HWSW Informatikai Kerekasztal: Alapfogalom : Hi-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alapfogalom : Hi-Fi Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 28. 11:56

Nem kimondottan a tömörítés minőségével van bajom, hanem a béna hangmérnöki munkával. :( Nem értem, minek a dinamika kompresszor, mikor a technika állítólag óriási dinamika tartalékokkal rendelkezik.

#202 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 28. 12:43

a dvdre rogzitett filmek hangja szerintem a cd minoseget nem erik el.

[ 2003. augusztus 28.: arn szerkesztette a hozzászólást ]

#203 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 28. 12:51

Ez igaz (bár lehetne PCM hangot is rögzíteni a DVD-re). Nem is azt vártam tőle. Csak valami hasonlót. Ami viszont lehetséges, ha a hangmérnök nem rontja el a stúdiómunkát.

#204 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 28. 13:04

meg tuti lesz egy olyan valtas video teren is, mint most a cd-dvda teren.

bar a dvda is nemtom mennyire tekintheto "tokeletes" digitalis zenei felbontasnak. hol a vege?

#205 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 28. 14:17

idézet:
Ezt írta arn:
meg tuti lesz egy olyan valtas video teren is, mint most a cd-dvda teren.

bar a dvda is nemtom mennyire tekintheto "tokeletes" digitalis zenei felbontasnak. hol a vege?
[/quote]

Az analógnál.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#206 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 28. 15:12

de az analog rogzites sem tokeletes... mert ugyan "folytonos", de mindenfele beavatkozas (rogzites, lejatszas, akar az ido...) ront a minosegen. es ugye azt ezt "kiszolgalo" jo minosegu szerkezetek a digitalishoz kepest iszonyat dragak.

egy kelloen nagy digitalis felbontast jobbnak tartok. a jovore nezve minosegben is.

#207 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 08. 28. 20:13

Nem én mondtam:

idézet:
mp3 célja

keszitsunk olyan alternativ hangkodolasi rendszert ami erosen savkorlatozott tavkozlesi csatornan vagy szukos adattarolasi kepessegu hordozon a szokasos megoldasoknal (dinamikakompresszio, prediktiv amplitudo-kodolas, savkorlatozo szures) jobb szubjektiv hangminoseget eredmenyez....[/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#208 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 29. 07:36

idézet:
Ezt írta arn:
de az analog rogzites sem tokeletes... mert ugyan "folytonos", de mindenfele beavatkozas (rogzites, lejatszas, akar az ido...) ront a minosegen. es ugye azt ezt "kiszolgalo" jo minosegu szerkezetek a digitalishoz kepest iszonyat dragak.

egy kelloen nagy digitalis felbontast jobbnak tartok. a jovore nezve minosegben is.

[/quote]

Használhatóság és kényelem szempontjából tényleg előnyös a digitális technika. De csak ebből. Sajnos, hogy ez a jövő. Bár vannak bíztató jelek.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#209 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 29. 08:35

szerintem nagyon dinamikusan fejlodik az analoggal ellentetben. eleg ha osszehasonlitasz egy jonak szamito mostani es egy 10 evvel ezelotti cdt. a medium ugyanaz, de nagyon nagy dinamikabeli kulonbsegek vannak. meg csak most kezdik igazan kihasznalni a cd 96dbet. persze ilyen ustdobos klasszikuszeneknel nagyon elviszi a dinamikatartomany nagy reszet a dob... ott majd a dvda. de ebbol kiindulva meg varnunk kell az igazan jo minosegu felvetelekre.

lehet lesz mas modszer... csak az adattarolas koltsege egyre csokken, es nincs akadalya annak, hogy az egekbe emeljek a felbontast.

#210 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 09. 15. 06:02

Kivéve az igény mesterségesen is segített hiányát.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#211 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 15. 07:40

idézet:
Ezt írta arn:
szerintem nagyon dinamikusan fejlodik az analoggal ellentetben. eleg ha osszehasonlitasz egy jonak szamito mostani es egy 10 evvel ezelotti cdt. a medium ugyanaz, de nagyon nagy dinamikabeli kulonbsegek vannak. meg csak most kezdik igazan kihasznalni a cd 96dbet. persze ilyen ustdobos klasszikuszeneknel nagyon elviszi a dinamikatartomany nagy reszet a dob... ott majd a dvda. de ebbol kiindulva meg varnunk kell az igazan jo minosegu felvetelekre.

lehet lesz mas modszer... csak az adattarolas koltsege egyre csokken, es nincs akadalya annak, hogy az egekbe emeljek a felbontast.
[/quote]

Akkor hasonlítsuk. PL. PHILIPS CD880 ('89-90) vs. Marantz CD17. Zeneiségben nincs verseny a kettő között a Philips javára. A Philips 16 bites. De tudok mást példát is.

