HWSW Informatikai Kerekasztal: Debrecen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Debrecen "A legkeletibb nyugati város" Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 28. 00:35

Sziasztok... !

Gondoltam, nyitok neki egy témát, mert imádom ezt a várost. Először furcsa volt nekem, mivel az ország másik végéből, a dombok rejtekéből jöttem ide, az Alföld egyik gyöngyére. De hamar megfogott a stílusa, a város egyedi, semmihez sem fogható lüktetése, melyhez mégis egy nyugtató, andalító hangulat társul. Elég csak végigsétálni a klasszikus belvárosban, elmerengve sétálni a Nagyerdőben, gyönyörködni a Nagytemplomban. Ez csak néhány példa a számtalan közül.

Debrecen környéke már az ókorban is lakott hely volt. Az időszámítás utáni nyolcadik évszázad végéig vándorló életmódot folytató magyar nép Közép-Európába érkezéséig (a honfoglalásig) sok-sok nép (vandálok, gótok, szarmaták, gepidák, avarok, bolgárok) lakta, uralta e tájat. A mai Debrecen pereme gyakran volt nagy birodalmak, népek közötti határvidék. A város északi részén lévő Nagyerdőben és a keleti erdős pusztákon megtalált Ördögárok is nagy határvédelmi rendszer része volt. (A védővonalat képező mély és széles árok – amelyen az átjutást az oldalába és mélyébe beásott kihegyezett rönkfák akadályoztá – egy kis rekonstruált része ma is látható a városból keletre, a Vámospércs felé vezető út déli oldalán, a „Zsuzsi” erdei kisvasút csereerdői megállójánál.) A négy égtájat összekötő utak találkozásánál több falu összeolvadásából létrejött Debrecen településtörténete a honfoglalás utáni évszázadokban alig ismert. Annyi bizonyos, hogy a tatárjárás utáni évtizedekben kezdett kiemelkedni a környékbeli falvak közül. A város neve 1235-ben, egy egyházi okiratban olvasható először.

Kép
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
Kép
Kép

Ti jártatok már itt? És milyennek találtátok a várost...? :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 02:05

Tavaj nyáron Erdélyből hazafelé volt szerencsém, egy nagyon kellmes délutánt eltöltenem Debrecenben. Szerintem nagyon szép város, és érdelmes ellátogatni oda, ajánlani tudom mindenki figyelmébe. :) 
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#3 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 07:53

]Kép

Csonkatemplom, református kistemplom

Debrecen legrégibb református temploma. Helyén a XVII. század dereka óta egyházi építmény állott. A XVIII. század elején épült barokk templomot 1876-ban neoromantikus stílusban átalakították. ...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#4 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 28. 08:15

Én a belváros kialakítását tartom példamutatónak. Pécsen is hasonlóra lenne szükség.

#5 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 28. 08:44

lassan az egész ország megirigyelhetné Debrecen fejlődését

én meg csak irigykedek innen Miskolcról, ez lassan a halál városa, semmi nem történik, fejlődik, még csak olvasom hogy ott ez meg az beruház ez meg az a cég települ le stb stb

pár webkam (debi, és misk-olcé kifejezetten jó)

----atyuska----

#6 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 08:52

Idézet: caratyuska - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 9:44

lassan az egész ország megirigyelhetné Debrecen fejlődését

Közép-Európa legszebb stadionja épülhet a Nagyerdőn

Idézet

[link]

#7 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 08:52

Én egyszer jártam Debrecenben, amikor a Jumper'97 scene party látogatója voltam! A városból sajnos szinte semmit sem láttam...

Szerkesztette: Jareth 2004. 06. 28. 08:53 -kor

Tyraan - Artum Inferniti

#8 Felhasználó inaktív   Kwark 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 08:53

Nekem kicsit lapos, de tényleg szép. (special->egyetértek Pécs ügyében)
üdv, kwarki

#9 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 09:03

Idézet: Kwark - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 9:53

Nekem kicsit lapos, de tényleg szép. (special->egyetértek Pécs ügyében)

Előszür nekem is lapos volt, mert Nagykanizsa mellől jöttem, ami azért a Zalai-dombság... de hamar a szívembe lopta magát a város... :)

Idézet

[link]

#10 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 09:04

nem elhanyagolandó tény az sem, hogy errefelé vannak a legszebb hölgyek a világon  :cool:

Kép

----atyuska----

#11 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 09:05

Idézet: Jareth - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 9:52

Én egyszer jártam Debrecenben, amikor a Jumper'97 scene party látogatója voltam! A városból sajnos szinte semmit sem láttam...

Lehet, hogy egy maradandó élményt hagytál ki... :)

Idézet

[link]

#12 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 09:06

Idézet: caratyuska - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 10:04

nem elhanyagolandó tény az sem, hogy errefelé vannak a legszebb hölgyek a világon  :cool:

Kép

Na igen... bár a szépség mindig relatív, de ebben most egyetértek, legalábbis a bemutatott példa alapján... :)

Idézet

[link]

#13 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 09:10

álláshirdetéses topicodhoz beraktam egy linket  :offtopic:

----atyuska----

#14 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 09:14

Idézet: caratyuska - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 10:10

álláshirdetéses topicodhoz beraktam egy linket  :offtopic:

Láttam, köszönöm, már meg is néztem, de sajna nem jöhetek szóba a kritériumok alapján... de azért kösz :)  :offtopic:

Idézet

[link]

#15 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 09:15

mint "bennfentes", mondom, próbáld meg, nincs túljelentkezés egyelőre

----atyuska----

#16 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 09:17

Idézet: caratyuska - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 10:04

Kép

Ha már a lányoknál tartunk... Gombos Edina :)

Kép

Idézet

[link]

#17 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 09:39

MEDGYESSY Ferenc
(1881, Debrecen - 1958, Budapest)

Szobrász, Kossuth-díjas (1948, 1957), kiváló művész (1955). Orvosdoktori oklevelének megszerzése után 1905-07 között Párizsban festeni és mintázni tanult. Kezdetben Maillol plasztikája ragadta meg, később a Hildebrand-féle modern szobrászati elveket is magáévá tette. Még nagyobb hatással volt rá azonban az ógörög, az egyiptomi, sumér és asszír plasztika. 1908-ban Firenzében járt, itt Michelangelót és az etruszkokat tanulmányozta. Ettől az évtől szerepelt itthon kiállításokon, első sikerét jelentő Táncolók című reliefjével elnyerte a Művészház díját.

Kép

Idézet

[link]

#18 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 06. 28. 09:55

Kép
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#19 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 06. 28. 10:23

A Tócóskert térképeken

Kép
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#20 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 10:31

Kép
Kossuth-szobor, Debrecen

Idézet

[link]

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó