HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#931 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 28. 10:14

ASRock 939Dual-SATA2 kapható már kis hazánkban?

Szerkesztette: gazdi 2005. 07. 28. 10:15 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#932 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 11:16

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 11:14

Erre vártam régóta, végre egy kész alaplap erre a nagyszerű chipsetre. Őrület ez a bővíthetőség  :respect: .
Ocworkbench-en már készül róla a teszt.
Szvsz itthon talán októberre lesz.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#933 Felhasználó inaktív   rollingrock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 11:59

Szóval azért fagyott ki rendszeresen pár másodpercre az alaplap mert nem "komálja" a Radeon 9550-es kártyát 60 Hz-es képfrissítéssel vagy a 16 bites színmélységgel.

Most 85 Hz-en megy 32 bittel és tökéletes a dolog.
Gigabyte GA-K8N51GMF-9 * AMD Athlon64 3000+ Venice * 768 MB DDR-400 * 120 GB 8MB Maxtor SATA HDD * 400W ATX táp * LG-GSA4165B DVD-RW

#934 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 11:52

Idézet: rollingrock - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 11:59

Szóval azért fagyott ki rendszeresen pár másodpercre az alaplap mert nem "komálja" a Radeon 9550-es kártyát 60 Hz-es képfrissítéssel vagy a 16 bites színmélységgel.

Most 85 Hz-en megy 32 bittel és tökéletes a dolog.

Azé' ez ölég +lepő! :omg: Elvileg ennek nem lenne szabad így műcködnie. THX Asrock! :down:

Szerkesztette: akaido 2005. 08. 06. 11:53 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#935 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:06

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 9:14

Valaki nemtudja mikor érkezik hazánkba ez a lap?
Vagy asrocknak a SiS756os chipre épülő alaplapja?

Közben észrevettem, hogy azóta lehet már kapni: 19000 ill 17000 FT  :(

Szerkesztette: Capri 2005. 08. 10. 19:10 -kor

#936 Felhasználó inaktív   rőt pajesz 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 12. 20:01

Asszonyka gépében fityeg egy K7S8X Sis chipsetes alaplap, és bizony elég sok faramuciságot produkál  :reklamacio:

1.) Főként a 4 usb csati az ami megszokott tréfálni: rá van dugaszolva egy USB-s rágcsáló, s amikor átviszem a pendrive-omat, amint rádugom, behal az egér. Ekkor átdugom egy másik aljzatba, erre ott sem megy, mondom visszadugom az eredetibe, hát nem megkajálta (működött)  :eek:  Többször is volt probléma, hogy az USB-s egér behalt, ha más USB-s eszközt kötöttem rá.

Lehet ez szériahiba (vagy csak egy kókányolt darab került a birtokunkba)?  :(  :think:

2.) Nemrég elkerült szervízbe a masina, mert folyton fagyott (de elég durván) - valszeg memória hibás lehetett. Az hogy mi volt a baja a konfignak már sosem derül ki, mert csajom faterjának alkalmazottai vitték el (ők meg nem voltak kíváncsiak a szervizesek történetére). Lényeg: visszakerült a gép, azóta nem sikerült rá netet buherálnom (alaplapra integrált hálókártya van rajta). Win2000 van fenn rajta, és a RASPPPOE-t egyszerűen lehetetlen összelőni az integrált csodával -> abszolút nem látja (pedig biosban sincs letiltva és minden drivert felpakoltam).

Valami tipp?  :confused:  :confused:  :confused:

Esetleg friss driverrel megoldható? (én a cd-ről telepítettem, az meg nem egy mai darab).

Összességében elég kutyaütőnek tűnik a lap. A szervizelés előtt WinXP alatt (természetesen SP-ekkel megpakolva, csakúgy mint most a Win2K) is összeakadt ez és az USB is elég furcsán viselkedett. A deszkába egyébiránt kizárólag egy GeForceMX400-as van betűzve, semmi extra kártya. Munkára azthitték simán jó lesz, hát nem lett... Csak a baj van vele.

Röff  :(
Kezdő kémikusok legjobb barátja a kevlár dzseki;
éppelméjű smilie meg nem fürdik formaldehidben,
mert belefullad.

mindez azt hiszem igen tanulságos

#937 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 20:17

Miota kek szinu a P4I65GV alaplap? Meg lila AGI csati???