#212 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 16. 04:25

kedves arn :)

kérdeznék 2 dolgot lamexpert fórumában :)
1. mikor tettél szert az "sb audigy 2"-re?
2. az onkyo a9210 erőlködö jó stereo erősitö, és ha van rola fogalmad, a mostani házimozis Onkyo erösitöknek van-e olyan szép stereo hangja mint a tiednek?

ui.
Lamexpert - azt hittem, hogy ebben a forumban leszenek magyarázatok a DTS, Discrete, meg Neo:6 és ilyesmi fogalmakra. Ha tudsz magyar nyelven irt néhány mondatos leirást ezen fogalmakrol, megtennéd hogy idelinkeled? pont itt lenne a helye nekik. Már rég ota ide akartam ezt irni, hát mest megtettem :) és ki találná meg ezeket a linkeket, ha nem lamexpert :) :p

üdv, topeti
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#213 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 16. 09:24

idézet:
Ezt írta DDL:

Akkor hasonlítsuk. PL. PHILIPS CD880 ('89-90) vs. Marantz CD17. Zeneiségben nincs verseny a kettő között a Philips javára. A Philips 16 bites. De tudok mást példát is.

[/quote]

cd = kompakt lemez. amiket irtal tipusokat, gondolom lejatszok. ATLAGBAN sokat javult a digitalisan rogzitett felvetelek minosege.

#214 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 16. 09:32

idézet:
Ezt írta topeti:
kedves arn :)

kérdeznék 2 dolgot lamexpert fórumában :)
1. mikor tettél szert az "sb audigy 2"-re?
2. az onkyo a9210 erőlködö jó stereo erősitö, és ha van rola fogalmad, a mostani házimozis Onkyo erösitöknek van-e olyan szép stereo hangja mint a tiednek?
üdv, topeti
[/quote]

1. amikor megjelent az oem magyarorszagon
2. sajnos nincs... en is kivancsi lennek, hogy egy digitalout+av erolkodo es analoghangkartya+analog erosito dologbol ki kerulne ki gyoztesen.

nincs 100e forintom kiprobalni... az vegfok reszere okosok azt irtak, hogy maradjak a sztereo analognal. a hangkartyat fejlesztgetni olcsobb.

ezzel az audigy2 es foobar komboval meg vagyok elegedve.

[ 2003. szeptember 16.: arn szerkesztette a hozzászólást ]

#215 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 16. 09:57

idézet:
Ezt írta arn:

cd = kompakt lemez. amiket irtal tipusokat, gondolom lejatszok. ATLAGBAN sokat javult a digitalisan rogzitett felvetelek minosege.
[/quote]

Szerintem ÁTLAGBAN semmit nem változott. A minőségi felvételek javultak. De ez attól is függ, hogy mit hallgatsz, meg min.

#216 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 16. 10:05

idézet:
Ezt írta DDL:

Szerintem ÁTLAGBAN semmit nem változott. A minőségi felvételek javultak. De ez attól is függ, hogy mit hallgatsz, meg min.

[/quote]

igen ezt pontositani kellene...

#217 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 16. 16:47

Van egy dolog ami nagyon érdekel, csak még soha nem jutott eszembe hogy megkérdezzem...
Keresek egy Audio teszt CD-t, amivel hangfalakat szokás tesztelni. Tud valaki ilyet? Vagy van köztetek oylan akinek van ilyenje? Szivesen letölteném, vagy email vagy ftp...
üdv ;)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#218 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 17. 08:51

nekem volt par ilyen... de nem jok semmire sem. egyebkent szerezz inkabb egy generatort. pl spectralabbal is lehet mindenfelet.

#219 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 17. 09:55

idézet:
Ezt írta arn:
nekem volt par ilyen... de nem jok semmire sem. egyebkent szerezz inkabb egy generatort. pl spectralabbal is lehet mindenfelet.[/quote]

És szerezz hozzá süketszobát, meg mérőmikrofont. Mert anélkül nem sok értelme van.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#220 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 17. 10:31

erdekessegnek nem rossz... es loopbackben legalabb megtudod, hogy mi micsoda.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.