HWSW Informatikai Kerekasztal: Muszáj matáv vonal ADSL-hez? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Muszáj matáv vonal ADSL-hez? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   hf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 21. 12:04

Sziasztok!

Új lakásba költözöm, ahol még nincs bevezetve a telefon. ADSL-t akarok bevezettetni, de ahhoz élő telefonvonal kell.

A kérdés az, hogy csak a fatávot választhatom-e a telefonvonal bekötéséhez? (Hely: Budapest, IV. ker.)

(Ez a ***** cég még a 21.században is 33750Ft-ot kér azért, hogy bekösse azt a nyamvadt vonalat, amire aztán fizetheted a 3 rugót havonta :mad: )

Jó lenne ha lehetne más szolgáltatót is választani.

Feri

[ 2003. február 21.: hf szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2003. február 21.: hf szerkesztette a hozzászólást ]

#2 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 12:12

Szerintem nincs mas lehetoseg, meg ha lenne is, valszeg a matavnal a legolcsobb az adsl. Ha pl megnezed az Enternetet, naluk is Vivendi korzetben dragabb az ADSL, mint Matavos korzetben.

#3 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 12:57

idézet:
Ezt írta hf:
(Ez a ***** cég még a 21.században is 33750Ft-ot kér azért, hogy bekösse azt a nyamvadt vonalat, amire aztán fizetheted a 3 rugót havonta :mad: )
[/QB][/quote]

Üdv!

Szerintem csak nem frissítettek.Nézd meg a weboldalukat, én ott rendeltem januárban, 9900 bruttó a bekötés, 1 hét alatt megvolt. Azóta ADSL is van :)))
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#4 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 13:27

Sajnos szerintem is kizárólag ők kellenek hozzá (ki van ez találva).

Ellenben spórolni valamennyit úgy tudsz, hogy egyirámyúsított vonalat kész. Azaz téged hívnak, de te nem tudsz hívni senkit.

Persze a készenléti díjat így is kell fizetni, de azért mégis kevesebb.

És nem tudsz "kísértésbe seni"., ergo nincs telefonszámla ! ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5 Felhasználó inaktív   hf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 14:02

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gyors választ!

idézet:
Ezt írta AiRLAC:

Szerintem csak nem frissítettek.Nézd meg a weboldalukat, én ott rendeltem januárban, 9900 bruttó a bekötés, 1 hét alatt megvolt. Azóta ADSL is van :)))
[/quote]

Megnéztem a weboldalukat, onnan vettem a 33750Ft-ot! :)
De szerencsére igazad van, 9900Ft, az 1212 is ezt mondta.
Így azért már nem hangzik olyan borzalmasan a dolog.

idézet:
Ezt írta Piftuka:
Ellenben spórolni valamennyit úgy tudsz, hogy egyirámyúsított vonalat kész. Azaz téged hívnak, de te nem tudsz hívni senkit.
[/quote]

Ezt is megkérdeztem, viszont az egyirányúsított vonal esetén a teljes előfizetést kell fizetni! :eek: És ebben az esetben még ADSL-t sem lehet bevizsgáltatni.
De ki is lehet kapcsoltatni a telefont, ekkor az előfizu csak 1000 (A semmiért :confused: ). És ekkor be tudják vizsgálni az ADSL-t. (Most vagy az ügyfélszolgálatos beszélt hülyeségeket vagy csak én nem tudok faramuci logikával gondolkozni...)

Mindegy, nekem a kikapcsolás jó, mert csak ideiglenesen kell amíg be nem költözöm a lakásba.

Tényleg ilyan gyorsan kötik be az ADSLt? Nekem most kivételesen az lenne a jó, ha legalább 1 hónappal megrendelés után kötnék be.

Feri

#6 Felhasználó inaktív   hf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 14:12

Viszont felmerült bennem még egy kérdés.