~2 honapja szereltem ugyanilyen alaplappal, akkor nem ilyen szinu volt.

Ja, ezen mar nagy betukkel ra van szitazva, hogy Prescott compatible, mig a regin nem volt.

#938 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 13:11

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 20:17

Miota kek szinu a P4I65GV alaplap? Meg lila AGI csati???

~2 honapja szereltem ugyanilyen alaplappal, akkor nem ilyen szinu volt.

Ja, ezen mar nagy betukkel ra van szitazva, hogy Prescott compatible, mig a regin nem volt.

http://www.asrock.co...uct_p4i65gv.htm

Itt is kék a deszka és lilás az AGI. Nem értem. :confused: Lenne egy újabb kiadás?

Az egyik géptermünkben 8 db  p4i45gv van, azok is ilyen színűek.

Szerkesztette: akaido 2005. 08. 13. 13:13 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#939 Felhasználó inaktív   rőt pajesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 11:58

Idézet: rőt pajesz - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 19:01

Asszonyka gépében fityeg egy K7S8X Sis chipsetes alaplap, és bizony elég sok faramuciságot produkál  :reklamacio:

1.) Főként a 4 usb csati az ami megszokott tréfálni: rá van dugaszolva egy USB-s rágcsáló, s amikor átviszem a pendrive-omat, amint rádugom, behal az egér. Ekkor átdugom egy másik aljzatba, erre ott sem megy, mondom visszadugom az eredetibe, hát nem megkajálta (működött)  :eek:  Többször is volt probléma, hogy az USB-s egér behalt, ha más USB-s eszközt kötöttem rá.

Lehet ez szériahiba (vagy csak egy kókányolt darab került a birtokunkba)?  :(  :think:

2.) Nemrég elkerült szervízbe a masina, mert folyton fagyott (de elég durván) - valszeg memória hibás lehetett. Az hogy mi volt a baja a konfignak már sosem derül ki, mert csajom faterjának alkalmazottai vitték el (ők meg nem voltak kíváncsiak a szervizesek történetére). Lényeg: visszakerült a gép, azóta nem sikerült rá netet buherálnom (alaplapra integrált hálókártya van rajta). Win2000 van fenn rajta, és a RASPPPOE-t egyszerűen lehetetlen összelőni az integrált csodával -> abszolút nem látja (pedig biosban sincs letiltva és minden drivert felpakoltam).

Valami tipp?  :confused:  :confused:  :confused:

Esetleg friss driverrel megoldható? (én a cd-ről telepítettem, az meg nem egy mai darab).

Összességében elég kutyaütőnek tűnik a lap. A szervizelés előtt WinXP alatt (természetesen SP-ekkel megpakolva, csakúgy mint most a Win2K) is összeakadt ez és az USB is elég furcsán viselkedett. A deszkába egyébiránt kizárólag egy GeForceMX400-as van betűzve, semmi extra kártya. Munkára azthitték simán jó lesz, hát nem lett... Csak a baj van vele.

Röff  :(

Senki nem tapasztalt hasonló bugokat? :(
mert belefullad.

#940 Felhasználó inaktív   rollingrock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 12:28

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 12:52

Azé' ez ölég +lepő! :omg: Elvileg ennek nem lenne szabad így műcködnie. THX Asrock! :down:

Szóhasználatoddal élve "Azé' ez ölég +lepő!" de így van. Sajnos az Asrock valmi rejtélyes oknál fogva nem szereti a 9550-es ATI kártyákat. Mondjuk ez fel is van tüntetve a weblapjukon.  :omg:

És ráadásul egy alap ASUS deszka nem is sokkal drágább mint ez a f*s. Sajnos volt már nekem is Asrock.
Gigabyte GA-K8N51GMF-9 * AMD Athlon64 3000+ Venice * 768 MB DDR-400 * 120 GB 8MB Maxtor SATA HDD * 400W ATX táp * LG-GSA4165B DVD-RW

#941 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 12:57

Idézet: rőt pajesz - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 11:58

Biztos, hogy az alpalapra rendben lett hozzálőve az USB? Ha a hardveres rész oké, akkor meghajtóproblem lehet. Ennél újabbat nem találtam: http://www.asrock.co...ad/dl_k7s8x.htm

#942 Felhasználó inaktív   rollingrock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 13:06

Szerintem az USB-t nem nagyon lehet olyan sokféleképpen "belőni" XP alatt. Vagy rajta van a gyári driver vagy nincs, szóval ez a kérdés értelmetlen.

