Közoktatási rendszergazdák
Elküldve: 2004. 04. 05. 09:31
http://www.ihm.hu/ko...20040322_1.html
Ezzel a cikkel kapcsolatban vármo a véleményeket. Nekem alapból az nem tiszta, hogy a mindenkori legfrissebb, az OK, de ha pl. egy intézményben csupa régi gép van, azokra nem igazán érdemes xp-t tenni, mert dög lassú lesz. A régebbiekkel mi lehet? Szerintetek?
Elküldve: 2004. 04. 05. 09:56
Idézet: bull1 - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 10:35
Ez nem igaz. Nem tudom neked mi a régi gép, egy 486-ra én sem tennék XP-t, de egy P200MMX-en vígan elfutkos 128 ram mellett.
Elküldve: 2004. 04. 05. 13:52
Szerintem hasonló lesz, mint a Campus (egyetemek, főiskolák M$ szerződése), akkor pedig bármely korábbi verziójú win használható...
Elküldve: 2004. 04. 05. 14:43
Elküldve: 2004. 04. 05. 17:03
Elkerülte a figyelmed a cikkben szereplő alábbi mondat:
Idézet
Szerintem ez annyit jelent, hogy ami jelenleg a gépen van, az jogtisztaságától függetlenül jogalap a legfrissebb verzió telepítésére.
Egyébként én örvendetesnek találom ezt a döntést.
Üdv.:
Styx
Elküldve: 2004. 04. 06. 07:04
Idézet: Styx - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 18:07
Elkerülte a figyelmed a cikkben szereplő alábbi mondat:
Szerintem ez annyit jelent, hogy ami jelenleg a gépen van, az jogtisztaságától függetlenül jogalap a legfrissebb verzió telepítésére.
Egyébként én örvendetesnek találom ezt a döntést.
Üdv.:
Styx
A frissítési alapot vágom, csak az nem igazán tiszta, hogy ha nem frissítem, mi van vele? Jogtiszta lesz az illegális win95, avagy sem. Ezen vacillálok/vacillálunk.
ps: bocs a többesért!
Elküldve: 2004. 04. 06. 07:42
Idézet: bull1 - Dátum: 2004. április 6, kedd - 8:08
Javítson ki valaki, ha tévedek, de egy XP Prof LISZENSZ azt jelenti, hogy XP Prof-ot, vagy bármely régebbi win-t használhatod a gépen jogtisztán.
Másrészt 29-e óta igen kuss van a dologról... Tud valaki valamit? Ezt kérni kell a sulinak, vagy csak várjam a postást? Mert a Microsoft oldalán keresgéltem, de egy árva mukkot nem találtam az egészről.
Másrészt örvendetesnek tartom, hogy a Közoktatási Rendszergazda Egylet elnöke (Utoljára módosítva: 2003. július 7. Hétfő 16:50), Terjék Balázs nyilatkozott valamit, csak pont arról nem említett szót, amiről kellett volna neki: hogy mi van pl azokkal a rendszergazdákkal/informatikusokkal, akik nem pedagógusok. Bár rájuk már a Sulinet Express sem vonatkozott...

Elküldve: 2004. 04. 06. 07:51

Én is ezt savallom, hogy az informatikusnak/rendszergazdának, aki a gépeket tartja karban, meg egyéb feladatok, semmi kedvezmény nem jár ilyen téren. Pedig egy iskolában, szerintem ezek az emberek dolgoznak legtöbbet géppel, és otthon is! Nem azt mondom, hogy pedagógusnak nem kell, de pl.: egy ének tanárnak nagyobb szüksége van gépre a munkájához, mint a rendszergazdának?

Tényleg kuss van a dologról, a hírt nem frissítették. Sőt, más közlmény sem jelent meg. Csak annyit mondanak, hogy már készülőben vannak a frissítő cd-k.

Elküldve: 2004. 04. 06. 08:14
Idézet: bull1 - Dátum: 2004. április 6, kedd - 8:55

Én is ezt savallom, hogy az informatikusnak/rendszergazdának, aki a gépeket tartja karban, meg egyéb feladatok, semmi kedvezmény nem jár ilyen téren. Pedig egy iskolában, szerintem ezek az emberek dolgoznak legtöbbet géppel, és otthon is! Nem azt mondom, hogy pedagógusnak nem kell, de pl.: egy ének tanárnak nagyobb szüksége van gépre a munkájához, mint a rendszergazdának?

Tényleg kuss van a dologról, a hírt nem frissítették. Sőt, más közlmény sem jelent meg. Csak annyit mondanak, hogy már készülőben vannak a frissítő cd-k.

De hát kinek kellett volna ezügyben nyilatkozni, "érdekképviselni", ha nem a Közoktatási Rendszergazda Egylet elnökének?

Elküldve: 2004. 04. 06. 08:43
Pontosan "szegény" rendszergazdák mindig szívnak (nálunk is 200 gép van), aztán meg ők vegyék meg az op.rendszer-t, persze ha otthon is van gép, hiszen néha jól jön, ha hétvégn bele kell nyúlkálni a rendszerbe, ha baj van. (Ugye, jó dolog a VPN

A közleményben egyébként az áll, hogy már készítik a csomagokat, úgyhogy nem kell külön igényelni!
De legalább egy lépéssel közelebb Európához, és javítjuk a statisztikát!

Elküldve: 2004. 04. 06. 08:50
Idézet: Kerenc - Dátum: 2004. április 6, kedd - 9:47
Pontosan "szegény" rendszergazdák mindig szívnak (nálunk is 200 gép van), aztán meg ők vegyék meg az op.rendszer-t, persze ha otthon is van gép, hiszen néha jól jön, ha hétvégn bele kell nyúlkálni a rendszerbe, ha baj van. (Ugye, jó dolog a VPN

A közleményben egyébként az áll, hogy már készítik a csomagokat, úgyhogy nem kell külön igényelni!
De legalább egy lépéssel közelebb Európához, és javítjuk a statisztikát!

Ugyanez a nóta a "pedagógusPC" (otthoni internetkapcsolattal (igaz, hogy modemes kinek kell :confused: ))és a "minden tanárnap laptopot" akció... (Bár ez utóbbi körül is nagy a csend) Hát arra is kinek lenne nagyobb szüksége?

Elküldve: 2004. 04. 06. 09:21

Nem baj, lényeg, hogy megyünk az EU-ba., fejlesztünk, csak az egyik lényeges dolgot hagyják ki mindenből.

Szerkesztette: bull1 2004. 04. 06. 09:22 -kor
Elküldve: 2004. 04. 06. 09:58

Elküldve: 2004. 04. 06. 10:16
Idézet: bull1 - Dátum: 2004. április 6, kedd - 11:08

Fogalmazzuk meg, mindenki küldje el nekik mail-ben, meg elküldjük postán is.
Bár az eredményessége kétséges.

Lásd a feljebbi hozzászólásomat... 1let, azaz Közoktatási Rendszergazda Egylet, melynek elnöke szintén nyilatkozott...... De ezt az előbb már írtam. Ha kell, én írok a saját címemmel... A címzett meg szerintem az ihm.hu... Hogy szokás egy ilyen "nyílt levelet" megírni, mint pl akkoriban az fsf az apeh felé?
Szerkesztette: 1soproni 2004. 04. 06. 10:18 -kor
Elküldve: 2004. 04. 06. 10:23
Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. április 6, kedd - 11:20
Nem tudom, keresek egy mintát.
Megvan, mehet mailben? Vagy msn-ben?
Szerkesztette: bull1 2004. 04. 06. 10:26 -kor
Elküldve: 2004. 04. 06. 10:40

Elküldve: 2004. 04. 06. 10:43
Idézet: dikki - Dátum: 2004. április 6, kedd - 11:44

Ebben is van igazág. Sajnos.
Elküldve: 2004. 04. 06. 13:34
Nagy megkönnyebbülést nyújtott számunkra a hír, hogy Tisztaszoftver Program néven új programot indított az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. Tudomásunk és tapasztalataink szerint az intézményekben sajnos elég kevés pénz jut a fejlesztésre, valamint az eddig nem jogtiszta szoftverek legalizációjára. Amiért ez a levél készült, az pedig a következő:
Szeretnénk, ha egy kis figyelmet kapnának, az oktatási intézményekben dolgozó, tanári képesítéssel nem rendelkező informatikusok/rendszergazdák. Elvileg a mi érdekképviseletünk lenne a Közoktatási Rendszergazda Egylet, melynek elnöke, Terjék Balázs is nyilatkozott a programmal kapcsolatban, de sajnos azt nem láttuk, hogy az érdekünkben nyilatkozott volna. Sajnos kimaradtunk a Sulinet Expresszből és a pedagógus PC programokból is, és most úgy néz ki, hogy a Tisztaszoftver Program kedvezményezettjei sem leszünk.
Szerintünk igen fontos lenne, hogy ebben a kedvezményben, vagy más szóval "Szoftveramnesztiában" mi is részesüljünk. Az informatika fejlődik, a rendszergazdáknak is fejlődniük kell, hogy az iskolák igényeit maradéktalanul kielégítsék. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő eszköz, mely jelen esetben az operációs rendszer és egyéb Microsoft termékek.
Kérjük, tegyék lehetővé, hogy az oktatási intézményekben dolgozó informatikáért felelős munkatársak is jogtiszta szoftevereket használva végezhessék munkájukat.
Üdvözlettel: a közoktatási rendszergazdák
Sopron, 2004. április 6.