Kell-e sietni az ADSL megrendeléssel? Elég messze vagyok a központtól (légvonalban kb. 3km), és olvastam itt a hwsw forumokon olyasmit hogy egy hazban az 1. emeleten még jutott, a nemtudomhanyadikon viszont már azt mondták hogy nem lehet.
Tetejébe itt nálunk most építettek egy csomó lakást, tehát lehet hogy sok igény fog beérkezni.
Szóval el tud-e fogyni az ADSL?

(Bevizsgálás nélkül azt mondták 85% az esélye hogy van rá lehetőség).

Köszi: Feri

#7 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 14:22

idézet:
Ezt írta hf:

Ezt is megkérdeztem, viszont az egyirányúsított vonal esetén a teljes előfizetést kell fizetni! :eek: És ebben az esetben még ADSL-t sem lehet bevizsgáltatni.
De ki is lehet kapcsoltatni a telefont, ekkor az előfizu csak 1000 (A semmiért :confused: ). És ekkor be tudják vizsgálni az ADSL-t. (Most vagy az ügyfélszolgálatos beszélt hülyeségeket vagy csak én nem tudok faramuci logikával gondolkozni...)
[/quote]

A teljes előfizetés alatt a készenléti díjat érted ? Mert az valóban nem változik. Sajnos azt a vonalért "magáért" fizeted. De mi az, hogy nem lehet bevizsgálni az ADSL-t ??? Ezt nem értem.

Ellenben a kikapcsoltatni ? Úgy érted, hogy ha bekötötték az ADSL-t, akkor visszamondod a Matáv előfizetésedet is. Na ez nem fog menni, ezt most megmondom ! Mi is ezt szerettük volna. Technológiailag lehet, hiszen éppen az a lényeg, hogy a telefon és a NET külön vannak választva. Na de nehogy már elessen a "nagytestvér" attól a sok pluszbevételtől, amit az előfizetős készenléti díja jelent !

Ellenben ilyenkor "be lehet vizsgálni" az ADSL-t ??? Nos nem vagyok egy távközlési szakértő, de nekem úgy tűnik az ügyfélszolgálatos (szokás szerint) zöldségeket beszélt.

idézet:
Ezt írta hf:

Tényleg ilyan gyorsan kötik be az ADSLt? Nekem most kivételesen az lenne a jó, ha legalább 1 hónappal megrendelés után kötnék be.

Feri
[/quote]

Az utóbbi időben valóban viszonylag gyors a bekötés. 1 hónapon belül intézik általában (nekem még 4 hónap volt; nem rossz, igaz ?).
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#8 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 14:48

Kiépítik 10-ért és kapásból átkéred minimál díjcsomagra (3400ft helyett 1700-1800Ft-ot fizetsz, tudnak hívni és te is tudsz hívni).

Megrendeled az ADSL-t, és ha van a központban szabad ADSL kapacitás, akkor rámérnek a vonaladra. Ha ez megfelel, akkor nem kell paráznod, szépen fog menni a szolgáltatás.

#9 Felhasználó inaktív   Josephus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 15:52

Nos, amennyiben van a te neveden valahol egy matav vonal, kihuzzak masik telepitesi cimre 6 rugoert. nekem is igy csinaltak oktoberben. Ha nincs mashol vonalad, kerd meg ismerosodet hogy az o neven fusson, aztan onnantol mar el tudjatok intezni. erre az adsl meg ingyen van kiepites (suxelero).
Udv:
     Josephus

#10 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 16:22

idézet:
Ezt írta Piftuka:
Ellenben spórolni valamennyit úgy tudsz, hogy egyirámyúsított vonalat kész. Azaz téged hívnak, de te nem tudsz hívni senkit.[/quote]
Legfeljebb fel evre szuneteltetheted a kimeno hivasokat, utana kikotik.

#11 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 16:26

idézet:
Ezt írta hf:
Kell-e sietni az ADSL megrendeléssel? Elég messze vagyok a központtól (légvonalban kb. 3km), és olvastam itt a hwsw forumokon olyasmit hogy egy hazban az 1. emeleten még jutott, a nemtudomhanyadikon viszont már azt mondták hogy nem lehet.[/quote]
Mindegy milyen messze vagy a kozponttol, az szamit, milyen hosszu a kozponttol hozzad kihuzott drot, es hany helyen van utkozben toldva.

