Van egy kis problémám!
Anyósom gépén nézelődtem (386sx 40mhz !, no cd) és megtetszett a Wolf3d játék ami gyorsan ki akartam menteni egy lemezre, ami persze szar volt úgyhogy gyorsan formázni akartam. Persze amilyen szórakozott voltam (másnaposság talán
Ezek után próbálkoztam az unformat parancsal de nem működött, így buktam a dolgot, ráadásnak valami vírus is előjöhetett a gépen mert az unformat többszöri megpróbálására más karaktereket kezdett kiirni majd a képernyőt elborították különféle vibráló karakterek. Ujraindításnál már nem jött be a képernyő.
Aztán bocsánatkérések közepedte kiszedtem a vinyót (170MB!), azzal, hogy megcsinálom a gépet.
Szóval az ötleteimre kérnék megerősítést, illetve még néhány tanácsot:
1. Vírusellenőrzöm a vinyót, bár nemhinném, hogy lenne rajta, inkább a memoriában maradt az, ha egyáltalán az volt. Formázzam újra esetleg? P1-essel csinálnám.
2. Milyen DOS-t rakjak/szerezzek rá? nem kell nagy igény, csak mennyen. ezt már az ő gépén csinálnám. ugye ezt boot diskes floppyval kell csinálni?
3. Kéne DOS-os vírusírtó, ha már képben vagyunk lehetőleg még a dos feltelepítése elött mivel, lehet, hogy a memóriában van a vírus. vagy az kitörlődik egy bekapcsolásnál, ha nincs benne vinyó?
4. lehet, hogy elromlot a videókari és nem is vírus volt? milyen kell az ilyen gépekbe?
5. És végül retrogames siteok. de ezekből gondolom van dögivel.
Na jó hosszú lett!
Légyszi segítsetek, talán megúszom pár hónapos emlegetéssel.
köszi
üdv
Mac

Súgó
A téma zárva.