RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!!
Elküldve: 2007. 01. 08. 19:18
Elküldve: 2007. 01. 08. 20:11
Idézet: gkoos - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 18:52
rákerestem neten, de 1500 alatt nem találtam :confused:
Idézet: Razor 2 - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 19:18
találtam neten: LM317T-TI, csak nem látom a képen, hogy ezzel hol állítom, hogy mekkora feszt csináljon az 5V-ból. Vagy ezt hogy kéne használni? Egyik lábra megy a 0, másikra a bemenet (5V) és a harmadikon leveszem azt a feszt, ami nekem kell (mondjuk 2V).
Amúgy mi a szöszért nem működik egy egyszerű ellenállással :confused: ?
Elküldve: 2007. 01. 08. 21:09
Idézet: sopi_sms - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 20:11
Mert csak a felvehető áramot csökkented vele. Keresek majd valami rajzot, vagy csinálok eggyet.
Az ne zavarjon, hogy 117 van a rajzon.

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szerkesztette: Razor 2 2007. 01. 08. 21:23 -kor
Elküldve: 2007. 01. 17. 18:16
Idézet: qqtska - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 15:52
Tényleg elég sok link halott már. Sajna Nekem is az a problémám, hogy meghalt az eddigi tv kimenet úgyhogy marad ez a megoldás.
Tudna valaki segíteni, hogy ez a kábel jó-e?Link
Vagy ha tud jobbat szívesen fogadom!
Köszi!
Hali!
Hát ránézésre a csatlakozók megvannak, de hogy úgy van-e minden böketve, ahogy kell, azt innen nem tudom megmondani és sztem más sem.
Sztem kérdezd meg a helyet, ahol árulják, hogy mi alapján van bekötve.
Üdv: Sopi
Elküldve: 2007. 04. 06. 10:16
Alaplapra integrált intel grafikus "kártyám" van. (965G)
Sajnos csak sima analóg VGA kimenetem van; se DVI, se S-Video, se semmi.
Ezt szeretném rákötni egy TV-re. A TV egy régi, de jó minőségű modell, és egy SCART
bemenete van. Nagyon remélem, hogy működne RGB bemenettel.
A kérdés: az Intel grafikus chipset által előállított analóg VGA jel vajon alkalmas arra, hogy
vga2rgb konverzióval TV-re kössem? (Azok a jelek jönnek ki, és úgy, ahogy az kell?)
Ha igen, akkor melyik kapcsolást kellene megépítenem? Esetleg kapható valahol olyan kábel,
ami jó lesz ehhez? (Ha jól tudom, a tavir.hu-n most épp nem rendelhető.)
Előre is köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2007. 05. 29. 17:22
Idézet: csillag2 - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 11:16
Alaplapra integrált intel grafikus "kártyám" van. (965G)
Sajnos csak sima analóg VGA kimenetem van; se DVI, se S-Video, se semmi.
Ezt szeretném rákötni egy TV-re. A TV egy régi, de jó minőségű modell, és egy SCART
bemenete van. Nagyon remélem, hogy működne RGB bemenettel.
A kérdés: az Intel grafikus chipset által előállított analóg VGA jel vajon alkalmas arra, hogy
vga2rgb konverzióval TV-re kössem? (Azok a jelek jönnek ki, és úgy, ahogy az kell?)
Ha igen, akkor melyik kapcsolást kellene megépítenem? Esetleg kapható valahol olyan kábel,
ami jó lesz ehhez? (Ha jól tudom, a tavir.hu-n most épp nem rendelhető.)
Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Vettem egy ilyen vga scart kábelt:
http://www.csatlakozok.hu/product_info.php...roducts_id/1457
Van egy AsRock ALiveNF6-DVI alaplapom integrált geforce6 vga-val, videókimenet nélkül.
Próbáltam összekötni a vga-t a tv-vel, de kép nuku. A TV Sharp 100hz-es, és kezeli az RGB-t a leírása szerint.
Milyen értéket kell beállítani az nvidia kezelőpanelen, hogy megjelenjen a kép? Van ott egy olyan, hogy egyedi felbontás, és ott rengeteg mindent be lehet állítani, de fogalmam sincs mire kéne.
Láttam a powerstrip-es beállításokat, de sajna csak az értékek vannak felsorolva, az, hogy melyikhez kéne írni már nincs. Használthatom a powerstrip-et az nvidia kártyánál is?
Előre is köszi,
KZ
Elküldve: 2007. 05. 29. 20:14
ha nem indítom újra a gépet az install után, akkor megy, de hiába állítottam bármit is, sose volt kép!
tököm tele, lehet, hogy veszek egy tv-out-os videókártyát...
vagy inkább vegyek egy ASUS N6600 silence, venti nélküli tv-out-os videókártyát 15eért?
szerintetek melyikkel lenne szebb kép?
Elküldve: 2007. 06. 17. 21:35
De szerintem nem rossz helyen, mert itt talán megtalálható olyan emberke, akit érdekelne az ajánlat.
Lenne egy feladat aminek elvégzésére keresek valakit, aki tud és szeret is barkácsolni.
Cégünknél most kb. 100 db repi ajándékot kellene készíttetnem. Gravír expressznél készülő 3D lézergravirozott kockáról van szó. A kockához külön készítünk dobozt is. Az ilyen 3D-s gravír dolgok jobban néznek ki megvilágítva.
Szükségem lenne olyan emberre aki kb 2 hét alatt összeforraszt 100 db ledet kapcsolóval elemmel a megadott formában. Természetesen pénzért.
Ha érdekel valakit:
attila@fustos.com
köszi és bocsi.
attila
Elküldve: 2007. 06. 21. 21:03
Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:14
ha nem indítom újra a gépet az install után, akkor megy, de hiába állítottam bármit is, sose volt kép!
tököm tele, lehet, hogy veszek egy tv-out-os videókártyát...
vagy inkább vegyek egy ASUS N6600 silence, venti nélküli tv-out-os videókártyát 15eért?
szerintetek melyikkel lenne szebb kép?
Azt a kábelt én is próbáltam de nekem sem volt kép.

(3 napon belül vissza lehet vinni)
Maradt a házibarkács mert amit az első hsz-ben megadott Victor, az működik!

Szerkesztette: Traptor 2007. 06. 21. 21:03 -kor
Elküldve: 2007. 06. 21. 21:05
Megcsináltam a kábelt. DVD-zésnél nagyon jó a kép de a windózban eléggé remeg.
Más is tapasztalta ezt?
Vagy gagyi a kábelem?
Elküldve: 2007. 06. 24. 21:39
Idézet: Traptor - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 21:05
Megcsináltam a kábelt. DVD-zésnél nagyon jó a kép de a windózban eléggé remeg.
Más is tapasztalta ezt?
Vagy gagyi a kábelem?
Hali!
Ez így is fog maradni, mármint a remegés, mivel a TV váltottsorosan frissít és ha megnézed, akkor a vékony vízszintes vonalak villognak, mivel azokon észleled a váltottsoros megjelenítés "villogását". Szóval ez az egyetlen hátránya, viszont sztem amúgy is a film miatt szokta az ember a TVre kötni, szóval a lényeg az jól működik

Üdv: Sopi
Elküldve: 2007. 06. 29. 14:17
A kábellel kapcsolatban még: ha a mostani kábelem egyszerű, olcsó anyagok felhasználásával készült de nincs szellemkép meg ilyen zavarok, érdemes-e megcsinálni minőségi kábelből, minőségi csatlakozókkal?
Lenne-e további minőség javulás?
Elküldve: 2007. 08. 04. 21:22
Van valaki még erre???? Mert volna egy jó kérdésem, de addig nem akarom begépelni a sok mindent, mig vki nem ad életjelet ....

(red)
(green)
(blue)
(vertical sync pulse I/O; negative going pulses for both input
and output)
és (horizontal sync pulse I/O; negative going pulses for both
input and output)
csatlakozási pontok. Ezekre elvileg ha bekötöm (és persze a GND-t) a v ga jelét, akkor elvileg a powerstrippel lehetne használni .... a kérdésem az lenne, milyen beállításokat kell megadnom a proginak (egy nvidia fx5500 karin menne a kép) hogy a panelt meghajtsa, ha az csak NTSC képet fogad, PAL-t nem ... ?!?!?!
Előre is köszi a segítséget ...
A panel-hez nagyon hasonló panel leirása (csak abban különbözik hogy az enyém csak NTSC, a leirásbann szereplő PAL/NTS) itt található:
link
Elküldve: 2007. 09. 27. 08:55
az átalakítót megcsináltam - mint írtam is korábban - de azt vettem észre, ha a gép be van kapcsolva, akkor a TV tiltja a saját tunerét.
Ugyanezt a DVD-TV esetén nem tapasztaltam, pedig az is SCART-on keresztül RGB módban van összekötve.
Elküldve: 2007. 10. 03. 17:45
Én meg valamit szétverek most már. Idáig tökéletesen működött a gép, átcseréltem benne a vga-t egy nvidia-ra majd vissza ati-ra és azóta nem lehet bekapcsolni az interlaced módot powerstrip-ben mert szétesik a kép azonnal. Csak az egérkurzor látszik normálisan semmi más. Ugyanezt csinálta az előző ati vga-m is, ami nem támogatta az interlacedet, de ez támogatja mivel idáig tökéletesen működött. Mi a frászt lehet csinálni, hogy újra jó legyen reinstallon kívül?
Elküldve: 2008. 03. 09. 23:46
Megcsináltam az RGB kábelt 9800pro VGA-m van a gépben, de akármit állítok be powerstripben csak csíkozódik a képernyő. Ez a szgép egy játékgépbe van beépítve, és így csak egy tv van rákötve amin MAME-t futtatnék. A powerstripet egy másik gépről piszkálom VNC serveren keresztül, ui a gépzetet hálózatba kötöttem ideiglenesen, de hiába.
A tv-n műxik az RGB bemenet, mert egy asztali DVD-vel kipróbáltam.
Végigolvastam az összes bejegyzést, de nem találtam olyan beállítást ami nálam működne.
Ha valakinek van valami ötlete hogy mit csinálhatok rosszul, az ne fogja vissza magát és kérem irja le ide a fórumba.
Előre s köszi a tanácsokat

Üdv.
Elküldve: 2008. 03. 16. 20:11

Erről a bekötésről mi a véleményetek? : http://www.nada.kth....rt/lodning.html
Üdvözlet mindenkinek.
Elküldve: 2008. 03. 16. 20:38