Asszem max 9km lehet a drot hossza ADSL-nel, es toldasonkent par szaz meterrel csokken a tav.

#12 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 16:29

Olyan sok azért nincs max 18000feet az elméleti határ, gyakorlatban 15-16000-nél megállnak hogy stabil is legyen az a kapcsolat.

#13 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 18:51

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Legfeljebb fel evre szuneteltetheted a kimeno hivasokat, utana kikotik.
[/quote]
A fizikailag kikötött vonalon semmilyen hasznos jel nem fog közlekedni.

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Mindegy milyen messze vagy a kozponttol, az szamit, milyen hosszu a kozponttol hozzad kihuzott drot, es hany helyen van utkozben toldva.

Asszem max 9km lehet a drot hossza ADSL-nel, es toldasonkent par szaz meterrel csokken a tav.
[/quote]
Maradjunk 4-4,5 Km-nél.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#14 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 20:15

idézet:
Ezt írta csozsi:

Maradjunk 4-4,5 Km-nél.
[/quote]

Ami atmeroben 9km ;)
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#15 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 20:19

idézet:
Ezt írta hf:
Sziasztok!

..hogy bekösse azt a nyamvadt vonalat, amire aztán fizetheted a 3 rugót havonta :mad: )

Jó lenne ha lehetne más szolgáltatót is választani.

[/quote]

Nem vedeni akarom a MATAV-ot, de a rez megiscsak az O befektetese (megha annikedejen mondjuk az allam bacsi adta neki a penzt), O tartja karban, O tartja fenn hogy azon a rezparon X% legyen kapcsolat.
Hasonlo all fenn a kabeltv-s szolgaltatasnal is, kicsit nehezen adjak oda az olcsobb magan elofizetest, ha nem vagy a kabeltv-s tarsasagnal elofizeto. Persze tisztelet a kivetelnek de eddig csak a TVnet-nel lattam ilyesmit, a tobbseg nem szivesen tesz ilyesmit. Az uzeleti (ti dragabb) kapcsolatoknal ez is benne van az arban.

#16 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 20:25

idézet:
Ezt írta mocsi:

Ami atmeroben 9km ;)
[/quote]
Ez matekilag stimmel, de az előfizető az nem a "kör" átlóján, hanem csak a sugarán kap szolgáltatást.
A kör középpontja a szolgáltató.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#17 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 22:06

idézet:
Ezt írta csozsi:

Ez matekilag stimmel, de az előfizető az nem a "kör" átlóján, hanem csak a sugarán kap szolgáltatást.
A kör középpontja a szolgáltató.
[/quote]

Kör közepén állok,
körbevesznek jóbarátok. :D

#18 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 22:41

...s rosszak :confused:

#19 Felhasználó inaktív   hf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 23:14

Köszi mindenkinek a segítséget és a gondolkozást.

Meg fogom rendelni a telefonvonalat, már nem is haragszom annyira a fatávra, 10 rugó azért normális belépési díj. Csak esetleg frissíthetnék a weboldalukat, hogy ne 33e legyen rajta kint :)

ADSL-t is meg fogom kérni, aztán majd kiderül hogy lehet-e, meg találni kell valakit aki hajlandó megosztani a költségeket ;)

Feri

#20 Felhasználó inaktív   Nahar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 22. 17:00

idézet:
Ezt írta hf:
ADSL-t is meg fogom kérni, aztán majd kiderül hogy lehet-e, meg találni kell valakit aki hajlandó megosztani a költségeket ;) [/quote]

Az ADSL-t akarod megosztani? Azt felejtsd el, akkor csak e-mail-re, s böngészésre tudjátok majd használni.
--

Üdv,

Csaba
http://csaba.try.hu

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.