XBOX - Home Entertainment System
Elküldve: 2003. 01. 26. 14:08
Nemregiben jelent meg ugye egy DivX lejatszo a piacon, elegge borsos aron, mely semmit sem tud egy atlag pc-hez kepest. Regota filozom azon, hogy egy celszamitogepet osszeepitsek tvzeshez, de egy ilyen gep mar mar surolja a 100e ft +fa hatarait, nem beszelve arrol, hogy a tv kimenete meg mindig nem elfogadott.
Ezert szeretnek megismerkedni az XBOXal. Eszembe sincs jatszani vele;-P
Viszont az MS megalkotott egy pofas kinezetu ketyeret ami PC alapu es talan lehetoseg lenne kihasznalni teljes mertekben ezt a dolgot.
Azt tudom hogy linux fut rajta, de speciel en talan jatszani is szeretnek pc-s jatekokkal es mondjuk egy nfs hp2 nem fut lnux alatt es az ilyen gamet pont hogy arcade talaltak ki szvsz tv nezos konzolokhoz.
Tehat azt tudom hogy linux fut, wine segitsegevel meg win2k is.
De!
Amit szeretnek:
Eloszor is a jatek miatt winxp-t szeretnek.
Halozat 100mbit utp, ip cime, neve legyen a dolgonak, megosztas stb ilyenek menjenek.
a winxp-t teljesen lehessen haszanlni, filmek, mp3, stb..
esetleg ha van rajta usb, ilyesmi, vennek hozza infrat.
klavi + eger kotheto e ra, vagy ilyesmi?
mert hasznaltan chipezve 50-60 rugo kornyeken meg erdekelne is, formatervezett designes, nem egy okadek nagy hangos darab.
amit en tervezgettem regen az egy 1,4es axias tb volt kt7a lapban butitva 1ghz-re, ati 9000 tv out, valami home design haziko, kis lcdvel, de ez abba maradt, mert tul nagy a tapegseg, tul nagy ez meg az..meg egy video meretu dobozba nehez fenrek bele a dolgok.
szoval otleteket, leirasokat varok.
Elküldve: 2003. 01. 26. 14:29
Win egyenlőre csak Wine-ban megy rajta... Játékokra ott a WineX, de azzal se megy sok minden...
Játszani szerintem az XBOX-játékokkal lehet leginkább... Pl. NFS HP2 is van rá
Elküldve: 2003. 01. 26. 14:52
Elküldve: 2003. 01. 26. 15:04
idézet:
Ezt írta AndrewBoy:
winxp miert nem akar menni rajta btw? mi a nyugje?[/quote]
Az, hogy a Microsoft nem adta ki XBOX-ra...
Egyébként a NFS HP2 nem megy WineX-el egyenlőre... Meg kell szerezni XBOX-ra, ez a hátulütője pl. a dolognak.
[url="http://"http://www.transgaming.com/searchgame.php"]Itt[/url] meg lehet nézni melyik játék megy WineX-el.
Elküldve: 2003. 01. 26. 15:13
Elküldve: 2004. 11. 16. 12:53
Van valakinek tapasztalata vele? Leginkabb az erdekelne, hogy mikent sikerult ravenni a divx/xvid/dvd lejatszasra... mi kell ehhez? En egy "felszabaditott" dobozra palyazom... de nem tudom mit kell meg muvelni vele, hogy "Home Entertainment System"-kent hasznalhassam?
Samott
Elküldve: 2004. 11. 16. 14:21
Elküldve: 2004. 11. 16. 15:19
Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 14:21
Kozben magam is haladtam az ugyben...
Nehany kerdes: xbmc telepitese - mindenkeppen kell hozza egy pc? Lemezrol nem lehet felmasolni? Illetve olvastam valahol, hogy az adat DVD-ket (amikor 5-6 divix van egy dvd-n) csak 2GB-ig kezeli az xbmc... igaz ez?
Samott
Elküldve: 2004. 11. 16. 21:50
bár sok Xbox-ban nem Samsung drive van, azoknál gond lehet bizonyos lemezek olvasásával (igaz, asszem a DVD-R többnyire jó, inkább épp a CD-R-t nem szeretik)
mindenesetre egy PC már csak azért is érdemes, mert hálózaton keresztül sokkal egyszerűbb a vinyóra fölftp-zni vmit (legyen az film, képek, vagy épp játék), de akár a közvetlenül a PC hálózaton megosztott vinyójáról lejátszás is megy
vagy az internetes rádiók
nagyon szimpatikus kütyü
bár mostanában csak a kölkök játszanak az enyémen, én már nagyon régóta nem tudok foglalkozni vele, az XBMC-m is régi, érdemes lenne nekem is újat leszednem
Elküldve: 2004. 11. 17. 00:55
Elküldve: 2004. 11. 17. 10:22
Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 21:50
mindenesetre egy PC már csak azért is érdemes, mert hálózaton keresztül sokkal egyszerűbb a vinyóra fölftp-zni vmit (legyen az film, képek, vagy épp játék), de akár a közvetlenül a PC hálózaton megosztott vinyójáról lejátszás is megy
Namost a problema lenyege, hogy ahol jelenleg lakom nincs gepem... tehat nincs mirol ftp-zni...
Ket ujabb temaba vago link: Xbox Media Center@XBOX365 kezdő x-box-osok klubja@XBOX365 thnx to MamaSaid
Samott
Elküldve: 2004. 11. 20. 20:31
Én is vettem egy Crystal Xbox-ot. 2004.09.02-es gyártású(asszem ez 1.6-os), kernel: 5838.
Most akarom az "megcsinál(tat)ni" csak még nem tudom hol, hogyan kivel, mivel.
Ha valaki tud ezügyben segíteni az keressen meg priviben!
Föleg Medialejátszásra lenne használva és szertnék bele egy 120 v. 160gb vinyot is tenni.
Ja amúgy itt sok info van de angolul: www.xbox-scene.com
Üdv, Hp.
Work: CM Stacker | Tyan K8WE | 2 x Opteron265DC | 2Gb Kingmax | GFX6800GT | 2xWD Raptor36+74gb | MA203DT+Dell2001FP | Int. Nav. SE | Dualopt. | + MAC mini
Elküldve: 2004. 12. 07. 10:34

Súgó
A téma zárva.