HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#451 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:10

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:04

EU-n kívülről is 0% a vám?

A WTO általános irányelve szerint igen. Kivételek lehetnek, garanciát nem vállalok.

#452 Felhasználó inaktív   Areinon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:13

gyanítom én is, hogy ez az EU-n kívüliség miatt van, ezért kérdeztem szakmai emberkétől. Korábban én is úgy tudtam, hogy 2-3 éve 0% a számtech cuccokra... :( ezért kellene több tapasztalat is, például Taranov magán vagy cégesen hozta be...?

Taranov: osztanál nekünk egy kis tapasztalatot?

#453 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:09

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:04

EU-n kívülről is 0% a vám?

Számítástechnikai termék és tartozékai vámtarifa besorolásra, igen 0%.

#454 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:10

Idézet: Areinon - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:13

gyanítom én is, hogy ez az EU-n kívüliség miatt van, ezért kérdeztem szakmai emberkétől. Korábban én is úgy tudtam, hogy 2-3 éve 0% a számtech cuccokra... :( ezért kellene több tapasztalat is, például Taranov magán vagy cégesen hozta be...?

Taranov: osztanál nekünk egy kis tapasztalatot?

ezt a magán vs. céges dolgot én sem vágom igazán, a taric (eu vámtarifa rendszer) semmi ilyenről nem szól, vagy nem vettem észre.

#455 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:13

8471 30    Portable digital automatic data-processing machines, weighing not more than 10 kg, consisting of at least a central processing unit, a keyboard and a display

USA-ból nincs vám.

http://europa.eu.int/comm/taxation_customs...th=07&Year=2005

sem Kínából:

sem Tajvanról:

sem Japánból:

sem Malajziából:

sem a Fülöp-szigetekről

Szerkesztette: special 2005. 07. 12. 11:17 -kor

#456 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:30

Hogy tisztán lásd:

EU-n belül vám nincs
- áfát magánemberként kint megfizeted
- cégként áfamentesen vásárolsz és itthon befizeted, esetleg a kinti áfát visszaigényled, és befizeted az itthonit.

EU-n kívülről általános vámtétel ~10%, de számtech tételre 0%
- ha személyesen hozod be, akkor megcélzod a zöldfolyosót, vagy bejelented, hogy vámárud van. Nem mérlegelnek, kiszabják a 10%-ot és az áfát, aztán mehetsz. Esetleg beadod vámszemlére, megbízol egy vámügynökséget, aki kérni fogja az eljáráshoz a VPID-det, vársz pár napot, míg eldönti a vám, hogy tényleg számítástechnikai termék amit hoztál, és 0% vám terheli, kiszabja az áfát, kifizeted a vámügyintészés díját, és elhozhatod amit beadtál vámolásra.
- ha csomagként küldik be az országba, akkor mindenkép vámügyintézőhöz kerül a termék, aki kérni fogja a te VPID-det, szemle megállapítja, hogy a vám 0%, áfa befizet stb. Ez gyorspostánál is így megy, tehát jó, ha előre megkéred a VPID-t, mert ez kell a vámpapírok kitöltéséhez, nem szerencsés, ha napokig áll a csomagod azonosító számra várva. Gyorspostánál van ahol a vámügyintézést tartalmazza a felszámított postaköltség, van ahol nem, jobb az ilyet tisztázni.

Egyébként a vám oly annyira 0%, hogy egy szkenner állvány, mivel az a szekenner tartozéka, szintén 0%-al terhelendő. Sőt, egy jó vámügyintéző bármiről be tudja bizonyítani, hogy az számítástechnikai tartozék.  ;)

#457 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:38

Hogy valami konkrétumot is írjak:

HP TC1100-hoz hozattam be bőrtokot és tollat az USA-ból UPS-el. Nyilatkoztam róla, hogy mindkettő 8471-es osztályú termék, leszemlézték és megállapították, hogy a tok és a toll csak a táblapécéhez használható, és 0% vámot szabtak ki.

#458 Felhasználó inaktív   Areinon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:11

ez igen kimerítő válasz volt, köszönöm. Csak tudnám 5 év munkaviszonnyal miért mondott hülyeséget a vámos kolléga?! Mindegy, nem rúgatom ki, jó cimbora... :D

#459 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:25

Idézet: Areinon - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 13:11

ez igen kimerítő válasz volt, köszönöm. Csak tudnám 5 év munkaviszonnyal miért mondott hülyeséget a vámos kolléga?! Mindegy, nem rúgatom ki, jó cimbora... :D

Lehet azt értette magánforgalom alatt, hogy te jössz repülővel. Ilyenkor kevesen kérik a vámáru szemlézését, vagy mert amúgyis átsétálnak a zöldfolyosón, vagy mert megijednek a macerától, nincsenek felkészülve több napos ügyintézésre. A vámos meg ilyenkor nem agyal, kiveti a 8-10% vámot, és mehet az utas. Csomagot sem muszáj szemléztetni, aki rutintalan, azzal esetleg így is kifizettetik a 10% vámot, de ott a szemle neked nem jelent plusz macerát. Ígyis-úgyis kérik a VPID-t, akkor már egyben kéred, hogy 8471-re vámkezeljék, és így megkapod ami jár, a 0%-os vámbesorolást. Egyébként szoftverre is 0% a vám.

#460 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:37

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 13:25

Egyébként szoftverre is 0% a vám.

A szoftver trukkos dolog... volt errol egy jo cikk valahol (talan itt a hwsw-n). Szoftver eseteben licenszt veszel es az lehet olyan is ami csak az adott orszagra ervenyes. Ezert nem lehet WinXP-t meg egyebekent az allamokbol rendelni. Eleg tetu eljaras...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#461 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 18:26

Idézet: Samott - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 13:37

A szoftver trukkos dolog... volt errol egy jo cikk valahol (talan itt a hwsw-n). Szoftver eseteben licenszt veszel es az lehet olyan is ami csak az adott orszagra ervenyes. Ezert nem lehet WinXP-t meg egyebekent az allamokbol rendelni. Eleg tetu eljaras...

Samott

Igen, az hogy jogosult vagy-e megvásárolni, illetve magyar felhasználóként használni az elég bonyolult kérdés, de ha te jogosan megvásároltad, akkor vámot már nem kell érte fizetned, hogy behozod. Például ha valamilyen értékben szoftvereket kapsz, vagy vásárolsz a táblapécéhez (pld. OneNote), akkor az után sem kell vámot fizetni.
De való igaz, hogy csak úgy szoftvereket venni a tengerentúlról, vagy akárcsak külföldről, az elég kétesélyes dolog. Normálisabb weboldalak eleve feltüntetik, ha a termék nem forgalmazható az USA területén kívül (pld. Quark szoftverek US verziói).

#462 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 13:53

Sziasztok,

végre megérkezett a Lifebook P7010-esem. Nagyon tetszik, annak ellenére, hogy először tényleg hüledeztem a méretein. Az apró betűk megszokás kérdése, közel kell hajolni és kész (amúgy 10.5" 1280×768 - tényleg nem nagy, de azért :cool: )
Egyetlen szívfájdalom a bluetooth hiánya, szinte teljesen érthetetlen, hogy miért hagyták ki. Ha valakit érdekel, írok majd még róla, most rohanok!

:up: :up:

#463 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 14:00

Idézet: melon - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 14:53

Sziasztok,

végre megérkezett a Lifebook P7010-esem. Nagyon tetszik, annak ellenére, hogy először tényleg hüledeztem a méretein. Az apró betűk megszokás kérdése, közel kell hajolni és kész (amúgy 10.5" 1280×768 - tényleg nem nagy, de azért :cool: )
Egyetlen szívfájdalom a bluetooth hiánya, szinte teljesen érthetetlen, hogy miért hagyták ki. Ha valakit érdekel, írok majd még róla, most rohanok!

