Net send
Elküldve: 2003. 02. 01. 19:22
Win Nt 4.0-alatt találkoztam userként a net send-es egymásnak való szöveg küldözgetési lehetőséggel. Az lenne a kérdésem, hogy ezt az Nt alapú op rendszerek alapból tudják, vagy külön kellett feltelepíteni? Én w98-as hálóban szeretném használni.
Köszi
Elküldve: 2003. 02. 01. 19:31
Elküldve: 2003. 02. 01. 19:32
Elküldve: 2003. 02. 01. 19:33
Elküldve: 2003. 02. 01. 19:35
Elküldve: 2003. 02. 01. 19:41
Elküldve: 2003. 02. 05. 10:53
idézet:
Ezt írta Brokkoli:
Az a winpopup. Benne van a win98-ban.[/quote]
Jamár éppen írni akartam, hogy mi régebben használtuk így. Mondjuk érdemes startupba rakni
De ha LAN-on akartok beszélgetni, akkor javaslom a Windows Communicatort, nekem nagyon teccik, és sok okosság van benne.
Elküldve: 2003. 02. 05. 11:03
[url="http://"http://vnalex.tripod.com/en/index.htm"]Intranet Chat[/url]
Mi ezt hasznaljuk itthon.
hobizoli
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com
"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"
Elküldve: 2005. 07. 27. 12:59
Szóval odáig eljutottam, hogy WinXP alól a célgépen is el kell indítani a szolgáltatást, hogy müködjön. A parancs müködik, ezzel a felállással: net send * safdsfds, ahol a safdsfds az üzenet szövegét jelenti és sajnos mindenki megkapja aki a tartományon belül van. Na most mi van, akkor ha nincs tartomány? Hanem munkacsoport van. Természetesen akkor is elmegy az üzenet mindenkinek, akinél el van inditva a szolgáltatás. Sajnos azonban nem tudok rájönni hogy hogyan tudnék egyetlen személynek üzenni. Például az én gépem, az IT munkacsoportban van és Noname a neve. Van egy másik gép is a ebben a munkacsoportban, annak Toto a neve. Mindkettő benne van az IT munkacsoportban, de a nincs semmilyen tartományban. Tototól szeretnék üzenni a Noname gépemre. net send noname safdsfds paranccsal tehetném meg, azonban nem müködik, szerinte nincs NONAME a hálózaton. Pedig a net send * safdsfds üzenet elmegy neki, akkor is elmegy ha egy IT tartományon belüli gépről küldik nekem az üzenetet.
Ui: Hogy miért lenne fontos a net send? Mert épp az kell, hogy a lüke felhasználó elött beadja azt a popup ablakot. Mert emailt csak hetente olvasnak, és fárasztó mindenhová berohangászni. És ne legyen ez mindenki számára elérhető, csak nekem, mert másképp mindenki mindenkinek küldözgetni akar üzeneteket és zavarnák a munkát. Viszont ezzel nem fogják tudni, hogy hogyan küldhetnének üzeneteket, mert a dospromptot igen kevesen tudják használni...
Elküldve: 2005. 07. 27. 14:27
Idézet: nova - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 11:59
Szóval odáig eljutottam, hogy WinXP alól a célgépen is el kell indítani a szolgáltatást, hogy müködjön. A parancs müködik, ezzel a felállással: net send * safdsfds, ahol a safdsfds az üzenet szövegét jelenti és sajnos mindenki megkapja aki a tartományon belül van. Na most mi van, akkor ha nincs tartomány? Hanem munkacsoport van. Természetesen akkor is elmegy az üzenet mindenkinek, akinél el van inditva a szolgáltatás. Sajnos azonban nem tudok rájönni hogy hogyan tudnék egyetlen személynek üzenni. Például az én gépem, az IT munkacsoportban van és Noname a neve. Van egy másik gép is a ebben a munkacsoportban, annak Toto a neve. Mindkettő benne van az IT munkacsoportban, de a nincs semmilyen tartományban. Tototól szeretnék üzenni a Noname gépemre. net send noname safdsfds paranccsal tehetném meg, azonban nem müködik, szerinte nincs NONAME a hálózaton. Pedig a net send * safdsfds üzenet elmegy neki, akkor is elmegy ha egy IT tartományon belüli gépről küldik nekem az üzenetet.