:omg:

#943 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 13:26

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 14:11

http://www.asrock.co...uct_p4i65gv.htm

Itt is kék a deszka és lilás az AGI. Nem értem. :confused: Lenne egy újabb kiadás?

Az egyik géptermünkben 8 db  p4i45gv van, azok is ilyen színűek.

Akkor lehet, hogy egy regebbi P4I45GV-vel kevertem, az tuti hasmenesszinu volt. (P4I45GV-bol volt vagy 5 kiadas)

Hetfon megnezem, hanyas verzio a mostani P4I65GV, mert szerintem multkor nem ilyen volt.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 08. 14. 13:30 -kor

#944 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 18:23

Idézet: rollingrock - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 13:06

Szerintem az USB-t nem nagyon lehet olyan sokféleképpen "belőni" XP alatt. Vagy rajta van a gyári driver vagy nincs, szóval ez a kérdés értelmetlen.

:omg:

Sajnálatosan félreértelmeztem, hogy a problem nem az alaplapi USB-vel van, hanem az alaplapi plusz  kivezetésekkel, de visszaolvasva semmi erre utalót nem találtam. Tehát driver lesz, igazad van. :up:

#945 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 18:53

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 14:26

Hetfon megnezem, hanyas verzio a mostani P4I65GV, mert szerintem multkor nem ilyen volt.

1.10-es az uj.

#946 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 20:59

Idézet: rőt pajesz - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 12:58

dehogynem, k7s8xe-vel, pont ez a jatek, hogy usb eger elhalt a pendrive-tol, meg olyat is, hogy nem minden csatlakozoban hajlando nemelyik(!!!) pen mukodni, es a tabletet is el-elfelejti :(
nem jottem ra viszont semmilyen megoldasra, egyedul ennyi, hogy ps2-be dugtuk inkabb az egeret, legalabb azt nem felejti el sose...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#947 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 08:03

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 18:53

1.10-es az uj.

Érdekességként végigböngésztem a http://www.asrock.co...duct/legacy.htm oldalt, és ott minden régebbi 845-ös chipes lapnak zöldes színe van. Ez a lila-kék színkombináció valóban az új design része lett. Az intel cpu-hoz lila vga slot jár, az amd-hez sárgás.

#948 Felhasználó inaktív   rőt pajesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 18:24

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 19:59

dehogynem, k7s8xe-vel, pont ez a jatek, hogy usb eger elhalt a pendrive-tol, meg olyat is, hogy nem minden csatlakozoban hajlando nemelyik(!!!) pen mukodni, es a tabletet is el-elfelejti :(
nem jottem ra viszont semmilyen megoldasra, egyedul ennyi, hogy ps2-be dugtuk inkabb az egeret, legalabb azt nem felejti el sose...

Köszi, asszem túladunk a lapon, ha nem sikerül orvosolnom a problémát.
mert belefullad.

#949 Felhasználó inaktív   rőt pajesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 18:25

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 11:57

Biztos, hogy az alpalapra rendben lett hozzálőve az USB? Ha a hardveres rész oké, akkor meghajtóproblem lehet. Ennél újabbat nem találtam: http://www.asrock.co...ad/dl_k7s8x.htm

Sajna én is csak ezeket találtam. Azért köszi.  :respect:
mert belefullad.

#950 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 10:27

Idézet: rollingrock - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 13:28

... Sajnos az Asrock valmi rejtélyes oknál fogva nem szereti a 9550-es ATI kártyákat. Mondjuk ez fel is van tüntetve a weblapjukon.  :omg:

Nem tudom, de ehhez képest bratyóm Asrock K7S8XE lapjában több hónapja kifogástalanul megy egy Asus 9550 GE kártya. Lehet, hogy erősen BIOS-függő lenne a jelenség? :confused:
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.