HWSW Informatikai Kerekasztal: GeForce3 akad ha felteszem a dx9-et... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GeForce3 akad ha felteszem a dx9-et... Értékeld a témát: -----

#31 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 22. 10:32

Idézet: oooooo - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 11:26

Te milyen nForce drivert használsz?

Hat most per pillanat a 4.24-es van fent, de kiprobaltam a 3.13-sal is.

#32 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 10:33

Idézet: oooooo - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 8:52

:think: Az, hogy egy kártya nem dx9-es úgy tudom az csak azt jelenti, hogy nem jeleníti meg a dx9-es cuccokat, emiatt nem lehetne gond a kártyával, de gondolom más hardver (és játék esetében max a hangkártya jöhetne szóba) ugyanez a helyzet. (A hang az nVidia SoundStorm chip.)
Az alaplap és a processzor vonatkozásában nem hiszem, hogy a dx9-nek lenne jelentősége.

Ennek a kártyának működnie kéne jól DX9 alatt is, nekem 2 hónappal ezelőtt hasonló konfigom volt (2500+ Barton, A7N8X-Deluxe, GF3TI200, 2*256MB), és nem volt vele probléma, azon kívül, hogy kicsit lassúcska volt az új játékok alatt, de a számomra szükséges régebbi játékok jól működtek.
Az opengl-es játékok is akadnak a DX9 runtime feltelepítése után?

Ja, egy tanács, csinálj rendszervisszaállítási pontot DX9 telepítés előtt, akkor nem kell mindig újrarakni az oprendszert, ha vissza akarod csinálni, elég a rendszervisszaállítás.

Szerkesztette: faster 2004. 06. 22. 10:34 -kor

#33 Felhasználó inaktív   Lez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 22. 10:56

Hang miatt akadhat, pl UT2K4 is R9800-on Abit nf7ben Au2 vel bekapcsolt EAX3 al megakadt néha, egy-egy apró pillanatra, tizedmásodperc(ek) egyszerűen leállt,  aztán valahogy megjavult, már nem emlékszem hogy audigy driverfix vagy nforce driver update, de körül lehetne nézni a hang tájékán

#34 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 06. 22. 11:02

Idézet: kAy - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 10:11

csak az általatok említett szoftveres "emuláción" csodálkozom  :eek:

Idézet

Unreal Tournament 2004: The Bloodiest Sport in the Universe!

SYSTEM REQUIREMENTS

Even though graphics don't seem to have dramatically changed, UT2004 now requires DX9 and T&L hardware to handle the more detailed models and improved effects. In other words, same restrictions to compatible hardware as in Enter The Matrix, Tron2.0, Midnight Club 2, Need for Speed: Underground and Halo apply.

....

Based on the need for DirectX9.0b (included), the OS is limited to Windows 98/Me/2000 and XP. Hardware requirements for XP and 2000 are slightly higher than their 'older' companions. However Windows95 users are not left out in the rain either and a software T&L/DX9 'emulation' is available. Not sure what kind of processor that requires and what the graphics looks like.

Folytasd a csodálkozást. Egyszerűen sok utasítást a CPU-val kezeltet le, nem lévén hardveres megoldás a kártyán = emuláció.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#35 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 11:36

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 12:02

Folytasd a csodálkozást. Egyszerűen sok utasítást a CPU-val kezeltet le, nem lévén hardveres megoldás a kártyán = emuláció.

gigaLOL  :D

értelmezed amit elolvasol? NEM A KÁRTYÁT emulálják, hanem a 95 alá van DX9 WRAPPER, mivel 95-re már NINCS DX9 disztrib.

a szövegben ez van leirva...  :omg:
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#36 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 11:45

Idézet: kAy - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 12:36

gigaLOL  :D

értelmezed amit elolvasol? NEM A KÁRTYÁT emulálják, hanem a 95 alá van DX9 WRAPPER, mivel 95-re már NINCS DX9 disztrib.

a szövegben ez van leirva...  :omg:

Szerinted mit csinál a meghajtó a Dx9-re vonatkozó hívásokkal, ha nincs alatta hardver?

#37 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 11:49

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 10:02

Nincs szoftveres DX9 emuláció, pláne nem shaderekre, felejtsétek már el ezt a marhaságot. Az, hogy játékokban van DX8, DX7 codepath, az nem emuláció. Pláne nem a DX9 wrapper a Windows 95-re.

#38 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 11:52

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 12:45

Szerinted mit csinál a meghajtó a Dx9-re vonatkozó hívásokkal, ha nincs alatta hardver?

közli hogy nincs alatta hardware :D

és a játék meg nem akarja majd megjeleníteni...

könyörgöm ha ennyire hülye vagy a témához, hanyagold már...  :omg:
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#39 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 11:57

Azért személykedésbe nem muszáj átcsapni fiúk!

#40 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 11:59

Idézet: kAy - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 12:52

közli hogy nincs alatta hardware :D

és a játék meg nem akarja majd megjeleníteni...

könyörgöm ha ennyire hülye vagy a témához, hanyagold már...  :omg:

Köszi a szíves minősítést, megjegyezném te sem vagy kisebb, csak más.