Ui: Hogy miért lenne fontos a net send? Mert épp az kell, hogy a lüke felhasználó elött beadja azt a popup ablakot. Mert emailt csak hetente olvasnak, és fárasztó mindenhová berohangászni. És ne legyen ez mindenki számára elérhető, csak nekem, mert másképp mindenki mindenkinek küldözgetni akar üzeneteket és zavarnák a munkát. Viszont ezzel nem fogják tudni, hogy hogyan küldhetnének üzeneteket, mert a dospromptot igen kevesen tudják használni...
"net send IP cím üzenet" formában próbáld
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2005. 07. 27. 15:10
Idézet: VKP - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 13:27
Hát, a helyzet ugyanaz.
Így gondoltad például: net send 192.168.1.43 sdfdsfdsf
Elküldve: 2005. 07. 27. 15:19
Idézet: nova - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 14:10
Így gondoltad például: net send 192.168.1.43 sdfdsfdsf
Be kell kapcsolni a messenger szolgáltatást. NEM a windows/msn messengert, hanem a szolgáltatások közt a messengert.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2005. 07. 27. 15:27
Idézet: VKP - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 16:19
Ha magyar verzió, akkor üzenetkezelőnek hívják, ha kolléga visszakérdezné. Start menü futtatásba: services.msc , aztán utt megtalálható jól.
Elküldve: 2005. 07. 27. 21:23
Idézet: nova - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 11:59
Szerintem ez kell neked : BORGChat
Az olyan gépen, ahol nem fut a BORGChat, Messenger vagy WinPopup üzenetet küldhetünk.
Licenctípus: freeware
Elküldve: 2005. 07. 28. 12:33
Idézet: VKP - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 14:19
Már írtam, hogy bekapcsoltam...
Ez müködik: "net send * sdfdsfdsf" Vagyis (többek között - és ez a többek között a probléma) a noname nevű gép (is) megkapja az üzenetet. Ez nem müködik "net send noname sdfdsfdsf" Senki nem kapja meg az üzenetet: És ez sem müködik: "net send 192.168.5.35 sdfdsfdsf" A noname nevű gép ipcíme az 192.168.5.35
A probléma az lehetne, hogy nem "noname" a neve!? De az a neve, tuti. A távoli asztali kapcsolatban is azzal a névvel érem el. Egyéb ötlet?
Elküldve: 2005. 07. 28. 13:01
Idézet: Cybersyrius - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 20:23
Az olyan gépen, ahol nem fut a BORGChat, Messenger vagy WinPopup üzenetet küldhetünk.
Licenctípus: freeware
Köszönöm. Bár a kérdés még mindig a levegőben lóg, de a program helyettesítheti a magyarázatot!
Elküldve: 2005. 07. 28. 13:48
Idézet: nova - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 12:33
A küldő gépen milyen válasz jön a parancsra?
"Az üzenetet sikerült elküldeni a címzetthez..." vagy valami más?
Elküldve: 2005. 07. 28. 15:39
Idézet: ec-1752 - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 12:48
"Az üzenetet sikerült elküldeni a címzetthez..." vagy valami más?
Ez:
Hiba történt egy üzenetnek a következőhöz való küldésekor: NONAME.
Az üzenőnév nem található a hálózaton.
További segítséget kaphat a NET HELPMSG 2273 parancs beírásával.
Elküldve: 2005. 07. 28. 15:48
Biztosan XP van rajta. Ez a net send csak akkor müködne ha be lenne kapcsolva a szolgáltatás. Esetleg azt is meg tudom csinálni, hogy felcsatolom a c meghajtóját az én gépemre, ismervén a rendszergazda jelszót. Tehát például kicserélném az asztalán lévő képet egy üzenetet ábrázoló képre. Persze ehhez tudnom kéne, hogy melyik képet használja az asztalán, stb. Szóval valami logikus épkézláb ötlet kellene...

Súgó
A téma zárva.