Idézet: Gecco - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 16:39
Hi, megvan mar a gep? Ha igen irhatnal par szot rola, mert nagyon szimpi nekem a gep...
Összeállt a kép. Szóval most ezen a gépen pötyögök, a medence mellől. BenQ Joybook 6000. Szerintem olcsón vettem, br. 330k-ért, ennek több oka lehet, egyrészt tavaly nyáron volt újdonság, másrészt angol billentyűzet, angol windows-zal, meg eleve nem IBM árban volt. Ha megveszem a hozzá való combót is, az még 30+fa lett volna. Annak az lett volna az előnye, hogy a BenQ az egyik usb kapura nagyobb feszültséget tett ki, és így oda csatlakoztatva nem kell külön tápegység az optikai drive-nak. Meg designban is passzol az anyagéphez. Na most nekem nem kellett még egy cd író, gondoltam veszek egy külső dvd írót, ami jó a nagygéphez is, meg a Joybookhoz is, de olyat akartam ami firewire+usb2 is, mert a notin csak 2 usb van, a dvd-t a firewire-en kapcsolom rá, így megmarad a két usb a Logitech V500 egér(€45) jelfogójának, meg egy szabadon, akárminek. A dvd pedig ez: DVD-Writer LaCie D2 DVD+/-RW 16x(€162), bazi nagy, nehezebb mint a noti maga, de nem is áll szándékomban hurcolászni olyan nagyon, házon belül meg nem vészes. Mint említettem, nekem az a fontos, hogy maga a gép minél könnyebb legyen. Nos a gép könnyű. Észre sem veszem, hogy a hasamon van. (Bezzeg a Latitude C600!) Legfeljebb kellemesen langyos, a melegedés egyáltalán nem zavaró, így csupasz bőrrel érintkezve sem. Balra oldalt van a szellőző nyílás, tehát nem alulra fújja a levegőt. Másfelől viszont a venti szinte folyamatosan megy, alapjáraton is, minden megterhelés nélkül, igaz elég csendesen teszi a dolgát, de azért hallható.
A (kellemes érintésű) angol billentyű és windows sokaknak kizáró szempont lehet, de mivel nekem a nagygépen is minden angol, ezért engem nem zavar. Nem vagyok mazochista de többet írok angolul mint magyarul. 512MB rammal jött, de tetettem bele még 512-t, így most 1GB van benne. Két modult próbáltak bele az üzletben, egyikkel meg se nyikkant, egy 333-as PQI-val simán megy. Jó ötlet volt a tervezőtől, hogy két memhely van és 1x512-t raktak bele 2x256 helyett.
Kellett vennem egy wifi routert is, ezzel élvezem a kábelmentes szabadságot. Egy bajom van csak, hogy ha aksiról megy a gép az istennek se akar csatlakozni a hálózatra, ha be van dugva a tápja, simán csatlakozik. Ha nem én bénázok, akkor ez súlyos hiányosság. Ebből adódik, hogy itthon többnyire bedugva használom, ezért a kábelmentesség kis csorbát szenved, meg nem is mértem meg pontosan mennyit bír az aksija. Feleségem szerint ő már használta aksiról legalább 3 órát. Van erre valami bevett módszer ahogy az aksit méritek?
Az egész noti egy kicsit nőiesre van véve, a belső burkolatba éjszakai égboltot imitáló csillámok vannak applikálva, tiszta Hollywood, de én csak mosolygok rajta. A BenQ nagyon büszke a hozzáadott szoftvereire, különösen a Qbarra, ami egy forgó 3D-s gombsor, nagy baromság, nem is foglalkozom vele. Anélkül is tudok levelezni.
A kijelzőről túl sok jót nem tudok mondani. Egy 19"-os Sony xbrite tft-m van, ahhoz képest sárgás, fakó, de azért megfelelő szögben tartva szabadban is olvasható a képernyő. Igen érzékeny a betekintési szögre. A kis betűméret először furcsa, de meg lehet szokni. Tényleg belefért volna a kávába egy 13"-os is, de ugye ha az én kocsimban is nagyobb motor lenne, akkor nem Focusnak hívnák, hanem Mondeonak. Meg nem is ennyibe kerülne. A 16:9-es képarányhoz nem tudok hozzászólni, annyira nem vagyok oda érte, de most úgy látszik ebbe az irányba haladunk, mindenki dvd-t akar nézetni velünk a notebookon.
Minden alkalmazást amit én használok jól visz a kis gép, mondjuk a photoshop az ami a legerőforrás- igényesebb, de nincs gondja vele.
60 GB-os 4200-as HDD van benne 2+1 rejtett partícióra osztva. Nem volt még gondom a sebességével.
A tapipad elég egyszerű, csak úgy tudok scrollozni, ha a kurzort a görgetősáv nyilacskája fölé viszem és akkor nyomvatartom a bal gombot, inkább egeret használok.
Egyelőre ennyit. Ha eszembe jut valami, vagy kérdés van majd írok. Fotók a gépről elég jók vannak a neten bőven, de ha megmondjátok milyen képet csináljak, akkor csinálok.