Majd vegyél egy Nokia N91-et, abban lesz WLAN és nem fog hiányozni a BT.  :cool:

#464 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 14:25

Idézet: melon - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 14:53

Sziasztok,

Képeket, használati tapasztalatokat, sikerélményeket ide! :)

#465 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 18:53

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 15:00

Majd vegyél egy Nokia N91-et, abban lesz WLAN és nem fog hiányozni a BT.  :cool:

Akkor sem fog hiányozni, ha beledugok egy usb dongle-t :p Csak emiatt nem vennék N91-et :rolleyes:

Idézet: special - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 15:25

Képeket, használati tapasztalatokat, sikerélményeket ide! :)

Képek pár nap múlva, mert van egy keddi határidős melóm, de ígérem, írok róla

Szerkesztette: melon 2005. 07. 15. 18:53 -kor

#466 Felhasználó inaktív   orange 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 17. 17:36

Idézet: Gecco - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 16:39

Hi, megvan mar a gep? Ha igen irhatnal par szot rola, mert nagyon szimpi nekem a gep...

Összeállt a kép. Szóval most ezen a gépen pötyögök, a medence mellől. BenQ Joybook 6000. Szerintem olcsón vettem, br. 330k-ért, ennek több oka lehet, egyrészt tavaly nyáron volt újdonság, másrészt angol billentyűzet, angol windows-zal, meg eleve nem IBM árban volt. Ha megveszem a hozzá való combót is, az még 30+fa lett volna. Annak az lett volna az előnye, hogy a BenQ az egyik usb kapura nagyobb feszültséget tett ki, és így oda csatlakoztatva nem kell külön tápegység az optikai drive-nak. Meg designban is passzol az anyagéphez. Na most nekem nem kellett még egy cd író, gondoltam veszek egy külső dvd írót, ami jó a nagygéphez is, meg a Joybookhoz is, de olyat akartam ami firewire+usb2 is, mert a notin csak 2 usb van, a dvd-t a firewire-en kapcsolom rá, így megmarad a két usb a Logitech V500 egér(€45) jelfogójának, meg egy szabadon, akárminek. A dvd pedig ez: DVD-Writer LaCie D2 DVD+/-RW 16x(€162), bazi nagy, nehezebb mint a noti maga, de nem is áll szándékomban hurcolászni olyan nagyon, házon belül meg nem vészes. Mint említettem, nekem az a fontos, hogy maga a gép minél könnyebb legyen. Nos a gép könnyű. Észre sem veszem, hogy a hasamon van. (Bezzeg a Latitude C600!) Legfeljebb kellemesen langyos, a melegedés egyáltalán nem zavaró, így csupasz bőrrel érintkezve sem. Balra oldalt van a szellőző nyílás, tehát nem alulra fújja a levegőt. Másfelől viszont a venti szinte folyamatosan megy, alapjáraton is, minden megterhelés nélkül, igaz elég csendesen teszi a dolgát, de azért hallható.
A (kellemes érintésű) angol billentyű és windows sokaknak kizáró szempont lehet, de mivel nekem a nagygépen is minden angol, ezért engem nem zavar. Nem vagyok mazochista de többet írok angolul mint magyarul. 512MB rammal jött, de tetettem bele még 512-t, így most 1GB van benne. Két modult próbáltak bele az üzletben, egyikkel meg se nyikkant, egy 333-as PQI-val simán megy. Jó ötlet volt a tervezőtől, hogy két memhely van és 1x512-t raktak bele 2x256 helyett.
Kellett vennem egy wifi routert is, ezzel élvezem a kábelmentes szabadságot. Egy bajom van csak, hogy ha aksiról megy a gép az istennek se akar csatlakozni a hálózatra, ha be van dugva a tápja, simán csatlakozik. Ha nem én bénázok, akkor ez súlyos hiányosság. Ebből adódik, hogy itthon többnyire bedugva használom, ezért a kábelmentesség kis csorbát szenved, meg nem is mértem meg pontosan mennyit bír az aksija. Feleségem szerint ő már használta aksiról legalább 3 órát. Van erre valami bevett módszer ahogy az aksit méritek?
Az egész noti egy kicsit nőiesre van véve, a belső burkolatba éjszakai égboltot imitáló csillámok vannak applikálva, tiszta Hollywood, de én csak mosolygok rajta. A BenQ nagyon büszke a hozzáadott szoftvereire, különösen a Qbarra, ami egy forgó 3D-s gombsor, nagy baromság, nem is foglalkozom vele. Anélkül is tudok levelezni.
A kijelzőről túl sok jót nem tudok mondani. Egy 19"-os Sony xbrite tft-m van, ahhoz képest sárgás, fakó, de azért megfelelő szögben tartva szabadban is olvasható a képernyő. Igen érzékeny a betekintési szögre. A kis betűméret először furcsa, de meg lehet szokni. Tényleg belefért volna a kávába egy 13"-os is, de ugye ha az én kocsimban is nagyobb motor lenne, akkor nem Focusnak hívnák, hanem Mondeonak. Meg nem is ennyibe kerülne. A 16:9-es képarányhoz nem tudok hozzászólni, annyira nem vagyok oda érte, de most úgy látszik ebbe az irányba haladunk, mindenki dvd-t akar nézetni velünk a notebookon.
Minden alkalmazást amit én használok jól visz a kis gép, mondjuk a photoshop az ami a legerőforrás- igényesebb, de nincs gondja vele.
60 GB-os 4200-as HDD van benne 2+1 rejtett partícióra osztva. Nem volt még gondom a sebességével.
A tapipad elég egyszerű, csak úgy tudok scrollozni, ha a kurzort a görgetősáv nyilacskája fölé viszem és akkor nyomvatartom a bal gombot, inkább egeret használok.
Egyelőre ennyit. Ha eszembe jut valami, vagy kérdés van majd írok. Fotók a gépről elég jók  vannak a neten bőven, de ha megmondjátok milyen képet csináljak, akkor csinálok.

#467 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 19:09

először is köszi a részletes beszámolót! :respect:

1. wifi: akku módban talán kikapcsolja a chipet a gép, ezért nem tudsz csatlakozni. a portégémen legalábbis kapcsolgathatóak az usb, ethernet és wifi chipek egyenként.

2. kijelző: érzékeny pont. fakóbban tényleg fakóbb az enyém is, a belátási szöggel nincs bajom. talán csak hozzászoktál a túl jóhoz. kétségtelen, hogy nem masszív kép és videofogyasztásra való. a wide nemcsak azért jó szerintem, mert a filmek kitöltik, az engem sem érdekel annyira, hanem szerintem jobban illeszkedik az ember látóteréhez, és mintha a munkafelület is többnek tűnne.

3. tapipad: uhh, elég tré. nagyon fapadosnak érezném, ha nem tudnék scrollozni a szélén.

én azt mondom, ennyi pénzért ajándékba van szinte. de az állandó ventizés és a tapipad nem túl vonzó.

#468 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 19:10

azért gyarapodik a topic kommuna rendesen: van itt már Sharp Actius MM20, Fujistu Lifebook, BenQ Joybook. :)

#469 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 19:42

Tud valaki mondani transzflektív kijelzővel szerelt tabletet (a spéci pana toughbookon kívül)?

#470 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 20:14

Idézet: special - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 20:42

Tud valaki mondani transzflektív kijelzővel szerelt tabletet (a spéci pana toughbookon kívül)?

Fujitsu ST50xx sorozat bár máshogy oldja meg, de kínál kültéren is jól használható kijelzőt.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.