Azt is megjegyezném, hogy senki nem mondta, hogy shadereket emulál, ez is a saját ökörséged, mert erre vagy bekattanva, és ezzel akarsz vitatkozni.

S hogy a wrapper az valamilyen szintű emuláció-e vagy csak másképp hívod, nos ennek fel nem ismerése megint csak a saját agytekervényeid simaságát jelzi. :)

Ha pedig Dx9 hívást kap a driver, akkor rákérdez, választ kap, hogy nincs hardver, és?

#41 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 12:00

Idézet: faster - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 12:49

Nincs szoftveres DX9 emuláció, pláne nem shaderekre, felejtsétek már el ezt a marhaságot. Az, hogy játékokban van DX8, DX7 codepath, az nem emuláció. Pláne nem a DX9 wrapper a Windows 95-re.

Akkor a reference rasterizer az micsoda?

#42 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 12:04

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 11:00

Akkor a reference rasterizer az micsoda?

Az egy messze nem teljes DX9 emuláció, ami csak hibakeresésre jó, ugyanis nagyságrendekkel lassabb a leglassabb DX9 hardvernél is. Játékban használhatatlan. De én írtam már egyszerűbb shadereket, és azokat sem sikerült a refrasttal megszólaltani, persze lehet, hogy ott én voltam a béna.

#43 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 12:11

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 12:59

Azt is megjegyezném, hogy senki nem mondta, hogy shadereket emulál, ez is a saját ökörséged, mert erre vagy bekattanva, és ezzel akarsz vitatkozni.

a shader emuláció csak egy volt a sok közül, de azt pl az idézett hozzászólásban nem említettem.

Idézet

S hogy a wrapper az valamilyen szintű emuláció-e vagy csak másképp hívod, nos ennek fel nem ismerése megint csak a saját agytekervényeid simaságát jelzi. :)

attól hogy valaki ugat, még nem lesz kutya. ergo a wrapper nem ad pluszt, csak a különbőző verziók közötti kompatibilitást nyujtja. ez még messze nem emuláció, aminek fel nem ismerése megint csak a saját agytekervényeid simaságát jelzi. ;)

Idézet

Ha pedig Dx9 hívást kap a driver, akkor rákérdez, választ kap, hogy nincs hardver, és?

egy játék általában lekérdezi a kártya szolgátatásait, hogy mit tud, és mit nem. ennek megfelelően kiválaszt egy codepath-ot, és aszerint renderel.

ps: ppeter igazad van, sorry.

#44 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 12:16

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 10:59

...

Szerintem nyugodtan visszakanyarodhatunk a téma tárgyához, azaz, miért lassul be (illetve nem is belassul, hanem néha megakad a grafika) a Gef3-on egy régebbi játék, ha feltelepítik a DX9-et a Windows XP-re, mert nálam ilyet nem csinált.

Szerkesztette: faster 2004. 06. 22. 12:17 -kor

#45 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 12:27

Idézet: faster - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 13:04

Az egy messze nem teljes DX9 emuláció, ami csak hibakeresésre jó, ugyanis nagyságrendekkel lassabb a leglassabb DX9 hardvernél is. Játékban használhatatlan. De én írtam már egyszerűbb shadereket, és azokat sem sikerült a refrasttal megszólaltani, persze lehet, hogy ott én voltam a béna.

Kell támogatnia mindent azért referencia. B3D-nek sikerült.

#46 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 12:31

Idézet: faster - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 13:16

Szerintem nyugodtan visszakanyarodhatunk a téma tárgyához, azaz, miért lassul be (illetve nem is belassul, hanem néha megakad a grafika) a Gef3-on egy régebbi játék, ha feltelepítik a DX9-et a Windows XP-re, mert nálam ilyet nem csinált.

Nálam se. A 40.x-es detonatorok korai változatai mellett láttam ilyet. Vagy amikor nagy volt az aperture size.

#47 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 12:40

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 11:27

Kell támogatnia mindent azért referencia. B3D-nek sikerült.

:offtopic:

Nekem sehogy sem akart sikerülni, sem a 3dmark03pro-ban nem tudom beállítani, sem a DX9SDK példaprogramjait átírva-újrafordítva nem sikerült, és a saját programjaimmal sem jött össze. Lehet, hogy rontás van a gépemen. ;)

Szerkesztette: faster 2004. 06. 22. 12:41 -kor

#48 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 07:12

Visszakanyarodva a témához: tegnap nztem a megakadások rendszerességét és úgy tűnik, hogy periodikusan ismétlődik. Ez olyan, mintha lenne egy "puffer" ami telítődik és meg kellene várni amíg ürül.

#49 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 07:04

Senkinek semmi ötlete?

#50 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 07:35

Idézet: oooooo - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 8:04

Senkinek semmi ötlete?

agp apertúramérettel játszottál?

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó