölt bele?

Ha csak simán egy file managerrel, esetleg format, fdisk, akkor visszahozza szinte bármi. Én is a GetDataBack-et ajánlom, nekem egyszer 17Gb-t hozott vissza 99%-kosan, mikor máig ismeretlen okok miatt elszállt a FAT-em.

#5 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 02:22

GetDataBack nekem is segített egyszer. Nem próbáltam még mást, de ez 100%-ot hozott... Nálam kb. 60-80giga hibádzott, remegtek az újjaim, éppen a backup-ra készültem, csak "kicsit" elrontottam...

#6 Felhasználó inaktív   szegfu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 13. 19:26

Szerbusztok! Nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni nekem! Egy külső mobil rec-et rosszul patricionáltam,és leformáztam így 200GB adatom lett oda! Először a EasyRecovery Professional próbáltam de az adatokat nem tudtam megnyitni. Utána  a GetDataBack for NTFS –el próbálkoztam .Ki is mentette majd minden adatomat ,progikat,de se a txt se a setup,és exe filek nem indulnak! A txt  filekbe ilyenek láthatok „•M—Ńt «T?ăMf0ɃÚDC/|˝±¬÷Lˆ ]ňŕQßŕc€:ަ·ŕ§EŕÜ  „a word-be is ilyenek olvashatok,  az exe indításnál pedig felugrik a parancssor egy pillanatra vagy azt írja csak ki hogy „PARAMÉTER NEM MEGFELELŐ „! Pedig a mentést egy másik  mobil rec-re  mentettem mivel ezt olvastam! A programok méretileg megvannak de az alkalmazás setup exék mind egyformák nincs a jellegzetes egyéni formájuk mint pld:ashampo progiknál,  nem tudom hogy mi hiányzik hozzá hogy el is tudjam indítani őket!
Még egyszer  nagyon hál lásan megköszönném ha valaki segíteni tudna!
szegfugabor82@gmail.com

#7 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 13. 19:34

Idézet: szegfu - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 20:26

Még egyszer  nagyon hál lásan megköszönném ha valaki segíteni tudna!

Getdataback előtt töröld le a partíciót. Ha nem segít, akkor az érdekes, mert ezt még lazán szokta venni, jó eséllyel kuka.
Make love not Wor.

#8 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 21:17

Hello!

El tűnt az egyik particióm, de meg van minden, mert meg néztem file visszaállítóval.
Hogyan tudnám ismét láthatóvá tenni?
Valószínű törlődött a partició, azért nem látom. Be raktam egy boot lemezt amin a partition magic elindult, és hibát jelzett, kinyomtam, de eltűnt. Nem volt hibás, csak szerintem a nagy mérete miatt jelezte a hibát.
El is mentettem a fileokat másik particióra, tehát tuti ott vannak, csak vissza kéne állítani.

Válaszokat köszönöm!

Ui: azért kéne az a partició, mert a nem fontosakat nem tudtam lementeni /hely hiány/ és jó lenne ha nem törlődne.

Szerkesztette: robagp 2009. 10. 03. 21:18 -kor

#9 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 22:13

chkdsk /f.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#10 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 11:16

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 22:13

chkdsk /f.

Hello!

Mivel nem hibáról van szó, ezért ez a parancs nem jó!
A particiót kellene visszaszedni.

Köszönöm!

#11 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 08:09

Idézet: robagp - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 12:16

Hello!

Mivel nem hibáról van szó, ezért ez a parancs nem jó!
A particiót kellene visszaszedni.

Köszönöm!

Nem hibáról van szó? Hanem miről? :D
Betűjel van még, vagy az sincs? ha vanbetűjel, akkor a chkdsk futattható, valamint a diskprobe eszköz is használható, ha tényleg a partíciós tábla sérült.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#12 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 10:23

sziasztok

csináltam egy őrült baromságot.

adott volt a gépemben egy samsung winchester.rajta két partició.egyiken a windows7 és a programok,másikon a képek,játékok,fontos dolgok.

tettem a gépbe egy maxtor winchestert amin volt pár partició(ezeket akartam formázni,egyesiteni)
de véletlen a samsung winchesteren gyorsformáztam a dolgokat a windows7ben.
azrán a formatra a partition magicban is rámentem(lehet hogy itt is a samsung winchsetert)
majd a merge parancsot is megcsináltam(ezt is talán sajnos a samsung winchesterrel)

szeretném ha a samsung winchesteren visszaálna az a partició na meg az adatok.

leírná valaki hogy kezdjek neki,mit tegyek?

nagyon nagyon megköszönném
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#13 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 11:29

Idézet: Astron - Dátum: 2010. 10. 12. 11:23

szeretném ha a samsung winchesteren visszaálna az a partició na meg az adatok.

- Samsung HDD-t félretesz, gépbe addig ne kerüljön, amiíg kész nem állsz a mentésre.
- Kell egy legalább akkora HDD, mint a Samsung és a fenti visszaállító programok valamelyike, esetleg több is, mert nem mindig, mind sikeres.
- Bebootolsz az alkalmazáshoz kapott live cd-ről vagy ha csak windows-os telepítős megoldás, akkor telepíted és lemented az adatokat a tartalék HDD-re.
- Ha minden megvan, akkor az eredeti HDD törölhető, és mehet rá az eredeti partíció és adat.

#14 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 11:36

újabb fejlemény.
csak nem tettem el a winchestert,hanem letöltöttem a paragon partition managert.
az látja a fájlokat.gondolom akkor nincs nagy baj!
na most akkor mi lehet a baj?és hogy érjem el hogy a windows is lássa?

Szerkesztette: Astron 2010. 10. 12. 11:40 -kor

Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#15 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 13:03

Idézet: Astron - Dátum: 2010. 10. 12. 12:36

újabb fejlemény.
csak nem tettem el a winchestert,hanem letöltöttem a paragon partition managert.
az látja a fájlokat.gondolom akkor nincs nagy baj!
na most akkor mi lehet a baj?és hogy érjem el hogy a windows is lássa?

Nem csak partíciót lát? Látja a rajta levő tartalmat is, legalábbis a tartalomjegyzéket? (mert még abból se következik semmi amúgy)

Esetleg live linux-szal nekimenni, csak RO módban felcsatolva (read-only) menteni másik HDD-re, ahogy fentebb írták.

De te felelősséged, mert az olvasáson kívül bármilyen írási művelettel csak rosszabb lesz a helyzet, ezt jó, ha tudod. tehát minden módosítás csak ronthat a jelenlegi helyzeten, ha esetleg még most megmenthető valami, ha belenyúlsz, módosítasz a drive-on, lehet, hogy utána nem lesz megmenthető.
Szóval bármit is tegyél vele, csakis olvasd a tartalmát, semmit se módosíts rajta!

Szerkesztette: Warrior 2010. 10. 12. 13:04 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#16 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 13:53

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 12. 15:03

Nem csak partíciót lát? Látja a rajta levő tartalmat is, legalábbis a tartalomjegyzéket? (mert még abból se következik semmi amúgy)

Esetleg live linux-szal nekimenni, csak RO módban felcsatolva (read-only) menteni másik HDD-re, ahogy fentebb írták.

De te felelősséged, mert az olvasáson kívül bármilyen írási művelettel csak rosszabb lesz a helyzet, ezt jó, ha tudod. tehát minden módosítás csak ronthat a jelenlegi helyzeten, ha esetleg még most megmenthető valami, ha belenyúlsz, módosítasz a drive-on, lehet, hogy utána nem lesz megmenthető.
Szóval bármit is tegyél vele, csakis olvasd a tartalmát, semmit se módosíts rajta!

a tartalmat is látja,sőt ki is tudom a teljes tartalmat exportálni egy másik particióra.
de attól még a probléma nem oldódik meg:(
ehhez kéne segitség

#17 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 14:30

Idézet: Astron - Dátum: 2010. 10. 12. 14:53

a tartalmat is látja,sőt ki is tudom a teljes tartalmat exportálni egy másik particióra.
de attól még a probléma nem oldódik meg:(
ehhez kéne segitség

Live linuxban read-only-ban felmountolva megnézed, hogy mit tud olvasni. Vagy getdataback programmal.

A "teljes tartalom" kiexportálása az olyan, hogy nem érdekli, milyen fájlrendszer milyen sérülésekkel van rajta, szektorról szektorra mindent kiexportál. Biztonsági mentésnek jó, hogy ne kelljen szétvágni az eredetit, hogy vissza lehessen térni az eredetihez, ha valami gáz van a helyreállítás során.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 15:41

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 12. 16:30

Live linuxban read-only-ban felmountolva megnézed, hogy mit tud olvasni. Vagy getdataback programmal.

A "teljes tartalom" kiexportálása az olyan, hogy nem érdekli, milyen fájlrendszer milyen sérülésekkel van rajta, szektorról szektorra mindent kiexportál. Biztonsági mentésnek jó, hogy ne kelljen szétvágni az eredetit, hogy vissza lehessen térni az eredetihez, ha valami gáz van a helyreállítás során.

tehát az lenne a kérdésem hogy miután kiexportálok mindent,mit tegyek hogy ujra használható legyen a particióm?

#19 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 16:25

Idézet: Astron - Dátum: 2010. 10. 12. 16:41

tehát az lenne a kérdésem hogy miután kiexportálok mindent,mit tegyek hogy ujra használható legyen a particióm?

Lemezkezelő, törlöd, ami rajta van és újra létrehozod.

#20 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 18:30

Idézet: Astron - Dátum: 2010. 10. 12. 16:41

Egy live linuxot beteszel, beindítod CD-ről, majd megnézed (grafikus felületen), hogy mit lát első körben.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó