ALBATRON alaplapok - Kinek mi a véleménye!?
Elküldve: 2003. 09. 19. 22:45
(Az alaplap specifikációi az aláírásomban lévő linken.)
[ 2003. október 07.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 19. 23:01
Az Albatron amúgy nem nagyon ismert/elterjedt nálunk, de teljesen jó cuccokat készítenek. A 3 év garanciát sem véletlenül vállalják a termékeikre.
De a tapasztalatokról -mivel megvetted már- inkább neked kellene beszélned, nemde ?
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 09. 19. 23:05
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Talán a legszebb Nforce-os lap, amit eddig láttam !
Az Albatron amúgy nem nagyon ismert/elterjedt nálunk, de teljesen jó cuccokat készítenek. A 3 év garanciát sem véletlenül vállalják a termékeikre.
De a tapasztalatokról -mivel megvetted már- inkább neked kellene beszélned, nemde ?[/quote]
2 nap után mit mondjak róla!? Főleg, hogy ez az első SocketA alaplapom. Mondjuk az asztal alá röhögtem magam, amikor megláttam, hogy ezek az ALBATRON lapok nem sípolnak, ha hiba van, hanem szép női hangon beszélnek.
A boltos akitől vettem épp akkor hozta ezt az egy darabot próbaképpen a nagykerből. Még ki sem volt pakolva. Együtt tártuk fel a doboz tartalmát. Azonnal elhoztam.
Megnézegettem a lapot és a chipset hűtőventije áttetsző műanyag. Modder lélek előbújt, hátha világít is, de sajnos (még)nem.
[ 2003. szeptember 20.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 19. 23:07
Mennyiért vetted?
Digitális ki-bemenetek is vannak rajta?
Huzás hogy müxik?
Tessék mesélni
Elküldve: 2003. 09. 19. 23:07
idézet:
Ezt írta mumtaz:
nem tudtam venni sem ABIT NF7-es, sem ASUS A7VN 8X alaplapot[/quote]
Az "A7VN 8X" jó lesz A7N8X-nek is![]()
Elküldve: 2003. 09. 19. 23:16
idézet:
Ezt írta Lazarevics:
Kinézetre tetszik, de 1 kicsit mesélhetnél mit is tud a kicsike
Mennyiért vetted?
Digitális ki-bemenetek is vannak rajta?
Huzás hogy müxik?
Tessék mesélni[/quote]
Nos a specifikációja adott. Kicsit meglepett, hogy a gyártó a saját honlapján odaírta a támogatott FSB után:
idézet:
(by overclocking)[/quote]
Nomeg ezt is:
idézet:
"Adjustable CPU and AGP frequency by 1 MHz increment, Adjustable Vcore, VAGP, VMemory for overclocking"[/quote]
Húzni még nem húztam, mivel ez az első AMD Athlonom (AMD-m utoljára 5x86 volt, persze 133 MHz helyett 160-on).
Az ára 25150 Ft volt. Ki-ki döntse el, hogy olcsó, vagy drága.
idézet:
Ezt írta Rudi:
Az "A7VN 8X" jó lesz A7N8X-nek is[/quote]
Ja bocsi. Kicsit belezavarodtam már az ABC-be.
Update:
Ezek voltak még a dobozban:
![]()
Elküldve: 2003. 09. 20. 10:59
Beteszek némi rövid specifikációt.
idézet:
AMD Athlon™ / Athlon™XP / Athlon™XP Barton/ Duron™Processor
Socket 462 with FSB 200/266/333/400+(by overclocking)MHz
3 DDR400/DDR333/266/200 Memory Sockets
AGP 8X , 6 channel AC 97 Audio
2 ATA133 Channels, up to 4 ATA 133 IDE Devices
nForce2 MCP-T 10/100 Ethernet LAN
2 Serial ATA150 Channels, Serial ATA RAID 0,1 (Software)
2 IEEE1394a Ports
6 USB 2.0/1.1 Ports (4 ports by optional cable)
BIOS Mirror ™
Voice Genie™
Chipset with Hyper-Transport Technology
Bundle SPDIF Card ( optional )
Adjustable CPU and AGP frequency by 1 MHz increment, Adjustable Vcore, VAGP, VMemory for overclocking
[/quote]
![]()
Elküldve: 2003. 09. 20. 12:55
Az Albatron lapokkal mostanában szoktam csak találkozni sűrűbben, és eléggé minőségi cuccokat gyártanak.
[ 2003. szeptember 20.: fLeSs szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 20. 13:17
Néztem a képeidet
Az a baj ezen nincs RAID.
Elküldve: 2003. 09. 20. 14:08
idézet:
Ezt írta adamsky:
Te jo isten
Néztem a képeidetNeked este nem is kell villanyt gyujtanod
Az a baj ezen nincs RAID.[/quote]
Ezek a ventik annyira nagy fényt nem adnak.
Az alaplapról:
2 ATA133 Channels, up to 4 ATA 133 IDE Devices
2 Serial ATA150 Channels, Serial ATA RAID 0,1
Puff neki, nem sima ATA133 RAID van rajta.
Elküldve: 2003. 09. 21. 06:45
Hol vetted?
Elküldve: 2003. 09. 21. 11:18
idézet:
Ezt írta choosen:
A boltos akitől vettem épp akkor hozta ezt az egy darabot próbaképpen a nagykerből.
Hol vetted?[/quote]
Újpesten egy pici üzletben, ahová be szoktam néha ugrani, ha nem akarok túl messzire menni.
Elküldve: 2003. 09. 21. 11:37
idézet:
Ezt írta fLeSs:
Ez a lap lényegében = pl. az Abit NF7-S-el.[/quote]
Csak minőségben jóval az Abit fölött áll a cég !
idézet:
Ezt írta fLeSs:
Az Albatron lapokkal mostanában szoktam csak találkozni sűrűbben, és eléggé minőségi cuccokat gyártanak.
[/quote]
Ahogy mondod !Egyébként apróság, de mégegyszer mondom: szép kis lap.
Nem semmi, hogy ilyen sok hátpanelt is mellékeltek hozzá.
Az ért manapság már igan jól jön az a sok USB és Firewire port.
Az integrált hamgchip megítélése szubjektív; én nem szeretem az integrált cuccokat. De nagyon jó, hogy többféle digi kimenetet is raktak rá, "ha lúd, legyen kövér" alapon !
Kár, hogy nem hengeres IDE és Floppy kábeleket adnak a laphoz, de az jó, hogy két IDE kábelt mellékelnek.
Persze szvsz ez alap lenne, de hát egy csomó cég, sok lapjához csak egyet ad, ami olyan mértékű pofátlanság IMHO, hogy azt nehéz kifejezni !
Elvileg jó tuningpotenciállal rendelkezik ! Én már nagyon érdeklődő vagyok a tuningeredményeket illetően !
Az ár pedig nagyon korrekt a véleményem szerint egy ilyen felszereltségű, jó minőségű lapért.
Elküldve: 2003. 09. 21. 11:42
Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2003. 09. 21. 11:46
Egyébként valóban hasonlít.
Elküldve: 2003. 09. 21. 12:42
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Ahogy mondod !Egyébként apróság, de mégegyszer mondom: szép kis lap.
Nem semmi, hogy ilyen sok hátpanelt is mellékeltek hozzá.
Az ért manapság már igan jól jön az a sok USB és Firewire port.
Az integrált hamgchip megítélése szubjektív; én nem szeretem az integrált cuccokat. De nagyon jó, hogy többféle digi kimenetet is raktak rá, "ha lúd, legyen kövér" alapon !
Kár, hogy nem hengeres IDE és Floppy kábeleket adnak a laphoz, de az jó, hogy két IDE kábelt mellékelnek.
Persze szvsz ez alap lenne, de hát egy csomó cég, sok lapjához csak egyet ad, ami olyan mértékű pofátlanság IMHO, hogy azt nehéz kifejezni !
Elvileg jó tuningpotenciállal rendelkezik ! Én már nagyon érdeklődő vagyok a tuningeredményeket illetően !
Az ár pedig nagyon korrekt a véleményem szerint egy ilyen felszereltségű, jó minőségű lapért.[/quote]
Az alaplap tényleg nagyon szép. Mikor kibontottam a dobozt, abban a dolgok olyan szépen el voltak rendezve, hogy 2 órán keresztül csak nézegettem a doboz tartalmát. Nem volt szívem megbontani ezt a harmóniát. Aztán ránéztem a házra és kibújt belőlem, hogy a dobozban lakozó cuccok nagyrészét abban egyesítsem ismént.
Az IDE kábelek valójában csak annyiban leptek meg, hogy mind2 80 eres, míg sok esetben ( ha 2 van a dobozban) az egyik 40 eres kábel szokott lenni. Az, hogy nem csőkábel nekem teljesen mind1 volt, mivel a kábeleknek én eleve kialakítottam helyet a házban, így egyáltalán nem esnek a levegő útjába.
A doboz pontos tartalma a következő:
Alaplap (ki hitte volna)
1db 4 portos USB kivezetés
1db 2 portos Firewire kivezetés
1db kiegészítő "panel" a hangkártya plusz kivezetéseivel
2db 80 eres IDE kábel
1db floppy kábel
1db SATA kábel
1db tápkábel -> SATA átalakító
1db 4 nyelvű (magyar nincs) kézikönyv
1db leírás a SATA RAID használatához
1db (kb A3 méretű) installation guide
1db A5 méretű matrica az alaplapon található jumperek és DIP-ek leírásával
1db pici "Powered by Albatron" 'matrica'
Én a régi felépítésben is alaplapi hangkütyüt használtam. Összehasonlítva azzal az ezen a lapon található hangütyü iszonyatosan jól szól. Felvételre háttérzaj szinte egyáltalán nem észlelhető.
A tuningal még nem próbálkoztam érthetően azért, mert ez az első "nagy" AMD procis gépem, valamint eddig csak SD RAM-al ellátott géppel operáltam. De persze mindent a maga idejében. Elnézegetvén a BIOS-t elég tág finomhangolási lehetőségek adódnak. Az egyetlen dolog, amiben bizonytalan vagyok az az, hogy a DDR memóriám leírása szerint a memória 2.5 Voltos, viszont a BIOS-ban 2.7 Volt a minimum, amit be lehet állítani.
Az alaplap áráról csak annyit, hogy mikor vettem, az eladóval néztük meg, hogy pontosan mi is van hozzá. De elöbb megmondta, hogy mennyi az ára. Akkor úgy gondoltam, hogy túl sok érte, de mikor láttam, hogy mit tud, azonnal elhoztam.![]()
Elküldve: 2003. 09. 21. 15:20
Elküldve: 2003. 09. 21. 17:21
idézet:
Ezt írta adamsky:
Amikor az embernek van 3 winyoja meg dvd iro+cd iro ilyenkor elkél a raidA sata-ra nem igazán köthetem
[/quote]
Ha "van" 3 vinyója. De ha "lesz", akkor már kicsit könnyebb a helyzet, SATA vinyót kell venni.![]()
Elküldve: 2003. 09. 22. 19:15
Véleményem szerint nálunk nem egy nagyon elterjedt gyártó alaplapjairól van. Vajon ez a bizalmatlanság, vagy a megbízhatatlanság jele!?
Elküldve: 2003. 09. 23. 09:03
Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380
Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

Súgó
A téma zárva.