HWSW Informatikai Kerekasztal: Starforce Protection System - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (29 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Starforce Protection System Szabad ezt?

#1 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 12. 15:29

Kissé begurultam most, amikor megtudtam, milyen elven működik ez. Nem illegális ez egy kicsit?

A tudtodon kívül, drivereket telepít a windowsba, kérdés nélkül. Szerintem simán rá lehet húzni, hogy vírus, és úgy beperelni a programok készítőjét, akik ilyen védelmet használnak, hogy csak úgy füstöl.

Állítólag néhány embernél rendszer instabilitást is okoztak ezek a bizonyos driverek.

Én csak most találkoztam vele, de szétdurran az agyam, egy rakás DLL-t és SYS-t telepített a System32/drivers könyvtárba. A registribe, pedig ha nem szart 25 új subkeyt, akkor egyet sem. :bolond:  :box2:

Ez olyan mint a DRM, nem tudják megoldani a másolásvédelmet, és a normális felhasználóval basznak ki?  :fuck2:

#2 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 15:32

Ad-aware vagy vírusírtó megtalálja?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#3 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 15:38

Miért, DRM-et megtalálja? Nem értem miért gondol mindenki rögtön erre  :think: Nem, nem te vagy az első, aki ezt kérdezni.

#4 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 15:46

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 16:29

Kissé begurultam most, amikor megtudtam, milyen elven működik ez. Nem illegális ez egy kicsit?

A tudtodon kívül, drivereket telepít a windowsba, kérdés nélkül. Szerintem simán rá lehet húzni, hogy vírus, és úgy beperelni a programok készítőjét, akik ilyen védelmet használnak, hogy csak úgy füstöl.

Állítólag néhány embernél rendszer instabilitást is okoztak ezek a bizonyos driverek.

Én csak most találkoztam vele, de szétdurran az agyam, egy rakás DLL-t és SYS-t telepített a System32/drivers könyvtárba. A registribe, pedig ha nem szart 25 új subkeyt, akkor egyet sem. :bolond:  :box2:

Ez olyan mint a DRM, nem tudják megoldani a másolásvédelmet, és a normális felhasználóval basznak ki?  :fuck2:

Jaja, van amikor pofátlanul közli, hogy indítsd újra, hogy a "védelmi meghajtók" aktiválódjanak...  :bolond:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#5 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 15:51

Egyelőre ezt csak a Codemasters használja nem? vagy már mások is szabványosan használják?

----atyuska----

#6 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 15:55

Idézet: caratyuska - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 16:51

Egyelőre ezt csak a Codemasters használja nem? vagy már mások is szabványosan használják?

Nem tudom, mennyire szabad, ha nem, töröljétek a hozzászólásom pls.

Itt van pl egy Starforce3-as game, úgy emlékszem, ez nem codemasters

#7 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:11

Már más is.

PL: Xpand Rally, Singles, amikkel csak a héten találkoztam.

Ja: StarForce Cleaner Úgy látszik nem én vagyok az egyetlen, akit zavar  :down:

Szerkesztette: Mumia 2004. 08. 12. 16:16 -kor

#8 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:13

A mostanaban megjelent nehany elindithatatlan/nehezen elindithato/korlatozottan elindithato jatekok mint Codemasters kiadasuak es ez a vedelem van rajtuk.

#9 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:17

Haletakarítod a cuccokat amiket felpakolt kéretlenül, akkor meg nemmegy a játék? Uninstallal ez lejön? Remélem valaki télleg befogja perelni:)

Nekem az tetszett, amikor pár eredeti CD-t normális CD lejátszóban nem tudtam lejátszani. Gépen SEM... Túl jól sikerült néhány cédének a másolásvédettsége.

#10 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:18

Idézet

Gamers are becoming increasingly angered by the poor engineering present with the recently introduced Starforce copy protection system, yet the video game industry continues to deploy the flawed software utility.

Users report that the software gobbles up computing cycles, slows CD drive read-times, creates CD-R read errors even after removal, and is responsible for a number of device conflicts - particularly with external USB drives. Users who have tried to remove the product manually have often damaged their systems to the point of needing a fresh OS install.

Természetesen ha a fenti programmal letörlöd, akkor a starforceos programok sem működnek. Eljutottunk oda, hogy az eredeti programhoz is cracket kell vadászni, hogy játszhasson az ember nyugodtan?

Szerkesztette: Mumia 2004. 08. 12. 16:20 -kor

#11 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:26

Asszem már a Nadeo Trackmania-ja is Starforce-os volt, nincs is a Bonus Packhoz a mai napig crack, a szentségit.
Amugy, audio-cdben volt valami firnyákosság valami multisessionos őrülettel, hogy csak asztaliban legyen lejásztható, PPeter irta anno a háttértárakon pontosan hogy megy, mint megy, meg asszem azt is, hogy lehet kikerülni.

#12 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:26

Igen durva dolgok vannak az idézetben :mad:

Persze OK, védeni kell a legális cuccokat. De akkor kérem szépen, legyenek már olcsóbbak a legális új játékok.

Amúgy ha audio cédénél megtörtént, itt is megtörténhet, hogy az eredeti játék sem enged hozzáférést:)

#13 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:29

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 17:26

Amugy, audio-cdben volt valami firnyákosság valami multisessionos őrülettel, hogy csak asztaliban legyen lejásztható, PPeter irta anno a háttértárakon pontosan hogy megy, mint megy, meg asszem azt is, hogy lehet kikerülni.

Itt a bibi. Asztali lejátszóban próbáltam:) Ott sem ment.

#14 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:33

Idézet: Boba - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 17:26

Persze OK, védeni kell a legális cuccokat. De akkor kérem szépen, legyenek már olcsóbbak a legális új játékok.

Amúgy ha audio cédénél megtörtént, itt is megtörténhet, hogy az eredeti játék sem enged hozzáférést:)

Mumia nem emiatt háborgott szvsz, hanem hogy a frankón belőtt oprendszerét sumákba a háttérben a beleeggyezése nélkül buherálja egy installer a szemét védelem miatt.

szerk: a fogalmazás-zavaromat :D

Szerkesztette: Diablovazze 2004. 08. 12. 16:45 -kor

#15 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:34

Idézet: Boba - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 17:26

Nem az olcsóságról van szó, ha 1000ft lenne egy játék akkor sem viselném el ezt, nem lehet lefizetni.

Egyszerűen arról, hogy ezekkel a szarokkal csak a becsületes játékosokkal szúrnak ki, mert az ukrán maffia így is feltöri. Egyébként nem csak a Starforce3-ról van szó, hanem az 1 és a 2 is ilyen, csak azokat már sikerült feltörni, vagy kijátszani. De attól még azok is ugyanilyen galibákat okoznak.

Egyébként a Starforce3 sem biztos, hogy már sokáig húzza, már láttam neten keringeni Tocakettőt. Ami állítólag működött.

Szerkesztette: Mumia 2004. 08. 12. 16:37 -kor

#16 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:34

Igen, ezt is kiéreztem.

#17 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:35

Ilyenkor szalad bennem fel a pumpa. Veszel egy eredeti zenét/gamét tenger pénzért, és nem tudod legjátszani, ill teleb*ssza mindenféle nemkivánt sz*rral a gépedet. Maradok asszem a lopásnál, mert bármilyen undoritó is, addigra legalább az ilyen szenny ki van purgálva a cuccból. Raknának akkor legalább FADE-et bele, az is g*ci védelem, és nem kell telesz*rni a registryt.

#18 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:46

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 17:34

Egyébként a Starforce3 sem biztos, hogy már sokáig húzza, már láttam neten keringeni Tocakettőt. Ami állítólag működött.

Én is, az más kérdés, hogy nem éri meg az a produktum a bíbelődést :D

#19 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:51

Szal ez a bizonyos Toca RD2 :)
Eleg agressiv a vedelme, teny hogy meg nem "nyitottak fel", csak modszerek vannak a megkerulesere.

Amugy ez nem csak erre jellemzo, ugy altalaban a windowsos programok eloszeretettel pakolgatnak cserelgetnek fileokat attol fuggetlenul, hogy te milyen telepitesi konyvtarat adtal meg, nem beszelve arrol, hogy ezeket olykor meg uninstall eseten is fennhagyjak (ezert no allandoana  win merete) valmaint, hogy legtobbjuk a registryt is ugy takarija le, hogy azert "nyoma" maradjon, azaz telepiteskor szepen belerondit aztan az eltavlitaskor meg, hogy hogynem otthagyja a felet...de ha eddig hasznaltal wint, marpegid bizos akkor miert vagy ezen annyira meglepodve?  :D
Az ok, hogy nem kozolte, bar en nem olvastam vegig a lincensz felteteleket, te igen?

A codemasters meg messzefoldon hires az extrem vedelmi megoldasairol.

#20 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 16:55

TOCAt asszem csak úgy lehetett megkerülni, hogy hálón keresztül umbuldázta meg az ember, de kutyát érdekel, védjék csak ahogy birják, akinek annyira kell az megveszi legfeljebb. Lehet ellene károgni, de csak az érdekeiket védik, igaz suttyó módon. A FADE-es cuccokkal pl semmi bajom nem volt, pedig nagy szemétség :D

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó