HWSW Informatikai Kerekasztal: Codec gondok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Codec gondok

#1 Felhasználó inaktív   Robin 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 05. 10:19

Hello !

Olyan gondom lenne, hogy az oprendszerem (angol XP+sp1a) valamiért nem akarja normálisan beregisztrálni a codeceket. Tulajdonképpen az van, hogy felinstalálok egy Xvidet (csak xvid) akkor a vezérőpult/hangok... nál látszik hogy fentvan, de filmet nem tudok lejátszani, és virtualdubban sem jelenik meg a codec.
Próbálkoztam már mindennel féle codec packkal(ace, nimo, k-lite, sld, gknot ), de azok vagy úgyan ezt csinálják,vagy úgy bele túrnak a rendszerbe, hogy a windvr3+pctvpro állandóan elszáll.

Kérdés hogy ez orvosolható-e, vagy szedjem le az Xp-t, aztán vissza a 2000-t ?

köszi
Intel E2140@3.0GHz + Gigabyte P35-DS3 + 2x1GB Kingmax DDRII + Nvidia 8600GT + WD 250GB SATAII

#2 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 11:55

Nekem megy xp alatt az xvid, tomoritettem is vele, igaz codecpack 2 eve nem volt a gepemen
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#3 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 12:21

idézet:
Ezt írta Robin:

[...]
Próbálkoztam már mindennel féle codec packkal(ace, nimo, k-lite, sld, gknot)
[...]
[/quote]
Az is elég baj, ha az ACE-t felteszed, nem hogy utána próbálgatni még egy fél tucatot... :eek:
Sajnos nem fogod megoldani a problémádat újratelepítés nélkül, de nyugodtan maradj XP-nél, nincs azzal semmi baj...
(Egyébként a téma már legalább egy tucatszor lett megemlítve az utóbbi időkben, igazán szétnézhettél volna... :rolleyes: )

#4 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 12:23

Újratelepíted szépen az XP-t, és egyenként fölrakod a codec-ek legújabb verzióját. Nem kell sokfélét, ezek bőven megfelelnek: DivX, XVID, AC3, feliratok kezelésére VobSub.
A codec-packokat meg felejtsd el!

[ 2004. március 05.: GAI szerkesztette a hozzászólást ]
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#5 Felhasználó inaktív   Robin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 12:37

Tudom voltak hasonló topicok, de mindegyik a lejátszásokkal foglalkozott, engem meg főleg az encodolás miatt érintett a probléma.

Na mindegy, csak meg akartam úszni újratelepítés nélkül :(
Intel E2140@3.0GHz + Gigabyte P35-DS3 + 2x1GB Kingmax DDRII + Nvidia 8600GT + WD 250GB SATAII

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó